szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia - 2007. április

VII. évfolyam 4. szám

FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE

2007.04.26. 08:49
Királyi városok együttműködése

Együttműködési megállapodást kötöttek Veszprémben a „Királyi Városok”. Székesfehérvár, Esztergom, Tata és Veszprém közös turisztikai fejlesztési célokat tűztek maguk elé. Az ünnepélyes keretek között, a tavaly átadott, megújult Dubniczay palotában aláírt megállapodás tartalmazza a regionális tematikus út kialakításának igényét és az összehangolt marketing feladatokat is.

2007.04.24. 17:23
Várpalota kötvény
Hazánkban igen sok város küzd manapság forráshiánnyal, mind a működési, mind pedig a fejlesztési költségek terén. Sok településünk nyakig ül az adósságban, míg mások inkább lemondanak a fejlődésről, de nem szeretnének hosszú évekre szóló hiteltörlesztéseket felvállalni, van ahol pedig az a gond, hogy már nincs is mit elzálogosítani.
Várpalota vezetése úgy látja, az új, munkahelyteremtő beruházások elengedhetetlenek és úgy tűnik a számukra legkedvezőbb megoldásra is ráleltek. A város ugyanis fejlesztési céljai megvalósítása érdekében 1 milliárd forint értékű kötvényt bocsátott ki a közelmúltban. Németh Árpád polgármestert erről kérdeztem.
2007.04.24. 17:20
Egy bank, amely sokat tehet, sokat tesz...

Várpalota városa a fejlesztési-pályázati céljaihoz nélkülözhetetlen – ám eddig hiányzó – forrásokat a Raiffeisen Bankkal együtt gondolkodva, együttműködve úgy tűnik sikeresen előteremtette. A megoldás jelen esetben városi kötvény kibocsátása, mintegy egymilliárd forint értékben. Szokatlan, mégis példaértékű ez az ötlet. A város és a bank együttműködéséről Bakondi Patrikot, a Raiffeisen Bank Önkormányzati Főosztályának Nyugat-Magyarországi értékesítési vezetőjét kérdeztem.

2007.04.24. 17:19
Sonkafesztivál Bábolnán – először
Április elsején mérkőztek meg először Bábolnán a legjobb sonkák az aranyéremért.
2007.04.24. 17:18
A jó hentes azt árulja, amit maga is eszik

A bábolnai sonkafesztivál kitalálója, bonyolítója, motorja a kisváros hentese, a Bábolna - Hús tulajdonosa, a negyvenhat éves Debreceni Tibor egyéni vállalkozó volt. A jól sikerült rendezvényt követően ültünk le egy beszélgetésre saját húsfeldolgozó üzemének falatnyi irodájában.

2007.04.24. 17:17
Átadták Dorogon a megújult Bécsi utat

Április 6-án 10 órától Dorogon, a Német Nemzetiségi tájházban rendezte a város azt az ünnepséget, melynek keretében immáron hivatalosan is átadásra került a 10-es út Dorogon átmenő szakasza, a Bécsi út. Az ünnepségen megjelent Agócs István, a Nemzeti Közlekedési Hatóság Nyugat-Dunántúli Régiójának igazgatója, László Sándor, a Magyar Közút Kht. vezérigazgatója, dr. Csepi Lajos, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ főigazgatója, Kerékgyártó Attila, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ műszaki igazgatója, Pósvai József, a Strabag Zrt. direkció vezetője, Barabás Zsolt, a Magyar Közút Kht. Komárom-Esztergom Megyei Területi igazgatója, Komjáthy László, a Partner Mérnökiroda Kft. ügyvezető igazgatója, Puchner Ferenc, a Dorogi Német Kisebbségi Önkormányzat elnökségi tagja.

2007.04.24. 17:14
A Strabag „útjain” járva

A napokban Dorogon átadott Bécsi út felújítását a Strabag ZRt végezte. Az útnak köszönhetően gyakorlatilag megújult a város központja, s ez a megújulás egyben új műszaki megoldásokat, különleges elemeket is takar. Erről beszélgettem Simon József főépítésvezetővel, a Strabag ZRt. Útépítés Ágazat Tatai Főépítésvezetőségén.

2007.04.24. 17:13
A Partner Mérnöki Iroda dupla 10-ese

Jubileumról beszámolni mindig nagy öröm, különösen akkor, ha ez egyúttal egy szép munka ünnepi átadásához is köthető. A 10-es számú főút Dorogon átmenő szakaszának ünnepélyes átadásán Komjáthy László, a Partner Mérnöki Iroda igazgatója méltán szerepelt a meghívottak között, hiszen a beruházás tervezőjeként nem kis szerepet vállalt cégük az elvégzett feladatokból. Mint kiderült, ez alkalomból akár őket is ünnepelhettük volna, hiszen társaságuk immár tíz éve tevékenykedik a piacon.

2007.04.24. 17:12
Pályázat
A kisvállalkozások versenyképességének fejlesztése, munkavállalói létszámuk növelése
Határidő: 2007-06-30
2007.04.24. 17:10

Kereskedelemfejlesztés magyar vállalatoknak

A Magyar - Francia Kereskedelmi és Iparkamara export piacbővítési lehetőséget kínál a magyarországi vállalkozóknak. A Futurallia Nemzetközi Fórum 2007-ben 12. alkalommal kerül megrendezésre Franciaországban. Ez a kiemelkedő, világszintű üzleti esemény kitörési pontot jelenthet a magyar kis-, és középvállalkozóknak. A Fórum lehetőséget teremt a vállalatok döntéshozói számára határokon átívelő stratégiai, kereskedelmi és technológiai kapcsolatok kiépítésére, új irányvonalak megismerésére.

2007.04.24. 17:08
Megnyitották a Gazda Tanácsadó Irodát

Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszervezetek Szövetsége (MAGOSZ) elnöke, és dr. Völner Pál, KEM-i közgyűlési elnök nyitotta meg a megyei Gazda Tanácsadó Irodát (GTI), amelyet a Megyeháza épületének harmadik emeletén alakítottak ki.

2007.04.24. 17:07
Átadták a Megye Gazdaságáért Díjakat

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2004-ben négy kategóriában alapította meg a „Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért” kitüntető címet a megye gazdasági fejlődését kiemelkedően elősegítő szervezetek tevékenységének elismeréseként.

2007.04.24. 17:06
"Ezerjó Fakanálforgató" borral készülő ételek...

A Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete és a Brindisi Szent Lőrinc Borrend meghirdeti hagyományos Szent György-napi főzőversenyét, melyhez csatlakozott a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége is. Jöjjön el Ön is családjával, barátaival e vidám, hangulatos tavaszi kiruccanásra, az ország bármely tájáról. Itt a nagy alkalom, hogy bemutassák az Önökben rejlő tehetséget, leleményességet és gasztronómiai jártasságot. Természetesen amatőröket várunk!

2007.04.24. 17:05
ITDH-KUTATÁS SZÉKESFEHÉRVÁRON

Az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Közhasznú Társaság és a város polgármestere tartott sajtótájékoztatót arról, hogy Székesfehérvár is a között az 5 magyar város között van, ahol a legfejlettebb az infrastruktúra a szolgáltató központok terén. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az elkövetkezendő két évben 1000 és 2000 között várható azon munkavállalók száma a városban, akik újonnan betelepülő szolgáltató központokban fognak dolgozni.

2007.04.24. 17:02
METALOBOX – 400 MILLIÓS BERUHÁZÁS
Zöldmezős beruházással új összeszerelő üzemet és logisztikai központot épít a székesfehérvári Alba Ipari Zónában a Metalo-Box Kft. Az idehaza piacvezető öltözőszekrénygyártó és -forgalmazó a közelmúltban Romániában leányvállalatot létesített. A folyamatosan növekvő hazai és külpiaci kereslet miatt tovább bővíti kapacitását a hazai öltözőszekrény-piacon több mint 80 százalékos részesedéssel rendelkező székesfehérvári Metalo-Box Kft. – közölte Major Péter ügyvezető igazgató.
2007.04.24. 17:00

Hírek a Balatonról

Több megjelent cikkel ellentétben szakértők szerint nincs baj a Balatonnal. A tó élővilága, a víz minősége is az évszaknak megfelelően alakul. A Balaton mikroszkópikus élővilága is jelzi a tavaszt.
2007.04.24. 14:41
III. Crumerum Történelmi – Kulturális Feszti
III. Crumerum Történelmi – Kulturális Fesztivál
Nyergesújfalu, 2007. június 8-9.
Nyergesújfalu, Sánchegy - Liget tér
2007.04.24. 14:28
Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulás
Döntöttek az orvosi ügyelet további működtetésének formájáról és a Központi Ügyelet Kht. megszűntetéséről. Elfogadták a Társulás 2006. évi pénzügyi beszámolóját, valamint módosították a Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulás Szervezeti és Működési Szabályzatát. A belső ellenőrzésre vonatkozó 2006. évi beszámolót szintén elfogadták, valamint döntöttek arról, hogy a belső ellenőrzéssel kapcsolatos, már városi szinten meglévő szabályzatokat kistérségi szintre terjesztik ki.
2007.04.24. 14:06
Elhunyt Pleidell János

Egy örökifjú távozott az élők sorából: elhunyt Pleidell János festőművész. Az élete és pályája utolsó periódusát Dunaújvárosban töltött alkotó 91 évet élt – szerdán ment el.

2007.04.24. 14:05
Nem tűr halasztást az önkormányzati reform

Elkészült egy vitaanyag az önkormányzati rendszer átalakításáról. A kormány több utat vázol, hogy megváltozzék a 17 éve változatlan önkormányzati rendszer, a szétaprózottság. A különböző önkormányzati szövetségek - hét van belőlük - megkapták a munkaanyagot, de egyelőre érdemben nem vitatkoztak róla. Az alábbiakban a Magyar Rádió riportját olvashatják a témában.

2007.04.24. 14:03
Energiatakarékossági pályázat (NEP-2007)

 A www.gkm.gov.hu honlapról már letölthető a lakossági energia-megtakarítás támogatása, valamint a lakossági megújuló energiahordozó-felhasználás támogatása - című pályázat kiírása és a pályázati útmutató. A pályázatot postán lehet beadni, április 10-től. A pályázathoz kapcsolódva működik a szolgáltató, pontos és érdemi információt adó fórum a GKM honlapján. A hagyományos építési technológiával épült házak energiatakarékos felújítására szolgáló pályázatra 2,6 milliárd forint áll rendelkezésre.

2007.04.24. 14:00
Turizmusról tárgyaltak Pozsonyban

2007. március 27-28-án Pozsonyban találkoztak a Visegrádi Országok turisztikai vezetői. A tárgyaláson jelen voltak a négy ország turisztikai állami vezető képviselői és a nemzeti marketingszervezetek vezetői. Magyarországot dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója és Pap Zoltán, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai szakmai főtanácsadója képviselte a szlovákiai találkozón.

2007.04.24. 13:59
VADÁSZATI KULTÚRA NAPJA
VADÁSZATI KULTÚRA NAPJA - VÁRPALOTA, 2007. MÁJUS 19.
2007.04.24. 13:58
SZKÍTÁK – HUNOK – MAGYAROK

„Már-már közhelynek tűnhet, hogy az ősök iránti tisztelet és az egyén történelmi összefüggésekbe ágyazott eredetismerete jótékony szellemi kútfő, gyógyító lelki balzsam, erős kapaszkodó lehet, ugyanakkor ez a tudati erőforrás végzetes torzulásokat is okozhat. A magyar a „legtitokzatosabb” múltú európai nép. Talán ezért is lehetséges, hogy a magyarság eredetének kutatásában különféle irányzatok jöttek létre. A letűnt kommunista rendszerben csak azt a hivatalos álláspontot lehetett megismerni, tanulmányozni, kutatni, melynek kialakulása a Habsburgok idejébe nyúlik vissza. Azokat a tudósokat, akik a hivatalosan deklarálttól eltérő nézeteket vallottak, ellehetetlenítették, mellőzték. Csak a rendszerváltás után, a könyvkiadás cenzúrájának megszűntével váltak hozzáférhetővé olyan munkák, amelyeket addig csak titokban olvasgathattunk.

2007.04.23. 15:46
FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIÁK...
A foglalkoztatottság növelése, a munkanélküliség kezelése kiemelt jelentőséggel bír Magyarországon, az Európai Unióban és az egész világon egyaránt. A rendszerváltást követően a munkanélküliség ugrásszerűen megnőtt Magyarországon, valóságként vonult be a mindennapokba. Az 1990-es évek elején tapasztalható magas munkanélküliségi ráta napjainkra mérséklődött, azonban a foglalkoztatottság kezelése komoly kihívást és feladatot jelent.
2007.04.23. 15:30
SZAKMAI SZEZONNYITÓ TATÁN
A Tata és Környéke Vendégvárók Céhe a hét végén hagyományteremtő szándékkal megtartotta első Szakmai Szezonnyitóját. Az időjárás alapján akár a vendégeknek is szólhatott volna a vasárnapi nap, de most a szakmát készítették elő információkkal, együttgondolkodásra invitálással a hamarosan beinduló turisztikai szezonra.
2007.04.23. 15:25
Megyei küldöttség Dijonban

Megyei küldöttség járt a franciaországi Dijonban, ahol a hagyományos évnyitó partnerkapcsolati konferencián vettek részt. Delegációnk tagjai a következők voltak: Simon Géza, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés alelnöke, Horváthy Lóránt, a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetségének (SZÖSZ)elnöke, Boros Ilona, a Tatabányai Show-Formációs Táncegyüttes művészeti vezetője. Varga Zita, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat nemzetközi, nemzetiségi és civil referense.

2007.04.23. 15:23
VÁROSI KITÜNTETÉSEK ADOMÁNYOZÁSA

Lehetőség van arra, hogy április 30. napjáig Tata Város Önkormányzati Képviselőtestülete által alapított helyi kitüntetések 2007. évi adományozását kezdeményezzék a képviselőtestület tagjai, a tatai lakóhellyel rendelkező magánszemélyek és a tatai székhellyel bejegyzett intézmények, gazdasági társaságok, egyesületek, egyházak és civil szervezetek.

2007.04.23. 14:56
VERSENYFELHÍVÁS TATAI KÖZÉPISKOLÁSOK SZÁMÁRA
Tata és Gerlingen testvérvárosi kapcsolatra lépésének 20. évfordulója alkalmából Tata Város Önkormányzata vetélkedőt hirdet tatai középiskolások számára, melynek témája a Németországgal, Baden-Württemberg tartománnyal és Tata német testvérvárosával, Gerlingennel kapcsolatos ismeretek. A vetélkedő résztvevői 3 fős csapatok.
2007.04.23. 14:54
TÖRÖK ISTVÁNNAK SZERENCSÉT HOZOTT..

Lábatlan polgármestere március tizenharmadikán vette át a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést az önkormányzati és területfejlesztési minisztertől. A magas kitüntetésre még az előző önkormányzat terjesztette fel Török Istvánt, ezt a határozatot az új összetételű grémium is megerősítette, támogatta. Az indoklás szerint a 2004. július 1-jétől városi rangot kapott település polgármesterét magas fokú szakmai ismeretei, közigazgatási jártassága, emberközeli, helyzetfelismerő magatartása tette érdemessé az elismerésre. Ráadásul másnap ünnepelte születésnapját is, így erre az időszakra szívesen emlékezhet vissza Lábatlan első embere.

2007.04.23. 14:52
A LÁBATLANI KISTÉRSÉGI HELYTÖRTÉNETI...

Lábatlanon a Gerenday Közösségi Házban 2005. június 3-án tartotta alakuló ülését az első Kistérségi Helytörténeti Kerekasztal. A megjelent környékbeli helytörténeti kutatók számára az ötletgazda Nádasiné Balatoni Anna és Betákné Lampérth Gabriella szervezte konferencia egy folyamat első állomása volt.

2007.04.23. 14:48
LÁSD ZÖLDBEN A VILÁGOT
Az idén első alkalommal került megrendezésre április 6-8-án a Papp László Budapest Sportarénában a GARDENEXPO-GREENEXPO 2007. kiállítás, a hazai kertészeti, kertgondozási és környezetvédelmi iparágat képviselő cégek és szakmai szervezetek vására.
2007.04.23. 14:43
HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN MÁR MŰKÖDIK...

2007 március 31-én az Albacomp Zrt. átadta Hódmezővásárhely új elektronikus önkormányzati rendszerét. Az Európa Terv keretében működő Gazdasági Versenyképesség Operatív Program mintegy bruttó 290 millió forintos támogatásával és az önkormányzat közel 40 millió forintos önrészével megvalósult projekt révén egyszerűsödik a hivatali ügyintézés mind az önkormányzati munkatársak, mind az ügyfelek részére, másrészt a városi portál fejlesztésével a polgárok és a vállalkozások a jelenleginél is szélesebb körben férhetnek hozzá hasznos információkhoz. A Magyarországon futó e-önkormányzati projektek között egyedülálló módon Hódmezővásárhelyen épült ki az önkormányzati rendszer és az országos Ügyfélkapu közötti kapcsolatot, amely eredményeként az ügyfelek már ma is a szolgáltatások széles körét tudják elérni.

2007.04.23. 14:37
A III. KÉPREGÉNYFESZTIVÁL ÚJDONSÁGAIRÓL

Március 31-én Budapesten, az elhíresült Erzsébet téri Gödörben rendezték meg immáron harmadszor a magyar képregény seregszemléjét. Ezen sorok írója, régi gyűjtője és kedvelője a műfajnak, ám egyéb elfoglaltságai miatt (Utazás kiállítás) nem tudott ott lenni a rendezvényen. Ugyanakkor sikerült hozzájutnom néhány – erre az alkalomra kiadott – füzethez, így ezekről értekezek az alábbiakban. Végül – kedvcsinálóként – ismét közlünk egy négyoldalas történetet, ezúttal külföldről, saját magyarítással. A sztori eredetileg a Heavy Metal magazinban látott napvilágot 1990 májusában. Szerzői: Theureau és Galliano.

2007.04.23. 14:34
A DAC-FAKTOR – DUPLA FÉKEZŐ HATÁS
A repülőgép-törzsutasok egyik rémálma, és a gondolatolvasási trükköm a tréningeken – mi köze ennek a kettőnek a céged stratégiájához?
2007.04.23. 14:30
ÚJABB DAVID GEMMEL REGÉNYCIKLUS
2006 nyarán hunyt el az kortárs angol fantasy-irodalom egyik legjobb szerzője David Gemmel. Egyedi hősei és stílusa világszerte magával ragadta az olvasóközönséget, anyanyelvén 30 regényét publikálták 22 éves pályafutása alatt. Hazánkban eddig tizenegy kötete látott napvilágot, a hetekben végre magyarul is megjelent második nagy ciklusának első kötete.
2007.04.23. 14:27
GYETVAI FIVÉREK – NÍVÓDÍJBÓL NEM AZ ELSŐ

Előző számunkban beszámoltunk arról, hogy két balatonfüredi épületet is nívódíjra érdemesnek talált a FIABCI Nemzetközi Ingatlanszakmai Szövetség. Az Alba Villa tulajdonosai előtt már nem ismeretlen nívódíjasnak lenni, a budapesti Zsolt udvar második helyezést ért el a Magyar Tagozat által korábban meghirdetett pályázaton. Az Alba Villáról Gyetvai Gézát kérdeztük.

2007.04.23. 14:23
MEGKERÜLŐ ÚT ÉS TURISZTIKAI TERVEK

Aki már autózott a Székesfehérvárt Dunaújvárossal összekötő 62-es úton, az tudja, hogy a hatalmas forgalom számos helyen tönkretette a burkolatot, a településeken, ahol áthalad (Seregélyes, Szabadegyháza, Perkáta) szinte életveszélyes átmenni a másik oldalra. Az ott élők nyugalmat szeretnének. Az illetékesek harminc éve ígérgetik az elkerülő utak megépítését, ám csak mostanság néz ki úgy a helyzet, hogy ez meg is valósulhat. Erről és turisztikai terveikről beszélgettünk Somogyi Balázzsal, Perkáta polgármesterével.

2007.04.23. 14:20
T-MÁTRIX – OTTHON AZ ÉPÍTKEZÉSBEN
Az időjárás kissé megtréfálta az építőipart, hiszen elmaradt a zord tél, s akár az elmúlt hónapokban is szépülhettek volna az otthonok, intézmények. A megszokás azonban nagy úr, így idén is februárban kopogtatott be a tervezgetés, tervezés ideje, hogy hetek múlva elkezdődhessen a megújulás. Ám nem mindegy, hogy a várva várt pillanatig, az új otthon kulcsának átvételéig hogyan töltjük mindennapjainkat. Idegeskedéssel, mert késik a kőműves, az ács, hogy szép, de hibásnak bizonyult a tervrajz, vagy azzal a nyugalmat, biztonságot jelentő tudattal, hogy terveink megvalósításához megfelelő partnert választottunk. Azt is jól tudjuk, hogy az egyre szélesedő kínálat is fejtörést okoz, hiszen számos építőipari társaság ténykedik a megyében, s valamennyien megbízhatóságukat, szakmai felkészültségüket hirdetik.
2007.04.23. 14:16
ŐSZRE VÍZZEL FŰTIK MAJD...
Januárban azt hallhattuk Gárdony polgármesterétől, Tóth Istvántól, hogy a gyógyfürdő és majd a város intézményei, talán lakóházai is az Agárdi Termálfürdőt ellátó termálkút meleg vizével lesznek fűthetőek.
2007.04.23. 14:13
PORCIÓ KFT. – ELŐSZÖR A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGI
A budapesti központtal működő társaság tevékenysége miatt az egész ország területén dolgozik, ám a régióban most láthatnak munkához először. Az Agárdi Termálfürdő fűtéskorszerűsítését végzi, amely területen több évtizedes a cég szakmai múltja. Éppen itt az ideje tehát megismerni a Porció Kft.-t, eddigi munkáit, referenciáit.
2007.04.23. 14:09
ROCKLEGENDÁK TATABÁNYÁN
Március 17. Tatabánya, Sportcsarnok. Délután négy óra, alig párszázan lézengenek az arénában. Kezdenek az előzenekarok, ahogy sötétedik, megindul a tömeg. Jönnek az első sztárok, már szinte talpalattnyi hely sincsen.
2007.04.23. 14:06
I. HUN NAPOK VÁRPALOTÁN

„Az Őrzők Rendje Hagyományőrző Egyesület 2007. esztendejét a Turul Nemzetségből való kiváló hadvezér, hadúr, államférfi Árpád Nagyfejedelem (840-907) évének ajánlja és szenteli. Mint ismeretes vezérünk, nagyfejedelmünk a 907-es esztendőben halt hősi halált, immáron 1100 éve. Nekünk, hagyományőrzők-nek kötelességünk, hogy ezt az évet Vezérünknek ajánljuk, hogy ebben az esztendőben rendezvények sorozatával állítsunk mél-tó emléket részére, s ezzel természetszerűen alázattal adóz-zunk dicső eleinknek. Az Őrzők Rendje Hagyományőrző Egye-sület méltóképpen akar tisztelegni Fejedelmünk emléke előtt, ezért hagyományteremtő céllal, 2007. Szelek (április) havának 14-15. napjára meghirdeti a Hun Napok rendezvénysorozatot. A rendezvény helyszínéül városunk (Várpalota) szívében található Thuri György várat és annak környezetét jelölte ki.”

2007.04.23. 14:04
GOLFPARADICSOM A TATAI ÖREG-TÓ PARTJÁN
A tatai Old Lake Golf Club 1998-ban nyitotta meg kapuit. Fennállása során folyamatos fejlesztések jellemezték és jellemzik ma is. A legfontosabb természetesen mindig a pálya és a golfozó. A 18 szakaszos, nemzetközi szinten is helytálló golfpálya megálmodói mindvégig arra törekedtek, hogy a természetbe tökéletesen illeszkedjék alkotásuk. Ennek köszönhetően a golfozók arborétumi környezetben érezhetik magukat, a csodálatos ősfás, természetes vizekkel tarkított pályán. A játék utáni jóleső fáradságot a kellemes hangulatú – a korábbi grófi birtok egyik gazdasági épületéből átalakított – klubházban pihenhetik ki.
2007.04.23. 14:03
A LEGFONTOSABB A TATABÁNYAI FOCI
Hogy ismert ember, az biztos, hiszen a neve alatt az egyik legnépszerűbb keresőmotor 35 ezer találatot mutat. Ugyanakkor megosztó személyiség is. Van, ahol áldják a nevét és van, ahol testőröknek kell védenie, és tüntetnek ellene. Ő Tornyi Barnabás, az első osztályú tatabányai labdarúgócsapat régi–új edzője.
2007.04.23. 14:00
   Regio Regia magazin


137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás