szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia - 2008. művészeti különszám

VIII. évfolyam

FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE

2009.01.07. 14:41
Megkésve bár, de törve nem!
Az elmúlt hónapokban nem szívesen lettünk volna a magunk helyében! Nagy lelkesedéssel láttunk neki ugyanis a nyár elején, hogy immár másodszor a Regio Regia magazin történetében feltérképezzük a Közép-dunántúli Régió térségeinek művészeti életét, olyan alkotó embereket mutassunk be, akik öregbítették, öregbítik szűkebb hazánk hírnevét.
2009.01.07. 14:38
A Nemzet Színésze

Van, akinek Buga Jakab, a Tenkes kapitányából. Van, aki Columbo hadnagy magyar hangjaként emlékszik rá, másoknak Kag ő, a zseniális Vuk rajzfilmből. De Frakk hangját is ő kölcsönözte, és gyerekek nemzedékei nőttek fel a Magyar Népmesék rajzfilmsorozaton, ahol ő volt a nagy mesélő.

2009.01.07. 14:37
A világgal együtt változó énekesnő

Zsédenyi Adrienn régiónk több városával áll kapcsolatban. Pápán született, de Veszprémhez is több szál fűzi. Gyerekkorában gyakran járt a megyeszékhelyen. Ő így vall legmeghatározóbb veszprémi élményéről: „Az egyik legfontosabb, és a jövőm szempontjából is legmeghatározóbb az a nyári tábor volt, amelyet azoknak a gyerekeknek szervezett a polgármesteri hivatal, akik az év során felléptek a városi esküvőkön. Ebben a táborban, egy tábortűzi énekelgetés közben hallott engem egy énekesnő, aki azt tanácsolta, hogy ilyen hanggal, mindenképpen keressem fel Sík Olgát Budapesten. Tulajdonképpen ez volt az első nagy lépés azon az úton, amin a mai napig járok.”

2009.01.07. 14:35
A Kukabúvároktól a Kukabúvárokig

Színész, rendező, az esztétika doktora, „örökös” színházalapító. Művész és egyúttal hihetetlenül, makacsul kitartó „vállalkozó”, aki mindig képes elölről kezdeni. Még élsportolóként tanulta meg, hogyan kell erős alapokat lerakni, majd kockáról kockára építkezni, a semmiből várat építeni. „Építményeiből” kettő is áll, hiszen Tatabányán létrehozta a Népház - Jászai Mari Színházat, tizenegy éve pedig megalapította a Budaörsi Játékszínt.

2009.01.07. 14:33
Éltető elemük: a víz, a kő, a fa, a nap, a felhő

Várakozásokkal teli érkeztem Kőszárhegyre, a Székesfehérvár melletti településre, hisz egy művész házaspárral találkozni, nem mindennapi dolog. Két kivételes tehetségű ember, akiket a sors egymásnak teremtett. Antal és Györgyi mondja ezt már nekem: „létezik szerelem első látásra”. Levelezés, majd a találkozások, náluk az egyenlet eredményeként festőművész házaspárt adnak. Míg Györgyi képei rusztikusabbak, Antal festményei finomabb, lágyabb vonásúak.

2009.01.07. 14:29
Művésztelep született a Duna partján

Sürgés-forgás, pakolás fogadott a művészházaspár újraálmodott otthonában, hiszen ott jártamkor vették birtokba a csodálatos panorámával megáldott lábatlani házukat. Gabriella hazatért, hiszen szülei itt laknak ma is, míg Péter a fővárosi, nyüzsgő élet helyett választotta a vidéki nyugalmat. Ez a nyugalom persze látszólagos, hiszen éppen nyakig voltak a III. Gerenday Művésztelep szervezésében, lebonyolításában.

2009.01.07. 14:27
Mazsola mamája

Bálint Ágnes József Attila díjas író, szerkesztő, dramaturg 1922-ben született Adonyban. A Magyar Televízió első gyermekműsor-szerkesztője, a magyar gyermek- és ifjúsági televíziós-műsorkészítés egyik megalapozója, a televíziózás hőskorának meghatározó egyénisége, számtalan közkedvelt mesesorozat, hangjáték, mese és meseregény írója, fordítója.

2009.01.07. 14:25
A brémai muzsikuslány
Baykov (Lazók) Boglárka Budapesten született, hároméves volt, amikor szüleivel Oroszlányba költözött. Középiskolás koráig élt édesapja szülővárosában. Jelenleg Brémában él és dolgozik férjével, Roman Baykov orosz származású hegedűművésszel. A házaspár alkotja a Stringed with the wind elnevezésű régi zenét játszó duót.
Felvételeik meghallgathatók a www.stringedwiththewind.com honlapon.
2009.01.07. 14:22
A császár után, tiszteletben a második

1942-ben Budapesten született, ma Dorogon él. Zongoraművész és tanár. Számos dorogi ifjú muzsikust segített továbbtanulni a tanárképző főiskolákon. Növendékei között nemzetközi versenyek nyertesei, illetve díjazottjai találhatók. Számos japán kitüntetés és díj mellett 2004-ben megkapta a Magyar Felsőoktatásért Érdemérmet. Több kottakiadása és két lemezkiadása van. Beszél angolul, japánul, oroszul.

2009.01.07. 14:20
Blues a Bakony kapujában

Amikor Bolla „Tipcsi”-vel találkoztam, nagyon adtunk a feelingnek: egy igazi, füstös, zirci kiskocsmában beszélgettünk a fura nevű együttes történetéről.

2009.01.07. 14:17
Vizes jegyben születtem …

„Anyai nagyapám sírja mellől a Nemes Gulácsot nézem, s elgondolkodom. Itt születtem 1955-ben Badacsonytomajon. A Balaton párás fényei, a távlatok szüntelenül változtak, alakultak, és a fények maguk is képi formát kaptak. A tárgyak: fák, házak, stégek, épp úgy, mint az alakok, a fényben különös egységben oldódtak, a földi valósághoz kötöttem, s mégis éterien. Ez a világ íródott belém kisgyermekként, majd kamaszkoromban is, amikor visszalátogattam szülőföldemre.

2009.01.07. 14:15
A szerencse kovácsa

Mór a szőlő és bor városa, ezzel nagyjából mindenki tisztában van. Még talán azt is sokan tudják, hogy működik itt a Lamberg Kastélyban egy Képző- és Iparművészeti Szabadiskola (a Móri Művésztelep), amelynek létrejötte tulajdonképp Nagy Benedek szobrász kalandos életének köszönhető. Ezért én most inkább a művésztelepen működő kovácsműhelyről, és annak vezetőjéről, Diós Tiborról szeretnék mesélni, és idézni beszélgetésünkből.

2009.01.07. 14:13
A rajz igen is fontos tantárgy

Földrajz-rajz szakos tanár, nyugalmazott iskolaigazgató, igazi pedagógus. Pályáját kitüntetések – Miniszteri Dicséret, Oktatásügy Kiváló Dolgozója, Kiváló Tanár, Pro Meritis ezüst, arany -, valamit Apáczai Csere János díj –, s emellett számos pedagógiai témájú publikáció kíséri. Ezzel párhuzamosan – mintegy hobbiként – folyamatosan fest és kiállít, számos csoportos és egyéni kiállításon mutatta be eddigi munkáit.

2009.01.07. 14:11
Vajon mi van a kőben?
Ha Süttő, akkor márvány. Ha márvány, akkor kőképek. Milyen kézenfekvő is lenne így magyarázni, hogy Fekete István miért is kezdett kőképek készítésével foglalkozni.
A „nagy találkozáshoz” azonban sokkal több köze van a hétköznapoknak, a fészekrakásnak. A kő ugyanis saját családi háza építésekor varázsolta el őt.
2009.01.07. 14:07
Nemzeti Filharmonikusok – 50 éve Martonvásár

Beethoven életének vannak magyar vonatkozásai. A bécsi estélyeken ismerkedett meg Brunszvik Ferenc gróffal, akivel igen jó barátokká váltak. 1799 májusában a gróf felesége és két lánya, Teréz és Jozefin is Bécsbe érkezett. A grófné kívánsága szerint felkérték Beethovent a lányok tanítására.

2009.01.07. 14:04
Ha szívesen nyeregbe szállna...

Manapság egyre többen hódolnak a lovas sportoknak, Királyi Régiónk rendezvényein pedig egyre gyakrabban találkozhatunk hagyományőrzőkkel is. Számukra különösen fontos, már-már kötelező anyag a bőr, amiből szerszámaik, eszközeik, felszereléseik készülnek. Ebből adódóan közülük jó néhányan gyakorta meg is fordulnak Enyingen a Fodor házaspár portáján, hiszen itt olyan egyedi, kézi készítésű bőrtermékekhez juthatnak, melyek lóhoz és emberhez egyaránt közel állnak.

2009.01.07. 14:02
Harminc éve veszpréminek vallja magát

Idén jelent meg a veszprémi Cholnoky-család történetét feldolgozó, mozaikos szerkezetű nagyregénye, most pedig saját kertje históriáját írja Géczi János, a Veszprémben író és alkotó költő-író, a Pannon Egyetem Antropológia és Etika tanszékének tanszékvezető docense.

2009.01.07. 14:00
Az ifjú Capuletné

Egyszer hallottam egy közmondást, amely szerint a tehetség olyan, mint a strandlabda: ahányszor lenyomják a víz alá, annyiszor bukkan fel újra. A közelmúltban találkoztam a tehetséges középiskolás énekesnővel, aki rátermettségét az élet több területén is bizonyította már. Élményeiről és sikereiről Göncz Renáta mesél:

2009.01.07. 13:58
Ecsetet soha ne vegyél a kezedbe...

Ezzel a mondásával zárult a találkozóm Horváth János székesfehérvári képzőművésszel, akivel beszélgetésünk után, megnéztük festményeit, egyéb alkotásait. Egyértelművé vált számomra, hogy ez nem csak egy jól hangzó mondás, ő teljes szívéből így is él. Az 55 éves művész valójában nem szeret szerepelni. Ő azt a művész fogalmat testesíti meg, amit általában gondolnak az emberek egy valódi mesterről. Magának való, szeret elbújni a saját kuckójába, ott pedig addig alkotni, amíg megszületik a kész mű, amitől aztán szeret „megszabadulni”, mert nem gyűjtögeti a saját műveit, inkább elajándékozza azokat.

2009.01.07. 13:56
Művészet mértani pontossággal

Horváth László iparművész, porcelántervező neve elsőre nem biztos, hogy mindenkinek ismerősen cseng, de egyik legsikeresebb alkotása, a Saturnus étkészlet sokunk háztartásában ott lapul a szekrényben.

2009.01.07. 13:54
Tudós, vagy művész?

Horváth Márton üvegművész, akadémikus, egyetemi tanár, Munkácsy-díjas, Ér-demes művész munkáiból nyílt állandó kiállítás Sümegen, a Püspöki Palotában. A nagy tudású és kivételes tehetségű művész és tanár budapesti otthonában fogadott, és válaszolt néhány kérdésünkre.

2009.01.07. 13:50
A legfontosabb, hogy a zene örömet szerezzen

Székesfehérváron született, Győrben tanult, Ajkán érett zenésszé, karvezetővé, majd Balatonfüredre került, s életre keltette a Balatonfüredi Ifjúsági Fúvószenekart, melyet nagy örömmel vezetett nyugdíjba vonulásáig. Vallja, hogy a zene igazi jellemformáló, s hiszi, hogy a legfontosabb, hogy mindez örömet szerezzen a gyerekeknek.

2009.01.07. 13:49
A rézkarcok mestere

Tizenegy éve annak, hogy Jáger István és családja Balatonalmádiba költözött. Egyedi hangulatú házuk igazi „művészlak”. Az irodalmat az édesanya, Edit képviseli, akinek saját műsorai vannak, lányuk, Anikó fuvolázik, fiúk, Attila pedig úgy tűnik apja nyomdokaiba lép – ő is rajztanárként végzett, és éppen most nyert felvételt a Budapesti Iparművészeti Egyetemre.

2009.01.07. 13:46
Gárdony komolyzenei nagykövete

A Velencei-tó környékére egyre inkább jellemzőek a komolyzenei programok, hangversenyek, s úgy látszik, Gárdony kifejezetten vonza a fiatal magyar énekeseket. 2007 nyarán a város színeiben Rezsnyák Róbert operaénekes mutatkozott be kulturális különkiadásunkban, idén pedig a fiatal, szép, határozott Jónás Krisztinát ismerhetjük meg, a szakma igéretes szopránját.

2009.01.07. 13:44
Akit nem érdekel a kenyérharc

Kántor János haja az évek folyamán egy kicsit megritkult, szakálla hófehér angyalhajra emlékeztet. Kedélye, intellektusa azonban a régi. Legalább húsz éve ismerjük egymást, közösen csináltunk végig néhány bajnai alkotótábort, tömött hamutartók, egymás egészségére ürített poharak és éjszakába nyúló beszélgetések alapozták meg ismeretségünket. Lehet, hogy a róla készült cikk ezért kissé személyesebb, elfogultabb lesz a többinél, de idézem a festőművészt: legyünk életművészek, szakítsuk le minden perc virágát!

2009.01.07. 13:40
Színház születik a Bakonyalján

Valahol az ezredforduló környékén kezdődött. Bakonyalja művészeti csoportjai ekkor kerültek közelebbi kapcsolatba a felvidéki Gútán alakult KisDuna Menti Rockszínházzal. A gútaiak a kisbéri Synchron-együttest, a Bakony Táncegyüttest és a Táncsics Gimnázium ifjú színjátszóit hívták egy közös produkcióra 2003-ban. Koltay Gergely rockoratóriumát, a Szeretet hídját óriási sikerrel játszották itthon és a Felvidéken egyaránt – tudtuk meg Pintér Lajostól, a kisbéri színjátszók vezetőjétől.

2009.01.07. 13:38
Több mint ezer fotó Várpalota helytörténetéről

Leitner Feri bácsit Várpalotán szinte mindenki ismeri, hiszen fiatal kora óta mindenütt ott van a fényképezőgépével, ahol történik valami. Ott volt a bányászváros születésénél, végigkísérte annak fejlődését, és ott van még ma is minden fontos eseményen. Munkájának eredményeként ezernél több helytörténeti fotót őriz a városi könyvtár.

2009.01.07. 13:35
Látószögek és Papírvirágok

Szakmai körökben csak úgy emlegetik, mint a diákszínjátszás élő legendáját. Sárbogárdon, volt diákjainak „A” tanár úr. Negyvennyolc – a pedagógiában eltöltött – év alapján ezen nincs mit csodálkozni. Leszkovszky Albinnal mintegy két órát beszélgettünk, ez az írás csak szerény lenyomata, impressziókat felvillantó foglalata lehet a tartalmas életút bemutatásának.

2009.01.07. 13:33
Pityke őrmestertől az Oscar-díj jelölésig

Maros Zoltán animációs rendező 1950-ben született, Ercsiben. 1965-1969 között a budapesti Képző és Iparművészeti Gimnázium dekoratív festő szakának diákja volt. 1969-től a Pannónia Filmstúdióban dolgozott, többek között a La Fontaine, Mézga család, Dr. Bubó című rajzfilmsorozatokon. 1985-től a párizsi Gaumont és a Disney stúdió vezető munkatársa.

2009.01.07. 13:31
A csipke a megtestesült, megbocsátó szeretet

„A csipke a textilkézművesség királynője, „aki” mindig szolgál és nem uralkodik. Szolgál, mert finomságával kihangsúlyozza a textil szépségét, és a többi díszítő technikával összhangban megadja annak ünnepélyességét. Szolgál, mert szépségével megmutatja a készítő dolgos kezek ügyességét és gazdájuk kitartó türelmét. Nekünk, csipkekészítőknek egész életünket áthatja és irányítja e szolgálat. Egy több százórás munkával elkészült csipkecsoda maga a megtestesült, megbocsátó szeretet” – összegezte hitvallását Mátray Magdolna.

2009.01.07. 13:20
Tanításért a fesztészetet

Válon születtem, Bicskén élek. Általános és középiskolai tanulmányaim után a Szegedi Tanárképző Főiskola rajz-földrajz szakára jártam, majd elvégeztem a Képzőművészeti Főiskola rendkívüli tagozatát. 1970 óta tanítok Bicskén, az általános iskolában. 1992 óta művészeti szakköröket vezetek. Kiállításrendezéssel is foglalkozom. Tagja vagyok az Egyeki Műhelynek. Kiállításaim voltak Bicskén, Válon, Martonvásáron, Dunaújvárosban, Székesfehérváron, Mányon, Gyermelyen, Alcsúton, Csabdin, Agárdon, Móron. 1997-ben Újszászi Ignác: Csatapipa-Béke-bárd című verseskötetét illusztráltam. 1987-ben pedagógiai munkámért miniszteri dícséretet kaptam. (2007)

2009.01.07. 13:17
Francia műveltség, ácsi kötődés...

A Monostori Erőd kiállítótermében az idén a komor-szürke falakon sajátos színvilág fogadta a látogatót. Orbán Ilona művésztanár tárta a nagyközönség elé korábbi és legfrissebb alkotásaiból készített kiállítását. Noha számos technikát elsajátított élete folyamán, ezúttal kizárólag olajfestmények vonzzák a tekintetet. Csendéletek, tájképek. Varázsos színpompájú virágszirmok, Duna parti fák tükröződnek a vízben, francia tengerpart megismétlődő ritmusai. Pasztellszínek, sárga, barna, türkiz váltogatja egymást. Egyéni látásmód és tagadhatatlan impresszionista hatás ötvöződik a vásznakon.

2009.01.07. 13:15
Az irodalom és a képzőművészet „ötvöse”

A komáromi születésű művész teljesen egyedi stílusú alkotásainak alapja a szépírás, mely egyúttal körül ölel, magába fon egy-egy gondosan kiválasztott irodalmi alkotást is. Grafika, vers, szépírás együtt kel életre a gyönyörű papírokon, s egymást erősítve viszi tovább az alkotó üzenetét. Ölveczky Gáborral a Komáromi Kisgalériában - melyet immáron több mint 30 éve vezet – találkoztunk.

2009.01.07. 13:13
Keresztöltések az asszonyok önbecsléséért

Ha ezt a szót halljuk: hímzés, legtöbbünknek laikusként kislányok jutnak az eszé-be, ahogyan a kislányok a nagymama ölében ülve, óvatosan fogva a tűt, gondos öltéseket vetnek. Én is ezzel az alapgondolattal indultam el Őrsi Istvánnéhoz, de mikor ott ültem, a hímzett terítő mellett, hímzett díszpárnák között, és láttam az aprólékos munkák harmóniáját, akkor egy új kép társult bennem a hímzés mellé.

2009.01.07. 13:00
A „magánszínházi” működés ma már valós

A pápai Pegazus Színház ugyan rendkívül fiatal – három esztendeje alapították – ám a gyökerek 1992-ig nyúlnak vissza. Sarkadi Nagy László és Végh Zsolt ugyanis ekkor alapította meg Veszprémben a mai Kabóca Bábszínházat, és sikeresen működtették is azt egészen 2005-ig. Ekkor váltás következett, s a páros a régi sikereket maga mögött hagyva új úton indult el, ismét színházat alapított, ezúttal Pápán. Végh Zsolt művészeti vezetővel beszélgettem.

2009.01.07. 12:55
A kistérségi álomhajós

A hajó akár jelképe is lehetne Péter Ágnes munkásságának. Nem csak a Ve-lencei-tóhoz fűződő harmincéves kapcsolata, hanem állandó tenni akarása és tevékenykedtetése miatt. Navigare necesse est – Hajózni muszáj – állandó útkeresés jellemzi sokszínű képzőművészeti alkotásaiban, a tanításkor, közösségi és szakmai szervezetépítő munkájában. Ötletek megálmodója és révbe juttatója.

2009.01.07. 12:52
Tatai tájak megörökítője

Ebben az esztendőben a tatai várban lévő Kunyi Domokos Múzeum adott otthont Sipos Zoltán különleges technikával készült fotóinak. Az ifjú fotóművész szándéka szerint a kiállítás Tatán Tatáról szólt. Nem kis feladat ez: felhívni a figyelmet arra, ami naponta ott van a szemünk előtt.

2009.01.07. 12:48
A rebellis tapolcai

Szép Norbert festőművész után kutakodva azt kellett látnom, hogy letörölhetetlenül a neve mellé ragadtak az „ifjú szürrealista“ és a „Salvador Dali utódja“ jelzők, szinte homérosziként. Nagy port kavart a szeptember 11-e évfordulójára rendezett kiállítása, ahol nem csak a képek témái, hanem füst, hangok és fények is élénken érzékeltették: itt most egy terrortámadásról van szó. Mindössze 35 éves, de már kitüntették Tapolca Közművelődéséért.
Norbertet Tapolcán kerestem fel, a Hotel Pelionban találkozunk, a képei is itt láthatóak. Az én telefonhívásom ébresztette hajnal tízkor…

2009.01.07. 12:46
Balatonfűzfő szobrásza

A bevezetőül szánt önéletrajz lehetne bármelyik, kevéssé közlékeny, szerény, munkáját az elismeréseknél előbbre tartó emberé. Mióta személyesen is megis-merhettem Szilágyi Bernadettet, már tudom: ez a néhány sor kiválóan jellemzi a minimalista, sosem szószátyár szobrászt és művészetét.

2009.01.07. 12:44
Az újjáélt idő megfestője

A devecseri illetőségű festő 1998. szeptembere óta tanít Zalaegerszegen, az Ady End-re Művészeti Gimnáziumban szabadkézi rajzot, festészetet és művészettörténetet. Munkássága során idén nyílt meg nyolcadik egyéni kiállítása, amely mellett közel húsz alkalommal csoportos tárlaton is megtekinthették már alkotásait.

2009.01.07. 12:41
Értük is szól a vészharang

A Viadana 1997 novemberében alakult tizenegy fővel, és kezdetben a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium kamarakórusaként működött. Az 1998-as Fejér Me-gyei Diáknapokon a zsűri különdíját nyerték el, majd május 1-jén a Keszthelyi He-likoni Ünnepségeken a Kamarakórus kategória fődíját kapták. Karnagyuk, Kurucz Gergely a kezdetektől irányítja az együttest.

2009.01.07. 12:39
Bizánci császár lehetett volna

A Fejér Megyei Közgyűlés ünnepséget rendezett abból az alkalomból, hogy a fehérvári bazilikában temetkező királyok sírjai közül éppen az 1848-as sza-badságharc idején sikerült felfedezni, és a sírmellékletek alapján azonosítani a lovagkirály és felesége személyét. Kiállítás, előadás és csendes történelmi-kegyeleti szertartással állítottak emléket az Árpád-házi uralkodóknak.

2009.01.07. 12:38
Bakonycsernye polgármestere szerint, az útépítők..

Az a település, amely szeretné, hogy megtalálja őt a pénz vagy az építkezni, letelepedni vágyó emberek, annak utat kell építeni, melyen őt el lehet érni, amelynek elkészültével az ingatlanok értéke is ma-gasabbá válik- fogalmazott köszöntőjében Bakonycsernye polgármestere.

2009.01.07. 12:37
Nyertes turisztikai pályázatok a Közép-Dunántúlon

A napokban hirdettek eredményt a KDOP-2007-2.1.1/C Integrált turisztikai te-lepülés- vagy térségfejlesztés és tematikus fejlesztések pályázat keretében, amely pályázatot 2007-ben írta ki a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács, a rendelkezésre álló forrás 2,2 milliárd forint volt – emlékeztetett csütörtöki sajtótá-jékoztatóján a testület elnöke, Pál Béla.

2009.01.07. 12:35
Vállalati kommunikáció
Humor morzsák
2009.01.07. 12:30
Emlékhangverseny a táti zenekar elhunyt tagjaiért

A temetőkben még nem hunytak ki a halottainkra emlékező gyertyák fényei – a táti Kultúrházban ismét gyertyákat gyújtottak. A megemlékezés hangjai csend-ültek fel 2008. november 16-án, este hat órakor a táti Kultúrházban, a Táti Német Nemzetiségi fúvószenekar hangszereiből. Vasárnap este a muzsika Bul-hardt Vilmosért – aki a zenekar első karmestere volt – és Hauber Ferencért – az 1985-ben alakult együttes egyik megalapítójáért csendült fel. De megemlékeztek a táti zenészek a 23 éve alakult együttes azóta elhunyt tagjairól is kiknek névsora: Fischer János, Hám János, Parti József, Schreck József, Lencsés Lajos, Schillig Attila, Szabó Mihály, Petrás Tibor, Sasvári Rudolf , Maklári Gábor, Pothorszki Lászlóné.

2009.01.07. 12:26
   Regio Regia magazin


136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás