szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Fantasztikus értékek a Velencei – tó térségé

Fantasztikus értékek a Velencei – tó térségében

Nem kis feladatra vállalkozott az idei nyáron egy, a tókörnyékért tenni akaró alkotó közösség, hiszen  a Velencei – tónak és a környező településeknek addig nem volt olyan rendezvénye, amely átfogóan bemutatja az ott élő embereket, a hagyományokat, a térség természeti - , turisztikai - , kulturális - , és szellemi értékeit. Az első lépésként meghosszabították a nyári szezont az összesen nyolc települést - Gárdonyt, Kápolnásnyéket, Nadapot, Pákozdot, Pázmándot, Sukorót, Velencét, és Zichyújfalut magába foglaló térségben – kezdte a mára eredményekkel büszkélkedhető kezdeményezés történetének felelevenítését a Velencei - tavi Nyári Játékok Produkciós Iroda KHT.  igazgatója Görgicze Zoltán.

- Az első Velencei - tavi Nyári Játékok rendezvénysorozat az idegenforgalomnak, a belföldi turistáknak szólt elsősorban. A szezont, - miután az időjárás eléggé kiszámíthatatlan és általában 4-5 héttel kalkulálunk, - megpróbáltuk 8 – 10 hétre kitolni. Itt volt egy szerencsés helyzet, mert 8 település található a Velencei – tó körül, ez pedig azt jelentette, hogy az iskolazárás után egy héttel, és augusztus 20. előtt egy héttel, épp ezt az időszakot töltötte ki a rendezvénysorozat. Közös álláspontunk volt, hogy akkor eladható egy rendezvény, akkor lehet jól bekapcsolni az idegenforgalomba, ha ez a nyolc település összefog.

- Milyen célt fogalmaztak meg?
- Ezelőtt öt évvel, ha az idegenforgalomról beszéltünk ebben az országban a Velencei -tóval kezdődött a sorrend. Szeretnénk ezt a rangot visszanyerni a Velencei-tónak, a Velencei Tavi Nyári Játékok is ezt a célt szolgálja. Van létjogosultsága ennek a rendezvénynek, véleményem szerint azt sikerült bebizonyítanunk. Nagyon fontosnak éreztem, hogy valakinek el kell kezdenie a szervezést. Már induláskor is azt akartuk, hogy a rendezvénysorozat nagyon színvonalas legyen, legalább országos szintűvé fejlődhessen. Úgy gondolom, ha tehát mindenki mellé áll annak, hogy ebből tényleg egy országos, vagy később nemzetközi rendezvény legyen, és az idegenforgalom megmozduljon a Velencei-tónál, akkor egy ilyen összefogással nagyon nagy dolgokra vagyunk képesek.

- Hogyan népszerűsítették?
- Mind a helyi, mind az országos közszolgálati és kereskedelmi médiában meghirdettük. Különböző, úgynevezett tematikus jellegű ajánló műsorok a kereskedelmi tévékben is foglalkoztak a rendezvénysorozattal. Ezeken kívül nagyon fontos megjelenésünknek tartom, hogy a Közép-Dunántúli Régió szervezésében külön standdal jelenhettünk meg a Nyári Játékok ajánlójával a  „Nyár a Lánc Hídon” – kétnapos rendezvénysorozat alkalmával Budapesten. Ott már angol és német nyelvű szóróanyagokkal is népszerűsítettük a tó környék jeles eseményeit, voltak is már visszajelzéseink, megjelentek kisebb településeken is a külföldiek, ami úgy érzem, önmagáért beszél.

- Miből fedezték a költségeket?
- A reklám-marketing tevékenységhez nagy segítséget kaptunk a Velencei –tó Vértes Kiemelt Térség munkaszervezetétől, nagyon sokat jelentett a nyitó rendezvényre vonatkozó másfélmillió forint értékű miniszteri támogatás is. A Velencei – tó Vértes Kiemelt Térség Fejlesztési Tanácstól tízmillió forint támogatást kaptunk, ez elsősorban a reklámhoz, marketinghez kellett. Nyilván, felsoroltakon kívül sok egyéb költség lerakódott talán azért is, mert a szervezést összehangolni nyolc településen nem túl egyszerű. Ugyanakkor, pályázatok sem nagyon voltak az idén, az önkormányzatoknak pedig erre nincs pénzük, a helyi vállalkozók is elég kicsik ahhoz, hogy egy ilyen nagyszabású rendezvényhez nagyobb pénzügyi támogatást tudjanak biztosítani. Ebből adódóan kicsit talán egyedül maradtunk a költségekkel az idén, de hosszú távon gondolkodom én is, mint vállalkozó…
- Mi a tapasztalatuk, segített ez a helyi vállalkozóknak, nőtt a térség látogatottsága?
- Én azt gondolom, hogy igen. Kaptunk visszajelzést olyan vendégekről, akik kimondottan már a Nyári Játékok reklámkampánya eredményeként érkeztek ide a Velencei-tóhoz. Itt a programok a fontosak. Van sok jó program a tó körül, de ezeket kivinni a nagyvilágba, országosan megmutatni, megjeleníteni, nehéz dolog. Ezzel az összefogással azonban jól működhet. Azt mondtam a legelején, ha minden héten csak 500 ember jön a Velencei-tóhoz, az már a környék igényes vendéglőit, panzióit, szállodáit megtölti. Mert, ha jól megnézzük akár a helyi szállodaipart, az a minőségi szállodai forgalom, minőségi idegenforgalom nincs meg, amit igazán szeretnénk. Erre jobban kell összpontosítanunk.

- A Velencei – tó fürdővendégeire, a nyári idényre építették fel a rendezvénysorozat  ingyenes programsorozatát. Más évszakra is terveznek már?
- Nekünk az elsődleges cél inkább az volt, hogy ne 4-5 hét legyen a szezon, hanem minimum 8 hétig tartson. Nyilván éves szinten ebből lehet profitálni, hiszen a rendezvény kapcsán még többen megismerhetik a Velencei-tavat, a helyi szolgáltatókat. Ez a kezdeményezés nem arról szól, hogy programsorozatot indítunk útjára, hanem arról, mindegy, mikor jön a vendég, azokat a már meglévő programokat, amelyeket a tókörnyéki településeken meghonosítottak, el lehet adni. A programfüzet is úgy készült, hogy a Nyári Játékok volt az egyik oldal, a másik pedig az adott településnek az összes egyéb, éves szinten kitöltendő programja megtalálható volt. Úgy terveztük, ne csak a Nyári Játékokon vegyen részt az érdeklődő, hanem más, a településekhez kapcsolódó programokon is. Olyan programcsomagot állítottunk össze, amelyben minden településnek a programja, rendezvényei díjmentesen elérhetőek minden korosztály számára.

- Hagyományteremtő szándékkal hirdették meg az első rendezvénysorozatot, a tapasztalatok alapján milyennek tervezik a folytatást?
- Nyilván innentől csak előre lehet menni, ám először is nagyon sokba került. Meggyőződésem azonban, hogy a Velencei – tavi Nyári Játékok rendezvénysorozat létjogosultságát bebizonyítottuk. Azt gondolom, országszerte számos road – show, különböző rendezvények buknak el azon, hogy csak jó idő esetén működtethetőek. Mi azt is bizonyítottuk, hogy a színvonalas vendégforgalomhoz olyan sátrak, olyan installáció kell, amivel egy programsort végig lehet vinni a településeken. Nagyon rossz időben, és nagyon jól működött a dolog, esős időben is. Igen, tervezzük a jövőt. Most az a fontos, hogy még színesebbé tegyük a Nyári Játékokat. Testvértelepüléseket szeretnénk bevonni, nemzetközivé szeretnénk tenni a rendezvényt. Nyolc saját településünk van, nyolcat pedig behozunk Európából, a különböző országokból. Azt gondolom, a Velencei – tó adottságai, valamint a térségben található fantasztikus értékek a külföldi partnertelepülések hagyományait bemutató programokkal, népek gasztronómiájával, igazi különlegességet nyújthat minden idelátogató vendég számára.
Olyan hagyomány, olyan kultúra, olyan érték található itt a tó körül, hogy az ember talán nem is gondolná, mégis többségük rejtve maradt, hiszen bemutatásuk költséges. Ilyen keretek között azonban már megmutathatóak a tókörnyék értékei. Mi erre vállalkoztunk, ezt szeretnénk megvalósítani a jövőben.  A legfontosabb mégis az, hogy végre megmutatkozzon az összefogás, amivel ezt az egészet elkezdtük.

Spindler Csilla

2006.12.07. 12:29
   Regio Regia magazin


137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás