szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia - 2007. augusztus
FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE
2007.10.03. 14:52
Királyi régióért díj 2007.

A székesfehérvári Királyi Napok gálaműsorának keretében adta át a Királyi régióért díjat Pál Béla, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke. A regionális kitüntetést a Jüllich Glas Holding Zrt. elnök-igazgatója Jüllich Ádám és Dr. Vida Sándor vehette át az ARÉV Sportcsarnokban.

2007.10.03. 10:36
Az államfő székesfehérvári látogatása

Sólyom László köztársasági elnök feleségével érkezett Székesfehérvárra, ahol a város polgármestere, Warvasovszky Tihamér és neje köszöntötte. A nemzeti ünnepen részt vettek a külképviseletek delegáltjai is.
Rövid belvárosi sétája során az államfő a történelmi nevezetességeket tekintette meg. Melocco Miklós Mátyás emlékművénél, a ciszterci templomnál időztek kicsit, majd a vásári forgatagon át jutottak a Fő térre, ahol a felújított Hiemer-házzal büszkélkedhetett a polgármester úr.
Ezt követően a Nemzeti Emlékhelyhez érkeztek, ahol az összegyűlt tömeg tapssal fogadta a vendéget. Az ünnepi műsor keretében Sólyom László köztársasági elnök a magyar királyok sírjánál mondta el gondolatait.
Göde Andrea

2007.10.03. 10:35
Napfényes ünnep, viharos végszóval
Komárom-Esztergom megye székhelyén, Tatabányán ezúttal kétnaposra tervezték az augusztus huszadikai ünnepséget. A látogatók serege ezúttal is bizonyította, hogy igény van továbbra is  a természeti környezetben, hagyományosan a Csónakázó-tó környékén megrendezett, Szent István-napi közös ünneplésre.
2007.10.03. 10:34
Mátyás király Várpalotán

Ismét különleges rendezvényre volt hivatalos szerkesztőségünk Várpalotára, ahol Helyei László színművész alakításában személyesen maga Mátyás, jó királyunk tette tiszteletét. Mint tudjuk, Várpalota Mátyás király kedvenc helyei (haha, olcsó poén!) közé tartozott, és az ő kultuszát ápolandó hívta életre a Szindbád Kht a háromnapos rendezvényt augusztus utolsó hétvégéjén. A program csúcspontja a Thury vár udvarán rendezett reneszánsz lakoma volt, ahol a fojtott kacsamell, a sörös báránycsíkok szárított gyümölcsökkel, az ökörnek húsa kerti zöldségekkel főzött kenyérrel, vagy a harcsahal éleslében (Németh István királyi főszakács remekei) fogyasztása közben kértük meg Németh Árpád polgármestert a nyári rendezvények értékelésére.

2007.10.03. 10:32
Vivace Kórusfesztivál Veszprémben

Először fordult elő a Vivace nemzetközi kórusfesztivál történetében, hogy nem tudott dönteni a zsűri: az idén két első helyezett kórust hirdetett. Vannak állandó és visszatérő dolgok a Veszprém Városi Művelődési Központ által évek óta professzionálisan szervezett Vivace nemzetközi kórusfesztiválon. Az énekkarok és a nézők is tudják, mire számíthatnak: kiváló kórusok jönnek Európából, különlegesek, egzotikusok Amerikából, Afrikából, Ázsiából, hogy az élet örömeiről daloljanak.

2007.10.03. 10:31
FHB az ügyfelek szolgálatában
Idén év elején nyitotta meg fiókját az FHB a megyeszékhelyen. Az elmúlt fél év sikeressége egyértelműen mutatja, hogy nagy szükség van Tatabányán egy olyan pénzintézetre, amely a lakossági jelzáloghitelezés területén nem ismer lehetetlent. Fülöp Zsolt fiókigazgató értékelése alapján továbbra is a deviza alapú szabadfelhasználású és a deviza alapú használt ingatlanvásárlási hitelek a legkeresettebb termékek.
2007.10.03. 10:30
Ács lett régiónk harminchetedik városa

Vajon mi rejlik a rövid sajtóhíradás mögött, mely szerint július elsejével Ács nagyközség városi rangot kapott? Erről kérdeztük Csöbönyei Imre polgármestert.

2007.10.02. 14:14
Minőségi oktatás az új rektor célja

2007 július 12-én Debreczenyi János, Veszprém polgármestere köszöntötte a Pannon Egyetem új rektorát, Dr. Rédey Ákost. Beszédében kiemelte – a város nagyrészt az egyetemnek köszönheti jelenlegi, társpólusi szerepét. A Pannon Egyetem és Veszprém város sorsa, történelme már a kezdetektől szorosan összefonódik, a helyi gazdasági életet meghatározza a kampusz, működése szinte nélkülözhetetlen az ipar megtartásában. Az ökopolisz programmal elindult egy modern, a tudományos és a közszféra közötti együttműködés, amelynek további fejlődésére a jelenlegi önkormányzat még több hangsúlyt fektet. A Pannon Egyetemnek azonban regionális szinten is fontos feladata van a kutatás-fejlesztés, innováció területén.

2007.10.02. 14:13
Szemét ügyben szeptemberben
Szeptember 18-19-én, Székesfehérváron, konferencia keretében ül össze a szakma, hogy képviselői megvitassák szemetünk sorsát. Mára mindannyian tudjuk, mennyire fontos, hogy környezettudatosan, szelektíven gyűjtsük az otthonunkban keletkező hulladékot, de az tudjuk-e, hogy miért is?
2007.10.02. 14:11
Az ÖKO Zrt. története

ÖKO, a görög szógyök egyben az ökológia és az ökonómia szavak előtagjai. Az elnevezések rokonsága a két időlegesen különvált tudomány egységességének szükségét szimbolizálja. Környezet és gazdaság.

2007.10.02. 14:10
Sikeres cégösszevonás Veszprémben

2007. június 30-ával a Veszprém Városfejlesztési és Befektetési Zrt., a Veszprémi Piac és Vásárcsarnok Kft., valamint a Veszpark Kft. beolvadt a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.-be. A társaság igazgatósági elnöke Kukoda Nándor, felügyelő-bizottsági elnöke dr. Sindler György, vezérigazgatója Göttlinger László. 

2007.10.02. 14:07
Lakossági szelektív hulladékgyűjtés Veszprémben

A szelektív hulladékgyűjtés Veszprémben 10 évvel ezelőtt indult. A Dunántúli Hulladékhasznosítási Konzorcium tagjaként a Központi Környezetvédelmi Alapból pályázaton nyert támogatásból alakítottuk ki a hulladékválogató művet, a hulladékudvart, illetve a szelektív hulladékgyűjtő rendszerünket. Olyan gyűjtőjárműveket szereztünk be, melyek alkalmasak a szelektív hulladékok gyűjtésére, igazodva a kialakított edénytípusokhoz.

2007.10.02. 13:48
TUS Építész Tervező Kft.
„Terveink alapján készült épületek tükrözik azon törekvésünket, hogy magas építészeti színvonalon, komplex szemlélettel kialakított, korszerű  és igényes épületek valósuljanak meg.”
2007.10.02. 13:45

Szemétégetés helyett anyaghasznosítást...

Érvek az anyaghasznosítás és komposztálás mellett.
2007.10.02. 13:38
Megnyílt kistérségünk Tájékoztató Központja Ajkán

Háromszázhúszmillió forintért - amelyből 250 millió pályázati pénz - megújult az ajkai Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpont (VKSZK) jelentős része, ebben pedig  kialakították az Ajkai Kistérségi Tájékoztató Központot is. Az avatásra az idén először megrendezett I. Ajkai Nyári Fesztivál ünnepségsorozatán belül került sor.

2007.10.02. 13:37
„Káprázatosan sokszínű, tág világ az övék"
A futószalagon gyártott, mindent elárasztó, tömeges gagyi az utóbbi évtizedek kultúrájának éppolyan hervasztó jelensége, mint a szupermarketek vagy a piacok kínálatának. Egyenes következményként a minőség, az időtálló teljesítmény még inkább felértékelődik. Ennek köszönhető, hogy napjainkban reneszánszukat élik a ’60-as, ’70-es évek rockzenéjének, a XX. század második fele világnyelvének műfaj- és korszak-teremtő óriásai. Sorra aktivizálták magukat olyan rég megszűnt bandák, mint a Cream, a Who, a Police, a Black Sabbath, Tagcserékkel ugyan de működik a Deep Purple, a Pink Floyd, a Rolling Stones, a Queen, a Yardbirds. A nyáron több ízben mi is tanúi lehettünk, hogy ma is stadionokat, nagy koncert termeket töltenek meg és nem okoznak csalódást.
2007.10.02. 13:35
A lecsó győzelme Balatonkenesén

Véget ért a III. alkalommal megszervezett Balatonkenesei Lecsófesztivál, ahová több ezer ember látogatott el a lecsókóstolás és színes programok jegyében. Az eseményen elkészült a legendás Északi-sarki és Góbi-sivatagi Paprikás Csirke, amibe helyi lecsó is került a Lucullus fűszerek mellett.

2007.10.02. 13:32
XV. Polgárdi Napok
2007. Augusztus 8 – 12. és 16 – 20.
2007.10.02. 13:31
Esztergom hamarosan egyetemváros lesz

Esztergomi főiskolánk gyökerei olyan mélyre nyúlnak vissza, a 165 év már olyan hosszúnak tűnik, hogy újabb öt esztendő, már nem is ad igazán okot az ünneplésre. Mégis ez az évforduló – jubileum vagy sem – úgy tűnik sok újat hoz majd a nagy múltú tanítóképző életébe. A régi időkről, illetve a jövő terveiről a főiskola rektorával dr. Gaál Endrével beszélgettem.

2007.10.02. 13:30
Régiónk projektjei 2013-ig
A Kormány döntött az Új Magyarország Fejlesztési Terv akcióterveiről, amelyek alapján az elkövetkező hónapokban összesen 2.800 milliárd forint értékű fejlesztés kezdődik el, részben pályázati úton, részben pedig kiemelt projektek révén. A Kormány ennek részeként most döntött összesen több mint 500 milliárd forint támogatási értékben 271 kiemelt projekt támogatásáról is. Ezek közül 191 esetén 6 hónapon belül meg lehet kötni a szerződést, 80 esetében pedig a projekt támogatott ugyan, de átdolgozásra van szükség, így újabb döntés novemberben születhet róluk. A most eldöntött kiemelt fejlesztések között vannak nemzeti jelentőségű beruházások, vannak országos humán programok és összesen 123 útépítés megvalósítását is támogatja a kormány 882 km hosszban, 49,3 milliárd forintért.
2007.10.02. 13:28
Újabb fúvószenei koncertek

A júliusi hétvégi zenei sorozatot augusztusban a Musica Regia program elemeként fúvószenei bemutatók követték – ismét a közkedvelt Zichy ligetben. A hagyomány, a beharangozás, a zenekar híre, s a jó idő talán együttesen hatott úgy, hogy a Zenepavilon nézőtere mellett szinte az egész liget megtelt érdeklődőkkel, a Vám- és Pénzügyőrség Koncert Fúvószenekara műsorán minden eddigi nézőszámrekord megdőlt.

2007.10.02. 13:22
Pákozd katonás jelleget kapott a sorstól

Pákozd és környéke az őskortól lakott volt. Anonymusnál is megjelenik a neve: „iuxta montem Pacostu” („a Pakosztu-hegy alatt, közelében). Elbeszélése szerint a honfoglaló magyar nép Veszprém felé haladva Pákozdnál a hegyek alatt ütött tábort Árpád fejedelem egyik „költött” vezére, Ösbő vezetésével. Az viszont bizonyított tény, hogy Kr. E. 1300-ban egy földvár állt itt. A múltról, jelenről és jövőről beszélgettünk Takács Jánossal, aki ötödik éve a falu első embere.

2007.10.02. 13:19
Gárdonyi Géza szülőházának felújítása

A Gárdonyi-szülőház története a XIX. század közepén kezdődött. A szabadságharc leverése után a Nádasdy grófok Agárd-pusztán modern, kapitalista mezőgazdaságot teremtettek.  A gépesítés kezdeti lépéseinél tartó gazdaságnak egyre több mezőgazdasági munkásra, cselédre volt szüksége. Sorra épültek a Nádasdy-kastély közelében a komfort nélküli lakóházak. Ezek egyikében született Ziegler Géza 1863. augusztus 3-án. (Nevét 1897. december 1-én változtatta Gárdonyira.)

2007.10.02. 13:18
Oroszlányi hírek
Négyezer látogató az oroszlányi uszodában
Élő szlovák hagyományőrzés Oroszlányban
2007.10.02. 13:17
Vallomás a szülőföldről
“Álmainkban otthon járunk
Utcáidon meg meg állunk
Adtál munkát és kenyeret
Mostmár csak az emlékezet
él bennünk és nem feledünk
jó Mésztelep."
Jablonkai Gyula
2007.10.02. 13:15
Döntött az NCA Közép-dunántúli Regionális...

Nyilvánosságra hozta – egyelőre nem hivatalos – döntését az NCA Közép-dunántúli Regionális Kollégiuma. A végleges lista a www.encian.hu, illetve a www.szekesfehervar.hu/civil oldalakon kb. két hét múlva a minisztériumi jóváhagyás és a törvényességi ellenőrzés után olvasható. Kiemelkedően jól szerepeltek a régióban Fejér megye, azon belül is Székesfehérvár civil pályázói, összegezték a Kollégium fehérvári tagjai – Angyal Szabolcs, Márton Gyula, Róka Gyula – tegnap megtartott sajtótájékoztatójukon.

2007.10.02. 13:14
„Felséges” események a Civil Napok ker

Nagyszabású Civil Napok rendezvénysorozat lesz szeptemberben a vizek városában annak emlékére, hogy száztíz éve Tatára látogatott Ferenc József osztrák császár és magyar király II. Vilmos porosz király és német császár társaságában. A látogatás célja az volt, hogy megtekintsék azt a nagyszabású hadgyakorlatot, amely a 4. és az 5. hadtest között zajlott a Duna, a Vértes hegység és a Bakony lankái által határolt területen. 1897. szeptember 14-én egyébként Tatán gyulladt fel az első gázlámpa is, amelyhez az energiát a jelenlegi THAC pálya főépületében állították elő acetilénből.

2007.10.02. 13:12
Új városok születtek régiónk szomszédságában

A közigazgatási határok mentén élők tudják a legjobban, hogy régió, vagy megyehatárok valójában nem jelentenek semmiféle korlátot sem a gazdasági kapcsolatok, sem pedig a civil élet tekintetében. Regionális havilapunk eddig Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megye gazdasági életébe engedett bepillantást, illetve az egész országot érintő aktualitásokról olvashattak magazinunk hasábjain. Mostantól a régió határain történtekről is szeretnénk rendszeresen beszámolni, bemutatva a településeket, megmutatva legfontosabb eseményeiket, híreiket. Az új rovat indításához keresve sem találhattunk volna jobb apropót, mint két szomszédunk Törökbálint és Biatorbágy várossá avatását. Reméljük sok érdekes információval szolgálhatunk majd Önöknek új rovatunkban.

2007.09.18. 13:16
Biatorbágy
- Milyen előzményei voltak a várossá avatásnak? – kérdeztem dr. Palovics Lajost, Biatorbágy polgármesterét.
- A várossá válás folyamata gyakorlatilag a rendszerváltást követően indult el. A település lerobbant villamosvezetékkel rendelkezett, a vezetékes ivóvíz-ellátás is csak 1990-re  valósult meg, épp úgy, mint a csatornázás, szennyvíz-elvezetés, vagy a gázhálózat kiépítése. Később készíttettünk egy tanulmányt is arra vonatkozóan, hogy miben is állunk jól, illetve miben kellene még fejlesztenünk a városi funkciók megvalósításához. A lakosság létszáma dinamikusan növekszik, ezt jól mutatják a számok is, 1990. januárjában 7.176 lakosunk volt, ma ez közel 11 000!
2007.09.18. 13:13
Keszmann & Bodnár Kft.

A Keszman & Bodnár Kft. a Kaszmann József vezette Keszmann Kft., és a Bodnár Mihály tulajdonában lévő B. Villker Kft. egyesülésével jött létre 2005. június 28-án. A jogelőd Keszmann Kft. már 1999. december 22-e óta működik, és Bodnár Mihály is már több mint tíz éve foglalkozik a villamos iparággal. A két társaság már korábban is együtt dolgozott a villamos és kábeles hálózatok tervezésében, kivitelezésében, így a szervezeti egyesülés csupán formálisan változtatta meg a cégek működését.

2007.09.18. 13:10
Tarján új polgármestere: Jelli János

Tarján község német nemzetiségi lakossága semmit nem bízott a véletlenre. Amikor Fülöp István, az eddigi polgármester bejelentette, hogy nem kíván indulni a 2006-os választásokon, egyértelmű volt, hogy a lakosság a Tarján Községi Baráti Kör korábbi elnökét, Jelli Jánost fogja támogatni. Olyan nagy volt az egyetértés, hogy az indulni szándékozó két másik jelölt önként visszalépett, így rivális nélkül nyerte meg a választásokat az előző négy évben önkormányzati képviselőként már a község ügyire jól rálátó fiatalember.

2007.09.18. 13:07
Új generáció, új ötletekkel a Sziget Étteremben

A Sziget Panzió Tarján főutcáján, kellemes zöld övezettel körülvéve csalogatja vendégeit. A kibővített, átalakított étterem gyönyörű mediterrán terasza a helyieknek, az átutazóban lévő, megfáradt utazóknak, vagy az éppen kikapcsolódni vágyóknak egyaránt igazi oázist jelent. Az étterem-panziót évek óta idősebb és ifjabb Segesdi László vezeti, ám az eddig megszokott vezetői szerepek mintha az utóbbi időkben felcserélődni látszanának. Kérdéseimre ifj. Segesdi László adott válaszokat.

2007.09.18. 13:04
Egy ’ehte’ bajor étterem Tarjánban

Az Öreg Favágó Kocsmája Tarjánban a Gyermely felé vezető út mentén található. A „kocsma” valójában egy gyönyörű, bajor stílusban épült exkluzív éttermet rejt, melynek minden zeg-zuga a faragott famunkáknak köszönhetően az alpesi vendéglők csodálatos hangulatát idézi. Az Öreg Favágóról és szolgáltatásairól tulajdonosával Treszl Norberttel beszélgettünk.

2007.09.18. 12:57

Szent Imre az egész világé!

Az volt a cél, hogy Szent Imre születésének évében, Szent Imre születésének helyére vándorolhassanak a világ minden tájáról a műalkotások. 15 helyiségben közel 150 tárggyal találkozhatunk, amit kb. 50 helyről kölcsönzött a székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum. A nemzetközi millenniumi kiállítás megnyitása (augusztus 11.) után az Országos Szent Imre Nap augusztus 18-i programjában a Lengyelországból visszatért kettős kereszt ereklye fogadása, díszelőadás, ünnepi hangverseny, emléktábla koszorúzás, szentmise is szerepelt.

2007.09.18. 12:52
Reisser Csavar Kft - Szár

A Reisser Csavar Kft-t a németországi Reisser Schraubentechnik GmbH és a tatabányai Komárom megyei Állami Építőipari Vállalat (KOMÉP) alapította 1990-ben azzal a szándékkal, hogy a német vállalat kiváló minőségű csavarjait és egyéb kötőelemeit Magyarországon forgalmazza. Ezt megelőzően a KOMÉP egy konszignációs raktárt működtetett, amely bebizonyította, hogy érdemes a REISSER termékekre egy vállalkozást alapítani.

2007.09.18. 12:38
Bekiabálni csak pozícióból lehet!

Bár tősgyökeres szárinak mondhatja magát, messzire sodorta az élet Garán Évát, Szár újonnan megválasztott polgármesterét. Mindössze 2003-ban költözött vissza a Fejér megyei faluba, ahol vett egy öreg parasztházat. És három év múlva ő lett a falu első embere (illetve asszonya)!

2007.09.18. 12:32
Új kézben a Hotel Esztergom

Az esztergomi Nagy-Duna sétányon, közvetlenül a Párkányi-híd lábánál áll a Hotel Esztergom, mely tavaly decemberben új gazdára talált. A csodás panoráma mellett a szálloda további előnye, hogy közvetlen szomszédja Esztergom legújabb büszkeségének, az élményfürdőnek is. A hotel nyújtotta lehetőségekről, s a jövő elképzeléseiről az új tulajdonossal Kisdéryné Domján Edittel, valamint Aknai Péterrel, a szálloda főportásával beszélgettünk.

2007.09.18. 12:27
Esztergom „belakta” az új főteret

Június elején ünnepélyes keretek között került átadásra Esztergom város megújult gyönyörű főtere, mely a Strabag ZRt. kivitelezésében készült. A Széchenyi térre bizony ráfért már a rehabilitáció, hiszen a hajdani Bottyán-ház – mely ma a városházának ad otthont –, és a hozzá kapcsolódó tér még a XIX. század végén épült. Az elvégzett munkálatok részleteit a Strabag ZRt. megyei főépítészétől, Simon József Úrtól és az esztergomi munkák építésvezetőjétől, Tóth József Úrtól tudtam meg.

2007.09.18. 12:21
A Zákonyi sétány Balatonfüred új „ékköve"

Balatonfüred egy új gyönyörű utcával gazdagodott. Egész pontosan nem új, csupán teljes egészében megújult. A Zákonyi sétány ugyanis egyenes folytatása a méltán híres tóparti pihenőhelynek, a Tagore sétánynak. A Zákonyi Ferencről, a város nagyhírű idegenforgalmi szakemberéről elnevezett útszakaszon vadonatúj szállodák kaptak helyet, az egykori „bódéváros” helyén új, nívós vendéglátóhelyek, üzletek, kávézók hívogatják az erre sétálókat. A gyors kivitelezésben bizonyára az is szerepet játszott, hogy egy generáltervezővel, ám párhuzamosan több kivitelezővel folyt itt a munka. Az egyik „főszerepet” a Strabag ZRt. Veszprém Megyei Főigazgatósága kapta. A neves építőipari cég képviselőjével, Szabó Dezső főépítésszel készítettünk interjút.

2007.09.18. 12:17
Tíz hét alatt középfokú nyelvvizsga
- Kedves Gina, sokan nem hiszik el, hogy lehetséges ilyen gyorsan állami nyelvvizsgát tenni, méghozzá előtanulmányok nélkül. Kérem, mondja el, hogy sikerült elérnie ezt a nem mindennapi eredményt! 
- Valójában én sem gondoltam, hogy képes leszek rá. Volt már egy nyelvvizsgám, s ahhoz bizony hosszú évekig gyűjtögettem a tudást s a bátorságot, mielőtt belevágtam.
2007.09.18. 12:13
A Sereg-tej kiváló eredményekkel büszkélkedhet

A seregélyesi Sereg-tej Szarvasmarhatenyésztő Kft. öt éve az országos élbolyban található az egy tehénre eső tejtermelés vonatkozásában, sőt az elmúlt két évben a legjobb hazai mutatókkal rendelkeznek. Míg átlagban egy tehén 6500 litert ad egy évben, tavaly náluk 11.500 liter volt a tejhozam. Burghard Tibor ügyvezető igazgatóval beszélgettünk.

2007.09.18. 12:00
A seregélyesiek csalódott elszántsága

Nem szerepel a kormányzat kiemelt útfejlesztési tervei közt a 62-es út seregélyesi elkerülő szakaszának megépítése. A februári megyei közlekedési nap miniszteri delegáltjától még úgy értesültek a község lakói, hogy eredményes a pályázatuk. Erre is alapozva számtalan fejlesztésben gondolkodtak. Most, hogy a Közlekedési Operatív Program 2010-ig meghatározta a megvalósítandó tervek körét, kiúttalan minden kezdeményezés – összegezte Paudits Béla, Seregélyes polgármestere a 2007. augusztus 14-i megyeházi sajtótájékoztatón.

2007.09.18. 11:56
Tíz éves a Greiner Csomagolástechnika Kft.

Az osztrák Greiner Packaging 1989-ben, egy 50-50%-os közös vállalati rendszerben kezdte meg üzleti tevékenységét a magyar csomagolóanyag-piacon. 1997 májusában a piaci hatékonyság növelése céljából megalapította 100%-os leányvállalatát, a Greiner Csomagolástechnika Kft.-t. A telephely Seregélyesen található, ahol mintegy 50 dolgozó elsősorban tejipari vállalatok, és a margarin előállítók számára gyárt élelmiszeripari csomagolóanyagot. A Kft. ügyvezető igazgatójával, Pataki Zsuzsannával beszélgettünk.

2007.09.18. 11:52
Pápateszér

Pápateszér a Közép-dunántúli Régió legrégibb települései közé tartozik, történelme egészen az Árpádokig nyúlik vissza. A település múltjáról és arról, milyen életet élnek napjainkban, Szalczer György polgármestert kérdeztük.

2007.09.18. 11:47
Falusi turizmus Súron - Kokas-tanya

Hatalmas diófa árnyékában, az igényesen felújított régi parasztház makulátlan tisztaságú udvarán beszélgettünk az egyre népszerűbb súri Kokas-tanya tulajdonosaival, Kovács Zoltánnal és nejével, Zsuzsa asszonnyal.

2007.09.18. 11:44
Bemutatjuk Súr új polgármesterét

Mindössze huszonnyolc éves volt tavaly ifj. Sógorka Miklós, amikor meggyőző előnnyel lett öt jelölt közül a bakonyi község polgármestere. Élete szeptemberben új fordulatot vesz, hiszen 22-én megházasodik. Eddigi pályájáról, és Súr jövőjéről beszélgettünk.

2007.09.18. 11:40
Bábolnán tankolhatjuk a bioethanolos Fordunkat
Nagy durranás a közelmúltban megjelent, bioetanol hajtású Ford modell, az FFV. Lapunk néhány gyors kérdésére Madarász György válaszolt a Ford Magyarország képviseletében.
2007.09.18. 11:35
Egyhetes tánckavalkád Fehérváron
XII. „Királyi Napok” Nemzetközi Néptáncfesztivál
Hagyományok és újdonságok egyaránt szerepeltek a 12. alkalommal megrendezett nemzetközi programban.
2007.09.18. 11:33
Főmunkatársunk kitüntetése

Berg Endre, a Regio Regia magazin alapító főmunkatársa nemzeti ünnepünk alkalmából – a Honvéd Bajtársi Klub (Tata) elnökségének kezdeményezésére – augusztus 16-án Budapesten, a Honvédelmi Miniszter által adományozott Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát vehette át a Stefánia palotában megrendezett ünnepségen dr. Vadai Ágnestől, a Honvédelmi Minisztérium államtitkárától. Az indoklás szerint az elismerést a nyugállományú katonák és a honvédségi nyugdíjas szervezetek érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért adományozzák.

2007.09.18. 11:26
   Regio Regia magazin


136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás