szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia - 2006. február-március

VI. évfolyam 2-3. szám
2006. február-március

FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE

A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÜZLETI MAGAZINJA
www.regioregia.hu * www.kiralyiregio.hu

Itt megtekintheti e havi számunk hirdetéseit.
Itt pedig magazinunk teljes terjedelmében letölthető pdf formátumban.

HU ISSN 1787-3010

2006.03.13. 15:30
A Közép-dunántúli Régió Regionális Operatív Progra
Alighanem régiónk megalakulása óta a legfontosabb dokumentumot közöljük az alábbiakban. A II. Nemzeti fejlesztési terv ugyanis az egyes régiók operatív programjaiból áll össze, és ezek bizony nem szólnak másról, minthogy az első teljes uniós költségvetési ciklusunkban, 2007-2013 között miként használjuk fel a jelentősen megnövekvő forrásokat. A dokumentumról március elsején társadalmi vita kezdődött, ha olvasóinknak is van ötlete, megírhatják a www.kdrfu.hu weblapra!
2006.03.13. 15:27
Kiegészítések, javaslatok a KD ROP-hoz
A KD ROP első társadalmi egyeztetésén, március elsején szekciókban dolgoztak az egyes szakterületek képviselői. Mostani számunkban a környezetvédelmi szekció ülésén elhangzott fontosabb megjegyzéseket, kiegészítéseket mutatjuk be.
2006.03.13. 15:24
Iskolaépítő Polgármester
Tóth Dezső Enying városának polgármestere, volt iskolaigazgató 1945-ben Hebertsfeldenben született, 1946-tól lakik a család Sárospatakon. A Sárospataki Gimnáziumban tanul, szülei és nevelői nagy hatással voltak rá. Gondolkodásmódjuk, emberi tartásuk példaként állt előtte egész életében.
2006.03.13. 15:22
Rendes szabadság és annak kiadása
Soron következő cikkünkben olyan jogintézményt tárgyalunk, amely miden munkavállalót és így minden munkáltató érint. Ez az intézmény a rendes szabadság.
2006.03.13. 15:19
Cégalapítás továbbra is százezrekért
Egyelőre nem lett sem olcsóbb, sem egyszerűbb a cégalapítás, szemben a tíz hónappal ezelőtti miniszterelnöki ígéretekkel. A döcögősen induló elektronikus ügyintézés nem az állampolgároknak, hanem a tőkeerős ügyvédi irodáknak jelenthet könnyebbséget.
2006.03.13. 15:17
Több mint 80 éves múlttal
Modern világunkban gomba módra szaporodva, szinte egyik napról a másikra nőnek ki a földből az új épületek, lakóparkok, bevásárló- központok, intézmények. Az építkezés körül élők gyakran kisebb csodaként élik meg, hogy az új létesítmények között egyik pillanatról a másikra „kinő” egy-egy park, fasorokkal díszített út vagy parkoló. A hatalmas fák, a rengeteg csodás növény olyan, mintha mindig ott lettek volna, pedig életüket nem itt kezdték. Ezek már nem facsemeték, hanem komoly kort megélt, sok éven át nevelgetett, kifejlett fák, az alsótekeresi faiskola növendékei.
2006.03.13. 15:15
Elemzés a pártok munkahelyteremtéssel...
Az idei választási kampányt eddig döntően pragmatikus, főképp gazdasági témák határozták meg, melyek kapcsán a pártok a választópolgárok hétköznapi problémáira kerestek gyógyírt. Ezek közül is kiemelkedik azonban a munkahelyteremtésről szóló vita, amelynek során a politikai szereplők igyekeznek egyszerre megszólítani a munkanélkülieket, a munkavállalókat, valamint a vállalkozókat. A két nagy párt foglalkoztatáspolitikai téren folytatott összecsapása ugyanakkor túlmutat a választói célcsoportok megnyerésének szándékán: a vita a baloldaliságról szóló hitelességi versennyé vált az MSZP és a Fidesz között.
2006.03.13. 15:09
Projekt, Partnerség, Pénz!
Partnerségi hálózatok létrehozásával várja az EU-s pályázatokat régiónk, annak érdekében, hogy térségünkbe minél több fejlesztési forrás kerüljön. Az összefogásban rejlő erőt szimbolizálja a program emblémája is.
2006.03.13. 15:07
Megújuló energiatermelés kistérségi szinten
Végesek a fosszilis energiatartalékok a jó öreg kék bolygón. Ezért és a környezetszennyezés megfékezése végett is sürgető a megújuló energiaforrások kiaknázása. Reális e természeti körforgásba tökéletesen beilleszthető energiák kistérségi szintű alkalmazása. Erről tartottak konferenciát Sümegen, a Polgármesteri Hivatalban a Sümegi Kistérségi Többcélú Társulás, a Sümeg Kistérségéért Közalapítvány, a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája, a MTESZ Veszprém megyei szervezete, valamint a tatai Delfy bt. szervezésében.
2006.03.13. 15:05
A Kazánkirály a magyar vidék történelmi esélyéről
Mindig élen járt a kazánfejlesztésben és gyártásban Morvai Ferenc úr, akit sok év óta a megtisztelő Kazánkirály névvel illetnek. Már a 70-es évek közepétől fejleszti a MEGAMORV kazánokat, igazodva a legcélszerűbben hasznosítható energiaforrásokhoz. A magyar technikai és gazdasági élet meghatározó személyiségével egy tudományos konferencia szünetében beszélgettünk.
2006.03.13. 15:03
Központosítás az eredményesség érdekében
A Graboplast Zrt. tatabányai Grabofloor gyára év eleji hagyományos sajtótájékoztatóján összevonásokról, költségcsökkentésről, de növekvő eredményességről számolhatott be. Új piaci lehetőségek is nyíltak a padlógyártásban – jelentősen nőtt a Kelet-Európába és Kínába szállított mennyiség, amely ellensúlyozta a belföldi forgalomcsökkenést. Az új, üvegszálas termékeknek pedig Amerika jelent jó piaci lehetőségeket.
2006.03.13. 15:00
Kecskéd, egy törekvő község az Által-ér mentén
Szorgalmas, vállalkozó szellemű község a Komárom-Esztergom megyei Kecskéd. A szorító költségvetési keretszámok mellett is jut a fejlesztésre. Milyen esélyekkel néz az idei év elé – erről beszéltünk Grúber Zoltán polgármesterrel. A képviselők még tárgyalnak az idei, 209 millió forintos büdzséről, ám már látható a jövő.
2006.03.13. 14:57
dr. Parragh László – az MKIK elnöke
Az alábbiakban részleteket közlünk dr. Parragh László – az MKIK elnöke – beszédéből, melyet 2005. december 14-én a KEMKIK küldöttgyűlésen tartott.
2006.03.13. 14:55

MESTERLEVÉL A VERSENYKÉPESSÉG ZÁLOGA

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. Törvény, valamint az 1999. évi CXXI. Törvény rendelkezései alapján szervezi a mesterképzést és vizsgáztatást.
2006.03.13. 14:53
Felhívás
A VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú Társaság (VÁTI Kht.) felhívást tett közzé a Regionális Fejlesztés Operatív Program (ROP) 3.4 intézkedés 2. komponensének keretében vállalkozások, alkalmazottak és önfoglalkoztatók képzéseken történő részvételének támogatására.
2006.03.13. 14:50
Új rovatunk: kamarai KÖNYVELŐI KLUB
Kiadónk a közelmúltban több területen együttműködési megállapodást kötött a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával. A szerződéseknek köszönhetően havilapunk hónapról hónapra eljut a kamarai tagokhoz.
2006.03.13. 14:47
Bemutatjuk Dr. Somogyi Istvánnét
Dr. Somogyi Istvánné gőzerővel munkához látott. A Veszprém Me-gyei Kereskedelmi és Iparkamara novemberben megbízott új titkára – hasznosítva azt a lendületet, amely az idegenforgalomban eltöltött éveit jellemezte – szinte mindenhol ott van, ahol a megyéről, a megye vállalkozásainak jövőjéről, érdekeiről szó van. Terveiről, elképzeléseiről beszélgettünk.
2006.03.13. 14:43
Lakásokat adtak át Ajkán
Január végén az egykori munkásszállásból kialakított, korszerűsített lakásokat adtak át Ajkán. Ezzel újabb tizennégy család költözhet új otthonába. A tulajdonos Ajkait Kft. és az önkormányzat nem csak piaci, hanem szociális szempontokat is érvényesített a lakások eladási árának kialakításakor.
2006.03.13. 14:41
Tatabánya legnagyobb adózói
Évek óta hagyomány Tatabányán, hogy a város polgármestere és vezetői az Erőműi Kaszinóban köszöntik az elmúlt évben legtöbb helyi adót befizető vállalkozások vezetőit. Az idén az eseményre február 16.-án került sor. Az idei Top 10 ábécérendben: Alpla Műanyag Csomagolóipari Kft., ASG Gépgyártó Kft., Coloplast Hungary Kft., Eurál Kft., FCI Connectors Hungary Kft., Grabofloor Kft., Grundfos Magyarország Gyártó Kft., Lasselberger Hungária Kft., Reckitt Benkiser Kft., Suoftec Kft. és a Tatabányai Erőmű Kft.
2006.03.13. 14:39
Vállalkozói Klub Oroszlányban
Bár már többen jelezték, hogy nincsen alkalom a helyi vállalkozók gondjainak megbeszélésére, hogy a városban senki sem foglalkozik velük, ennek ellenére a kétszáz meghívottból csak mintegy huszonöten regisztráltatták magukat az oroszlányi vállalkozói fórum februári ülésére. Pedig igazán érdekes előadásokat hallhattak volna, hiszen mindjárt az elején Török Zoltán, a Raiffeisen bank elemzője az európai uniós és a világgazdasági környezet bemutatásával kezdte a rendezvényt.
2006.03.13. 14:37
(Íz)utazás 2006
A Magyar Turizmus Zrt. egész évben, így Magyarország legnagyobb turisztikai börzéjén, az Utazás 2006 Kiállításon is a bor és gasztronómia tematikus évre helyezi a hangsúlyt. A Nagy Ízutazás 2006 kampányév célja, hogy a hazai lakosság a gasztronómián keresztül fedezzen fel újabb és újabb magyarországi tájakat. Ennek megfelelően a nemzeti turisztikai marketing szervezet idén először a „C” pavilonban megrendezendő Gasztrorandevú elnevezésű versenyen és kiállításon is önálló, 100 négyzetméteres standdal képviselteti magát, ahol kávéházzal, illetve bor- és pálinkakóstoltatással várják az érdeklődőket.
2006.03.13. 14:35
Tarnóczy András
A kilencvenes évek elején, Rábapatonán kezdődött. Az ottani étterem vezetője szenvedélyesen gyűjtötte a régi rádiókat, ám a technikához nem nagyon értett. Így jó ismerősét, az akkor ott élő Tarnóczy Andrást kérte meg, hogy a régi darabokat javítsa meg, újítsa fel. Ötvenhárom muzeális értékű szerkezetet reparált meg neki az ügyes kezű mester, aki szép csendben maga is megszállott gyűjtő lett. Ma Tardoson él, és saját erőből, saját házában működteti a Régi Rádiók Állandó Kiállítását.
2006.03.13. 14:33

PÉTFÜRDŐ A MAGA ÚTJÁT JÁRJA

Sajátos történelmi örökségnek köszönheti létét a Bakony déli lankáin megbúvó nagyközség: A vegyiparnak, amely áldás és átok az itt élők számára. Az otthon- és munkahelyteremtő érdemeket nem vitathatja senki, meglehet, az itt élők egészségének – óvatos fogalmazással élve – nem volt épp’ előnyös az itteni “mikroklíma”. Ám a település lakói számára mindig fontos volt, hogy környezetüket szebbnek, otthonosabbnak láthassák.
2006.03.13. 14:30

Együttműködés a magyar borokért

2006. február 2-án, Balatonfüreden írták alá az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht., a Magyar Turizmus Rt., a Magyar Bormarketing Kht., valamint a Magyar Éttermi Szövetség vezetői azt az együttműködési megállapodást, amely a magyar borok promóciójának összehangolását hivatott szolgálni.
2006.03.13. 14:26

FBG Hungary Kft. – Veszprém

Az FBG Hungary (Furnishing Broker Group Hungary Kft.) tavaly novemberi megalakulása ragyogó példája az innovatív szemléletű cégalapításnak. A veszprémi székhelyű céget két fiatalember, Horváth János és Szabó Gábor hozta létre, abból a célból, hogy a szolgáltatás-értékesítést, illetve az alkuszi szemléletmódot összeházasítsák, és ebből valami új minőség születhessen. Az alapító-tulajdonosokkal beszélgettünk.
2006.03.13. 14:23
TATAI TAVASZI FESZTIVÁL

TATAI TAVASZI FESZTIVÁL részletes programjai
2006. március 6 – április 2.

2006.03.13. 14:20
Juniorok a nyugdíjasok között
Január végén tartotta 2005. évi beszámoló, valamint a 2006. esztendő évindító közgyűlését Tatán, a Helyőrségi Klubban, a Tata Helyőrség Nyugállományú Klub közel kétszáz résztvevője. A majd háromszáz tagot számláló szervezet közgyűlésén részt vett mások mellett Sipos Géza ny. ezredes a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke, Tatai-Tóth András, a körzet országgyűlési képviselője, Gerébi Ákos, a város alpolgármestere, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör helyi elnöke, Zsigmond Kálmán ezredes, a 25. Klapka György Könnyű Lövészdandár parancsnokhelyettese, Beutl József alezredes, a Komárom-Esztergom megyei Hadkiegészítő Parancsnokság parancsnoka is.
2006.03.13. 10:03
Szántai Lajos Mátyásról és a Hunyadiakról
Zsúfolásig megtelt a tatabányai Árpád Hotel előadóterme, amikor a Zarándokösvény Egyesület meghívására Szántai Lajos – aki magát oknyomozó történésznek vallja – tartott előadást Mátyás királyról. Az elfelejtett, eltorzított, félremagyarázott magyar történelem és a magyar értékek kutatója, népszerűsítője órákig képes volt a hallgatóság figyelmét fenntartani. Az alábbiakban a Két hollós című tanulmányának részleteivel igyekszünk felidézni ezt a varázslatos téli estét.
2006.03.13. 10:00
Beszélgetés Eperjes Károllyal
Színházi és filmszínész, előadóművész, rendező, közéleti ember, futballista. Egyaránt otthonosan mozog vígjátéki és drámai szerepekben. Markáns, szuggesztív egyéniség.
Eperjes Károly 1954. február 17-én született a Fejér megyei Hegykőn. Az alábbi interjúval köszöntjük a művészt 52. születésnapján.
2006.03.13. 09:56

Magyar Termék Nagydíj pályázat

Május végéig nevezhetnek a gyártók a Magyar Termék Nagydíj pályázatra, amelynek célja, hogy a minőségi magyar termékeket népszerűsítse az európai versenypiacon. A pályázatot kilencedik alkalommal írták ki, az elmúlt nyolc évben összesen 102 termék kapta meg a jogot a Magyar Termék Nagydíj cím viselésére.

2006.03.13. 09:47

2. Európai Dísznövény- és Kertművészeti Napok

2006. június 2. és 4. között második alkalommal kerül megrendezésre a Károlyi József Alapítvány szervezésében az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyban.
2006.03.13. 09:46
Továbbra is első helyen a Balaton
Az év elején tartotta meg tisztújító közgyűlését a NABE a balatonfüredi sportcsarnokban. Egy teljesen új elnökséggel, Szauer Rózsa vezetésével az elmúlt hónapok során nagyon sok minden történt a civil szervezet életében. Az elnök asszony készségesen állt rendelkezésésünkre. Beszélgetésünk során egyértelműen kiderült, hogy szívén viseli az egyesület ügyes-bajos dolgait.
2006.03.13. 09:45
Az ózdi focivándor
Érdekes világ a magyar labdarúgás. Ebben a világban, ahol ma már a nagy Lothar kísérletező kedvének köszönhetően pár perces első osztályú múlttal is be lehetett kerülni a válogatottba, ahol egykori sztárok elfelejtve, periférián élnek, ahol a mai úgynevezett nagymenők alsógatyájáról is mindent tudni lehet, ki emlékezik akár csak a közelmúlt zongoracipelőire?
2006.03.13. 09:43
Internetes forradalom és szélessávú szolgáltatások
Az idén tömeges méretekben fognak megjelenni új típusú szélessávú szolgáltatások, a teljes távközlési piac átrendeződését várják a szakértők. Robbanás várható az internetes költések területén, viszont a szélessáv terjedését mutató uniós listán még utolsók va-gyunk. Megkezdődik a platformok versenye, amelyben a szolgáltatóknak, a szabályozóknak és a forrásokat biztosító államnak is meg kell találniuk helyüket – hangoztatták a távközlési piac szakértői a Hírközlés 2006 konferencián.
2006.03.13. 09:39
Tóth Ferenc: A dunaalmási iskolák története
Szerény kiállítású, de fontos és értékes munkát jelentetett meg a Dunaalmás Barátainak Köre 2005-ben. A helyi felekezeti-, nép- és állami oktatás történetéről készült összeállítás jelentőségét aligha lehet túlhangsúlyozni napjainkban, mikor a megszűnő vagy összevonásra kerülő falusi kis iskolákról ismét egyre többet hallani, olvasni. Iskola és falu, nevelés és szülőföld kapcsolata, kölcsönhatása megyénkben is számos oktatástörténeti-falutörténeti mű megírását indukálta.
2006.03.13. 09:37
Szervezetfiatalítás

A célzott elektro-biostimulációs kezelés 4-5 alkalommal 15-35 percet vesz igénybe, a kezelt személy nyugalmi állapotban, nem érezhető ultrafinom elektro-impulzusokat kap, így hatunk ki a szervezet állapotára. A terápia igen eredményes, jelentős referenciája: kórházak, olimpiai team kezelések, klinikák, negatív mellékhatásai nincsenek, a folyamatos gyógyulás új eszköze. (EN ISO 9001: 2000 és CE 1011 tanúsítvánnyal, igazoló szakvéleményekkel rendelkezünk.)

2006.03.13. 09:34
8 ritkán használt marketing eszköz
Ha küzdesz, hogy kiemelkedj a tömegből, ha félsz, hogy a marketinged ugyanolyan, mint a konkurenciádé, akkor lehet, hogy nem egy eredeti reklám a megoldás, hanem olyan marketing eszközök, amiket ma kevesen használnak. Reklám, honlap, direct mail, brossúra – ezeket álmunkból felkelve is ismerjük. De mi a helyzet a következő 8 taktikával...
2006.03.13. 09:29

Fél évszázad a szórakoztató zenében

Magyar József, a Tatabányai Bányász Fúvószenekar néhai karnagya nem csak a nagyhírű együttes vezetését, menedzselését tartotta fontosnak, hanem akkurátusan kereste az utánpótlás megfelelő személyeit is annak érdekében, hogy a későbbiekben is legyenek jól képzett és a zenét kiválóan művelő tagjai a zenekarnak. Ezek közül a fiatalok közül került be kilencévesen Joó György a nagyhírű együttesbe, s ma már több mint fél évszázada is elválaszthatatlanul hódol a melódiák közvetítésének a Jumbó zenekar frontembere.

2006.03.13. 09:27
   Regio Regia magazin


164. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 163. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 162. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 161. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 160. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 159. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 158. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás