szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Megújult külső mögött bővülő szolgáltatások

Megújult külső mögött bővülő szolgáltatások a Szervizcentrumban

A Szervizcentrum Fehérvár Kft-t 2001. december 06-án alapította az Alba Volán Zrt, és a társaság 2002. január 01-én kezdte meg vállalkozói tevékenységét az alapító székesfehérvári telephelyén. A kft fő tevékenységei a haszongépjármű szerviz, alkatrészjavítás, valamint a haszongépjármű kereskedelem volt. Az eltelt időszak alatt szolgáltatási körünket folyamatosan bővítettük a piaci igényeknek megfelelően, pld. kamion mosó, gumiszerelő műhely megnyitása – tájékoztatta lapunkat Pintér József ügyvezető igazgató.

- Hogyan értékeli a 2001 óta eltelt időszakot?
A Szervizcentrum Fehérvár Kft 2006. üzleti évben az alapítását követő ötödik önálló gazdasági évét kezdte meg.
Az eltelt időszak során a társaság kiegyensúlyozott üzletmenet mellett eredményes időszakot tudhat maga mögött. A lezárt üzleti évek pozitív eredménnyel zárultak. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy nem kis erőfeszítések árán a társaságnak piaci helyzetét sikerült megőrizni, illetve az ügyfél és tevékenységi kör folyamatos bővítésével azt szélesíteni.
A szolgáltatásaink minősége folyamatosan javul, melynek eredményeként döntőrészt állandó, illetve visszatérő üzleti partnerekkel állunk kapcsolatban. A minőségi követelményeknek való megfelelés céljából kiemelkedő figyelmet fordítunk munkavállalóink oktatására, képzésére és az ISO minőségi rendszer betartására.
Nem utolsó sorban társaságunknak sikerült az eredményesség mellett a teljes foglalkoztatás biztosítása, illetve a tevékenység bővülésével a kft létszáma is növekedett.
Az alaptevékenységek sorában, az árbevétel részesedési arányát tekintetbe véve legjelentősebb a haszongépjármű javítás. Ezen üzletág két részre oszlik, egyik a Mercedes-Benz járművek javítására szakosodott. Itt folyik az Mercedes-Benz haszongépjárművek garanciális, és garancián túli szerviz-tevékenysége. Az egyéb típusú haszongépjárművek javítására szakosodott szerviz részünk munkával való ellátottsága jelentősen átcsoportosult, illetve eltolódott a pótkocsi és a karambolos javítások irányába.
Az alkatrész javító tevékenységünk iránt a piaci kereslet folyamatosan csökken, melynek oka elsődlegesen a közúti forgalomban résztvevő autóbuszpark típus szerkezetváltásából adódik, ezért a felújító tevékenység bővítését nem tervezzük. Meglévő kapacitásunkkal a tevékenység iránti keresletet ki tudjuk elégíteni, illetve az itt jelentkezett szabad kapacitásaink egy részének lekötése céljából 2004-ben a sárbogárdi telephelyünkön megkezdtük az autóbusz felújító tevékenységünket. A további kapacitásaink lekötéseként az ALFA Busz kft-vel történő együttműködésünk keretében részt vállalunk a Volvo típusú autóbuszok forgalomba helyezésében, kiszerelésében.
A haszongépjármű értékesítési tevékenységünk jelentős eseménye, hogy 2005. évben megnyitottuk a Sárkeresztúti úton használt gépkocsi telephelyünket. A haszongépjármű kereskedelemben nem rendelkezünk MB értékesítő partneri jogosultsággal, ezért az új haszongépjárműveket közvetítői státuszban értékesítjük, illetve használt gépkocsi kereskedelmünkre a bizományi értékesítési forma a jellemző. Ügyfeleinket az alkalmazott értékesítési gyakorlatunkkal maximálisan ki tudjuk szolgálni.

- Jelentett-e megméretést az Európai Uniós csatlakozás a cég életében?
- 2005. gazdasági év fontos eseménye, hogy a Mercedes-Benz Magyarországi gyári képviselete létrejött DaimlerChrysler Automotive Hungária Kft név alatt, és a Szervizcentrum Fehérvár Kft közvetlenül ezen szervezettel áll szerződéses kapcsolatban. Az MB hálózaton belüli átalakulás előnyösen befolyásolja szerviz tevékenységünk jövőbeni alakulását, bár a GVO szabályozás által biztosított szerviz nyitási lehetőségek hatásait még nem tudjuk értékelni.
2004. üzleti évtől kezdődően társaságunk jogosult a „felhatalmazott Mercedes-Benz szerviz” cím használatára. A név használata kötelezettségeket is ró a kft-re, hiszen a gyár követő auditján való megfelelés érdekében folyamatosan teljesíteni kell az előírásra kerülő követelményeket. Ennek legszembe ötlőbb elemként 2005. évben az egységes arculat megteremtése érdekében lecserélésre kerültek az útbaigazító és cégjelző táblák, valamint az ügyfélterünkben található berendezési tárgyak.
A makrogazdasági környezet társaságunk szempontjából történő negatív irányú elmozdulását is tapasztaljuk. A közúti áruszállítás eredménytartalmának csökkenése az üzleti partnereinket nagymértékben érinti. A kistőkeerővel rendelkező magánvállalkozói réteg, illetve az 1-2 autóval szolgáltatást végző társaságok szerviz tevékenység iránti igénye jelentősen csökkent.

- Egy hiánypótló szolgáltatást is útjára indítottak a tavalyi évben.
- Igen, 2005. március hónapban megkezdtük kamionmosó tevékenységünket. Ennek során az Alba Volán Zrt használaton kívül kerülő autóbusz mosó létesítményét sikerült újrahasznosítanunk. Az épületbe a mai kor környezetvédelmi és minőségi követelményeinek megfelelő mosó berendezés került telepítésre. Jelenleg a piaci igényeknek megfelelően bővített nyitva tartás, mellett állunk vevőink rendelkezésére, de még további marketing tevékenység szükséges a közel teljes kapacitás kihasználtság javítása érdekében.

- Az idei évtől a gumiszervizzel újabb szolgáltatás jelent meg az egyre bővülő palettán.
- Az Alba Volán Zrt Börgöndi úti telephelyén működő, gumiszerelési tevékenységgel foglalkozó kft bejelentette székesfehérvári telephelyének megszüntetését. Így az autóbuszok gumiszerelési tevékenysége 2006. évtől nem volt biztosított, és ezen hiány pótlásaként a Szervizcentrum Fehérvár Kft tulajdonosa úgy döntött, hogy a kft tevékenységi köre ez évtől a gumiszerelési és gumikereskedelmi szolgáltatásokkal kibővítésre kerül. Természetesen ezen a területen is elsődleges célunk az Alba Volán Zrt teljes körű kiszolgálása mellett a rendelkezésre álló szabad kapacitások maximális kihasználása. A bővülő szolgáltatásainkkal igyekszünk elérni meglévő ügyfeleink komplex kiszolgálását, illetve a személygépkocsi gumikereskedelmi és gumiszerelési szolgáltatásokkal próbálunk társaságunk részére új piaci szereplőket megszólítani, a lakosságot.

- Milyen célokat tűztek ki az idei évre?
- Társaságunk haszongépjárművek műszaki vizsgáztatását is végzi a Közlekedési Felügyelet megbízásából. 2006. január 01-től a műszaki vizsgáztatásra és környezetvédelmi vizsgálatokra vonatkozó jogszabályok módosításra kerültek. A hatályba lépő rendelkezések értelmében a diagnosztikai berendezéseink korszerűsítését, cseréjét, jogszabályi feltételeknek való megfelelését 2006. évben végre kell hajtani. A követelményeknek megfelelő diagnosztikai sorunk a Merces-Benz javítóműhely mellett kerül kialakításra.
2006. évben az ISO minősítési rendszer és a Mercedes-Benz gyári auditja is meg fog történni, melyekre az eredményes felkészülés jelentős anyagi és személyi ráfordítást követel, annak ellenére, hogy minkét rendszer előírásait társaságunk folyamatosan követi.
Természetesen a  Szervizcentrum Fehérvár Kft napi feladatai mellett továbbra is legfontosabb céljának tekinti teljes körű foglalkoztatás biztosítás mellett az eredményes, stabil vállalkozói tevékenység folytatását, ehhez elengedhetetlenül szükséges meglévő piaci helyzetünk megőrzése, illetve ennek lehetőségek szerinti bővítése. Ez a mai, gyorsan változó piaci körülmények között nem kis feladat.

2006.09.27. 14:52
   Regio Regia magazin


136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás