szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia - 2006. május

Regio Regia - 2006. május

VI. évfolyam 5. szám
2006. május

FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE

A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÜZLETI MAGAZINJA
www.regioregia.hu * www.kiralyiregio.hu

Itt megtekintheti e havi számunk hirdetéseit.
Itt pedig magazinunk teljes terjedelmében letölthető pdf formátumban.

HU ISSN 1787-3010

2006.05.19. 12:31
25 milliós Széchenyi kártya
Az MKB Bank 2006. április 30-tól kínálja a 25 millió forintos Széchenyi Kártyát, mely hatékony segítséget nyújt egyéni vállalkozók, valamint a kis- és középvállalkozások számára, rövid távú finanszírozási igényeik kezelésére.
2006.05.19. 12:27
Végre legyenek valódi reformok!
Kiáltványban fordultak a magyar gazdaság szereplői a kormányhoz és a parlamenti pártokhoz, háromoldalú tárgyalásokat és megállapodást sürgetve az ország előtt álló gazdasági lépésekről. A kiáltványt nyilvánosságra hozó sajtótájékoztató után beszélgettünk az egyik aláíróval, dr. Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével.
2006.05.19. 12:26
Átadták az első régiós díjat a Közép-Dunántúlon
Királyi régióért díjjal tüntették ki Rauf Pált. A HÍD Egyesület elnökének Dunaújvárosban adta át az elismerést Agócs István, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.
2006.05.19. 12:22
Bor- és gasztronómiai rendezvények
Királyi Régió - június-július
2006.05.19. 12:18
Dunaújvárosi Mozaik Művészeti Fesztivál 2006
Helyszín: Dunaújváros, Petőfi Liget (Bartók tér 1. A Bartók Kamaraszínház mögött )
2006.05.19. 12:11
Veszprém lett "Az év települése” 2005-ben
A Magyar Televízió közönségszavazatai alapján 2005-ben "Az év települése" címet Veszprém városa nyerte. A versenyben több, a televízió Főtér című műsorában az év folyamán bemutatott megyei jogú várost – például a szintén dobogós Egert és Pécset is – megelőzve lett Veszprém a befutó. Rudi Zoltán, az MTV elnöke adta át a díjat Dióssy Lászlónak, Veszprém polgármesterének. Az elismerés jó apropót kínált arra, hogy Dióssy Lászlóval áttekintsük életének aktuális történéseit.
2006.05.19. 12:09
Pénzt, de honnan? II.
A Piac és Profit magazin szervezésében a fenti címmel regionális szakmai konferenciát rendeztek Székesfehérváron március 23-án, az ALCO művelődési házában. A rendezvényen mintegy kétszáz vállalkozó és önkormányzati dolgozó vett részt. Az elhangzott előadások „zsebbe vágóak”, közérdekűek, ezért a legfontosabbak sorozat formájában valamennyi olvasónk rendelkezésére bocsátjuk.
2006.05.19. 10:42
Kitüntetettek Fejér megyében
Fejér megyében a közelmúltban két kitűnő szakember is Miniszteri Elismerésben részesült. Az oklevelet, illetve az ezüst emlékérmet eredményes és példamutató tevékenységéért Sipos Éva, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, valamint Monics Péter, a Magyar Közút Kht. Fejér megyei Területi Igazgatóság forgalomszabályozó és hálózatkezelői osztályvezetője vehette át. A megtisztelő elismerés kitűnő apropót adott, hogy kettejük munkáját kicsit közelebbről is megismerhessük.
2006.05.19. 10:35
Rendkívüli munkavégzés, ügyelet és készenlét
A munkáltató működése során felmerülhetnek olyan esetek, amikor az adott feladatot rendes munkaidőben nem lehet maradéktalanul elvégezni. Ilyenkor a munkáltató kötelezheti a munkavállalót arra, hogy munkaidején túli munkát végezzen.
2006.05.19. 10:31
Cégek a fenntartható világért
Az éghajlatváltozás egyértelművé tette azok számára is, akik nem akartak szembe nézni a felelőtlen, a világméretű társadalmi, ökológiai és gazdasági problémákkal, hogy az élet a Földön nem marad fenn, már előrelátható idő távlatában, ha ugyanúgy élünk, gondolkodunk, termelünk, mind eddig. A helyzetről és a lehetséges megoldásokról volt szó Piac és Profit Vállalkozói EU-információs Alapítvány által áprilisban szervezett konferenciáján, amelynek címe "Cégek a fenntartható világért" volt.
2006.05.19. 10:29
Közép-dunántúli Regionális Minőségi Díj
A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Fejér Megyei Önkormányzat, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat, Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Veszprém Megyei Önkormányzata pályázatot hirdetnek a Közép-dunántúli Regionális Minőségi Díj 2006 elnyerésére.
2006.05.19. 10:27
Modellértékű autizmus-specifikus oktatás
Esélyegyenlőségért díjjal tüntették ki Mahlerné Köfner Anikót, az emlékérmet Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter adta át a tárca tükörtermében. Az elismerést a közoktatás területén, modellértékű autizmus-specifikus szolgáltatás létrehozásáért vehette át a székesfehérvári Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola igazgatóhelyettese.
2006.05.19. 10:23
Office padló
A Graboplast-felhasználva közel 40 év padlógyártási tapasztalatát, innovatív megoldásokat kínál minden műszaki és design igényre különböző irodai padlóburkolási igényekre.
2006.05.19. 10:13
Jótanácsok költözéshez: mire kell figyelni?
Keresett mostanában új irodát? Volt már abban a helyzetben, hogy az új irodába való költözés késett, nem menetrendszerűen történt, nem a tervezett úton haladt? A költözéssel összefüggő tevékenységek, feladatok nem a mindennapi rutin munkafeladatok közé tartoznak és komoly tervezést, előkészítést igényelnek. Az Iroda.hu portál megpróbálta felkutatni a sikeres költözés kulcstényezőit, illetve ötleteket adni a fizikai megvalósításra vonatkozólag.
2006.05.19. 10:10
Szélessáv Napja és szélessávkereső...
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) valamint a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) ma bemutatta közösen kifejlesztett szélessávkereső programját. A szélessávkereső segítségével mindenki megtudhatja, hogy egy adott helyen milyen szolgáltatásokat érhet el és így a számára legelőnyösebbet választhatja ki. Az új szolgáltatás könnyebbé teszi a döntéshozatalt és hozzájárulhat mind a tudatos fogyasztói döntések meghozatalához, mind a szélessávú internetes hozzáférések számának növekedéséhez.
2006.05.19. 10:06
Új honlap a szervátültetésről
Kiadónk, a KEM-Bridge Net tevékenysége nem merül ki magazinunk megjelentetésében, internetes portálunk fenntartásában, hanem a Közép-dunántúli Régió egyik legnagyobb webstúdióját is működteti. A "Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért" felkérésére díjmentesen készítettük el egy új weblapot (www.szervatultetes.hu), melyet a Ganz Üzletházban, Budapesten mutattunk be a sajtó képviselőinek.
2006.05.19. 09:57
Lassan beérik három év munkája, sorra születnek az
A régiót járva, munkám során gyakran visz az utam Kisbéren keresztül. Szinte minden alkalommal jóleső érzéssel haladok át a városon és konstatálom, hogy a dolgok jó úton haladnak, a város látványosan fejlődik. Persze biztos vannak viták is, hibák is – ahogyan arról időnként egy-egy sajtóorgánum beszámol – mégis, aki korábban is járt már Kisbéren, tudja, erre a kisvárosra óriási feladatok várnak még, hiszen a korábbi évtizedekben a fejlesztések rendre elmaradtak, az itt élőknek csupán egy hátrányos helyzetű település jutott. Mára azonban mindez eltűnni látszik. A főutca parádés átalakítása után újabb beruházások indultak útnak, s lassan immáron ezek is a finishez érkeznek. Minderről első kézből, a város polgármester asszonyától, dr. Udvardi Erzsébettől informálódtunk.
2006.05.19. 09:52
Wass Albert Művelődési Központ - Kisbér
Kiss Eszter február közepétől a kisbéri Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár kulturális menedzsere. Életvidám, energikus teremtés, aki percek alatt elbővüli környezetét. A vele váltott néhány szó magyarázatott ad arra, miért fontos Kisbér számára egy ilyen szakember.
2006.05.19. 09:45
XXV. Bicskei Napok (május 12-21.)
2006-ban fontos évfordulókhoz érkeztünk: idén ünnepeljük Bicske fennállásának 700 éves, a várossá nyilvánítás 20 éves évfordulóját, és ebben az évben ünnepeljük a Bicskei Napok 25 éves jubileumát. Nagyon örülünk, hogy a Bicskei Napok iránti figyelem évről évre nő, ami abban is megnyilvánul, hogy egyre többen csatlakoznak a programsorozathoz, s egyre többen látogatnak el városunkba ebben az időszakban.
2006.05.18. 14:38
Pályázati felhívás
A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Pszichiátriai Betegek Otthona pályázatot ír ki az intézmény elnevezésére és logo-jára. Tartalmi és formai megkötés nincs, cél azonban, hogy az elnevezés, illetve logo tükrözze az intézményben folyó tevékenységet, a munkát meghatározó szellemiséget. Természetesen külön-külön is lehet pályázni.
2006.05.18. 14:36
Gárdonyi, agárdi programok június-július 
Gárdonyi, agárdi programok június-július 
2006.05.18. 14:34
Cégfejlesztés

Cégünk pénzügyeinek elemzése egyszerre ad képet az akut bajokról és az időigényesebb teendőkről. Elég megvizsgálni, ki mikor fizet nekünk, és mi kinek mikor fizetünk. Gyakori jelenség, hogy az operatív munkakörök teljesítménye nem fejlődik párhuzamosan a cég növekedésével: míg egyre több terméket forgalmazunk, vagy újabb szolgáltatásokat vezetünk be, elfeledkezünk a kiegészítő munkák fontosságáról. Ennek egyik legnagyobb kárát a pénzügyek látják. Sok vállalkozásban még ma is él a gyakorlat, hogy a munka elvégzése, elkészülte után akár hetekig nem készül el a számla, értelemszerűen nem is folyik be az ellenérték. Nemritkán találkozni olyan esetekkel, amikor a cégen belül csak havonta egyszer számláznak.

2006.05.18. 14:30
Zavartalan e-adózás, türelem a hónap végéig
Zavartalanul működik az elektronikus adóbevallási rendszer, nem igazolódtak be a sajtóban is megfogalmazott aggályok - jelentették be az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal szerdai sajtótájékoztatóján az adóhatóság vezetői, Futó Iván és Vámosi-Nagy Szabolcs elnökhelyettesek, valamint Baja Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal Elektronikuskormányzat-központ kormánymegbízottja.
2006.05.18. 14:29
Kamarák a szellemi tulajdon védelméért
A kis-és középvállalkozások iparjogvédelemmel kapcsolatos legfőbb problémája, hogy a kis cégek műszaki szakemberei nem rendelkeznek megfelelő iparjogvédelmi tájékozottsággal, s ezért ezek a vállalkozások költséges szolgáltatásokat kényszerülnek igénybe venni. A Magyar Szabadalmi Hivatal által kidolgozott és a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium anyagi támogatásával 2004. szeptemberében indított program segítséget nyújt ennek a problémának a megoldásához.
2006.05.18. 14:23
MESTERKÉPZÉSEK A KAMARÁNÁL 60-80%TÁMOGATÁSSAL!
A ROP 3.4.2.felhívás keretén belül lehetőség nyílik a mesterképzéseken résztvevők képzési  és vizsgadíjának részleges megtérítésére.
A különböző mesterképzéseken való részvételhez alkalmazottak, önfoglalkoztatók, vállalkozások igényelhetik a képzési díj részbeni megtérítését:
2006.05.18. 14:18
A zöld (és megújuló) energia program
Régi álma valósult meg Dely László energetikusnak, amikor április 26-án, Tatán egy asztalhoz ültek végre mindazon szervezetek képviselői, akik érdekeltek az olcsóbb, zöldebb és fenntarthatóbb környeztet és energia-rendszerek kérdésében. A minisztériumok, a természetvédők, a vállalkozók, a kutatók és az önkormányzati szféra képviselői érdeklődéssel hallgatták Marosvölgyi professzor és Dely László előadását, majd látogatást tettek a Tatai Parképítő Rt. Kísérleti telepén, ahol működés közben tanulmányozhatták az energiafa kombájnt, majd tájékozódhattak a Nyugat-Magyarországi Egyetem kutatási eredményeiről.
2006.05.18. 13:24
III. Móri Építőipari Szakkiállítás és Autós Börze
Idén harmadik alkalommal rendezték meg Móron, a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban április 21. és 23. között az immáron negyvenöt kiállítót felvonultató lakásfelszerelési, és  - mivel erre komoly igény érkezett - autós kiállítást. A nagyszabású rendezvényt Schmidt Ferenc polgármester, és Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg.
2006.05.18. 13:18
Beszélgetés a III. Móri Építőipari Szakkiállítás..
Jakab Zsuzsával a móri Fess Kft. hangulatosan berendezett irodájában találkoztunk. Az üzletet a férje, Jakab Géza vezeti, míg Zsuzsanna értékesítési vezetőként tevékenykedik, s emelett a kiállítást szervező Pódium 2000 Bt-t irányítja. Míg mi Zsuzsannával a készülendő cikk körül bábáskodtunk, a háttérben Jakab Úr jött-ment, intézkedett, de a fontos részeknél persze azért ő is bele-beleszólt az eseményekbe.
2006.05.18. 13:14
Szent György heti – Vígasságok Mórott
2006. április 24-től május 1-ig tartott a Szent György heti – Vigasságok programsorozat Móron, az Ezerjó hazájában. Egy héten keresztül vigadtak a helyiek és az ide látogatók, a rendezvények nem csak a borkedvelőket elégítették ki, hanem a kultúrára, gasztronómiai különlegességekre és könnyed esti programokra szomjazókat is.
2006.05.18. 13:10
Orvosság az önkormányzatok BÉRLAKÁSÉPítési problém
A Sikeres Magyarországért Bérlakás Hitelprogramhoz kapcsolódva az Otter-Bau Kereskedelmi és Szolgáltató zRt. olyan lakásépítési programcsomagot dolgozott ki, amely az egyes családi házaktól a négylakásos társasházakig rendkívül gazdaságos megoldást kínál önkormányzatoknak, önkormányzati társulásoknak vagy a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásainak. A bérlakásépítési programról és az Otter-Bau ajánlatáról a részvénytársaság vezérigazgatójával, Tóth Tamással beszélgettünk.
2006.05.18. 13:03
Várpalota és Körmöcbánya 40 éve testvérvárosok
Várpalota már a 60-as években is rendelkezett külföldi kapcsolatokkal. 1956-ban a Várpalotai Bányász Sportkör megbízta Csiky István, hogy keressen egy külföldi partnert, akikkel a város sport és kulturális téren együttműködhet. A bányászat kapcsán a választás végül Körmöcbányára esett. A tízéves sikeres együttműködés eredményeként 1966-ban a két település testvérvárosi szerződést kötött egymással. A 40 éves évfordulóra a határ mindkét oldalán lelkesen készülődnek az ott élők. A többfordulós rendezvénysorozat egy-egy állomása hol Várpalotán, hol pedig Körmöcbányán lesz. A várpalotai ünnepségsorozatba természetesen beépültek a város hagyományos nagyrendezvényei is, amelyek közül talán a két legjelentősebb a Bakony virágai és a XI. Várexpo.
2006.05.18. 12:14
A Várpalota Kistérség Többcélú Társulása...
A napokban fogadták el a Várpalota Kistérség Többcélú Társulásának 2005. évi beszámolóját. A Többcélú Társulás a jogutódja a 2004. szeptemberében megszüntetett Területfejlesztési Önkormányzati Társulásnak. A Többcélú Társulás felvállalta továbbá a kistérségi fejlesztési tanács Területfejlesztési törvényben meghatározott feladatait. Döntöttek továbbá arról is, hogy a Társulás csatlakozik a Községek, Kistelepülések és Kistérségek Országos Önkormányzati Szövetség Kistérségi Tagozatához.
2006.05.18. 12:08
Palota Ipari Park – Várpalota
A régióban működő ipari parkokat bemutató sorozatunk következő szereplője a Palota Ipari Park, amely Várpalota belterületén, Budapesttől 90, Székesfehérvártól és Veszprémtől is 23 km-re, a Szé-kesfehérvárról induló Graz (A) felé vezető, négysávos 8-as számú főút mellet helyezkedik el. A terület adottságait, lehetőségeit Bács Péter, a Palota Park Kft. ügyvezető igazgatója mutatja be.
2006.05.18. 12:04
Májusban új London-Balaton járat indul
Május 9-én ünnepélyes keretek között érkezett meg Sármellékre a Ryanair első londoni járata. Az új járat hetente háromszor közlekedik London és Sármellék között. Az utasok színvonalas kiszolgálását segíti a felavatott modern terminál is. Az eseményen részt vett dr. Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter, Tomasz Kulakowski, a Ryanair közép-európai értékesítési és marketing igazgatója, Gubicza Ágoston, a FlyBalaton repülőtér, Cape Clear Aviation Kft. ügyvezető igazgatója és Horváth Zsolt Csaba, a GKM közlekedési-helyettes államtitkára.
2006.05.18. 11:41
Szezonnyitás a Balatonon
A szezonnyitás előtti felkészülés finiséhez érkeztek Balaton-parti településeink. Ha az időjárás is úgy akarja, néhány héten belül kezdődik a nyári üdülési szezon vízpartjainkon. Úgy gondoltuk, itt az ideje önöknek – Kedves Olvasóink – kedvet csinálni egy kis balatoni nyaraláshoz, kiránduláshoz. Azért, hogy megkönnyítsük a dolgunkat a városokkal, kisebb-nagyobb településekkel és az ott működő vendéglátósokkal, szállásadókkal már ősz óta folyamatosan dolgoztunk. Közös célunk az volt, hogy a „nyitásra” minden készen álljon.
2006.05.18. 11:12

Az építészet szolgálatában

A balatonfüredi Németh Építészeti Kft.-t 2004-ben alapította Németh Balázs építészmérnök. Saját vál-lalkozását nyolc évnyi, helyi építőipari cégnél megszerzett tapasztalattal a háta mögött indította el. A cél az volt, hogy saját ötleteit kipróbálja, életképesek-e a piacon is? Az önmegvalósításon kívül inspirálta még szakmai kíváncsisága, igénye a megkezdett projektek figyelemmel kísérésére még akkor is, ha megbízása csak a tervezésre szólt.
2006.05.18. 11:08
Ötven lapszám, háromezer oldal, ötezer cikk
2001. december 15-én jelent meg először a KEM-Bridge Net kiadásában magazinunk. Kezdetben KEM-Bridge Off-Line néven Komárom-Esztergom megye, majd 2004. május elsejétől Regio Regia címmel, a Közép-dunántúli (Királyi) Régió vállalkozói, döntéshozói havi lapjaként. Az alábbiakban egy kicsit turkáltunk a saját múltunkban, ezért ez az írás amolyan szubjektív adathalmaz és vallomás az elmúlt öt évről.
2006.05.18. 11:02
Pócza Károly 49 évesen még mindig emel
A hetvenes évek közepétől akár sportolóként, akár bármilyen más minőségben jártam a T(B)SC súlyemelőtermében, Pócza Károly mindig ott volt. Ma már szinte ugyanolyan tartozék, mint a tárcsák és a rudak vagy az emelőgépek. A negyvenkilenc éves, immár dinasztiaalapító edzővel pályafutásáról beszélgettünk.
2006.05.18. 10:41
Megalakult a Z-pont
A közelmúltban Révfülöpön megalakult a Z-pont, a Kortárs Amatőr Zenei Mozgalmat Támogató Civil Szervezetek Tanácsa. A Z-pont alapítói felismerve azt a tényt, hogy a kortárs amatőr zenei mozgalom milyen értékekkel és erővel bír, mekkora tömegeket érint és ér el a fiatalok korcsoportjában, azzal a határozott szándékkal alakult meg, hogy segítse és támogassa a kortárs amatőr zenei mozgalmat.
2006.05.18. 10:37
Bokodról, nem csak bokodiaknak
A vértesi kis faluról megjelent karcsú kötet alcíme szerint Helytörténeti és települési kézikönyv. Különleges műfajban íródott. Nem klasszikus helytörténeti kiadvány, nem tudományos mű, bár forrásai kö-zött ilyen is szerepel. Bevezetője szerint vázlatos történeti áttekintést kíván adni a falu múltjából, de nemcsak az. Célja a közösség szellemi és tárgyi örökségének rendszerező bemutatása: értékmentés és önmeghatározás, a falu népszerűsítése. Önmeghatározás: ilyenek vagyunk, ezek a gyökereink, ezek jelenünk tényei mai és jövendőbeli bokodiaknak és minden érdeklődőnek.
2006.05.18. 10:35
Kovács Attila világbajnok akar lenni
A magyar profi box egyik reprezentánsa, a nagyváltósúlyú Kovács Vipera Attila pályafutása fordulóponthoz érkezett. Ha június 3-án a szolnoki gálán megveri a Kótait kétszer is legyőző – jelenlegi IBO világbajnok – Steve Conwayt, akkor (talán) az összes kritikus elismeri majd, hogy ő minden szempontot figyelembe véve is egy kiváló adottságokkal rendelkező, igazán nagyformátumú bokszoló. Az oroszlányi születésű felixes bunyós a cél érdekében a WBO világbajnokával, Sergei Dzindzirukkal készül a németországi Universum edzőtermében.
2006.05.18. 10:32

Az Ikrek és a divat

Színei: Az élénk sárga, a levegős, világos színek, az égszínkék vagy a világos alig-szürke.
2006.05.18. 10:27
A mindennapok önkéntes segítői
A Tatabányai Otthon Segítünk Alapítványról egy kedves ismerősömtől hallottam először. Az alapítvány vezetője mégis teljesen más úton talált rám, s fordult hozzám segítséget, együttműködést keresve. A rendkívül energikus, derűs hölgyből sugárzott a pozitív energia, szinte észrevétlenül magával ragadott, s alig kezdtünk beszélgetni, máris azon kaptam magam, hogy lázasan gondolkodom, mit tehetnék az érdekében, hogyan tudnám őket segíteni. Végül úgy döntöttem megismertetem őt és csapatát Önökkel. Ismerjék hát meg a Tatabányai Otthon Alapítványt és vezetőjét, Őszné Radics Erikát!
2006.05.18. 10:21
Jubileumi kiállítás a tatai tiszti klubban
Minden jel arra enged következtetni, hogy újabb /fel/virágzását éli a hazai bel- és szabadidős repülős élet. Éppen a minap avatták fel a Pécs melletti Pogány repterét, amely ismét indít és fogad rendszeres járatokat itthon és Bécs irányába, működik a Győr melletti Pér s a Debrecen határában lévő, sokáig a szovjet harci gépeknek otthont adó aerodom is.
2006.05.18. 09:51
Új korszak a komplementer gyógyászatban - Az Alerg

A kezelés során a digitális készülék érzékelői beazonosítják az allergént, ami a fokozott idegi reakciókat, majd a fizikai tüneteket okoza. Az allergén jelenlétében az idegi reakciókat az egészséges ingermentes reakcióval semlegesítjük, így nyugalmi állapotot hozunk létre, melyet az idegrendszer elfogad.

2006.05.18. 09:47
Hogyan reklámozz MINDENKINEK?
Tényleg van egy olyan portékád, amiről úgy gondolod, hogy mindenkinek, vagy majdnem mindenkinek jó? Ha igen, akkor most csüccs le a fogorvosi székbe, ugyanis máris diagnosztizáltunk Nálad egy komoly problémát, ami a kis cégek sikertelenségének egyik fő oka.
2006.05.18. 09:41

Nagy ízutazás receptverseny a Királyi Régióban<

2006 a bor és gasztronómia éve. A Magyar Turizmus Zrt. az idén meghirdette a Nagy ízutazás kampányt, melyhez a KIRÁLYI RÉGIÓ többek között azzal kíván csatlakozni, hogy feltérképezi a régió eddig még nem igazán ismert vagy már elfelejtett ételkülönlegességeit, ízeit.
2006.05.18. 09:39
   Regio Regia magazin


164. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 163. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 162. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 161. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 160. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 159. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 158. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás