szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
Üzleti Kiskártya a KEM-Bridge Nettől rövid elkészítési határidővel! -=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Rendőrségi hírek

Bűnügyek, balesetek, rendőrségi felhívások, útellenőrzések, katasztrófavédelem.

Megnézem >>>

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

   Kapcsolat

KEM-Bridge Net

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon / Fax: 34/310-971

E-mail: info@regioregia.hu

Web:
www.regioregia.hu

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Programajánlat

! Balatonfüred és térsége !
! Badacsony és környéke !
! Sümeg és Tapolca környéke !
! Pápa környéke !
! Veszprém és Várpalota környéke !
! Bakony !
! Komárom és Bábolna térsége !
Esztergom és a Dunakanyar
! Bicske és Csákvár környéke !
! Tata és Tatabánya környéke !
Velencei-tó és környéke
! Dunaújváros és környéke !
Mezőség és Sárvíz
! Székesfehérvár és környéke !

Valami kimaradt?
Ajánlj Te is programot!

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


HOTEL MAGYAR KIRÁLY

HOTEL MAGYAR KIRÁLY - Székesfehérvár

Kitekintek az ablakon, tekintetem révedezik. Sárguló falevelek. Itt az ősz… visszavonhatatlanul. Kellemes patinás, királyi környezet. Barna, zöld, arany, réz… a söröző asztalterítője piros szín. MAGYAR KIRÁLY Szálloda Székesfehérvár. Megnyerő külsejű, fiatalos, barátságos úriember közeledett az asztalhoz. Kedvesen üdvözölt. Az úr Márton Gábor, a Magyar Király Szálloda igazgatója, mely Székesfehérváron a Fő utca tízben található.

- Királyi város, királyi szálloda?
- Igen, így igaz.

- Mesélne, kérem a ház történetéről?
- A palotát gr. SCHMIDEGG PÁL császári és királyi kamarás építette 1816-tól az 1820-as évek elejéig. Az épület tervezésében részt vett POLLACK MIHÁLY, a korszak legjelentősebb magyar építésze is. A palotát 1829. augusztus 10-én Schmidegg Pál 15 500 Ft-ért és húsz aranyért eladta az arisztokrata Zichy családnak. A XIX. század közepétől Zichy Edmund, majd Zichy Jenő, végül Zichy Erzsébet tulajdona. Az 1870-es évek elejétől szállodaként, Magyar Király Szálló néven működik. Az első sikeres rendezvény a városi színház megnyitó előadása után rendezett d í s z v a c s o r a 1874. augusztus 22-én Zichy Erzsébet 1912. október 1-én egyszáznegyvenhatezer koronáért eladta az épületet Kaszás Lajosnak. Rövidesen újabb tulajdonosra talált a ház: Tosch károly 1914. május 15-én 150 ezer koronáért vásárolta meg a magyar Király Szállót. Szántó Károly budapesti építész tervei alapján 1916-ban átalakították az épületet. Következő nagyobb átalakításra 1938-ban került sor. Ebben az évben ünnepelte a város a török uralom alóli felszabadulás 250. évfordulóját. Erre az évre esett Szent István király halálának 900. évfordulója és a 34. Eucharisztikus Világkongresszust is hazánkban rendezték meg. A második világháború alatt az épület kisebb károkat szenvedett. A szálloda felújítását ifj. Tosch Károly 1946-47-ben fejezte be. 1949-ben államosították; előbb szakszervezeti központ, majd tisztiklub lett. 1958-tól Velence Szálló néven újra szállodaként működik. Az eredeti Magyar Király Szálló nevet 199o óta viseli újra. SZÉKESFEHÉRVÁR a királyok városa. Közvetlenül az M7-es autópálya mellett fekszik 60 km-re Budapesttől, 40 km-re a Balatontól, így mindkét hely könnyedén és gyorsan elérhető autóval. A szálloda a belvárosban, a sétálóutca elején található. Kellemes sétával eljuthatunk szinte öt perc alatt a városi uszodába, ahol ötven méter hosszú mélymedencén és gyermekmedencén kívül szauna, konditerem, szolárium, masszázsszalon várja a látogatókat. Közvetlenül az uszoda mellett látható a városi strand, amely természetesen nyáron üzemel. A szálloda szomszédságában megtalálható a Vörösmarty Színház, ahol színvonalas színpadi darabokat és hangversenyeket tekinthetünk meg. Az utca másik végén a főtér, az Országalmával, a Romkerttel és a püspöki palotával.

- Vállalta, vezeti, igazgatja a szállodát. Mióta?
- Ez év márciusában kaptam a megtisztelő feladatot, hogy ezt a patinás szállodát ismét rangjához méltó szintre emeljem. A város egy másik, nagy múltra visszatekintő szállodájának igazgatójaként megismertek és megszerettek a partnerek, s ezt remekül tudtam kamatoztatni. Büszke vagyok a megbízatásomra.

- Úgy tudom Ön budapesti. Szeret a királyok városában tartózkodni?
- Valóban Budapestről érkeztem, de már 4. éve dolgozom a városban és Székesfehérvár hamar a szívemhez nőtt, s örülök, hogy a székesfehérvári, idegenforgalomért tevékenykedő kollégák hamar befogadtak, és ragyogóan tudunk egymásért és a városért dolgozni.

- Nap, mint nap utazik?
- Nem tudok minden nap visszautazni Budapestre, hiszen a mi munkánk nem nyolc órás műszakból áll, gyakran kell Székesfehérváron maradnom, de amikor tehetem, iparkodom haza, hiszen egy csodálatos hároméves kislány lesi esténként a kocsim érkezését. Ő Szíra, a kislányom.

- Mivel töltődik?
- Naponta töltődöm a kihívásoktól, szerintem a családom mellett a szakma és ezzel együtt a szállodám szeretete motivál nap, mint nap. Ha újra születnék, akkor is ezt a hivatást választanám.

- Tervek… Célok?
- Az újjávarázsolt Vörösmarty Színház közvetlen szomszédságában nem is lehet más célunk, mint megvalósítani azt a nagyszabású épületrekonstrukció tervét, amely szállodánkat a régió legmeghatározóbb szállodájává tenné. A terveink készülnek, s remélem, mielőbb nekiláthatunk a kivitelezésnek is. Nem vagyunk türelmetlenek, hiszen Ön is látja, a szálloda jelenlegi állapotában is impozáns, s a legmesszebbmenőkig kielégíti partnereink igényeit.

- Változások, itt és most?
- Folyamatosan haladunk a kor igényeivel a felújítás kezdetéig is. Különböző befogadóképességű konferenciatermeket nyitunk meg az épületben, s szobáinkat fokozatosan modernizáljuk, persze ügyelünk azért az épület hangulatának megőrzésére.
A Magyar Király Szálloda szolgáltatásai: 57darab zuhanyozóval, színes televízióval, telefonnal, minibárral felszerelt szoba, ebből huszonhárom jelenleg felújítás alatt van. Értékelhelyezés, szobaszerviz. Tizennégy féle reggeli, felszolgálással.  Parkoló. Száz főig állófogadások, konferenciák, rendezvények, esküvők lebonyolítását vállalják. Étkezési lehetőség a sörözőben, ahol elrévedezhetünk akár délutánonként a régi korok emlékéről. A falon monumentális képek, címerek által korhűen jelen van… a múlt. Nyáron sörkert és grillkonyha áll a kedves vendégek rendelkezésére. Továbbá exkluzív Casino, Drink-bar amelynek nyitvatartási ideje 0-24 óráig. A kirándulást kedvelőknek, kerékpár kölcsönzési lehetőség. Továbbá Business-center és ajándékbolt várja az itt megpihenő vendégeket.

- Igazgató úr! Széles a paletta a szolgáltatások körében… egyszerűen királyi.
- Örülünk, ha így látja.

- Kérem, mint a mesében, ha a JÓ TÜNDÉR megjelenne… és három kívánságát teljesítené… Mi lenne az?
- Sajnos jó tündérek nincsenek, s én is csak a magunk munkájának eredményében hiszek, de ha mégis történne egy ilyen csoda, nem árulnám el, hiszen akkor biztosan nem valósulna meg, de azért párat elárulok… nos, a város szakembereinek összefogását kérném a jó tündértől, hogy városunk idegenforgalmi vonzerejét oly mértékben megnövelhessük, hogy a turisták ne csak pár órát, hanem napokat töltsenek el városunkban. Legyen a tervezett repülőtér megnyitása olyan jótékony hatású Székesfehérvárra nézve, mint a fapados járatok bevezetése Budapestnek jelentett.

Zelina Irma

2005.12.07. 10:19
   Üzleti magazin


134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza
2011

A Közép-dunántúli
Régió Szállás és
Gasztrokalauza
2009 (20 MB)

A Közép-dunántúli
Régió Szállás és
Gasztrokalauza
2008 (23 MB)

vendeg2007.jpg

A Közép-dunántúli
Régió Szállás és
Gasztrokalauza
2007 (26 MB)

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás