szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Regio Regia Magazin 2004. november

IV. évfolyam 11.szám
2004. november

FEJÉR/KOMÁROM-ESZTERGOM/VESZPRÉM MEGYE

A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÜZLETI MAGAZINJA
www.regioregia.hu * www.kiralyiregio.hu

Bodajk, Bicske, Csákvár, Héreg, Nagysáp, Székesfehérvár, Tatabánya, Veszprém
Interjú:

  • Bécsy Tamás, drámatörténész
  • Illés Zoltán, a Dunagáz Rt. vezérigazgatója
  • Hernádi László, autóversenyző
  • Ocskay Gábor, az Alba Volán Fevita igazgatója
  • Szöllősi Mihály, borász
  • Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere
  • Yosihiko Hayasi, a SANYO dorogi gyárának igazgatója

Itt megtekintheti e havi számunk hírdetéseit.
Itt pedig magazinunk teljes terjedelmében letölthető pdf formátumban.

2004.11.22. 09:26
Innovációs Ügynökség alakulhat a régióban
A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal kezdeményezésére 2004 augusztusában önszerveződéssel létrejött Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Tanács (továbbiakban: KDRIT) a regionális innováció fejlesztésében érdekelt szervezetek döntéshozó és koordináló testülete.
2004.11.19. 13:23
A Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség
A Közép-Dunántúli Régió Területfejlesztési Programjának (stratégiájának) átfogó célja, hogy a Régió – kedvező adottságait kihasználva – egy uniós viszonylatban is tartósan versenyképes, innováció-orientált fejlődési pályára álljon. Ezzel elősegítve a régió gazdaságának átalakulását egy olyan gazdaságfejlődési modellbe, amely a szakképzett munkaerő, a tőkebevonás és innováció hármasára támaszkodik. A Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Tanács (továbbiakban: KDRIT), a regionális innováció fejlesztésben érdekelt szervezetek döntéshozó és koordináló testülete. Egyik célkitűzése, hogy az innováció regionális hálózati működésének koordinálására, az információk kezelésére, az innovációs folyamatok összehangolása érdekében létrehozza és működtesse a Regionális Innovációs Ügynökséget (továbbiakban RIÜ).
2004.11.19. 12:37
Nyilatkozatot tett közzé a Visegrádi Országok Régi
Krakkóban rendezték meg 2004. október 11-12-én a Visegrádi Országok Régióinak I. Fórumát, melyen Komárom-Esztergom Megyét és a Közép-Dunántúli régiót Agócs István, a megyei közgyűlés elnöke képviselte. A fórumon a Krakkói Nyilatkozat aláírói megfogalmazták: céljuk a tartós és sokoldalú együttműködés a régiók önkormányzatai, valamint civil szervezetei között.
2004.11.19. 12:23
A só agresszív anyag, tönkreteszi a járműveket

Anno, szinte biztos megoldásnak számított, ha sós vízzel locsolták be a tövét a nemkívánatos növényeknek. Így például a bodza, az akáccserje, és az egyéb hasztalan vadhajtások nagy százaléka elpusztítható volt kertünkben.

2004.11.19. 12:12
Az UNDP/GEF Önkormányzati Energiahatékonysági Proj
Az UNDP/GEF önkormányzati energiahatékonysági projekt már több éve hatékonyan működik az Energia Központ Kht. szervezetén belül. A projekt első három éves munkájának sikere, hogy eddig több száz önkormányzati intézmény energetikai veszteségfeltáró vizsgálata (auditja) történt meg. Annak érdekében, hogy az elvégzett önkormányzati energetikai veszteségfeltáró vizsgálatok eljuthassanak a beruházásig, a 2004-2005-ös pályázati rendszerben kiemelt támogatásban részesülnek azon pályázatok, amelyek esetében az elkészített audit vagy megvalósíthatósági tanulmány beruházásban folytatódik. A pályázatok benyújtására 2005. március 31-éig, illetve a támogatási keret erejéig folyamatosan van lehetőség. A készülő auditok és megvalósíthatósági tanulmányok minél színvonalasabb kidolgozását segíti kifejlesztett követelményrendszerünk is.
2004.11.19. 12:07
A szakmai felnőttképzésért

Hamarosan évtizedes múltra tekinthet vissza az elsősorban szakmai felőnttképzéssel foglalkozó dorogi DUNAGÁZ Rt. oktatási központja. Az elmúlt küzdelmes, ám sikerekben gazdag időszakra tekintettünk vissza Illés Zoltán vezérigazgatóval.

2004.11.19. 12:04
Új gyáregység épül Dorogon

2004. november 9-én Hiromoto Sekino, a SANYO Electric Co. igazgatótanácsának elnöke Kóka János gazdasági és közlekedési miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján bejelentette a cég új dorogi üzemegységének megnyitását.

2004.11.19. 11:37
Szöllősi Mihály új beruházást tervez

Neszmélyen, a Melegeshegy lábánál, a Szöllősi Pincészetben még november első hetében is nagy volt a sürgés-forgás. Szeptember 10-én kezdték a szüretet, majd bízva a vénasszonyok nyara jótékony, cukorfok növelő hatásában, két hónap múlva fejezték be. Szöllősi Mihály jó közepesnek ítéli az idei termést.

2004.11.19. 11:03
Hernádi Lászlóval beszélgettünk
Négy közép-európai bajnoki cím, EB-összetett nyolcadik hely. Sorolja szerényen a mai magyar autósport egyik legnagyobb alakja. A harminchat éves versenyző Tatán él.
2004.11.19. 10:43
Másodszor indultak a MÜTF-ösök
Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Bécs-Budapest szupermaratont. A versenyzőknek – csapatban és egyénileg indulhatnak –, öt szakaszt, összesen háromszázötvenkét kilométert kell megtenniük. 127 váltócsapat indult, köztük a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának futói is. Megyesi Gáborral (2002-ben diplomázott), a csapat egyik tagjával beszélgettünk a versenyről.
2004.11.18. 14:47
Az asztal
Milyen a jól kialakított munkahely? Mielőtt irodabútort vásárolnánk, végig kell gondolnunk, hogy milyen munkaszervezési feladatoknak kell megfelelniük. Lényeges szempont például a munkagépek elhelyezése, a számítógépet használóknak a klaviatúrának az ergonómiai megtervezése…
2004.11.18. 14:41
A közbeszerzés joga
Az Unióhoz való csatlakozással hatályba lépett a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény, a Kbt. Az új szabályozás a korábbinál jóval nagyobb terjedelmű és bonyolultabb szerkezetű. A törvény számos, eddig nem ismert, közösségi jogból eredő intézményt is bevezet, egyúttal a törvény személyi hatályát számottevően kiterjeszti. A közbeszerzési jogszabályok megfelelő alkalmazása tehát a korábbinál nagyobb terhet ró az érintettekre, mind az ajánlatkérői, mint az ajánlattevői oldalon. Célszerűnek tűnik tehát, hogy a szereplők megbízható ismereteket szerezhessenek a témát érintő változásokról. A statisztikák szerint a közbeszerzési piac nem csak hazánkban, hanem uniós szinten is látványos bővülést mutat. A felgyorsult fejlődési folyamatok ezen területére is igaz tehát a mondás: „Aki kimarad, lemarad...”
2004.11.18. 14:33
Székesfehérvár partnerségre törekszik
Székesfehérvár régióközponti szerepéről tartott sajtótájékoztatót Warvasovszky Tihamér polgármester október végén, a városházán. Hangsúlyozta: a székesfehérvári kistérség dinamikusan fejlődik. A városban a munkanélküliségi ráta jóval alacsonyabb az országos átlagnál. Több nagy cég 2000 új munkahelyet teremt a közeljövőben. A polgármester kijelentette: Székesfehérvár régióközponti szerepéről írásos megállapodás született a négy megyei jogú város polgármestere, valamint a régiót alkotó három megye közgyűlési elnöke között.
2004.11.18. 14:29
Csákvár

Az ötezres lélekszámú település a Vértes dél-keleti peremén, a Zámolyi medence által határolt völgynyílásban helyezkedik el. A Báracházi - barlangban 30-50.000 éves emberi maradványokat, szerszámokat, állati csontokat találtak a régészek. Geisz János polgármester második ciklusát tölti Csákvár élén, civilben történelem-földrajz szakos tanár, így a község történetét jól ismerve idézi fel a régmúltat.

2004.11.18. 14:19
Értékmentés a gyógyintézetben
Gyógyít, intézményt vezet, pályázik, védi az értékeket. Dr. Dékány Erzsébet 1973-ban kezdte orvosi pályafutását a Csákvári Gyógyintézetben. Belgyógyászként osztályvezető főorvos lett, majd hét évvel ezelőtt elvállalta az intézmény vezetését. Abban az évben felmerült a kórház bezárása a ráfizetéses üzemeltetés miatt. Dr. Dékány Erzsébet akkor úgy határozott, megpróbálja megmenteni. A feladat nem volt könnyű, de a főorvos asszony, a mögé felsorakozott csapattal, mindent megtett azért, hogy megőrizzék az értékeket. A sikert bizonyítja, hogy a kívül-belül megszépült épületben 260 beteget gyógyítanak, és a turisták is látogathatják az Esterházy-kastélyt.
2004.11.18. 14:10
Városfejlesztési berzházások Bicskén

Bicske város Fejér megye észak-keleti sarkában a Váli-völgy és a Vértes hegység találkozásánál, az ősi Bécs-Buda kereskedelmi útvonal mentén már az avarkorban lakott területen épült.

2004.11.18. 14:06
Egyre erősebb riválisok
Nem kevesebb, mint négy színtéren érdekeltek az Alba Volán-FeVita jégkorongozói, a hazai bajnokság mellett a Magyar-kupában, az Interligában és a Continental-kupa döntőjében is igyekeznek maradandót alkotni a kék-fehérek. A szakosztály első embere pontosan tudja, komoly csaták várnak a kanadai Pat Cortina által irányított együttesre.
2004.11.18. 14:01
Bemutatkozik Héreg
Héreg ezeregyszáz lakosú, magyarlakta település a Vértes lábánál. Szépen gondozott porták, virágos kertek jelzik, hogy az itt élők sokat adnak környezetükre. Dékán János polgármester büszke az elért eredményekre, kérdés nélkül sorolja az elért sikereket és a közeljövő feladatait.
2004.11.18. 13:56
Rotary Club
Öt évvel ezelőtt, Komárom példáját követve Tatabányán is megalakult a Rotary Club, amelynek alapvető célja a segítségnyújtás a mindennapok forgatagában. Jelmondatuk Széchenyi István gondolata: "Az ember annyit ér, amennyit használ."
Egyebek mellett felelőséggel bíró, magas etikai normákat (is) kiálló emberek a klub tagjai, akik közösségek számára igyekeznek hasznossá lenni, segítő kezet nyújtani az elesettek számára.
2004.11.18. 13:53
Naptárak a Herlitz papírboltból...
Még odakint csiklandoz a novemberi napsugár, a Herlitz Papírbolt polcain már kínálják magukat a 2005. évi naptárféleségek. Erről beszélgettünk a tulajdonosokkal.
2004.11.18. 13:50
Nagysáp
A Bajnai-medencében található község már az őskorban is lakott helység volt. Első okleveles említése 1248-ból való. Érdekesség, hogy az 1820-as években az ördöglovas, Sándor Móric birtoka volt. Az elmúlt században az itt lakók főleg bányászatból és mezőgazdaságból, ezen belül főleg szőlőtermesztésből éltek. Az utóbbi 10-15 évben a rendszerváltás után sajnos nem csak a bányászat, hanem a mezőgazdaság is megszűnt. Balogh Miklós két éve áll Nagysáp élén.
2004.11.18. 13:47
2007-re fejeződik be a pszihiátriai betegek otthon
887 millió Ft. értékű fővállalkozási épületkivitelezői szerződést írt alá Agócs István, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Esze György, a HÉROSZ Építőipari Rt. (Budapest) vezérigazgatója, a megyeházán. Az esztergomi Pszichiátriai Betegek Otthona kialakításához 1 milliárd 41 milliós állami támogatást nyert el a megyei önkormányzat, melyhez 130 millió Ft értékben biztosít önrészt a fenntartó. A munkálatok a szerződés aláírását követő első munkanapon kezdődnek, s a beruházás várhatóan 2007-re valósul meg.
2004.11.18. 13:45
Átadták a szennyvíztisztítót
Csaknem kétszázötven hazai és külföldi vízügyi, illetve környezetvédelmi szakember, vállalatvezető, településvezető, valamint politikus jelent meg a teljes rekonstrukción átesett oroszlányi szennyvíztisztító telep bemutatása alkalmából. A vendégek között volt Dr. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter, míg a kivitelezőket többek mellett Kovács Károly a Purátor Hungária és Hideg Miklós, a ZENON Systems igazgatója képviselte.
2004.11.18. 13:43
Az állatok is kokszolnak
A nehézatlétikában járatos embereknek nem kell külön megmagyarázni, mi is az a "kokszolás". Eme jelzővel a doppingolást, a teljesítmény fokozását szokták illetni. Azt már megszoktuk, hogy emberek élnek ezzel, de hogy még az állatok is örömest szednek élelmiszer-kiegészítőket, a minap tudtuk meg Lábatlanon egy családi vállalkozásban dolgozó nyugdíjastól, Wierl Ferenctől.
2004.11.18. 13:40
Fejlesztési források - vidéken is
A Magyar Fejlesztési Bank az idei esztendő folyamán országos képviselet-hálózatot épített ki a 19 magyar megyében, így Veszprém megyében is. A veszprémi MFB képviseleti iroda ünnepélyes megnyitójára október 26-án került sor a vezérigazgató és a megyei közgyűlés elnökének részvételével.
2004.11.18. 13:38
Dráma a veszprémi egyetemen

A pécsi és a budapesti egyetem összehasonlító és világirodalmi tanszékén eltöltött hosszú évtizedek után 1994-ben Veszprémben színháztudományi tanszéket hozott létre, ahol év eleji nyugdíjba vonulása után is folytatódik a képzés. Bécsy Tamásnak hívják, egész életét a drámának és a drámaelméletnek szentelte. Mégsem találtam semmi teátrális elemet nála, amikor az interjú kedvéért felkerestem kedves, puritán óbudai otthonában. Szűkszavú válaszai azt sejtetik, hogy a katedrán sem önmagát, hanem a műfajt helyezte középpontba.

2004.11.18. 13:33
Multifunkcionális csarnok épül Veszprémben

A veszprémiek régóta hiányát érzik egy nagyméretű, többcélú rendezvény csarnoknak, hiszen a városban nincs egy olyan épület sem, amely alkalmas lenne komolyabb sport rendezvények, konferenciák, kiállítások lebonyolítására. Ez a vágy pedig nem volt ellentétes a megyeszékhely előljáróinak elképzelésével, de eddig valahogy a szükséges források nem találkoztak a meglevő politikai akarattal – fogalmazta meg előkelően a problémát Hartmann Ferenc, alpolgármester.

2004.11.18. 13:28
Zenészhíresség Pápáról

1996-ban a pápai Lukács Péter és a Warning együttes vitte el a pálmát a rock kategóriában a Ki mit tud?-on. A nagy győzelem után nagyon sok rajongójuk ígéretes és bombasztikus sikert várt. Sajnálatos módon, az együttes rossz időben, rossz kiadóhoz és rossz szakemberhez került. Idővel a fiatal zenészek ráuntak az ígérgetésekre, és búcsúzóul a Magyar Rádióban készítettek hangfelvételt 1000 lejátszott hang címmel. Megkerestük a ma Budapesten élő Lukács Pétert, és érdeklődtünk az eltelt évekről.

2004.11.18. 13:23
Töretlen fejlődés a Bakonyvidéke Takarékszövetkeze

A takarékszövetkezet Komárom-Esztergom megye délnyugati részén gazdálkodik, 8 településen egy-egy, Budapesten kettő kirendeltséget működtet. Az 1996. évi konszolidációt követően fejlődése töretlen. 2004 első félévét kiemelkedő eredménnyel zárta. Adózás előtti eredménye 50,5 millió Ft, mérlegfőösszege meghaladja a 3,5 milliárd forintot, a betétállomány 3,2 milliárd Ft, a hitelállomány 1,5 milliárd Ft.

2004.11.18. 13:18
Veszprém és könyéke 433 milliót nyert

Veszprém és 18 környékbeli település 433 millió forintos támogatást nyert informatikai fejlesztésre – közölte Kovács Kálmán Veszprémben. A város 62 millió forintot tett hozzá a fejlesztési összeghez – jegyezte meg az informatikai és közlekedési miniszter.

2004.11.18. 13:14
Mobilfónia
A T-Mobile Arany- vagy Platinakártyás előfizetéses és Domino kártyás ügyfelei november 15-től meglévő díjcsomagjuk mellé kedvezményes KAP perc-csomagokat választhatnak. Ezek előfizetésével a csomagban foglalt percek erejéig az Aranykártyások 20, Platinakártyások 15 forintos percdíjjal hívhatnak több mint 7,5 millió magyarországi T-Mobile-os vagy vezetékes előfizetőt.
2004.11.17. 10:58
T-Mobil
Októbertől mobiltelefonon keresztül, egyszerűen és gyorsan, SMS segítségével egyenlíthető ki a parkolás díja a Szegedi Közlekedési Társaság által fenntartott parkolóhelyeken. A T-Mobile, a Pannon GSM és a parkolási program elkészítésében együttműködő New Wave Socket Bt. közös fejlesztésében megvalósult, mindkét szolgáltató összes ügyfele számára egyaránt elérhető mobil vásárlási megoldás az első ilyen jellegű szolgáltatás Magyarországon.
2004.11.17. 10:56
   Regio Regia magazin


164. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 163. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 162. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 161. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 160. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 159. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 158. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás