szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia - 2006. december

Regio Regia - 2006. december

VI. évfolyam 11. szám

FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE

2006.12.20. 12:22
Az innovatív ötlettől a piacképes termékig

Ezzel a címmel rendezett konferenciát december 14-én Budapesten a Joint Venture Szövetség együttműködő partnereivel, a Magyar Franchise Szövetséggel és a Magyar Innovációs Szövetséggel.

2006.12.20. 12:18
Nyisson irodát – vagy tartsa fent - fillérek

Gyakori probléma induló vállalkozásoknál az iroda berendezésének kezdeti finanszírozása, de kérdés lehet a kis-középvállalkozások életében, hogy a nyomtatók, fénymásolók, számítástechnikai eszközök megfeleljenek a kor igényeinek, finanszírozásuk – és a technika folyamatos fejlődése miatt állandó cseréjük - azonban ne jelentsen túl nagy terhet. A megoldást jelentheti az outsourcing, vagy magyarul tartós bérlet-szolgáltatás, amely sokak számára azonban még ma is ismeretlen. A szolgáltatás bemutatására felkértük Cser Gábort, az ITV Albatech Kft. ügyvezető igazgatóját.

2006.12.20. 12:17
Díszpolgári cím

Szent Borbála, a bányászok védőszentjének napján, december 4-én tartotta hagyományos ünnepi közgyűlését Tatabánya városa. A Közművelődés Háza színháztermében megrendezett ünnepségen Lévai Ferenc alpolgármester adta át a Díszpolgári címet, Tatabánya Fejlesztéséért díjat és az Ezüst Turul díjakat.

2006.12.20. 12:15
Az építőipari vállalkozás, ahol 110%...

Nemrégiben Tatabánya fejlesztéséért díjat vehetett át a városi önkormányzattól Garbacz Lászlóné, „aki 1994 óta a tatabányai Építőipari Fővállalkozó és Szerelőipari Kft. igazgatójaként a vállalkozás magas színvonalú kivitelnek, a határidők pontos betartásának, a korrekt árképzésnek és a rugalmas együttműködésnek köszönhetően nevet és rangot vívott ki magának.” – olvasható a magyarázat a díjat kísérő oklevélen.

2006.12.20. 12:13
Az Amerikából átvett program Fehérváron...

Magyarországon a Négyesy-féle stílusiskola vállalta az írók, költők mesterségre okítását, de napjaink alkotóit semmiféle professzionális képzés nem segíti. Ezt a hiányt ismerték fel a szervezők, ám még őket is meglepte a közel kétszáz főnyi érdeklődő az ország minden részéből. Amerikában a kortárs szerzők és a leendő irodalmárok szemináriuma jelenti az „oktatást”, innen az ötlet, hogy az Író Akadémián 21. századi  irodalmunk nagyjai adják tovább ismereteiket. A tízhetes képzés résztvevői irodalmi záró dolgozattal adnak számot az elsajátítottakról. Ezek legkiválóbbjait a Vörösmarty Színház társulata mutatja be december 15-én.

2006.12.20. 12:10
Az évforduló alkalmából emléktáblát avattak

120 évvel ezelőtt, 1886-ban alapította Simor János esztergomi hercegprímás – akkor még árvaházként – az esztergomi Szent Rita Fogyatékosok otthonát. Az intézményben 1951 óta gondoskodnak fogyatékossággal élők ellátásáról, jelenleg 56 értelmileg akadályozott, valamint halmozottan sérült lakóról.

2006.12.20. 12:09
Újabb Suzuki beszállító Magyarországon

2006. december 7-én ünnepélyes keretek között Tatán szignálta a Gedia Automotive Gruppe tulajdonos –ügyvezetője, Jürgen Hillesheim azt az együttműködési megállapodást illetve vállalkozói szerződést, amely a Gedia Hungary Kft. tatai betelepülését rögzíti – ez 80-100 új munkahelyet jelent a térségnek.

2006.12.20. 12:07
Új lakó a Tatai Ipari és Logisztikai Parkban

Tata város a Budapestet Béccsel összekötő, M1-es autópálya mellett fekszik, a magyar fővárostól 60 km-re, az osztrák fővárostól 180 km-re. A kedvező földrajzi elhelyezkedés azonban csak az egyik volt a számos tényező közül, amely miatt a német karosszéria-elem gyár, a Gedia Automotive Gruppe a Tatai Ipari és Logisztikai Park mellett döntött. Major Dezsőt, az ipari park fejlesztő társaság vezető menedzserét kértük meg, mutassa be park adottságait, lehetőségeit.

2006.12.20. 12:06
Kisebbségi jogok védelme

A kisebbségi jogok védelme már az előző társasági törvényben is helyet kapott, azonban az új jogszabály azt jelentősen módosítja és bővíti, illetőleg további „védelmi területeket” is meghatároz. A korábbi törvény kisebbségi jogok védelmére vonatkozó szabályai között szereplő, kizárólag részvénytársaságokra vonatkozó szabályt az új törvény egy általános szabállyal helyettesít: a kisebbségi jogok védelmét szélesebb körre terjeszti ki azáltal, hogy azt a szavazati jogok 5%-ával rendelkezőnek is biztosítja a korábbi 10% helyett.

2006.12.20. 12:04
Móron és környékén is az Albacomp

Az Albacomp újabb régióban – ezúttal a Móri Többcélú Kistérségi Társulás területéhez tartozó településeken – több mint 600 háztartás számára kezdi meg még ez év decemberében a szélessávú internet-kapcsolat bekötését lehetővé tevő informatikai hálózat kiépítését. A mintegy nettó 168 millió forint értékű beruházás a második nagy értékű kivitelezői munka, amelyről rövid időn belül a vállalat nyílt közbeszerzési tender győzteseként írhatott alá szerződést: a cég két héttel korábban hasonló összegű megbízást kapott a Koppány-völgyi régió informatikai rendszerének megvalósítására.

2006.12.20. 11:28
Ötéves időutazás
Pontosan öt évvel ezelőtt, sajtótájékoztatón mutattuk be Tatabányán legújabb médiumunkat, a KEM-Bridge Off-Line internetes és üzleti magazint. Tizenhárom kockázatot vállaló, az újtól nem megijedő hirdető, támogató tette lehetővé a lap kiadását, eljuttatását Komárom-Esztergom megye közéleti, üzleti és önkormányzati életének képviselői számára.
2006.12.20. 11:17
Anda Éva – 40 „takarékos” év

Anda Éva neve a környeiek számára épp oly’ ismerősen cseng, mint a környező településen élőké, hiszen talán nincs is olyan itt élő polgár, akinek ne lett volna valamiféle kapcsolata a helyi Takarékszövetkezettel. Volt idő eszünkbe vésni a Környe és Vidéke Takarékszövetkezet vezetőjének nevét, hiszen a két név szinte egybeforrt az elmúlt 40 esztendő alatt. A környeiek a település jó hírnevének öregbítéséért 2005-ben díszpolgárukká is avatták a most nyugdíjba vonuló igazgatónőt, hiszen községük nem kis mértékben köszönheti ismertségét a Környe és Vidéke Takarékszövetkezetnek, s annak vezetőjének.

2006.12.20. 11:09
Wéber Ferencné – „apai öröksége”

„Régi-új” vezetés került a Környe és Vidéke Takarékszövetkezet élére. Új, hiszen Anda Éva nyugdíjba vonul, s egyben régi, mert az utód, Wéber Ferencné, eddig is komoly szerepet vállalt a pénzintézet munkájában, irányításában. Az „őrségváltást” követően hármas ügyvezetés lesz a Takarékszövetkezetnél, az igazgatónő munkáját Hoffard Ferencné ügyvezető-főkönyvelő és Lengyel László ügyvezető-aktív üzletágvezető segíti majd.

2006.12.20. 11:07
Kiskarácsony, Nagykarácsony…

A Posta hathatós közreműködésével, no meg a közismert karácsonyi dalocskából Magyarország talán valamennyi polgára ismeri a Fejér megyei kisközség, Nagykarácsony nevét. Karácsonyi szeretetposta, Mikulás-ház, Magyar Betlehem viszik a település hírét szerte az országban. Réz Istvánnal, az újdonsült polgármesterrel beszélgettünk.

2006.12.20. 11:03
Magyar Betlehem Nagykarácsonyban
A kisközségbe érkezők páratlan élménnyel lehetnek gazdagabbak, ha a „hagyományos” Mikulás ház mellett ellátogatnak az építésének hetvenedik évfordulóját ünneplő római katolikus templomba is.
2006.12.20. 11:01

Kecskédi gyerekek Nagykarácsonyban

Megsajnálták a kecskédi gyermekek a Mikulás bácsit, s úgy döntöttek, ebben az évben ők fogják őt felkeresni otthonában. Két busszal indultak a gyermekek és szülők-nevelők Nagykarácsonyba.
2006.12.20. 11:00
Szépet, olcsón a Grabofloortól!

A Graboplast Padlógyártó Zrt. Idén ünnepelte fennállásának 101. évfordulóját. A cégcsoportnál a leányvállalatok megszűntek, mára három gyáregységben készül a teljes termékpaletta. Győrben van a székhely, és itt állítják elő a nagyobb igénybevételnek kitett, speciális padlókat, Kecskeméten pedig a parketták készülnek. A cég zászlóshajója a tatabányai Grabofloor Kft., ahol a lakossági műpadlót állítják elő. Ez utóbbi gyár 2006-os évéről tájékoztatta a sajtó képviselőit Egyed Tibor ügyvezető igazgató, szokásos decemberi összejövetelükön.

2006.12.20. 10:58
Tudatos márkaépítés II.

A márkaépítés nem csak a nagyok játékszere. Márkádat rengeteg tényező befolyásolja, a hatás pedig egyenesen céged versenyképességét és profitját javítja - vagy rontja. Mitől függ a márkád ereje, hogyan akadályozd meg a bomlasztó tényezőket, és hogyan szerezhetsz jó imázst a cégednek?

2006.12.20. 10:56
Tornai Pincészet, Somló-hegy

Éppen hatvan éve, hogy a ma 85 esztendős Tornai András szőlőbirtokot vásárolt a Somló-hegyen. Úttörőnek számított vállalkozása, hogy elsőként kezdte saját nevén, eladásra palackozni borait – amely akkoriban valóságos szentségtörésnek számított, hiszen ez a tevékenység szigorú állami monopóliumnak számított. A birtokot és a borászatot már fiával, Tamással – aki a Somló-Coop vállalatcsoport tulajdonosa, szellemi motorja – bővítették, így ma 52 hektáron, ami a teljes borvidék területének 1/8-ad része, gazdálkodnak, és öregbítik a somlói bor jó hírnevét.

2006.12.20. 10:54
Rotary Club Mikulás Tatabányán

A Rotary Club Tatabánya ebben az évben már kilencedik alkalommal szervezte meg a Rotary Mikulás programot, melynek keretében Tatabányán és vonzáskörzetében élő, 400 hátrányos helyzetű gyerekeket hívtak meg egy színházi előadásra és megajándékoztak egy-egy mikuláscsomaggal, mely édességet, gyümölcsöt, könyvet és játékot rejtett.

2006.12.20. 10:53
Vigília a kicsikért

Az óvoda anyagi helyzete nem túl fényes, hisz nem kapták még meg az állami normatívát, a várossal kötendő megállapodás is várat magára. Közüzemi számláik viszont egyre magasabbak a tél közeledtével. Minden pénznek ezer helye van a tízéves óvodában. Csak valami nagyon szerény karácsonyi ajándékra gondolhattak az intézmény vezetői, dolgozói. Az túlzás, hogy csoda történt, s akkor, amikor legkevésbé számítottak rá, de mégiscsak valami váratlan fordulat következett, valami igazán jó…

2006.12.20. 10:49
Bölények tánca

Ismeritek a rock klubok hangulatát? Emlékeztek a halvány fényre, a füstre, a mosolygós pultosokra. A mellékhelyiségek semmihez sem hasonlítható illatára és hangulatára, s a koncert-teremben tombizó nem teljesen józan zsűrire? No, december 8-án a táti művelődési házban semmi ilyesmi nem volt. Volt viszont koncert, előadássá nemesült muzsika, és üldögélő, tapsoló közönség! Bölények tánca címmel adott hármas koncertet a Tűzkerék xT, a Hats Off és a Hobo Blues Band. Szép számmal gyűlt össze a nép ezen az estén, így 7 óra után pár perccel szinte telt ház előtt kezdődhetett a muzsika.

2006.12.20. 10:46
A VILÁG VELÜK KEREK

A Kőrösi Csoma Sándor tér Tatabányán szinte elbújik az újvárosi régi házak között. Sokan nem is tudják, hogy itt található a város Szent József Rehabilitációs Otthona. Magyarra fordítva: mentálisan sérült emberek kis közössége lakik itt a csendes környezetben. Az intézmény életéről, a közeledő karácsonyi ünnepekről vezetőjükkel, Szentgáli Lajosnéval beszélgettünk.

2006.12.20. 10:43
   Regio Regia magazin


164. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 163. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 162. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 161. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 160. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 159. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 158. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás