szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Itt a nyár!

Itt a nyár!

Előző számunkban Badacsonytomaj, Csopak és Balatonfüred első embereitől hallhattuk, hogy hogyan készülnek az idei szezonra. Körinterjúnkat folytatva, Balatonalmádi, Balatonkenese és Balatonfűzfő polgármesterit kérdeztük arról, hogy milyen elkészült beruházásokkal várják a turistákat és milyen tervek körvonalazódtak a jövőre. A parti települések mindent megtettek, hogy szebb, kényelmesebb strandokon és közterületen találkozhassanak újra a Balatonra látogatókkal – lássuk milyen fejlesztéseket jelent ez a megkérdezett településeken.

Pandur Ferenc, polgármester - Balatonalmádi
Az idei évre is áthúzódik korábbi pályázati döntéssel megvalósuló beruházás. Így a mintegy félmilliárd forint összegű, 840 ingatlant érintő szennyvízcsatorna építése, amely októberben fejeződik be. Május végére elkészült a Szabadságkilátó út aszfaltozása és a település központjában a Baross utca díszburkolattal való felújítása. A sportpályán az üzemeltető vállalkozó bevonásával nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas homokfoci pályát építettünk.A strandokon mederhomokozást végeztünk, kicseréltük a locsolóvezetéket és füvesítést is végeztünk a szükséges felújítási munkák mellett.
Befejeződött a Balatoni Hajózási Rt-vel együttműködve a móló díszburkolása, folyamatban van – és júliusban elkészül – a Sóhajok hídjánál a parti sétány építése, illetve a Wesselényi strand előtti Öreg parki terület díszburkolása. A nyár folyamán két játszótér valósul meg a strandon illetve a Széchenyi parkban.
Úgy érzem, hogy a turisztikai szezonra felkészültünk. Az új Városgondnoksági Intézménynek köszönhetően parkjaink, belvárosi közterületeink gondozottabbak. Városunkban továbbra is ingyenes valamennyi parkoló és minden hétvégén kulturális, művészeti, sportprogramok teszik tartalmasabbá a pihenést, szolgálják a kikapcsolódást.
Városunkban rendezi meg a Magyar Úszószövetség a Szabadvízi Hosszútávúszó Európa Bajnokságot július 26-30 között. A részletes programok Balatonalmádi honlapján – www.balatonalmadi.hu – megtekinthetők.
A turizmus fellendülését szolgáló beruházás volt az idei évtől teljes kapacitással működő négycsillagos RAMADA szálloda. Több program, esemény helyszíne lesz a több mint 600 m2 alapterületű – korábban magtárként működő – Bortár is. A Pannónia Kulturális Központban megnyitottuk a Balaton Élővilága című állandó kiállítást.
Nemcsak a város, de a megye, a Közép-Dunántúl turisztikai fellendülését alapozza meg a Veszprém-Szentkirályszabadjai polgári repülőtér elindítása, melyre az önkormányzatok keresik a befektetőt. Nekünk az engedélyezési eljárás során a káros környezetvédelmi és zajhatások elkerülése érdekében – amely városunkat érzékenyen érinti – mindent meg kell tennünk.

Dr. Varjú Lajos, polgármester – Balatonfűzfő
Balatonfűzfő múltja miatt nem jellemzően Balaton-parti, turisztikára épülő település. Az ’50-es évek óta község, fejlődésnek az elmúlt 20 évben indult. Életét elsősorban az ipar határozta meg, amely nem kedvezett a turisztikai beruházásoknak, illetve nincsenek borutaink, így a programokból is kimarad a szőlő és bor körüli rendezvénysorozat. A Nitrokémia Rt. környezeti rekultivációja azonban változást jelent a város életében is. Egyedülálló sportolási lehetőségekkel várjuk az ide látogatókat, itt működik a térség egyetlen bobpályája és kalandparkja, a Balatonfűzfői Lövész Egylet, amely nem csak a versenyeivel, hanem szakképzett oktatóival is várja az érdeklődőket, illetve a Balaton Uszoda, amely az ország egyik legszínvonalasabb uszodája. Ezen kívül nyolc pályás salakos teniszpálya is rendelkezésre áll. Beruházásaink közül említeném a strandi fejlesztéseket, amelynek keretében négy pályás óriáscsúszdát építettünk, ingyenessé tettük a parkolást, és felújítottuk az ivókutakat, értékmegörzőket. A Tobruk Strandon szabadtéri pályák kerültek kialakításra, és a szezonra megnyílik egy új vendéglátóegység is. A balatonfűzfői vitorláskikötő egyre korszerűbb, a Balatonon egyedülálló hajódaruval rendelkeznek.
Hosszú távú terveink közé tartozik az elkerülő út építése, várhatóan 2007-ben adják át, ehhez kapcsolódik az új városközpont kiépítése is. A közlekedéshez kapcsolódik az új vasútvonal kiépítése, amelyet Hajmáskér felől hoznak be. A partvonal rehabilitációjával párhuzamosan tervezzük a vitorláskikötővel együttműködésben egy közforgalmi hajókikötő kialakítását is.
Reményeink szerint terveink és kilátásaink megvalósulásával fel tudunk zárkózni a parti települések turisztikai eredményeihez, és a kiemelkedő sportlehetőségek mellett a vendégváró hagyományok is kialakulnak.

Kürty Lajos, polgármester - Balatonkenese
Az önkormányzat a lehetőségeihez mérten és a pályázati lehetőségek maximális kihasználásával minden évben sokat tesz az itt élők kényelméért, a település turisztikai kínálatának, vonzerejének fejlesztéséért. A strandok felújítása közül kiemelkedik településünk legnagyobb beruházása a Vak Bottyán strandon, melynek során megújult a kiszolgáló épület, illetve partkorrekcióra került sor. A munkálatok remélhetőleg 2006 őszén befejeződnek. Mintegy 9700 m2-rel növeltük így meg a strand és a mellette elterülő Széchenyi park területét, korszerű, színvonalas sétány készül. A beruházás megvalósulását a Balaton Fejlesztési Tanács támogatta. A következő években a vízparti parkban megvalósulhat a közvilágítás, játszótér, sétány, pihenő, szabadtéri színpad, kávézó, étterem.
Az idei nyárra készült el a Parti sétány rekonstrukciója. AVOP támogatás segítségével a 750 m-es útszakasz változó szélességű aszfaltburkolattal, kétoldali szegéllyel, parkosítással, padok elhelyezésével várja a pihenni vágyókat, a vízparti séták kedvelőit. Ezen a területen a szabadstrand épületei is megújultak vállalkozói tőke bevonásával. A Parti sétány elején hirdeti az építkezésről itt maradt tábla: Európa itt épül…Bízunk abban, hogy a 2007-2013 közötti időszak pályázati lehetőségei a kívánt módon befolyásolják majd településünk arculatát, a turizmus színvonalát.
Nem említettük még a balatonakarattyai Bercsényi strand felújításának tervét, illetve vállalkozói tőke bevonásával remélhetőleg a termálturizmus is megjelenik, megvalósulhat a több éve húzódó üdülőcentrum. Kuriózum lesz a golfpálya létrejötte is a településhatárában.

A pályázati lehetőségek a beruházásokat segítették ebben az évben, nem mondható el ez ugyanakkor a rendezvénypályázatokkal kapcsolatban, azonban tisztában vagyunk a turistacsalogató, közönségvonzó programok fontosságával, ezért a civil szervezetek és a helyi vállalkozók együttműködésével remélhetőleg zökkenőmentes, programdús nyár elé tekintünk.
A Balatoni Kapunyitó kulturális rendezvénysorozatot negyedik alkalommal rendezzük meg, két hétvégén át.
A Kapunyitót követő júliusi hétvégéken Akarattyán a Körszínpad ígér kulturális csemegéket, ismét vendégünk lesz a református templomban Varnus Xavér, majd augusztus 5-én a Potyka Portya, mint jellegzetes balatoni halas program várja a kíváncsiskodókat.
Augusztus 11- 13. az Akarattyai Napok időpontja, mely magába foglalja a hagyományos Akarattyai búcsút is a Fürdőtelep Egyesület aktív közreműködésével.
A nyár végén, aug. 19-20 –án pedig ismét megrendezzük az Országos Lecsó Fesztivált, remélhetőleg a tavalyihoz hasonló sikerrel, majd természetesen ünnepi műsorral és tűzijátékkal búcsúztatjuk a nyarat. Ahogy májusban a Palacsinta Nappal és a Tátorján fesztivállal a szezon korai nyitása a cél, addig a szeptemberi Szüret és a Süllő Parti a nyár meghosszabbítását célozza.

2006.06.29. 11:18
   Regio Regia magazin


136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás