szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia 2005. október

V. évfolyam 10. szám
2005. október

FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE

A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÜZLETI MAGAZINJA
www.regioregia.hu * www.kiralyiregio.hu

2005.11.07. 12:18

“Hiányzó kapocs” konferencia

A 2005. október 13-án, a budapesti Hotel Gellértben megrendezett Hiányzó kapocs elnevezésű konferencia a – Magyarország és Szlovákia között – hiányzó útszakasznak, közúti csatlakozásnak a szükségességét volt hivatott rögzíteni, valamint a térségek fejlesztési irányait kívánta erősíteni.

2005.11.07. 12:13
Pályázati Információs Szolgálat
A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. a pályázati lehetőségek nagyobb kihasználása érdekében a Közép-dunántúli Régióban Pályázati Információs Szolgálatot (PISZ) működtet. A PISZ feladata, hogy térítésmentesen adjon tájékoztatást a potenciális pályázók számára az Európai Uniós és a hazai finanszírozásból működtetett aktuális pályázati lehetőségekről, a szükséges feltételekről és az elérhető forrásokról.
Kérem, forduljon bizalommal az információs pontokhoz és szakértőinkhez!
2005.11.07. 12:05
SAJTÓBESZÉLGETÉS…
A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az Országos Területfejlesztési Hivatal Pályázati Információs Központ sajtóbeszélgetést tartott 2005. október 6-án, a helyszín a Székesfehérvári Regionális vállalkozásfejlesztési Alapítvány /Székesfehérvár, Budai út 9-11./ volt. Az Alapítvány elnöke Tóth Ferenc. Dányi Gábor, az Országos Területfejlesztési Hivatal Pályázati Információs Központ igazgató-helyettese és Heinrich Péter a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója tartotta a sajtóbeszélgetést.
2005.11.07. 12:02
Penta Lux Hotel Tata
Sütött a nap a levegő kellemes, azonban a sárguló, színjátszó levelek jelzik, lassan itt az ősz.
2005.11.07. 11:59
Ismét sikeresnek bizonyult a Barátság Fesztivál
15. alkalommal rendezték meg Németországban a Barátság Fesztivált, melyen Komárom-Esztergom megyét nagy sikerrel képviselte a komáromi Garabonciás Táncegyüttes, valamint a tarjáni Tarjaner-Spitzbuam Zenekar. A megye hivatalos delegációja a wegberg-beeck-i Európai Népviselet Múzeum kérésére kalocsai népi ruhákat adott át a vendéglátóknak.
2005.11.07. 11:54
MEGJELENIK A KIRÁLYI RÉGIÓ VENDÉGLÁTÓ...
A tatabányai székhelyű KEM-Bridge Net kiadásában az elmúlt években már jelent meg Komárom-Esztergom megyei vendéglátóhely- és szálláskatalógus, az idei szezontól azonban a Közép-dunántúli Régióra – Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megyére – kiterjesztett kiadványt forgathatnak kezükben az érdeklődők.
2005.11.07. 11:52
Csak a változás az, ami állandó
A Vértesalja ÁFÉSZ több mint ötven éve működik Komárom-Esztergom megyében. Az elmúlt öt évben kétirányú váltás jellemezte a vállalatot: egyrészt tevékenységében vált elengedhetetlenné az alkalmazkodás az egyre élesedő versenyhelyzethez, másrészt szervezeti változás is történt, a szövetkezeti formát részvénytársasági váltotta fel, létrejött a Vértesalja Coop Rt.  Mindezekről Kuhár Péter elnökkel beszélgettünk.
2005.11.07. 11:26
KÖVESDI NATÁLIA
Budapest, Akadémia út 40. az Életfa Egészségvédő Oktatási Központ tágas fogadó termében beszélgetek a Magyarországon működő Életfa Igazgató Asszonyával, ő Kövesdi Natália.
2005.11.07. 11:24
Tőkepiacot élénkítő intézkedések a Budapesti Érték
1924 óta minden évben október utolsó munkanapján emlékezünk meg a Takarékossági Világnapról. A spórolásnak, takarékosságnak, pénzügyeink gondos kezelésének számos formáját ismerjük. Ezek közül – bár az átlagember erről csak felszínes ismeretekkel rendelkezik - kiemelkednek a tőzsdei befektetési lehetőségek. A közelmúltban a tőkepiacot élénkítő intézkedéseket hirdettek meg a Budapesti Értéktőzsdén, ennek hatásairól kérdeztük Szalay-Berzeviczy Attilát, a BÉT elnökét.
2005.11.07. 11:05
Amit a bankváltásról tudni kell!
Ha úgy dönt, hogy elhagyja bankját, és másik banknál, takarékszövetkezetnél nyit számlát, akár kedvezőbb kamatok, akár az olcsóbb számlavezetés vagy egyéb okok miatt, járjon el körültekintően, hogy ne veszítsen fölöslegesen se időt, se pénzt! Az alábbiakban bemutatjuk azokat a lépéseket, amelyekre érdemes odafigyelni, hogy könnyebb és zökkenőmentesebb legyen a bankváltás.
2005.11.07. 10:44
Országos Betétbiztosítási Alap (OBA)
Az Alap legfontosabb feladata, hogy a tagintézeteinél elhelyezett betétek befagyása esetén a felügyelet betétbefagyást megállapító határozatát követő 15 napon belül megkezdje a betétesek részére a biztosított betétek utáni kártalanítási összeg kifizetését. A biztosítási kifizetés értékhatára (a tőke- és kamatösszeg együttes figyelembe vételével) hitelintézetenként és betétesenként jelenleg hatmillió forint.
2005.11.07. 10:34
Novembertől igényelhető az európai egészségbiztosí
Novembertől egységes európai egészségbiztosítási kártyával utazhatnak uniós tagállamokba a magyar biztosítottak. A kártya a korábbi E111-es nyomtatványt váltja fel, ám annál hosszabb ideig érvényes.
2005.11.07. 10:30
Gazdasági Hírek

Lassabban nőnek a befektetési alapok
Egységes lehet az unióban a társasági adóalap

2005.11.07. 10:24
„… a mi szakmánk állandó kihívás…
A KALKULÁTOR KFT könyvvizsgáló, könyvelő és adótanácsadó cég Oroszlányban, a Radnóti Miklós út 14. szám alatt található. Ügyvezetője Beck Józsefné, Éva vidám, mosolygós tekintetű hölgy. Beszélgetésünkkor azonban kiderül, hogy mennyire következetes, és ha kell, abszolút határozott egyéniség.
2005.11.04. 14:57
Az euró magyarországi bevezetése
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) az euró bevezetésére való felkészülést segítendő tanulmányt tett közzé, amely a közös valuta bevezetésének kamatkockázatát elemzi kizárólag a különböző forintkonstrukciók szemszögéből. Részleteket közlünk Rácz István írásából. (A teljes tanulmány elolvasható a www.pszaf.hu/resource.aspx?ResourceID=publikaciok_egyeb_euro weboldalon.)
2005.11.04. 14:38
Feketeleves a vállalkozásoknak
Az adózás rendjéről szóló törvény januártól hatályos szabályai szerint a jelenlegitől gyökeresen eltérő adó- és járulékbevallási rendszer lép hatályba. Az új nyilvántartási rendszer kialakításának adminisztrációs terheit a vállalkozásoknak kell viselniük, és havonta kell benyújtani a bevallást az adó- vagy járulékfizetési kötelezettséget eredményező kifizetésekről.
2005.11.04. 14:37
Gazdasági hírek

Egyszerűsödik az uniós pályázati rendszer
Egyszerűsödik a mikrohitelhez jutás
25 milliárdos hitelprogram indul
Jövőre 3,7 milliárd jut a kkv-k támogatására

2005.11.04. 14:35
Kömlődi mozaik
Az Oroszlány és Tatabánya között elterülő mintegy ezer lakosú község kiváló mezőgazdasági adottságokkal rendelkezik. Svájci példára mintagazdaságokat hoztak itt létre a XIX. században, szeszgyár működött, halastavát birkaúsztatásra is használták. Itt született egyik első népdalgyűjtőnk, Pálóczi Horváth Ádám, és a magyar társadalmi drámaírás úttörője, Obernyik Károly. A helyi önkormányzat Madari Ferenc polgármester irányításával azon dolgozik, hogy Kömlőd újra régi fényében pompázzon. Tudósításaink egy kis falu pezsgő civil életét villantják fel.
2005.11.04. 14:21
Civil összefogás Velencén a kultúráltságért és egé
Egészséges és Kultúrált Emberekért Alapítvány alakult Velencén októberben a Rohr-Bau „96 Kft. védnökségével. Cél, hogy a városban és a kistérségben élő gyermekeknek és felnőtteknek tartalmas és szervezett szabadidős tevékenységeket biztosítsanak, és egészséges életszemléletre, a magyar hagyományok tiszteletére és az európai kultúráltság értékeire neveljék az arra fogékonyakat. A megalakulás okairól és az alapítvány céljairól Törökné Fellner Márta elnök asszony beszél olvasóinknak
2005.11.04. 14:07
A Hankook Tire beruházása Dunaújvárosban
Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter 2005. november 1-jén, tárgyalásai után, hazaérkezve bejelentette, hogy a dél-koreai járműabroncs-gyártó világcég dunaújvárosi székhellyel zöldmezős beruházást valósít meg 2006 és 2010 között. A tárca vezetője kiemelte, hogy a tárgyalások eredményeként a korábbiakhoz képest 7 milliárd forinttal több, összesen 132 milliárd forint értékű a beruházás.
2005.11.04. 13:29
A munkavégzés szabályai
A munkavégzési szabályok körébe tarozik: a munkaszerződés, a munkaviszonyra vonatkozó szabályok, illetve az egyéb jogszabályok.
2005.11.04. 12:47
Tizenkétmilliárdos forrás szélessávú fejlesztésekr
A szélessávú internet-hozzáférést biztosító infrastruktúrák kiépítésére rendelkezésre álló pályázati források 3 milliárd forint mértékű megemeléséről döntött a Gazdasági Versenyképességi Operatív Program (GVOP) Monitoring Bizottsága. A GVOP 4.4.2 pályázat keretében lehívható támogatás mértékét 10,5 milliárd forintra megemelő forrás-átcsoportosítást a kevésbé fejlett régiók önkormányzatainak az előirányzott 4,6 milliárdos keretet jóval meghaladó igénye indokolta.
2005.11.04. 12:45
Madarász Tibor alkotásai a panzióban
Semmi meglepetés, semmi nóvum. Madarász Tibor a tőle várható módon nem okozott meglepetést ezúttal sem. Azaz, a lehető legjobban közelíti meg a tatai Kiss panzióban megrendezett festménykiállításával a szépre éhes emberek igényét. A művész már régen beérett és kiforrott technikával kivitelezett alkotásai megnyugtató módon andalítják el a romantikus érzelmű kiállítás látogatót egy egész hónapon keresztül.
2005.11.04. 12:43
(Dopping) Hullámverések
Még az „átkosban” történt, hogy az ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet csapatok egyik főtisztje bement az illetékes helyőrségparancsnokhoz azzal, hogy útvonal engedélyt kérjen újonnan vásárolt – ám kissé leharcolt – Volga típusú személykocsijához, amely abban az időben bizony státusz szimbólumnak számított.
2005.11.04. 12:37
"Hiányzó kapocs" konferencia
A 2005. október 13-án a budapesti Hotel Gellértben megrendezett „Hiányzó kapocs” elnevezésű konferencia  a – Magyarország és Szlovákia között – hiányzó útszakasznak, közúti csatlakozásnak a szükségességét volt hivatott rögzíteni, valamint a térségek fejlesztési irányait kívánta erősíteni.
2005.11.04. 12:23
NAGY LÁSZLÓ 80 ÉVE (1925-1978) 
Aki ismerhette, annak a kedvesen mosolygó, huncut tekintetű, megfontolt szavakkal szellemesen okos, gyakran szójátékos Nagylaci maradt az emlékezetében.
2005.11.04. 11:12
Elkészült Komárom-Esztergom megye területrendezési
A 2003-ban megindult tervezési folyamat végeredményeként megszületett Komárom-Esztergom megye területrendezési terve, mely részletesen tartalmazza a megye fejlesztési irányvonalait. A terv az egyes települések fejlődését úgy biztosítja, hogy az összhangban legyen a kistérségi, a megyei, valamint az országos érdekekkel és célokkal is.
2005.11.04. 10:51
Újra tanár ül a Tatabánya kispadján
A tatabányai futballszurkolók jó érzéssel gondolhatnak vissza azokra az időszakokra, amikor pedagógusok készítették fel kedvenc csapatukat. Elég ha a dr. Lakat Károly, vagy a Temesvári Miklós nevével fémjelzett időszakokra gondolnak. Hosszú évekig tartó bukdácsolás után ma ismét az első osztályban szerepel a megyeszékhely csapata. A kispadon Sisa Tibor személyében ismét egy tanerő ül. A másodosztályban még nagy rivális REAC elleni 4-0-ás győzelem utáni első edzést követően beszélgettem vele.
2005.11.04. 10:41

Rendezvénynaptár

A Közép-dunántúli Régió november havi fontosabb rendezvényei
2005.11.04. 10:27
Van Kiút?!
Van Kiút! – állítják határozottan vértesszőlősi és komáromi állami gondoskodásban élő fiatalok. Hogy honnan? A lakásotthonok világából, a viszonylagos zárt közegből.
2005.11.04. 10:10
   Regio Regia magazin


164. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 163. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 162. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 161. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 160. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 159. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 158. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás