szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia - 2006. április

Regio Regia - 2006. április

VI. évfolyam 4. szám
2006. április

FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE

A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÜZLETI MAGAZINJA
www.regioregia.hu * www.kiralyiregio.hu

Itt megtekintheti e havi számunk hirdetéseit.
Itt pedig magazinunk teljes terjedelmében letölthető pdf formátumban.

HU ISSN 1787-3010

2006.04.20. 11:54

Azért a víz az úr…

Soha nem lehet eléggé figyelni lánglelkű költőnk, Petőfi Sándor szavaira. Lehetnek hazánkban választások, beszélhetünk erről és arról, élhetünk jól vagy rosszul, a természet erőivel szemben azonban még a huszonegyedik században is csak kiszolgáltatott ősemberek vagyunk.
2006.04.20. 11:52

261 pályázat nyert a Közép-Dunántúlon

Négy pályázati programon belül 261 pályázatot támogatott március 31-ei veszprémi ülésén a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács. A szétosztott mintegy 2 milliárd forint segítségével valósíthatják meg a pályázók a tervezett fejlesztéseket a régióban.
2006.04.20. 11:51
Kitüntetett útépítő mérnök: Dobosi Tivadar
Dobosi Tivadar jelenleg a Magyar Közút Kht. Kelet-magyarországi területi koordinátora. 2006. március 15-én abban a megtiszteltetésben részesült, hogy átvehette a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét, a KEM Állami Közútkezelő Kht. ügyvezető igazgatójaként végzett, a közútépítés, fejlesztés, valamint a közúthálózat fenntartás és üzemeltetés feladatainak irányításában folytatott, a szakmai kultúrát és gyakorlatot szolgáló munkájáért.
2006.04.20. 11:44

Új színekben játszik tovább Szávay Ágnes

2006. április 5-én, sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepségen írta alá a támogatási szerződést a Gaz de France, illetve magyarországi leányvállalatai, az Égáz Rt. És a Dégáz ZRt. Szávay Ágnessel, aki a női magyar teniszélet fiatal tehetsége.
2006.04.20. 11:42
A városvédő és fafaragó: Heinrich Péter
Lapunkban többször olvashatták a Közép-dunántúli Regionális Ügynökség ügyvezető igazgatója, Heinrich Péter nyilatkozatait, sajtóközleményeit. Munkájáért az elmúlt hónapban – a regionális ügynökségvezetők közül elsőként – vehette át a Pro Regio díjat a szakminisztertől.
2006.04.20. 11:20
XIV. Rotáció Expo – 2006.
Mondhatják őket megszállottnak, mániákusnak, mindenesetre tény, hogy a Harmath József és Végvári István vezette tatai Rotáció Kft. immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg idén regionális szakmai kiállítását az edzőtáborban. Nagy dolog ez egy kisvállalkozástól, ismerve a hazai vásárszervezők nehézségeit, gondjait.
2006.04.20. 11:15
Pénzt, de honnan? I.
A Piac és Profit magazin szervezésében a fenti címmel regionális szakmai konferenciát rendeztek Székesfehérváron március 23-án, az ALCO művelődési házában. A rendezvényen mintegy kétszáz vállalkozó és önkormányzati dolgozó vett részt. Az elhangzott előadások „zsebbe vágóak”, közérdekűek, ezért a legfontosabbak sorozat formájában valamennyi olvasónk ren-delkezésére bocsátjuk.
2006.04.20. 11:11
Rendes szabadság és annak kiadása
Soron következő cikkünkben olyan jogintézményt tárgyalunk, amely miden munkavállalót és így minden munkáltató érint. Ez az intézmény a rendes szabadság.
2006.04.20. 11:05
Az év befektetői
Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter 2006. március 28-án ünnepélyes keretek között immár második alkalommal adta át a Parlamentben a Befektetői Okleveleket azoknak a befektetőknek és befektetőket segítő partnereknek, akik 2005-ben a legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez és a foglalkoztatottság növeléséhez. A díjazott vállalatok 2005 óta összesen 84 milliárd Ft értékű beruházást valósítottak meg.
2006.04.20. 11:00

2006-ban munkába áll a tízezredik kolléga...

Feiner Péter, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója, az igazgatóság elnöke, az élelmiszer-kereskedelem egyik legeredményesebben működő vállalkozásának irányításáért és az Országos Kereskedelmi Szövetség elnöki feladatának magas színvonalú ellátásáért Klauzál Gábor-díjat vett át 2006. március 15-én Kóka János gazdasági és közlekedési minisztertől. Az eseményről hírportálunk is tudósított. A díj, azoknak adományozható, akik a kereskedelem terén végeztek kiemelkedő szakmai tevékenységet. Szerkesztőségünket a kitüntetés mögött álló teljesítmény, a jól végzett munka részletei is érdekelték, ezért a legilletékesebbet, Feiner Péter ügyvezető igazgató urat kérdeztük.
2006.04.19. 15:35
Pályázat vállalkozók részére – GVOP 2.1.1.
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium GVOP Irányító Hatósága meghirdeti a kis- és középvállalkozások műszaki-technológiai hátterének fejlesztését támogató pályázat (GVOP 2.1.1.) negyedik szakaszát. A nyertes projektek támogatására rendelkezésre álló összeg 4 Mrd Ft. A pályázatok benyújtására 2006. április 3. napjától 2006. május 5-éig van lehetőség. A pályázati felhívás 2006. március 31-től letölthető a www.gkm.gov.hu, a www.lendulet.hu valamint a www.mvf.hu weboldalakról.
2006.04.19. 15:18
Nem tett jót az EU–csatlakozás a cégeknek

A PricewaterhouseCoopers saját ügyfélkörében végzett felmérést, ebből kiderült, hogy a cégek általában elégedettek a magyar gazdasági környezettel, a kö-zeljövőben a vezetők jelentős része százmillió forintot is meghaladó beruházást tervez, a többségnek viszont kényelmetlen az EU.

2006.04.19. 15:15

A második otthonunk

Új sorozatunk témája a munkahely. Abban szeretnénk segítségükre lenni, hogy irodahelyiségeink kialakítására, felújítására berendezésére, felszerelésére megismerhessék, megérthessék milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre.
Feltételezzük, maga az iroda rendelkezésünkre áll. Az alapoktól indulunk. Az első fontos döntés: mi legyen a lábunk alatt?
E havi számunkban szakértőink: Fülöp Tamás, a székesfehérvári Montáltech Kft. ügyvezető igazgatója és Makó György, a vértesszőlősi Trend Parkett Szaküzlet tulajdonosa.
2006.04.19. 15:12
A Zoltek lehet a világ legnagyobb szénszálgyártója
Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter és Rumy Zsolt, a Zoltek Zrt. elnök-vezérigazgatója 2006. március 31-én Budapesten sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a vállalat új beruházást valósít meg Nyergesújfalun. A fejlesztéssel a Zoltek az üzemet a világ legnagyobb szénszálgyártó létesítményévé teszi, csaknem 400 új dolgozót alkalmazva.
2006.04.19. 15:09

A programban részt vevő iskolákat is támogatja

Még ebben a tanévben elkezdődnek a munkák, és szeptember végére be is fejeződnek. A 758 millió forintos TISZK projekt 711 milliós támogatást tartalmaz. A 47 milliós önrészt Tatabánya önkormányzata adja. Az összeg egy részéből átalakítják a Térségi Integrált Szakképző Központnak otthont adó épület egy részét, a fennmaradó helyiségeket pedig felújítják. Meghirdették azt a közbeszerzési eljárást, amely a Bánki Donát TISZK építési munkálataira szól.
2006.04.19. 14:53

10 éves a komáromi Balzsam Patika

Földi halandó ritkán jár a gyógyszertárak officináján kívül más gyógyszertári helyiségekben. Dr. Kissné Cseke Margit Ilonával, a Balzsam Patika tulajdonosával az officina mögött meghúzódó, kellemesen berendezett irodájában beszélgettünk. A hallottakból egyértelmű lett számomra, hogy méltán büszkék arra, hogy kis csapatuk immáron tíz esztendeje áll a betegek szolgálatában.
2006.04.19. 14:50
Kamarai könyvelői klub – április
Ez alkalommal is zsúfolásig megtelt számviteli szakemberekkel a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tárgyalóterme. A szakmai klub vezetője, Herczigné dr. Soós Ilona az aktuális témák ismertetése után máris megjelölte a következő találkozó időpontját: május 3., szerda 9.00 óra. Lapunk abban vállalt szerepet, hogy hasábjaink betekintést nyújtanak önöknek, vállalkozóknak, vállalati-intézményi-önkormányzati vezetőknek, döntéshozóknak, a klub életébe és tudósít az ott elhangzottakról. Persze mindez csupán segítség kíván lenni, semmiképpen sem szeretnénk lebeszélni senkit a személyes jelenlétről, hiszen a jókedvű, vidám társaság alaposan rácáfol arra a hiedelemre, hogy a könyvelők mind unalmasak, és nem értenek a humorhoz. Ennek épp az ellenkezőjét tapasztaltam. Örömmel és érdeklődéssel hallgattam Herczigné dr. Soós Ilona szavait.
2006.04.19. 14:45

Szerezzen diplomát...

Ha Ön nem rendelkezik felsőfokú iskolai végzettséggel, de az idő múlásával szükségét érzi új, korszerű ismeretek megszerzésének, mellyel vállalkozásának további lendületet adhat, és fontosnak tartja, hogy mindezt egy diploma megszerzésével kösse össze, melynek nem feltétele az angol nyelv tudása, akkor programunkat ÖNNEK AJÁNLJUK.
2006.04.19. 14:19

A sikeres kórházüzemeltetés receptje

Dr. Tóth Ildikóval legutóbb, mint a Szent Borbála Kórház főigazgatójával készítettünk interjút, Tatabányán. A veszteséges, eladósodott kórházat több évi kitartó munkával sikerült talpra állítania és az intézmény mérlegét pozitív irányba billentenie. Elégedett volt beteg és szakember, mégis vezetőségváltás lett a vége. Azóta Ildikó nap mint nap Várpalotára jár. Nincs egyedül, hiszen Tatabányáról gazdasági vezetője is vele tartott. Várpalota számít rájuk, szaktudásukra, hiszen ami Tatabányán egyszer már sikerült, az reményeik szerint Várpalotán is megvalósulhat. Sikeres, jól működő kórházra vágynak, ahol elégedettek a betegek és az orvosok egyaránt. A kórház üzemeltetése teljesen újszerű, hiszen 2005. szeptember 1-jétől már nem az önkormányzat, hanem a Palotahosp Kft. felel érte.
2006.04.19. 14:14
Várpalotán nem emelik a helyi adókat
Mikor legutóbb – december végén, az évértékelő interjú elkészítése ügyében – Várpalotán jártam Leszkovszki Tibor polgármester úrnál, épp a költségvetés összeállítása folyt. Elmesélte, náluk ez úgy történik, hogy minden érintett intézmény, szervezet összeállítja az elképzeléseit, és számszerűsíti azt. Természetesen első körben valamennyien a maximumra törekednek, papírra vetik álmaikat.
2006.04.19. 14:03

Hallgatói Követelményrendszer konzultáció

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája – az új felsőoktatási törvény megalkotásában részt vett szakértők közreműködésével – 2006. március 24-én hallgatói követelményrendszer-konzultációt szervezett. A rendezvényre az ország összes felsőoktatási intézménye meghívót kapott, így azon mintegy 150 fő vett részt.
2006.04.19. 13:59
Alkoss kéket!
„Alkoss kéket!” címmel hirdette meg kreatív pályázatát 2005 decemberében az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Sulinet. A felhívásra Komárom-Esztergom megyéből két kategóriában összesen négy csapat nyújtotta be pályázatát, s a legsikeresebben a tatai Talentum Általános Iskola, Gimnázium és Kézműves Szakiskola szerepelt, mely „Életfa” alkotásával az országos rangsor második helyén végzett.
2006.04.19. 13:50
Beindul a hatalmas biobiznisz
A bioüzemanyagok iránti növekvő igény kihasználására 82 milliárd forintos beruházással két bioetanol-üzemet épít Magyarországon a Bio-Tech-Energy Kft. és a CSLM Group amerikai befektetési társaság, írta a Világgazdaság.
2006.04.19. 13:04
Ipari Park környei területen
Elfogyott a hely a tatabányai ipari parknak kijelölt földeken, így a legújabb beruházók már a közigazgatásilag a szomszéd településhez, Környéhez tartozó területen építkezhetnek. Erre a város és a község által 1997 novemberében aláírt együttműködési megállapodás keretében kerülhet sor. Horváth Miklós környei polgármester korábbra várta ezt a pillanatot.
2006.04.19. 13:02
A Környei Sportegyesület sikertörténete
2005. szeptemberében „forrásnak indult” a Környe SE addig „langyos állóvize”. A tagság kezdeményezésére vezetőségváltásra került sor, s az egyesület élére egy hét fős, fiatalos, dinamikus gárda került. Az új elnökkel, Váradi Csabával a közelmúlt történéseiről, illetve terveikről beszélgettünk.
2006.04.19. 13:01
A Grundfos Tatabányán és Székesfehérváron
Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter és Carsten Bjerg, a Grundfos csoport alelnöke 2006. április 3-án, Tatabányán sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a vállalat új, kapacitásbővítő beruházást valósít meg Tatabányán. Bejelentették azt is, hogy a Grundfos csoport új üzemet létesít Székesfehérváron. A vállalat a két új beruházással összesen 667 új munkahelyet létesít.
2006.04.19. 12:58

Árvízi és egyéb „jelentések”...

Lévai Péter polgármester úrral még az év elején beszéltük meg, hogy április környékén lapunkban beszámolunk a településen történt fejlesztésekről, beruházásokról és az idei év terveiről. Akkor még egyikünk sem gondolta, hogy a fő téma a víz lesz, hiszen az árvíz hetek óta minden mást maga mögé utasít. Meghajolva a „nagy úr” akarata előtt, tudósításunkat is ezzel kezdjük.
2006.04.19. 11:12
Egy úr Finnországból
Március 15-én Jyrky Jalasto, a NOKIA Ipari Park Egyesülés vezetője Magyar Gazdaságért díjat vehetett át Kóka János szakminisztertől a Nokia magyarországi vállalatának megalakításában, letelepítésében, valamint a Nokia Komárom Kft. beszállítói körének a Komáromi Ipari Parkba való betelepítésében játszott kiemelkedő szerepe elismeréséül. Ebből az alkalomból beszélgettünk az 1998 óta hazánkban élő kiváló szakemberrel.
2006.04.19. 10:46
Komárom-Esztergom megye gazdaságáért
Harmadik alkalommal vehették át 2006. március 30-án a gazdasági élet szereplői a megye gazdaságáért díjat, melyet 2004 januárjában alapított a megyegyűlés. A Komárom-Esztergom Megye Vállalkozója címet Kiss Kálmán, a Komárom-Esztergom Megye Agrárvállalkozása díjat a Barkev Kft., az Év InnovációsVállalkozása Komárom-Esztergom Megyében elismerést a Zoltek Rt. nyerte el, míg Komárom-Esztergom Megye Beruházója a Coloplast Hungary Kft. A bíráló bizottság döntése alapján Komárom-Esztergom Megye Kis- és Középvállalkozása elismerésben részesült a Tatabányai Sütőipari Kft., valamint a Komáromi Nyomda és Kiadó Kft.
2006.04.19. 10:31
A Botond nemzetség 700 éves szálláshelyén
Bicske városa ősi település a Vértes és a Gerecse szelíd nyúlványai közül kibúvó Szent László patak jobb partján. Az idén január elsején 20 éves város (Regio Regia, 2006/1. sz.) földrajzi és környezeti adottságait tekintve eleink bölcs helyválasztásának bizonyítéka. Bicske a Krisztus utáni 2006. évben – ahogy azt a születésnapra mondani szokták - tölti be teljes bizonysággal megállapítható fennállásának 700. évét.
2006.04.19. 10:23
Fél évszázada alakult a női tekeszakosztály
Tulajdonképpen ünnepről akartam írni, de sajnos nincs ünnepi hangulat a szürke, gyengén világított, kopottnak tűnő tatabányai tekepályán. A szuperligában szereplő női tekecsapatot vezető Juhos Anikó edzővel a küzdelemről beszéltünk. Nem csak arról, ami a pályán a győzelemért, hanem ami a pályán kívül a megmaradásért folyik.
2006.04.19. 10:16
Ácsott bíznak a szép jövőben
Csöbönyei Imre polgármester elmondása szerint nemcsak bíznak a szebb jövőben, hanem tesznek is érte. A jelenlegi helyzet nem túl rózsás, kevesebb támogatás jut a nagyközségnek. Ugyanakkor a korábbi adósság nagy törlesztésén az idén túllesznek, bár még néhány évig – szerencsére kisebb mértékben – vonszolják magukkal a terheket. Bizakodásra adhat okot, hogy megindult a volt cukorgyár területének rehabilitációja, és a közelmúltban a terület elnyerte az Ipari Park címet.
2006.04.19. 09:33
Indul a ROP első beruházása
Újabb sportlétesítménnyel gazdagodik Dorog városa. Ünnepélyes keretek között helyezte el az épülő dorogi uszoda alapkövét 2006. április 6-án az Iskola utcában dr. Tittmann János polgármester és Hajdú István, a kivitelező Tempero Építőipari és Uszodatechnikai Rt. elnök vezérigazgatója. Az alapzatba került időkapszulába az uszoda építéséről döntő képviselő-testületi határozatot, egy építési engedélyt, egy alaprajzot, a régi uszoda történetét, és a Dorog 20 éve város című kötet egy példányát helyezték el.
2006.04.19. 09:29
Bokrétaünnepség Esztergomban
Félidejéhez érkezett a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat milliárdos esztergomi beruházása. A Pszichiátriai Betegek Otthona kialakításához 1 milliárd 41 milliós állami támogatást nyert el a megyei önkormányzat, melyhez 130 millió Ft-os önrészt biztosít. A 2006. április 5-i bokrétaünnepségen Agócs István a megyegyűlés elnöke, valamint a HEROSZ Építőipari Rt. részéről Lasztoczyné Herko Katalin gazdasági igazgató és Pataki Péter termelési vezérigazgató-helyettes ünnepélyes keretek között írta alá a kiegészítő beruházási feladatok kivitelezését rögzítő vállalkozási szerződést.
2006.04.19. 09:23
A világ és a vége
A Magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház ősbemutatójának tapsolhatott Tatabányán a Közművelődés Háza nézőterét zsúfolásig megtöltő közönség március 22-én. András Attila és Péter Ferenc álmodta színpadra Wass Albert: Jönnek, és Adjátok vissza a hegyeimet! című lélekbe markoló kisregényeit.
2006.04.18. 15:10

Solum-Trade, Komárom

A legtöbb mezőgazdasági vállalkozás életében legalább egyszer tervbe vették, illetve meg is valósították a holdinggá szervezést. A korábban egységes vállalatok a hatékonyabb gazdálkodás reményében több kisebb vállalkozássá alakultak át, s munkájukat a holdingközpont hangolta össze. Így volt ez a rendszerváltást követő években szinte mindenütt. Ekkor jött létre a Solum Trade Kft. is. A tizenötéves cég jelenlegi ügyvezető igazgatójával, Gonda Józseffel beszélgettünk az indulás óta eltelt időkről.
2006.04.18. 14:44
Szemléletformáló, nyílt párbeszéd...
Nemzetközi felmérések igazolják, hogy a felnőttkori életminőséget elsősorban az autizmus specifikus oktatási ellátás színvonala határozza meg – hangsúlyozták a szakemberek az Arany János Általános Iskola Nyitott Világ Autista Tagozat három napos szakmai rendezvényén.
2006.04.18. 14:35

Ibolya asszony ügyel arra, hogy mi történik...<

A közmondás szerint holtig tanul a jó pap. Nincs ez másképpen az élet más területein sem, hiszen – manapság pedig főként – meg sem lehetünk a folyamatosan megújítandó ismeretszerzések nélkül. Néhány évtizede még kiugró teljesítménynek számított, ha valakinek érettségi bizonyítvány lapult a zsebében, s annak birtokában sokkal nagyobb eséllyel mehetett álláskereső útra, mint azok, akiknek hiányzott a matura.
2006.04.18. 14:09
Ez a mérkőzés a jégkorongsport ünnepe volt!
Negyedszer nyerte meg sorozatban, a hazai jégkorong-bajnokságot az Alba Volán-FeVita, miután a döntősorozat ötödik mérkőzésén, a zsúfolásig telt Jégcsarnokban, csaknem négyezer néző fanatikus szurkolása mellett 7:5-re győzött a vendég Újpest ellen. Igazi élmény volt ez az este.
2006.04.18. 14:07
Adamecz László – Az Én keresztem
Ahogy mondják, ezer éve ismerjük egymást. A mozgáskorlátozott fiatalember 1986 őszén kopogtatott be a tatabányai Közművelődés Házába ötletével, hogy sorstársai számára egy szabadidős klubot szeretne létrehozni. Az álom megvalósult, létrejött az azóta országos hírnévre szert tett Humanitás Klub. Adamecz Laci a mai napig aktív vezetője a társaságnak, szervez, ragyogóan fütyül (több CD-t is megjelentetett), ír, alkot – egyszóval univerzális ember. Munkásságát a Magyar Művelődési Intézet és a Magyar Művelődési Társaság életműdíjjal ismerte el. Önéletrajzi írásából közlünk részleteket.
2006.04.18. 13:08
Sulyok Teréz festményei az Opel márkakereskedésben
Egy igazán frappáns ötlettől vezérelve, különös együttműködésre szánta el magát Sulyok Teréz festőművész és dr. Kenese László cégtulajdonos. A több, remek és csillogó, villogó autócsodákat forgalmazó szalonokat birtokló üzletember Tatabányán, az Opel márkakereskedés galériájában adott helyet Sulyok Teréz festőművész alkotásainak, április közepén, amit a művészetek és a jó minőségű gépkocsik iránt is vonzalmat érzők egészen a nyár elejéig megnézhetnek.
2006.04.18. 13:02
Új korszak a komplementer gyógyászatban
Az idegrendszer, bár a szervezet teljes egészének a szervezését látja el, alapvetően egyszerű rendszer, tanulásra van berendezkedve. Vannak külső ingerek, melyekre tudatosan reagálunk és vannak képek, melyet a tudatalatti rendszer kezel. Az idegi túlterheltség általánosan abból adódik, hogy a gondolatokban egy-egy folyamat nem kerül végigvezetésre, elodázásra kerülnek a megoldási alternatívák kialakítása.
2006.04.18. 12:11

6 Marketing Taktika Fillérekből

Vajon kötelező, hogy egy marketing taktika lemerítse a bankszámládat? Míg sok eszköz komoly elkötelezettséget és kiadást jelent, érdemes a repertoárodat olyan trükkökkel is kiegészíteni, amelyek semmibe nem kerülnek, vagy alig valamibe.
2006.04.18. 12:06

Közép-Dunántúl a 29. Utazás kiállításon

A közép-dunántúli Régió az idén 150 m˛-es standon képviseltette magát a HUNGEXPO D-pavilonjában, Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjén. A régió felsorakoztatta mindazt, amiért egy turistának érdemes útra kelni: az idei évben kiemelten a történelmi városokat (Zirc, Komárom, Martonvásár, Pápa, Dunaújváros, Pákozd), királyi városokat (Székesfehérvárt és az év települését, Veszprémet), a régió borvidékeit (Móri, Etyeki, Somlói, Ászár-Neszmélyi), valamint a Velencei-tavat.
2006.04.18. 12:02
   Regio Regia magazin


164. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 163. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 162. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 161. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 160. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 159. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 158. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás