szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia - 2006. november

Regio Regia - 2006. november

VI. évfolyam 10. szám

2006.12.11. 13:46
A Regionális Tanács első rendes ülésén történt

Egyhangúlag elfogadta a Közép-dunántúli Regionális Operatív Programot a fejlesztési tanács november 23-án megtartott székesfehérvári ülésén. Így kirajzolódott, hogy mely területekre fordítható a rendelkezésre álló 140 milliárd forint fejlesztési forrás. A társadalmi egyeztetés során közel 100 szervezet élt a lehetőséggel, hogy megfogalmazza véleményét az operatív programról. Önkormányzatok, civil szervezetek, egyéb egyesületek, szövetségek, különböző minisztériumok, illetve a Magyar Tudományos Akadémia is eljuttatta véleményét a társadalmasítás során a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez és a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökséghez. Ezek a vélemények beépültek a stratégiai dokumentumba.

2006.12.11. 13:40
Megalakult az új regionális fejlesztési tanács

Megalakult a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács Székesfehérváron. Elnöknek Pál Béla országgyűlési képviselőt, korábbi államtitkárt választották. Társelnöknek választotta a grémium Gombaszöginé dr. Balogh Ibolyát és dr. Völner Pált, Agócs István korábbi elnököt és Szabados Tamást, valamint Baky Györgyöt.

2006.12.11. 13:39
A Közép-dunántúli Régió operatív programja
A Közép-dunántúli régió Stratégiai Programja részletes helyzetelemzés során feltárta a régió adottságait stratégiai fejlesztési területenként (magterületek). Ezek a következők (azok a stratégiai területek, amelyek eredményeit később más magterületek magukba olvasztották, vagy a regionális-ágazati egyeztetések eredményeként zömében ágazati hatókörbe kerültek: ezek nem jelennek meg önálló részprioritásként az operatív programban, csak egyes elemeik beavatkozási területként, vagy támogatható tevékenységként).
2006.12.11. 13:23
Tisztelt Veszprém megyeiek!
Igen nagy megtiszteltetés számomra, hogy az új Megyei Közgyűlés megalakulása óta elnöki teendőket láthatok el ebben a térségben, amely számomra a legkedvesebb, hiszen ide köt minden évtizedek óta.
Bár már hosszú ideje tevékenykedem a politika „színpadán” a választók bizalmából, be kell, hogy valljam, az elnöki feladatok számomra is számtalan kihívást tartogatnak, hiszen ez az első alkalom, hogy ebben a munkakörben is bizonyíthatok.
2006.12.11. 12:36
Borúlátóbakká váltak a magyar vállalkozások

Az alábbiakban olvasóink megismerkedhetnek az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáselemző Intézet (GVI) 2006. októberi vállalati konjunktúra felvételének eredményeivel. A kutatást Dr. Tóth István János vezette.

2006.12.11. 12:33
A hibákat lássuk be, és ne kövessük el még egyszer

Az őszi helyhatósági választások eredményeképpen jelentősen átalakult Komárom-Esztergom megye közgyűlése is. Hangsúlyos többséget kapott a jobboldal, és elnöknek a korábban regnáló Agócs Istvánnal szemben Dr. Völner Pált választották.

2006.12.11. 12:31
Gazdasági társaságok szervei

Népszerű jogi rovatunknál öt év után most változás állt be. Amint arról előző lapszámunkban beszámoltunk, Dr. Hidas János, a rovat vezetője a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés tagja, és társadalmi megbízatású alelnöke lett, így szerzőként elköszön lapunktól. A rovatot a továbbiakban Dr. Szűcs Tamás ügyvéd jegyzi, reméljük hasonló színvonalon, mint kiváló elődje!

2006.12.11. 12:15
Készülnek az esztergomi...

Az Albacomp zrt. építi ki Esztergom elektronikus önkormányzati rendszerét. A projekt részeként a város hat pontján elektronikus terminálokon keresztül teszi elérhetővé az önkormányzati szolgáltatásokat és a várossal kapcsolatos hasznos információkat. Emellett vezeték nélküli internetelérést biztosító (WIFI) rendszer is kiépül a Széchenyi téren, amely bárki számára lehetővé teszi a világháló használatát az erre alkalmas készülékek segítségével. A jelenleg is folyó beruházás a tervek szerint 2006 év végén fejeződik be, így 2007-ben a járókelők és turisták már használhatják az új szolgáltatásokat nyújtó e-InfoPontokat.

2006.12.11. 12:12
Közigazgatási szakemberből politikus

Csinos, fiatal, agilis, vibrál körülötte a levegő. Gombaszöginé Dr. Balogh Ibolyát a jobboldali többségű Fejér Megyei Közgyűlés október 12-én választotta elnökének, és már nyakig elmerült a munkában, a problémák feltárásában, a megoldások keresésében.

2006.12.11. 12:08
e-Magyarország, e-kormányzat 2006

2006. november 9-10-én került megrendezésre az a kétnapos konferencia, kiállítás és workshop, amely közelíteni kívánta az üzleti és a közigazgatási szféra álláspontjait egymáshoz a hatékonyabb együttműködés reményében. A rendezvényen szó esett a regionális tudat kialakulásának fontosságáról, az információs gazdaság felzárkóztatásáról, az elektronikus közigazgatás és kormányzás kapcsolatáról és a 2007-2013 között felhasználható fejlesztési forrásokról.

2006.12.11. 12:04
A jó festék nemcsak felületet véd

Ha felépítettünk, felújítottunk egy irodát, munkahelyet, és eltávoztak a kőművesek és villanyszerelők, akkor kerülhet sor a helyiség felöltöztetésére, azaz festésére. Ügyeljünk azonban hogy hová, és mit kenünk fel. Ebben volt a segítségünkre Golda János, a tatabányai Zebra Festékboltok tulajdonosa, vezetője.

2006.12.11. 12:02

Veszprém megye új turisztikai portálja

2006. november 22-én  több, mint 100 érdeklődő részvételével mutatták be Veszprém megye új, korszerű elektronikus marketing lehetőségeket kínáló turisztikai portálját és elektronikus vonzerő leltárát. A jelenlévőket Talabér Márta, a Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte.
2006.12.11. 11:49
Fapadosoknak építik a veszprémi repülőteret

A térségi turizmusra épít és 2009-re már 150 ezer utassal kalkulál a Veszprém melletti szentkirályszabadjai katonai repteret a fapadosok igényeinek megfelelően átalakító társaság. A 12-15 milliárdos beruházás 15 év alatt térülhet meg, a cég szerint Ferihegynek nincs alternatívája.

2006.12.11. 11:42
A kis- és középvállalkozásokért Veszprém megyében

Sokat hallottuk már, hogy az ország életében fontos lesz a 2007-2013-ig tartó időszak, hiszen új pályázati lehetőségeket, uniós forrásokat vehetünk igénybe. Ahhoz azonban, hogy a lehívható összegek valóban felhasználásra kerülhessenek a vállalkozói szférában, némi segítségre is szükség van. Megyei szinten, alapítványi formában működnek azok a szervezetek, amelyek vállalkozásfejlesztési, projektmenedzsment szolgáltatásokat nyújtanak az érdeklődőknek. Pipis Istvánt, az alapítvány ügyvezető igazgatóját kérdeztük ezekről a feladatokról és a következő évek lehetőségeiről.

2006.12.08. 13:46
Az irány marad, a módszerek változnak

Valkó Jenő polgármester már jóval a választások előtt jelezte nyugdíjba menetelét, így többen is megpályázták Szákszenden a településvezetői széket. A választók bizalmát végül László Kálmán nyerte el, aki ezt megelőzően a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megyei kirendeltségének vezetőjeként elsősorban mezőgazdasági területekkel foglalkozott. Most, mintegy másfél hónappal az önkormányzati választásokat követően terveiről, a község előtt álló feladatokról beszélt.

2006.12.08. 13:42
A nagycsaládos polgármester

Dadon nem indult az októberi választáson a település eddigi vezetője Rokosz Zsigmond, akit a képviselő-testület tagja, Szűcs Attiláné váltott a polgármesteri székben. Ő ismertette terveit, elképzeléseit a testület munkájáról, a község fejlődéséről.

2006.12.08. 13:37
Komoly tervek Kömlődön

Meggyőző arányban nyerte meg a legutóbbi választást Kömlőd új polgármestere Kiss Ferenc, aki munkájáról, az azóta megalakult képviselő-testületről, jelenlegi és jövőbeli terveiről tájékoztatott bennünket hivatalában.

2006.12.08. 13:34
Ahol újra kell keretezni a képet

Ha Seregélyes felől érkezünk Sárosdra, jobb kéz felől takaros épület, parkosított udvar, csillogó-villogó mezőgazdasági gépek, lobogó zászlók fogadnak. Itt található a mezőgazdasági gépek forgalmazásával, szervizelésével és alkatrészellátásával foglalkozó Agrospic Kft. székhelye. Moór Ferenc ügyvezető igazgató mosolyogva idézi a mondást: annyira kibővült a család, hogy újra kell keretezni a képet, azaz annyiféle új terméket és szolgáltatást kínálnak, hogy újra kell gondolni a marketingstratégiát.

2006.12.08. 13:25
Honnan kapta Sárosd a nevét?

Mint azt a Kertali dombon végzett ásatások bizonyították, Sárosdon már Árpád unokája, Taksony idején magyar település volt. A leletek tanúsága szerint itt lovak nevelésével foglalkoztak. Győrffy György szerint legalább 700 évre visszamenőleg ez a tevékenység itt írott forrásokban kimutatható. Királyi lovászok faluja volt és ez a hely már Géza fejedelemnek és fiának Szent István királynak lóneveléssel adózott.

2006.12.08. 13:16
Majdnem új polgármester Sárosd élén

A mintegy 3200 lakosú Fejér megyei nagyközségben 2004-ben feloszlatta magát az önkormányzat, így időközi választásokra került sor, ahol az addig képviselőként dolgozó Lehotainé Kovács Klárát választották polgármesternek. Idén, első „rendes” megmérettetése alkalmából egyedül több szavazatot kapott, mint a másik két jelölt, így folytathatta munkáját a település élén.

2006.12.08. 13:13
Országos kamarai tag- és kedvezménykártya
Jövő év elejétől válik elérhetővé tagvállalkozásaink számára az az új, országosan egységes kamarai tag- és kedvezménykártya, amely mérföldkőnek tekinthető a kamarai kedvezményrendszerek történetében. Szintén újdonság, hogy a kártya egyszerre kapcsolódik egy kedvezményeket biztosító törzsvásárlói rendszerhez, valamint a számos egyéb kamarai szolgáltatás rendszerébe.
2006.12.08. 13:10
A cégjegyzékből is tájékozódhatnak majd a hitelező

Az igazságügyi tárca által kidolgozott javaslat szerint 2008-tól hitelezővédelmi okokból a cégjegyzékben is szerepelnek majd a jogerős bírósági vagy hatósági elmarasztaló határozatok, a cég ellen indított pénzkövetelésre irányuló peres eljárások. Ezeket az adatokat bárki megtekintheti a cégfigyelő lapról.

2006.12.08. 13:00
A ROP 3.4.2.felhívás
A ROP 3.4.2.felhívás keretén belül lehetőség nyílik a mesterképzéseken résztvevők képzési  és vizsgadíjának részleges megtérítésére, a felhívásban foglalt feltételek teljesülése esetén.
2006.12.08. 12:59
Guinness rekord Oroszlányban

November 24-én, pénteken koradélután megérkezett Oroszlányba a szigorú ellenőr a Guinness Magyarország képviseletében, valamint egy tánctanár, aki a kísérlet szakmai részét volt hivatott nyomon követni. A művelődési központ kamaratermében jelen voltak a CDF Táncegyesület tagjai, akik elhatározták, hogy 24 órán keresztül hip-hop táncoktatásban vesznek részt, tehát minden együtt volt, hogy megkezdődjön a nagy kaland. Öt óra előtt pár perccel még egy közös összeakaszkodás, aztán start!

2006.12.08. 12:57
Az uszoda épül még, a többi projekt befejeződött

Egy évvel a támogatási szerződés aláírása után, a ROP keretében megvalósuló, Dorog számos pontját érintő nagy beruházás eredményeit már saját szemünkkel is láthatjuk. Elkészült minden útfelújítás. Már októberben birtokba vehették a dorogiak a szilárd burkolattal és csapadékvíz elvezetéssel ellátott Mészáros Lázár utcát, a Petőfi teret, a piactéri garázssort, a Jubileum tér és a Zsigmondy lakótelep új útjait, járdáit. A Szent Borbála templom mellett-előtt is elkészült a csapadékvíz elvezetés, a díszburkolat lefektetése, a terület feltöltése. Itt a Köztársaság út mentén új parkolóhelyeket alakítottak ki.

2006.12.08. 11:52
Szent Borbálára emlékeznek

Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Szent Borbála Napokat a tatabányai önkormányzat december 1-4. között. A négynapos program központi helyszíne a Közművelődés Háza. A szervezők az előző év tapasztalataihoz hasonlóan a bányászat védőszentjének ünnepe köré csoportosították a társadalmi, kulturális és művészeti eseményeket, amelyek érdekes programokat kínálnak a megyeszékhelyen élőknek. Tatabánya képviselőtestülete ekkor tartja ünnepi közgyűlését, amelyen átadják a Díszpolgári címet, az Ezüst Turul és a Tatabánya Fejlesztéséért díjakat.

2006.12.08. 11:49
Olajbogyószüretre invitál a mediterrán tél

A mediterrán vidékeken a november és a téli hónapok egyáltalán nem nevezhetők turistaszezonnak. Pedig a hűvösebb időjárás ellenére is érdemes ellátogatni Olaszországba, Spanyolországba, mert ilyenkor szüretelik az olajbogyót, ami kihagyhatatlan esemény még a helyieknek is.

2006.12.08. 11:34
Új bor és liba a Márton-napi asztalon

Kétnapos Márton-napi Vigadalmat tartottak Neszmélyen, valamint a Hilltop Neszmély Borászatban, a Hilltop Neszmély Borhotel és Étteremben és a Hilltop Törköly Pálinkafőzőben november 10-11-én a Nagy Ízutazás 2006 keretein belül.

2006.12.08. 11:27
Öcsi bácsi elment

Minden idők talán legjobb labdarúgója, Puskás Ferenc (akit mindenki csak Öcsi bácsiként tisztelt) 79 éves korában elhúnyt. A magyar sportélet kiemelkedő személyiségének temetésére december kilencedikén kerül sor. A róla elnevezett korábbi Népstadionban ravatalozzák fel, majd a gyászmenet a Bazilikába indul, ahol végső nyughelyére talál a "Száguldó Örnagy". Öcsi bácsi! Legyen neked könnyű a föld!

2006.12.08. 10:51
Úton Bartókkal: kozmikus, korszakos

Ne szerénykedjünk, ne beszéljünk mellé: minden ízében felkavaró, torokszorító és tökéletes produkció született a dunaújvárosi együttesek együttműködéséből a Bartók színháztermében november 25-én. Méltón a névadóhoz, méltón az ünnephez. Alig hittük, olyan szép. A vállalás merészségét, a próbák pillanatait látva még féltünk, de most már nem, sőt, a félsz helyére a csodálkozás, a csodálat lépett: hibátlan, mormogtuk például magunk elé az Úton Bartókkal című "rendhagyó vizuális koncert" utolsó pillanatainak felkavaró képe láttán.

2006.12.08. 10:45
Szenzációs teniszgála Magyarországon!

Immáron biztossá vált, hogy december 9-én kerül megrendezésre az a nemzetközi teniszgála, melyet igen hosszas munka és egyeztetés előzött meg és melynek keretében a világ legjobb női teniszversenyzőiből köszönthetünk néhányat hazánkban. Többek között Justine Henin-Hardenne, az aktuális világelső is a résztvevők között lesz a debreceni Főnix Csarnokban megrendezendő Kenó Teniszgálán, kihívója Jelena Jankovic lesz.

2006.12.08. 10:43
Fantasztikus értékek a Velencei – tó térségé

Nem kis feladatra vállalkozott az idei nyáron egy, a tókörnyékért tenni akaró alkotó közösség, hiszen  a Velencei – tónak és a környező településeknek addig nem volt olyan rendezvénye, amely átfogóan bemutatja az ott élő embereket, a hagyományokat, a térség természeti - , turisztikai - , kulturális - , és szellemi értékeit. Az első lépésként meghosszabították a nyári szezont az összesen nyolc települést - Gárdonyt, Kápolnásnyéket, Nadapot, Pákozdot, Pázmándot, Sukorót, Velencét, és Zichyújfalut magába foglaló térségben – kezdte a mára eredményekkel büszkélkedhető kezdeményezés történetének felelevenítését a Velencei - tavi Nyári Játékok Produkciós Iroda KHT.  igazgatója Görgicze Zoltán.

2006.12.07. 12:29
MÜTF hírek

A tanév elindulása után gőzerővel zajlik az élet a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján. Az alábbi összeállításban a felsőoktatási intézmény aktuális híreiből válogattunk.

2006.12.07. 12:23
Idegenforgalmunk 2006. első felében

2006. januártól júliusig terjedő időszakában majd 4 millió vendég érkezett a magyar kereskedelmi szálláshelyekre – ez 1,2%-kal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. Az általuk eltöltött vendégéjszakák száma meghaladta a 10,5 milliót, amely 4%-os csökkenést jelentett. Az átlagos tartózkodási idő 2,7 nap volt, ez a szám 2,7%-kal alacsonyabb a 2005  azonos időszakának adatánál. A vendégek és az általuk eltöltött vendégéjszakák számának csökkenése mellett a szállásdíjbevételek 10,7%-os növekedését könyvelhettük el.

2006.12.07. 12:20

Elindult az oktatás a Junior Golf Academy-n

Amint címlapunkon is látható, javában ütögetik már a kis fehér labdát a környékbeli (csákvári, fehérvári, móri, stb.) fiatalok az épülő csákberényi Golf Resort területén elkészült gyakorlópályán.

2006.12.07. 12:19
Nemzetközi történész konferencia

A Dunántúli Református Egyházkerület, a Magyar Történelmi Társulat és Dunaalmás önkormányzata a zsitvatoroki békekötés 400. évfordulója tiszteletére november 8.-án tudományos tanácskozást szervezett a dunaalmási református templomba. A megjelenteket, köztük egyházi és világi elöljárókat, magyar és külföldi történészeket, gyülekezeti tagokat és érdeklődőket Valkiné Gúthy Éva az egyházközség lelkésze köszöntötte.

2006.12.07. 12:13
KÉT VILÁG HATÁRÁN

1606. november 11-én nem messze Dunaalmástól, a folyó bal partján a török és a Habsburg birodalom képviselői aláírták a 15 éves háborút lezáró-, a bécsi–zsitvatoroki békeműként a szakirodalomba bevonult kifejezéssel jelölt második szerződést. Az egymással összefüggő -, egymást feltételező békeművek a magyar (és Habsburg) szempontból győzelmesen indult-, később politikai és hadvezetési okokból mérsékelt eredménnyel zárult hosszú háborúskodás eredményeként számos pontban tartós békét teremtettek az akkori két világhatalom között.

2006.12.07. 12:05
Pató Pálok a klímaváltozás ellen

Bár történt némi előrelépés a fejlett országok által kibocsátott üvegházgázok csökkentésére, még mindig nem határozták meg a tárgyalások határidejét, befejezését. A gyorsan fejlődő országok kibocsátási szintjeiről szóló vitákat 2008-ra halasztották – véget ért a klímakonferencia Nairobiban.

2006.12.07. 11:28
TUDATOS MÁRKAÉPÍTÉS I.

A márkaépítés nem csak a nagyok játékszere. Márkádat rengeteg tényező befolyásolja, a hatás pedig egyenesen céged versenyképességét és profitját javítja – vagy rontja. Mitől függ a márkád ereje, hogyan akadályozd meg a bomlasztó tényezőket, és hogyan szerezhetsz jó imázst a cégednek?

2006.12.07. 11:22
Budapest bajnokok a tatai lányok

Napjainkban már nem  kell nagyon eröltetni a gyerekekre, hogy mozogjanak, sportoljanak. Egyre több szülő ismerte fel annak a fontosságát, hogy a test edzése is roppant fontos tevékenység. A sport fegyelemre, koordinációs készségre, önüralomra nevel sok más előnye mellett. A tánc nemkülönben fejleszti az állóképességet, erősíti a viselkedési kultúrát mi több, egészséges irányba utalja a közösségi szellemet, jó esetben. A kettő ötvözete, a tánc és a sport pedig mindenképpen pozitív hatásokkal erősíti azokat, akik hajlandóak és képesek magas színvonalon művelni a kettő elegyét.

2006.12.07. 11:19
   Regio Regia magazin


164. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 163. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 162. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 161. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 160. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 159. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 158. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás