szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Ahol újra kell keretezni a képet

Ahol újra kell keretezni a képet
Beszélgetés Moór Ferenccel, az Agrospic Kft. Vezetőjével

Ha Seregélyes felől érkezünk Sárosdra, jobb kéz felől takaros épület, parkosított udvar, csillogó-villogó mezőgazdasági gépek, lobogó zászlók fogadnak. Itt található a mezőgazdasági gépek forgalmazásával, szervizelésével és alkatrészellátásával foglalkozó Agrospic Kft. székhelye. Moór Ferenc ügyvezető igazgató mosolyogva idézi a mondást: annyira kibővült a család, hogy újra kell keretezni a képet, azaz annyiféle új terméket és szolgáltatást kínálnak, hogy újra kell gondolni a marketingstratégiát.

- Hogy lesz valaki márkakereskedő Sárosdon?
- Véleményem szerint a mi tevékenységünk a vidékre épül ezért nem szükséges a telephelyet nagyvárosba, megyeszékhelyre vinni. A Dunántúlon a norvég Kverneland cégnek velünk együtt mindössze három kereskedője van, így az érdeklődők könnyedén megtalálnak bennünket. Ha alkatrészre van szükségük, egyszerűen úgy szervezik a beszerző körútjukat, hogy minket is útba ejtenek, de a csomag küldés vagy a kiszállítás is megoldható. A sárosdi telephely eddig még semmiféle hátrányt nem jelentett. Egyébként magam is itt élek, 1983-ban úgymond Sárosdra nősültem, a feleségem itt tanító a helyi általános iskolában.

- Mindig mezőgazdasági gépekkel foglalkozott?
- Természetesen nem. Zirci születésű vagyok, 47 éves. A középiskola elvégzése után Győrben, a műszaki főiskolán folytattam a tanulmányaimat, járműgyártó az alapszakmám. Itt ismerkedtem meg a későbbi feleségemmel, akivel aztán Sárosdon telepedtünk le. Munkahelyem a helyi TSZ volt, ahol megjártam a szamárlétrát. Voltam energetikus, ipari ágazatvezető, majd műszaki vezető. Voltak érdekes feladataim, például az itteni asszonyokra építve – akik addig jórészt csak a földeken dolgoztak – sikerült elindítani, működtetni egy varrodát. A műhelyt a volt lóistállóból alakítottuk ki, a varrógépeket lízingeltük, az asszonyokat képeztük, tanulmányútra vittük őket például Békéscsabára. Komoly eredménynek számít, hogy a korábban csak mezőgazdasággal foglalkozó hölgyekből interlock gépen dolgozó varrónőket sikerült nevelni. A melléküzemág fénykorában 20-30 fővel tevékenykedett, elsősorban lepedőket, melegítőket varrtunk. Ebben az időszakban én is tovább képeztem magamat, elvégeztem a pénzügyi és számviteli főiskolát.
A rendszerváltás után a TSZ egyre visszafogottabb, kevésbé sikeres gazdálkodást folytatott, különösebb célok nélkül. Ezt a környezetet önszántamból elhagytam. 92-ben egy évig a seregélyesi szakképző intézetben voltam gyakorlati oktató, majd következett a kereskedelem. Egy-két fehérvári cégnél tanultam ki a mezőgazdasági gépkereskedelem csínját-bínját.

- Hogyan lett saját vállalkozása, cége?
- Így hozta a sors. Előző munkahelyem megszűnt, így választhattam: munkanélküli leszek, vagy vállalkozó. Az utóbbi mellett döntöttem. Mondhatni tégláról-téglára építettem, majd később kollégáimmal építettük fel a céget. Az első évben egyedül dolgoztam, a Kverneland alkatrészeit értékesítettem. Sikerült kb. harmincmilliós forgalmat csinálnom, ennek a hozadékából 2002-ben indult a mostani telephely építése. Bővült a tevékenységi kör is, hiszen elkezdtem gépforgalmazással is foglalkozni. Ehhez persze szerviz is kellett, így lett első munkatársam egy szervizszerelő. Ahogy nőtt, bővült a tevékenységünk, szaporodtak a kollégák is. Jelenleg öten vagyunk, de most gondolkodom egy újabb szervizes szakember felvételén. Ezzel a létszámmal az idei nettó árbevételünk négyszázmillió forint körül alakul.

- Foglaljuk össze az Agrospic kft. tevékenységét!
- Az Agrospic Kft 2000. decemberében alakult, melyet mezőgazdasági gépek és alkatrészek forgalmazására hoztunk létre. Célunk, hogy a mezőgazdasági üzemek, vállalkozások részére jó minőségű, magas műszaki színvonalú, tartós gépeket kínáljunk, társítva az alkatrészellátás és a szerviz-szolgáltatás biztonságával. Cégünk a Magyarországon már bevált és bizonyított gépgyártók - Kverneland, Rau, Accord, Vicon, Taarup, és a Valtra- márkakereskedőjeként működik. A kínálatunkban szereplő gépek a felhasználók igényeinek és méretének megfelelően alakíthatóak, így lehetővé teszik a széleskörű felhasználást és biztosítják az eredményes gazdálkodás alapjait.
2004-ben megkezdtük a jó minőségű kerti kisgépek forgalmazását, melyekre szintén egyre nagyobb igény mutatkozik. Gépkínálatunkat folyamatosan bővítjük külföldi és hazai mezőgazdasági gépgyártók termékeivel. Az idén kötöttünk márkakereskedői szerződést a Dammann permetezőgépek, Schaffer és a Doosan rakodók, Clark targoncák valamint a Valtra traktorok forgalmazására. Az új termékek bevezetésénél a legfontosabb feltétel számunkra az árú minősége és ár/érték aránya.
Vevőink részére beruházási elképzeléseik megvalósításához segítséget tudunk adni pályázatuk elkészítésében és igény esetén a banki finanszírozásban is, a CIB, illetve a BNP Paribas bankok közreműködésével.

- Sikeresnek érzi magát?
- Attól függ, mit nevezünk sikernek. Én soha nem vágyódtam palotára, luxusra, csak szerettem volna megélni a munkámból. Ez úgy érzem sikerült, hiszen szépen fejlődünk. Másik oldalról azt kell látni, hogy a jó minőségű, ám drága mezőgazdasági gépek megvásárlása ma még itt-ott meghaladja a gazdák erejét. Az a cél lebeg a szemem előtt, hogy a csúcstechnológia segítségével könnyebbé tudjam tenni a falusi gazdák életét. A siker itt még sajnos odébb van, akkor fog kiteljesedni, ha tömegével fogják igényelni a jó minőséget. Ezen dolgozunk, hiszen csak kipróbált, bevált termékeket adunk el, amelyek biztosan megfelelnek a követelményeknek.

- Mi a jó vállalkozás receptje?
- Nincsen bevált recept, csak néhány fontos paraméter. Nekem az alapot a nagyon erős, több szálon futó szállítói- és vevői kapcsolatrendszer jelentette. Ha ez megvan, akkor a második legfontosabb a gyakorlat, a szakmai tudás. Ezután következik az ambíció, a mindig többet, jobbat akarás, és persze nagy munkabírás is kell. Ha ezek együtt vannak, szerintem muszáj sikerülnie egy vállalkozásnak.
Én sváb származású vagyok, mindig meg tudtam becsülni a pénzt, a munkabírásomat az őseimtől örököltem. Mondhatni, a munkám a hobbim. Ebben a cégben én vagyok az ügyvezető, az éjjeliőr, a takarító, a kertész, egyszóval a mindenes. Nagyon jók a kollégáim, de tudomásul kell venni, hogy a vállalkozás nem a sajátjuk, így mindenre oda kell figyelni.

- Marad azért szabadideje? Mikor volt utoljára üdülni?
- Üdülni? Azt hiszem 2002-ben, mióta komolyra fordult a vállalkozás, azóta nem igazán sikerült. A feleségem persze igényelné, hogy többet legyek otthon, most már lassan nekem is át kell értékelnem, szerveznem az életemet, hiszen az egészséget, a munkabírást ajándékba kaptuk, de ezeket könnyű elveszíteni. A gyermekek már nagyok, lányaim tanulnak. Egyikük környezetmérnöknek, a kisebbik pedig építészmérnöknek készül. Amikor kicsik voltak, sokszor mentünk nyaralni, kirándulni. Jó lenne ismét többet együtt lenni a családdal!

veér


Agrospic Kft.
2433 Sárosd, Seregélyesi u. 8/A

Telefon:  25-509-390, Mobil:  30-927-8583, Fax:  25-260-290
E-mail: 
agrospic01@vnet.hu

2006.12.08. 13:25
   Regio Regia magazin


136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás