szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia - 2006. október
Regio Regia - 2006. október
VI. évfolyam 9. szám
2006.11.03. 14:16
Megalakultak régiónk megyéinek közgyűlései

Az október hatodikai önkormányzati választások jelentősen átrajzolták régiónk politikai térképét. Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyékben a megyei testületekben egyaránt jobboldali többségű közgyűlés alakult, és új elnököket választottak. Az egyes városok és települések új és régi vezetőit lapunkban folyamatosan bemutatjuk, most rövid áttekintést adunk a megyegyűlésekről.

2006.11.03. 14:05
Több pénzhez jut a régió

Szeptemberben ülésezett utoljára a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács ebben az összetételben. A pályázati döntések, fejlesztési programok, együttműködések, szervezetfejlesztések lezárultak egy időre. Négy év munkáját és a következő ciklus lehetőségeit ismertette sajtótájékoztatóján Agócs István elnök.

2006.11.03. 12:53
A Közép-dunántúli Régió energetikai koncepciója
A Közép-Dunántúli Régió sajátos, területileg változatos adottságait, energetikailag is különböző lehetőségeit figyelembe véve, a felvázolt nagy és hosszú távon elérhető célok megvalósításához, a következő, legsürgősebb fejlesztési feladatok teljesítése szükséges, a területileg kiegyenlítettebb fejlődés, igazságosabb elosztás, azonos eséllyel járó életkörülmény-javítás érdekében...
2006.11.03. 12:48
Teszt – Honda Civic Hybrid

A székesfehérvári Honda szalon jóvoltából tesztelhettük a hybrid hajtású Civicet. A villamos energiával kiegészített benzinmotorok szériagyártását tekintve több éves tapasztalattal rendelkeznek a gyártók – Mercedes, BMW, Toyota, Citroen, Audi, Lexus, Honda, Ford –; a látóhatáron azonban feltűnnek az új fejlesztések, a mérnökök már a közvetlen üzemanyag-befecskendezésű és dízel motorban gondolkodnak.

2006.11.03. 12:37
Közeledő távol-keleti lehetőségek

„Kínai Szakmai Nap”-ot rendezett 2006. szeptember 28-án a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat és együttműködő partnerei, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. Közép-Dunántúli Regionális Képviselete Tatabányán.  A rendezvényen Zhu Zushou a Kínai Népköztársaság Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete üdvözölte a Komárom-Esztergom megyében folyó kínai-magyar gazdaságfejlesztési törekvéseket, amelyek igazodnak a kormányzati szinten is egyre élénkebbé váló kapcsolatokhoz.

2006.11.03. 12:21
Egy úr, aki felveszi a kesztyűt

A Regionális Kínai Szakmai Napon előadást hallhattunk Péntek Szilvesztertől, a Tatabányai Rugógyártó Kft. tulajdonosától, igazgatójától, aki Közép-Európából először vásárolt korszerű gyártóberendezéseket Kínából. Beszélgetésünk másik apropója, hogy a vállalat éppen húsz esztendeje lett önálló cég. Az 1948-ban alapított rugógyár egészen 1986-ig a híres Magyar Acélárugyár szárnyai alatt működött.

2006.11.03. 11:54
A gazdasági társaságok megszűnése

A gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény az eddiginél pontosabb logikai sorrendben tárgyalja a megszűnési okokat. Különbséget tesz a két alapvető megszűnési mód: a jogutód nélküli és a jogutódlással történő megszűnés között. A jogutód nélküli megszűnési okok nem változtak, azonban a felsorolás ésszerűbbé vált.

2006.11.03. 11:48
Illetékhivatalok Országos Szakmai Konferenciája

„Az illetékhivatalok beintegrálása az APEH regionális igazgatóságaiba” témakör volt az egyik fő kérdése annak a konferenciának, melyet a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat rendezett meg 2006. szeptember 27-e és 29-e között az Északnyugat-magyarországi Általános Olimpiai Központ Tatai Edzőtáborában. A konferencián Dr. Katona Tamás a Pénzügyminisztérium államtitkára és Dr. Szikora János az Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke is előadást tartott.

2006.11.03. 11:46
Beszélgetés Tornai Tamással

Tizenöt éve, 1991. január elsején, a Devecseri Virágzó Tsz. Romjain alakult alig ötven fővel a Somló Coop Ipari Szövetkezet, Tornai Tamás vezetésével. A cég, és a hozzá kapcsolódó tucatnyi vállalkozás mára a térség legnagyobb munkáltatója. Tornai úrral a Regionális Kínai Szakmai Napon találkoztunk, majd felkerestük Devecseren, a cégbirodalom központjában.

2006.11.03. 11:40
A kkv-k tőkeellátottságának elősegítése

Hazánkban is jelentős finanszírozási nehézségekkel küzd a kis- és középvállalatok többsége. A finanszírozási vákuum elsősorban arra vezethető vissza, hogy a kezdeti fejlődési szakaszban lévő vállalkozások hitelképessége gyenge, a kockázati tőke befektetők pedig tisztán piaci alapon az átlag feletti kockázatok miatt csak elenyésző mértékben aktívak ebben a vállalati körben. A tőke keresleti és kínálati oldala közötti diszparitás nyugat-európai példák alapján a tőkebefektetésekhez kapcsolódó garanciák katalizáló szerepe révén mérsékelhető.

2006.11.03. 11:23
Öngondoskodás Alapítvány...

Az Öngondoskodás Alapítványt 2003-ban a Budapesti Értéktőzsde alapította. Célkitűzése, hogy hosszú távon megváltoztassa a magyar lakosság pénzügyi-, és megtakarítási kultúráját. Ehhez fontosnak tartják, hogy természetessé, és elfogadottá váljon az öngondoskodás eszméje. Azt akarják elérni, hogy mindenki felismerje: felelősséggel tartozik jövőjének pénzügyi biztonságáért, személyes anyagi boldogulásáért.

2006.11.03. 11:20
25 éve az élvonalban

A Regionális Kínai Szakmai Nap Fejér megyei előadója a Magyarmet Finomöntöde ügyvezető igazgatója, Győri Imre volt. Arról kérdeztük, mit történt a megalakulás óta, mi a véleménye a kínai kapcsolatról, és milyen szerepet tölt be a távol-kelet a 25 éve működő öntöde életében.

2006.11.03. 09:53
Újszerű megtakarítási formák

Különféle gazdasági tanulmányok alapján jól látható, hogy a magyarországi megtakarítások jelentős részét a háztartások banki lekötések formájában helyezik el. Azzal már kevésbé törődnek, hogy vajon az így megszerezhető többlet, a kamat, valójában elegendő-e ahhoz, hogy a megtakarításuk reálértéke is növekedjék, hiszen az infláció minden esetben hatással van pénzügyi tartalékainkra.

2006.11.03. 09:45
Duna-menti Régiók és Városok Konferenciája

 A németországi Baden-Württemberg Régió kezdeményezésére, a régió brüsszeli székházában rendezték meg a Duna-menti Régiók és Városok Konferenciáját a közelmúltban. A rendezvényen a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat önálló standon népszerűsítette a megyét, míg Neszmély és Komárom a határon átnyúló projektjeit mutatta be.

2006.11.03. 09:36
Megújulóban a Hiemer-Font-Caraffa-ház

A város emlékezetében mindhárom névadó család megmaradt: a katonaõsökkel bíró Caraffáék nemesi címmel is rendelkeztek, a Font család kereskedelmi tevékenységet  folytatott, az eredetileg hentes és mészáros szakmát gyakorló harmadik família a 18. században Hiemer Mihály személyében főbírót is adott Székesfehérvárnak.

2006.11.02. 11:37
Az első vasdiplomás pedagógus

Jókuthy Kálmánné Keresztes Máriát, Kecskéd első vasdiplomás pedagógusát köszöntötte Grúber Zoltán polgármester, dr. Karácsonyiné Handl Mária, a helyi általános iskola igazgatója, valamint egykori kollégája, Juhász Józsefné. A vasdiplomás pedagógus 1922-ben született, szülei 1918-tól szolgálták a falu működését. Édesapja helyben és a környező falvakban volt jegyző, édesanyja 1919-1945-ig a falu postamestere.

2006.11.02. 10:59
A forradalom hétköznapjai

Egy pesti (kis) srác a forradalom emlékezetéhez tett hozzá, akkori önmaga és világlátása révén, a hétköznapok bemutatásával. Fegyver helyett tollat fogott, s rögzítette, amit látott, átélt, hallott a felnőttektől, a rádióból. Jó megfigyelő készséggel, komoly gondolkodással, tájékozottan írta naplóját.

2006.11.02. 10:55
Együttműködésünk kényelmet teremt

Egy szép otthon ékköve lehet a fürdőszoba. Az építészeti megoldásokon, a helyiség fekvésén túl a a fürdőszoba szépségét, funkcionalitását sok-sok apró, egymással összhangban lévő berendezés, felszerelés, kiegészítő biztosíthatja. Egy gyönyörű fürdőszoba a család meghitt, békés szigetévé varázsolható. Ha valahol, a tatai Atlantis Fürdőszoba Szaküzletben ebben biztosan segítségre lelhetünk. A lehetőségekről Baranyai Zoltánnéval, a szaküzletet üzemeltető dr. Cleo Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgetünk.

2006.11.02. 10:51
Bemutatjuk Michl Józsefet, Tata új polgármesterét
Az októberi helyhatósági választásokon a civil pályára távozott Hetényi Tamás helyett Michl József (FIDESZ-KDNP) kapott bizalmat a város irányítására. Az alábbiakban bemutatkozik olvasóinknak a város új polgármestere.
2006.10.31. 17:08

Együttműködés a beszállítóvá válás...

A Közép-dunántúli régióban sok olyan magyar és multinacionális cég működik, amelyek nagy számban foglalkoztatnak beszállítókat. A beszállítóvá válás, a beszállítás egy igen nagy lehetőség a régió mikro-, kis- és középvállalkozásai részére, természetesen ehhez igen sokrétű és kemény követelményrendszernek kell, hogy megfeleljenek.
2006.10.31. 16:50
Albacomp – A sikersztori
2006. elején új menedzsment került a Közép-dunántúli Régió és a hazai IT-piac meghatározó vállalata, az Albacomp Zrt. élére. A vérátömlesztés jó irányba vitte a cég fejlődését, az első negyedév végén kitűzött tervek idő előtt teljesülni látszanak.
2006.10.31. 16:35
A pára és a szabályozott szellőzés

A lakóépületek építése során a mai, korszerű építőipari anyagok és technológiák alkalmazása merőben új követelményeket támaszt a lakások átfogó szellőztetésének tervezésével szemben. A lakások tudatos, tervezett szellőztetésének jelentősége és igénye szorosan összefügg az építőanyag gyártás, a vegyipar (vakolóanyagok, műanyagbázisú felületképző anyagok, stb), de különösen a nyílászáró rendszerek fejlesztési eredményeivel, amelynek köszönhetően a lakások hőszigetelő képessége javult, a fűtésére felhasznált energia pedig csökkent.

2006.10.31. 16:21
Új Ford szalon nyílt Székesfehérváron
2006. október 20-án délelőtt nyitotta meg az Ivanics Kft. Ford Márkakereskedését és szervizét, egy épületben a Székesfehérváron már 1992. óta forgalmazott Volvoval.
2006.10.31. 15:18
1 milliárd forint értékű talajcsere
1 milliárd forintos ráfordítással, történetének legjelentősebb környezeti rehabilitációs programját valósítja meg a Dunaferr ZRt. Az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapjától megpályázott forrásból a dunaújvárosi iparvállalat a Dunaferr-DBK Kokszoló Kft. területén keletkezett talaj- és talajvízszennyezés kármentesítését végzi el.
2006.10.31. 15:11
Elkészült a kisbéri kórház.
Tavaly új művelődési központot, az elmúlt hétvégén új kórházat avattak Kisbéren. 1947-ben, Batthyány Kázmér egykori kastélyában kezdte meg működését Kisbéren a kórház. Tíz év múlva a kastély lóistállójából alakítottak ki szakrendelőt.
2006.10.31. 15:07
35 éves a Gyermelyi
Magyarország piacvezető tésztamárkája, a Gyermelyi tészta az idei év szeptemberében ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Az ünnep apropója volt még az új tésztagyár átadása, mely az idén befejeződött 4 Mrd Ft-ot meghaladó két és fél éves beruházás eredménye.
2006.10.31. 14:58
Hírek a régióból
Szivattyúgyár épül a Sóstói Ipari Parkban
Mint ismeretes áprilisban Tatabányán jelentették be, hogy a Grundfos új üzemet létesít Székesfehérváron. A Sóstói Ipari Parkban épülő gyárban bokrétaünnepséghez hasonló rendezvényt tartottak, ahol a szerkezet-kész gyártócsarnokban egy belógó pezsgősüveget kellett kővel eltalálni.
2006.10.31. 14:57
Ülésezett a Versenyképességi Tanács
A Versenyképességi Tanács budapesti ülését követő sajtótájékoztatón Kóka János miniszter, 2006. október 17-én elmondta, hogy a tanács ülésén éles felvetések érték a közigazgatási szolgáltatások minőségét, valamint az adó- és járulékpolitika struktúráját. Hangsúlyozta a felek a konvergenciaprogram végrehajtása mellett foglaltak állást. Kiemelte: az ülésen a gazdasági élet szereplői mellett részt vettek a parlamenti pártok szakértői is.
2006.10.31. 14:06
Szöllősi Miklós: A vörös salaktól a ...
Új sportkönyvet vehet kezébe az atlétika iránt érdeklődő, hiszen nemrég jelent meg Szöllősi Miklós debütáló írása, melynek címe: A vörös salaktól a piros rekortánig. Az alábbiakat megjegyezve ajánljuk figyelmükbe a kötetet.
2006.10.31. 13:59
HP Nagy Nap – Új világot indít el a HP
Szakmai kiállítás és előadások keretében mutatta be a HP grafikai üzletága az új fejlesztésű Designjet Z sorozat nagy formátumú nyomtatóit, amely igazi nagyágyú a fényképnyomtatás területén.
2006.10.31. 12:23
Veszprém újra rákerülne a színházi térképre
A 2006-2007-es színházi évad indulása kapcsán kerestük fel a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóját, aki tavaly augusztus elsejétől tölti be ezt a posztot. Rácz Attila táncos, koreugráfus, a Közép-Európai Táncszínház egyik alapítója, a Dunaújváros Táncszínháza alapító művészeti igazgatója, aki 2005-ben a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét is megkapta, Kőváry Katalin művészeti vezetővel és Egressy Zoltán irodalmi vezetővel az oldalán irányítja a színházat.
2006.10.31. 12:16
Lovasklub a Pilis peremén
Milyen vállalkozást is indíthat egy fiatalember és egy hölgy, akik közül az első a magyar díjugrató sport jeles személyisége, másikuk gyermeke pedig a magyar ifjúsági díjugrató válogatott tagja? Természetesen lovardát nyitnak. Piliscséven jártunk a Prosper Lovasklubban, melynek vezetői, tulajdonosai Szotyori Nagy Kristóf és Zajonskovsky Nóra Budapestről kerültek a csodálatos környezetben lévő Komárom – Esztergom megyei falucskába.
2006.10.31. 12:05
Piliscsév 2002-2006 között
„Négy évvel ezelőtt közös munkánk alapjául elfogadtuk gazdasági programunkat, s ennek szellemében igyekeztünk végezni képviselői munkánkat. Akkor megalkotott programunk átfogta községünk életének minden területét - pl. egészségügy, oktatás, fejlesztések, civil szféra stb.-, mivel alapvető működési elvünknek tekintettük a községünkben élő lakosok érdekeinek megjelenítését és érvényesítését."
2006.10.31. 12:00
Térségi integrált oktatás
Infrastrukturális fejlesztés, térségi integrált oktatás valósul meg a Pápától 15 km-re fekvő, 549 lelkes faluban, Nagyalásonyban. Az igényelt összeg 239 722 706 Ft, ez azt jelenti, hogy minden egyes lakosra jut megközelítőleg 369 000 Ft pályázati pénz. A projekt megvalósulásával azonban nem csak a falubeli iskolások járnak jól, hanem a környező kis településekről érkező gyermekek is, hiszen Nagyalásony központi szerepet tölt be a kistérségi oktatásban – mint az Csöngei Gábortól, a falu polgármesterétől és Csikós József iskolaigazgatótól megtudtuk.
2006.10.31. 11:25
Új korszak a komplementer gyógyászatban
A bélrendszeri problémák kiváltó oka jellemzően a folyadékhiány, amely salakanyagok lerakódását idézi elő a bél szakaszaiban. A tápanyagok így nem tudnak kellőképpen felszívódni, amely tápanyag hiányhoz, ezáltal fokozott tápanyagbevitelhez, így bizonyos felhalmozáshoz vezet. A salakanyag lerakódások miatt az öntisztulás csökken, így fertőzés, gyulladás jöhet létre.
2006.10.31. 11:18
Húsz fiatal a skóciai Sportfesztiválon

Húsz Komárom-Esztergom megyebeli fiatal vehetett részt Oroszlányból és Komáromból 2006. október 10-e és 15-e között Komárom-Esztergom megye partnerterületén, a skóciai Midlothianban rendezett Sportfesztiválon. A három nemzet 60 sportolója foci, gyeplabda és atlétikai számokban mérte össze tudását, ám a cél nem az elsőség kivívása volt.

2006.10.31. 11:04
   Regio Regia magazin


164. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 163. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 162. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 161. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 160. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 159. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 158. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás