szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Világbajnok Pannon Egyetem hallgató
A 20. Egyetemi és Főiskolai Kézilabda Világbajnokságon a magyar válogatott aranyérmet szerzett. A döntő végén Szöllősi Bence, a Pannon Egyetem műszaki menedzser szakos hallgatója is dobogóra állhatott. Szöllősi Bence kiemelkedő sportteljesítményéért és kitartó munkájáért Dr. Rédey Ákos a Pannon Egyetem rektora 2010. július 15-én gratulált a világbajnoknak.
2010.07.16. 12:24
Regio Regia Magazin 2005. március
V. évfolyam 3. szám
2005. március

FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE

A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÜZLETI MAGAZINJA
www.regioregia.hu * www.kiralyiregio.hu

Itt megtekintheti e havi számunk hírdetéseit.
Itt pedig magazinunk teljes terjedelmében letölthető pdf formátumban.

2005.03.25. 13:43
Megalakult a Dunakanyar Térségi Fejlesztési Tanács
2001 júniusában írta alá 66 település önkormányzata a Dunakanyar Chartát, amelynek fő célja a térség együttesen történő kezelése, a fejlesztések összehangolása, valamint e célok megvalósítását elősegítő Dunakanyar Térségi Fejlesztési Tanács létrehozása volt. Az előkészítő munka eredményeként a Dunakanyar területén működő 3 megye, területfejlesztési tanácsai, valamint a 3 régió és regionális fejlesztési tanácsai a közelmúltban létrehozták a Dunakanyar Térségi Fejlesztési Tanácsot.
2005.03.25. 13:35
Az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló
Az intézkedés keretében meghirdetett pályázati felhívás megvalósításának célja olyan, nemzetközi szinten is versenyképes turisztikai attrakciók, termékek fejlesztése, amelyek az ország sajátos kulturális örökségeire és természeti értékeire építenek. Tekintetbe véve azt a hazai sajátosságot, hogy a turizmus többnyire Budapestre és a Balaton térségére koncentrálódik, és emellett az ország egyéb térségeiben lévő jelentős turisztikai vonzerők kihasználtsága a lehetőségekhez képest rendkívül alacsony, az intézkedés céljai között szerepel az idegenforgalmi vonzerők regionális koncentráltságának csökkentése és a szezonalitás oldása is.
2005.03.25. 13:32
Amit a pályázatírásról tudni kell I.
Gondolom, az oldalainkon található pályázati kiírások sok önkormányzatot, társas és egyéni vállalkozást, valamint civil szervezetet arra ösztönöznek, hogy egyik-egyik témában maguk is megpróbálkozzanak forráshoz jutni. Pályázatot írni viszont nem egyszerű dolog. Olvassák el figyelmesen egy rutinos, „hivatásos” pályázatíró, Annus István tanácsait, aki a székesfehérvári Vállalkozói Központ vezetője.
2005.03.25. 13:31
Hogyan védekezhetünk az internetes csalások ellen?
A telefonos adatlopás ellen kellő óvatossággal védekezhetünk, az elektromos adatlopás ellen a legfrissebb vírusirtó-, tűzfal- és antikémprogramok nyújtanak segítséget.
2005.03.25. 13:29
Az építési beruházások speciális közbeszerzési sza
Cikksorozatunk ötödik témája legyen az árubeszerzéshez és a szolgáltatások megrendeléséhez képest is számos specialitással bíró építési beruházásokra vonatkozó rendelkezések rövid áttekintése. Az építési beruházásokkal kapcsolatos közbeszerzési eljárások igen sok sajátos mozzanattal jellemezhetők, erre tekintettel a jogalkotó is számos megkülönböztető rendelkezést épített be a szabályozásba.
2005.03.25. 13:27
Pro Régió-díjas a Veszprém Megyei Területfejleszté
A Parlament Vadásztermében március 10-én, ünnepélyes keretek közt adta át Kolber István, regionális felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter az idei Pro Régió díjakat. A kitüntetést 1992 óta a területfejlesztésben kimagasló eredményeket elért magánszemélyek és szervezetek kaphatják meg. 2005 kitüntetettjei közt hét szakember, két fejlesztési tanácsi munkaszervezet és egy megyei területfejlesztési tanács szerepelt. A Veszprém Megyei Területfejlesztési Tanács kitüntetését a tanács elnöke, Kuti Csaba vette át.
2005.03.25. 13:25
Utazás 2005
Március 17 és 20 között rendezték meg a budapesti vásárvárosban az idei Utazás kiállítást. A Közép-dunántúli Régió, a megyék és a kistelepülések mellett számos vendéglátó, kézműves is kiállította portékáját. Mazán Sándor képriportja enged némi bepillantást a vásári forgatagba.
2005.03.25. 13:21
Újabb lehetőség vállalkozóknak
A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF) a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium felkérésére és támogatásával 2005. márciusától EU-s Megfelelési és Tudásközpont elnevezéssel a térség kis- és közepes méretű vállalkozásainak piaci hatékonyságát, versenyképességét fejlesztő szolgáltató rendszert működtet tatabányai központi épületében.
2005.03.25. 13:17
Sárbogárdi kistérség
A Sárbogárdi Kistérség Fejér megye déli részén terül el. Jellegzetes része a Sárbogárdi rög, amely délkelet felé lejtő, völgyekkel tagolt, lépcsőzetesen összetöredezett terület.
2005.03.25. 13:15
Tinódi Sebestyén, a lantos (1505 (?) – 1556)
Sárbogárd eredete a XIV. századra vezet vissza, amikor két egymással rokonságban álló besenyő család, a Bogárdiak és a Tinódyak megalapították az egymás közvetlen közelében, a Sárvíz mellett fekvő két községet, Bogárdot és Tinódot. Sárbogárd négy évszázad óta saját fiának tekinti a török idők krónikását, Tinódi Lantos Sebestyént. Az alábbiakban a híres énekmondó életét idézzük fel.
2005.03.25. 13:13
Sárbogárdnak húsz év után méltó postája lesz
Januári számunkban Juhász János, Sárbogárd polgármestere beszámolt olvasóinknak az elmúlt, 2004-es esztendőben megvalósított fejlesztésekről, a megkezdett beruházásokról. Mostani látogatásunkkor az idei év feladatairól beszélgettünk.
2005.03.25. 11:55
Harminc éve halt meg Németh László
1975. március 3-án hunyt el Budapesten Németh László író, esszéista, műfordító, aki ezer szállal kötődött Mezőszilashoz. A nagy író iskolásévei szünideinek nagy részét apja jómódú paraszt rokonainál töltötte Szilasbalháson (ma Mezőszilas), melyet később több művében is megörökített.
2005.03.25. 11:21
Mezőszilas nevezetességei
Az egykori Szilasbalhás két falu, Balhás és Szilas összeépülésével jött létre. A gyönyörű fekvésű település 1942-ben kapta a Mezőszilas elnevezést, ami a tájra, és az egykor itt honos szilfára utal. Határában kelta településnyomokra bukkantak. Erre haladt a Sopiane-Gorsium főútvonal. Az itt talált leletek arra utalnak, hogy a térség később, az avar korban fejedelmi központ lehetett. A község belterületén feltárt X-XI. századi sírok a magyar honfoglalás koráról vallanak. Kiss Géza polgármester a település nevezetességeit mutatja be olvasóinknak.
2005.03.25. 11:20
Tatabányai kistérség
A Tatabányai Kistérség a megyeszékhelyből és kilenc kisebb településből áll. A természet igen előnyös arcát fordítja az idelátogató felé. A Vértes és a Gerecse gyönyörű vonulatai, zegzugos völgyei, horgásztavak és várromok, pompás vadászterületek csábítják kirándulásra, aktív pihenésre a vendégeket.
2005.03.25. 11:18
Alakulóban a többcélú kistérségi társulás
A tatabányai kistérséghez a megyeszékhely, valamint kilenc község – Környe, Vértesszőlős, Tarján, Héreg, Várgesztes, Vértessomló, Gyermely, Szomor és Szárliget – tartozik. Horváth Miklóssal, a kistérségi területfejlesztési tanács elnökével beszélgettünk.
2005.03.25. 11:17
Térségi Integrált Szakképző Központ Tatabányán
Az országos hálózat részeként Tatabányán jöhet létre az egyik, regionális tevékenységet folytató Térségi Integrált Szakképző Központ (TISZK). A megvalósítást célzó projektre egy hármas konzorcium pályázott. Ennek tagjai: a tatabányai és az oroszlányi önkormányzat, valamint a megyeszékhely Modern Üzleti Tudományok Főiskolája. Mint ismeretes ez a program képzési struktúra reformját támogatja. Ez lesz az első regionális szervezet a megyében. A projekt költsége 1,2 milliárd forint, amelyben Tatabánya 103 millió forintos önrésszel vesz részt.
2005.03.25. 11:16
Nyitott emlékkapuk
Gallai Rezső Tatabánya város történetének, hagyományainak fáradhatatlan kutatója immár tizenegyedik helytörténeti kiadványával jelentkezett, amely a Nyitott emlékkapuk címet viseli. A könyv bemutatóján több százan vettek részt a felsőgallai Széchenyi Mű-velődési Házban, és hallgatták érdeklődve a szerzőt.
2005.03.25. 11:12
Samu, a vértesszőlősi ősember
A Gerecse lábánál fekvő település 1965-ben, éppen harminc éve vált világhírűvé, amikor határában fél millió éves emberi maradványokra és eszközökre bukkantak. Az itt talált leletek régészeti, embertani és jégkor-földtani szempontból egyaránt jelentősek.
2005.03.25. 11:11
Szociális és kulturális fejlesztések Samufalván
Már bemutatkozott magazinunk hasábjain Vértesszőlős, a község, amely területén élt egykor Samu, a világhírű előember. Idén, a tavasz első napsugaraival együtt látogattunk el a településre, és kérdeztük Vida István polgármestert az eddigi eredményekről, jövőbeni tervekről.
2005.03.25. 11:10
Épül-szépül Környe
Gondozott, ápolt porták, kellemes sétára csalogató parkosított tópart, míves kandeláberek, új családi házak és középületek – érdemes szétnéznie Környén az idelátogatónak. Ha kocsival érkezik, nem nehéz bámészkodni, hiszen a hatalmas átmen forgalom miatt – ez örök bánata az ittenieknek – úgyis csak lépésben lehet haladni a futcán. Horváth Miklós polgármester a helyi vállalkozásokat dicséri.
2005.03.25. 11:09
A régió sramlifővárosa: Tarján
Stréhli György a Tarjáni Zenei Egyesület elnöke, a helyi iskola ének-zene tanára, a Tarjáni Zenei Fesztivál egyik főszervezője. A nemzetiségi hagyományőrzésről, annak fontosságáról, és egy kicsit a tarjáni kultúráról beszélgettünk.
2005.03.25. 11:07
Tarján meg a svábok
Fülöp István 1990 óta áll a település élén, és a következő választáskor átadja helyét a fiatalabb generációnak. A település rövid történelmével kezdte beszélgetésünket.
2005.03.25. 11:06
Sümegi kistérség
A Sümegi Kistérség Veszprém megye területén fekszik. Területe: 306,39 km2, lakossága 17.000 fő, népsűrűsége 56 fő/km2.
2005.03.25. 10:46
A Sümeg környéki települések jövője
A Sümegi Kistérségi Többcélú Társulás 21 települést foglal magába, ezek közül csak Sümeg és Csabrendek lélekszáma haladja meg a kétezret, a többi néhány százfős kisközség. Szociológiai és közigazgatási szempontból érdekesség, hogy a térségben négy település is található, amelyek lakóinak száma száz alatt van. Ilyen Hetyefő (99 fő), Hosztót (98 fő), Zalameggyes (56 fő) és Megyer (48 fő). Mi lesz ezeknek az értékes, komoly természeti értékekkel megáldott aprófalvaknak a sorsa, a jövője?
2005.03.25. 10:44
Huszármúzeum Sümegen
A sümegi várdomb lábánál egy hatalmas lovas központ található gyakorlópályával, istállókkal, szálláshelyekkel és különféle szórakozási lehetőségekkel. Ezen a helyen tekinthető meg a Balaton-felvidéki Radetzky Huszár Egyesület gyűjteménye, aminek egyes darabjai megidézik a ’48-as huszárhagyományokat, csakúgy, mint maga az egyesület, amelynek tagjai egész évben, több rendezvénnyel is megemlékeznek a legendás magyar huszáréletről.
2005.03.25. 10:43
Újra arany minősítésre készülnek
A sümegi Fehérkövek Néptáncegyüttes újra arany minősítésre készül. Balatonberényben a Nyírettyű Népi Zenekarral kívánják megvédeni a tavaly megszerzett címet. A helyi hagyományok őrzői Magyarországon hősnek számítanak. A településen és esetleg megyei rendezvényeken mutatkozhatnak be. A Fehérkövek Néptáncegyüttes még sosem járt külföldön, bár szívesen megmutatnák értékeiket. Természetesen a pénz hiánya az oka a szűk mozgástérnek. Sefkovics Attilával, az együttes egyik koreográfusával beszélgettünk március végén, húsvét előtt.
2005.03.25. 10:25
52 év a belgyógyászat szolgálatában
A Sümeghez közeli Csabrendeken élő Dr. Mészáros István 52 esztendeje gyakorolja a belgyógyász hivatást. Úgy érzi, fél évszázados praxisa alatt az orvostudomány és a gyógyszerész szakma szédületes fejlődését kísérhette figyelemmel, ami bizakodással tölti el még ma is, 77 évesen, amikor arról álmodik, hogy hamarosan lesz elég ideje befejezni egy alattomos betegségről szóló orvosi szaktanulmányát.
2005.03.25. 10:22
Ifj. Savanyó Jóska, az utolsó betyár
Savanyú, vagy Savanyó Jóska (Izsákfa, 1845 – Tótvázsony, 1907. ápr. 9.) az utolsó bakonyi betyár volt. Apja Orosziban volt számadó juhász. Első rablását 1881-ben követte el Csabrendeken, amikor kirabolták Háczky Kálmán földbirtokost és agyonlőtték Bogyay Antal főbírót.
2005.03.25. 10:04
Fazekasok egymás között
„1994-ben mi magunk se hittük, hogy egy 700 lelkes településre már első alkalommal több ezer embert lehet elhozni. És mégis így volt, délutánra tele lett a szőlőhegy.” – idézi vissza Hujber János, Sümegprága polgármestere az első fazekas találkozót. Azóta a romantikus domboldalból a falu közepére került át a rendezvény, de a jó hangulaton, az érdeklődők vidám nyüzsgésén ez mit sem változtatott.
2005.03.25. 10:02
Számítógépünket kiszolgáltató féreg terjed
Hátsó kaput nyit titokban a megtámadott rendszeren a Mytob féreg E változata, minek következtében a távoli támadó akár állományokat is letörölhet.
2005.03.25. 10:00
Tervekre és tetőre várva
Fél esztendő telt el a székesfehérvári Nemzeti Emlékhely fölé emelt védőtető lebontása óta, ám még mindig nem születtek meg az új tervek a fölbecsülhetetlen értékű középkori kőemlékek megvédésére. Szent István székesegyházának maradványait és a királysírokat elsősorban az időjárás viszontagságaitól kell óvni, így minden bizonnyal új, a korábbinál nagyobb fedést biztosító, de a városképbe is illő tetőszerkezet kerül a Romkert fölé. De mikor?
2005.03.25. 09:56
Gyorskorcsolyázó bajnokból edzőtábori igazgató
Igazából nehéz lenne megítélni, hogy mit éreznek azok a fiatal emberek, akik napjainkban lépik át Tatán az edzőtábor bejáratát, hogy tovább fokozzák kimagasló teljesítményeiket, azokat a képességeket, amelyek feljogosították őket sportágaik képviseletére a legjobbak között. Amikor jelen sorok írója bő negyven évvel korábban először lépett be az edzőtábor területére, meghatódott áhitat környékezte, hiszen olyan nagyságok izzadtak, dolgoztak sikereik érdekében a húsz hektáron elterülő intézmény falai között, mint például az egykori Aranycsapat tagjai Puskás Öcsi, Kocsis Sanyi, Buzánszki, Grosics és a többiek, vagy Papp Laci, Török Gyula ökölvívók, Keleti Ágnes tornász, Iharos Sándor atléta és a többiek, mind-mind kimagasló sportolók. Ilyen intézményben dolgozni, élni jó, még akkor is ha az ember "csak" dolgozni jár oda.
2005.03.25. 09:45
Bajnoki aranyérem,a Raiffeisen támogatásával
Nem túlzás: drámai csatában nyerte egymás után harmadik bajnoki aranyérmét az Alba Volán – Fevita jégkorongcsapata a DAC-Invitellel szemben március 21-én. A székesfehérvári és a dunaújvárosi hokisok minden egyes mérkőzése presztízsrangadó, de a bajnoki döntő 7. mérkőzése, a 3500 tomboló néző nagy örömére, hatalmas küzdelmet hozott a fehérvári jégcsarnokban.
2005.03.25. 09:42
   Regio Regia magazin


164. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 163. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 162. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 161. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 160. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 159. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 158. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás