szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Az építőipari vállalkozás, ahol 110%...

Tatabánya fejlesztéséért díjat kapott az É.R.T.-É.F.SZ igazgatónője
Az építőipari vállalkozás, ahol 110%-on teljesítenek

Nemrégiben Tatabánya fejlesztéséért díjat vehetett át a városi önkormányzattól Garbacz Lászlóné, „aki 1994 óta a tatabányai Építőipari Fővállalkozó és Szerelőipari Kft. igazgatójaként a vállalkozás magas színvonalú kivitelnek, a határidők pontos betartásának, a korrekt árképzésnek és a rugalmas együttműködésnek köszönhetően nevet és rangot vívott ki magának.” – olvasható a magyarázat a díjat kísérő oklevélen.

- A nőknek egyébként sem könnyű vezető szerepet vállalniuk, hát még, ha az építőiparban teszik ezt, hiszen ott bizony jó részt férfiak munkáját kell irányítani. Miért pont egy hölgyre esett a választás?
- Ez a történet nagyon régi időkre nyúlik vissza. A családom Bakonytamásról való, édesapám ott volt jóhírű asztalosmester. Az élet úgy hozta, hogy 1960-ban Tatabányára költöztünk és apám a Tatabányai Szénbányák Vegyesüzemében helyezkedett el, mint asztalos. Sajnos éppen hogy csak egy esztendő telt el, s édesapám váratlanul elhunyt. Így hiába szerettem volna tanulni, el kellett helyezkednem, hiszen hugom és öcsém nevelésében segítenem kellett édesanyámnak. Apám cégénél a Bányavállalat Vegyesüzemében végül nekem is sikerült munkát találnom, amit elsősorban apám főnökének Majtán József igazgatónak köszönhettem. Munka mellett aztán tanultam is, elvégeztem a közgazdasági technikumot, és 1965-70-ig anyagkönyvelőként dolgoztam a cégnél. Közben férjhez mentem, megszületett a fiam, a GYES után pedig könyvelőként kerültem vissza a költséggazdálkodási részleghez, 82-ben pedig megszereztem a mérlegképes könyvelői oklevelet is. A főkönyvelőnk 1986-ban nyugdíjba vonult, s ekkor kineveztek az utódjának.
1988-ban átalakult az üzem részvénytársasággá és a továbbiakban ÉRT-Építőipari Rt. néven működött. A bánya vezetése felkért, hogy a gazdasági igazgatói feladatokat lássam el, ekkor 650-en dolgoztak a cégnél. Az rt. első három éve eredményes volt ugyan, de jól látszott, hogy számos területen szükséges lenne a változtatás. Ekkor zajlott az országban a rendszerváltás is, megtörtént a piacgazdaságra való áttérés. Az rt. igazgatósága sajnálatos módon nem lépte meg azokat a változtatásokat, amelyekkel a csőd elkerülhető lett volna, így a cég felszámolás alá került. 270 emberünk maradt munka nélkül. A felszámoló felkért, hogy a folyamatban maradt ügyek lezárásáig maradjak, így 1996-ig gazdasági igazgatóként még ott dolgoztam.
Közben 1994. augusztusában 66 munkatársammal létrehoztuk az ÉRT-Építőipari Fővállalkozó és Szerelőipari Kft-t, összesen 1 millió forint törzstőkével. Néhány irodát és műhelyt tudtunk bérelni csupán, de közös volt a cél: legyen munkahelyünk. A kft. tulajdonosai megbíztak a cégvezetői, ügyvezetői feladatokkal, s ennek azóta is eleget teszek.
Én az első naptól kezdve a generálkivitelezésben láttam mindig a lehetőséget. Annak idején az rt. kft-vé alakításával sem értettem egyet. Nagyon fontos, hogy nálunk soha sem volt szürke, meg fekete munka, így most, amikor szigorodnak a munkafeltételek számunkra ez nem jelent akkora gondot, mint azon építőipari vállalkozók számára, ahol az elmúlt évek során nem eszerint dolgoztak. Mi most is tudjuk tartani az árainkat és a minőséget.

- Kik segítettek az évek során a munkádban?
- Nagyon sok remek szakemberrel hozott össze a sors. Papp Györgynétől a mérlegképes könyvelői tanfolyamon, s azt követően is rengeteget tanultam. Nagyon sokat köszönhetek Belusiák Józsefnek is, aki az Építőipari Szövetkezetnél volt főkönyvelő. Az építőipari teljes rendszert tőle tanultam meg. De más kiváló szakemberek is segítségünkre voltak, Kővágó László segített például összeállítani a minőségirányítási kézikönyvünket, s azóta is folyamatosan tanít bennünket, hogy mindig el tudjuk érni a minőség területen kitűzött céljainkat. Ugyan így immáron 18 éve segítője, barátja cégünknek dr. Várday György, aki a kezdeti időkben az építőipari árképzés, marketing, közbeszerzési, vállalkozási, termelésszervezési ismeretek legújabb módszereit tanította meg a társaság vezetőinek. A professzor úr a legismertebb és leg elismertebb közbeszerzési szakértő a mai napig is. Büszke vagyok barátságára. Végül a legfőbb támaszom ügyvezető igazgató társam, Wéber Lajos, aki felelős műszaki vezetőként oroszlán részt vállalt mindvégig a munkákból. A vállalkozás előkészítési feladatait és az üzletágak szakmai irányítását, koordinálását, ellenőrzését ő mint építőmérnök és építész szervező szakmérnök látja el. Immár 12 éve mindketten igyekszünk eleget tenni a vállalt feladatoknak, s munkánk minőségét szép számú referenciánk támasztja alá.

- Mire vagy leginkább büszke az eddig elért eredmények közül?
- Leginkább arra, hogy amikor a legutóbbi ISO 9001:2000 szabvány szerinti minőségirányítási rendszerünket egy audit keretében ellenőrizték, egyszerűen nem találtak hibát. Az auditor külön gratulált, mert az eddigi munkája során ilyet még sohasem tapasztalt. Egyszerűen hibátlannak minősítette a társaságunknál alkalmazott rendszert.
Ennek azért örültem különösen, mert egy ilyen minőségirányítási rendszert nem könnyű elfogadtatni a kollégákkal, az élet viszont visszaigazolta, hogy nemcsak, hogy szükséges, de feltétlenül előnyös is ez a számunkra. Vallom ugyanis, hogy a minőségi munka feltételeit a vezetési és irányítási rendszerünk kiépítésével teremtettük meg. Nálunk a minőségi munkavégzés, a vállalt határidő betartása, a kedvező árfeltételű ajánlat nem versenyelőnyöket takar, hanem alapkövetelmény. Természetes, hogy mindezt biztosítjuk a partnereinknek. Mi ezeken túlmenően, az adott projektekre összeállított „kivitelezői csomagokkal” nyújtunk többletszolgáltatást. Felismertük ugyanis, hogy a választás lehetősége a megrendelők egyre szélesebb körében elterjedő igény. Ami számunkra a sikert és az eredményes üzletet jelenti, azt szervezeti felépítésünk takarja. Belső erőforrásainkat, s ezen belül is jól képzett szakembergárdánkat olyan rendszerbe foglaltuk, melynek vezetése áttekinthető, a gyors operatív beavatkozás lehetőségét biztosítja.
Cégünk az elmúlt 10 évben 6 milliárdos termelési értéket valósított meg, döntően Komárom-Esztergom megyében.

- Említenél néhányat a referenciáitok közül?
- A munkák döntő többségét közbeszerzési eljárások keretében nyertük el, s az elmúlt időszakban két SAPARD szerződéssel megkötött beruházás generál kivitelezésében is részt vettünk, ami mint tudjuk rendkívül szigorú elszámolású.
Az egyik legszebb munkánk volt az Országos Mentőszolgálat megrendelésére a Megyei Mentőállomás generál kivitelezése Tatabányán. Itt figyeltek fel ránk a hollandok, akiknek később a Várgesztesi Villaparkot volt szerencsénk felépíteni. A Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának teljes tetőtérbeépítését és felújítását, az aula kialakítását is cégünk végezte több ütemben, sőt nekik Budapesti intézményük felújítása kapcsán is dolgoztunk. Dunaszentmiklóson 54 apartmanos üdülőfalut és a teljes infrastruktúrát mi építettük, de építettünk a Vértes Volánnak új szerelőcsarnokot, Kisbér városának bérlakásokat, Tarjánban Sportcsarnokot, illetve Tatabányán a Palatin Húsüzemet, és még sokáig sorolhatnám.
A legutóbbi munkánk is nagyon kedves a számunkra, a tatabányai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában építettünk tanuszodát, a gyerekek legnagyobb örömére.

- No, meg a mienkére, Tatabányaiakéra is, mert az itt élők nevében mi is szeretnénk gratulálni a díjhoz és kívánjuk, hogy még sok-sok minőségi munka fémjelezze a neveteket Komárom-Esztergom megyében, vagy akár a régióban.

Cseh Teréz

2006.12.20. 12:13
   Regio Regia magazin


136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás