szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Régiónk minőségi vállalkozásai

Minőségi Díj 2009
Régiónk minőségi vállalkozásai

A nehéz gazdasági helyzetben egyre komolyabban veszik a vállalkozások a minőséget, amely a fennmaradást jelentheti számukra. A Közép-dunántúli Régió vállalkozásai, intézményei komoly eredményeket érnek el a Minőségi Díj pályázaton – a székesfehérvári Macher Kft. másodszor is érdemesnek bizonyult a Nemzeti Minőségi Díjra.

Hozzászokhattunk, hogy az esztendő zárásához tartozik a Minőségi Díjak kihirdetése. 2009. december 17-én a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezte meg a Közép-dunántúli Regionális Minőségi Díj és a Fejér Megyei Minőségi Díjak átadását. Radetzky Jenő, az FMKIK elnöke a ré-giót a minőség fellegvárának nevezte, ahol európai szintű termelési erő összpontosul. A nagy számban összegyűlt vállalkozások figyelmét felhívta arra, hogy szűkülő források mellett szükség van erőre, amely segít megtalálni a kiutat, s ezt a kutatás-fejlesztés, illetve a minőségügy iránti elkötelezettség adhatja meg.

Megyei és regionális díjazottak
A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Veszprém Megyei Önkormányzattal közösen hirdette meg a Megyei Minőségi Díj pályázatot, amelyen középvállalati kategóriában a devecseri DGA Gépgyártó és Automatizálási Kft., kisvállalatként a Peremarton-gyártelepi Chesapeake
Plastics Kft., közszolgálati kategóriában pedig Tapolca Város Polgármesteri Hivatala és a „Panelkuckó” Napköziotthonos Óvoda nyert Pétfürdőről.

Fejér Megyei Minőségi Díjat a fehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola vehetett át, Elismerő Oklevélben a Tolnai úti Általános Iskola és a Bodajki Általános Iskola részesült 2009-ben.

A Közép-dunántúli Regionális Minőségi Díjat ágazattól független nagyvállalati kategóriában a veszprémi Continental Teves Magyarország Kft. vehette át, míg közszolgálati kategóriában a veszprémi József Attila Szakközépiskolai Kollégium és a veszprémi Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium pályáztak sikerrel.

"Elismerés a Kiválóságért” – „Recognised for Excellence 4*”-os elismerést kapott a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
A kamara 2004-ben a Minőség Projekt keretében végzett szervezetfejlesztést, amelynek eredményeként folyamatszemléletű minőségirányítási rendszert épített ki, s megszerezte az ISO 9001:2000 minőségbiztosítási szabványt. Ekkor tűzték ki célul a Minőségi Díj pályázat alapjául szolgáló EFQM Modell szerinti működési rendszer kidolgozását.
2009-ben a szervezet indult a Nemzeti Minőségi Díj pályázaton és az EFQM által kidolgozott „Elismerés a Kiválóságért” díjért is. A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2009. november 20-án a Parlamentben vehette át az „Elismerés a Kiválóságért” – „Recognised for Excellence 4*”-os elismerését.
Emellett a kamara az Európai Vállalkozási Díj Magyar Nemzeti Fordulójában a „vállalkozások nemzetközi működésének” támogatása kategóriában első helyezetést ért el. Az Európai Vállalkozási Díj azokat a kezdeményezéseket ismeri el, amelyek a regionális vállalkozói tevékenységet szolgálják, innovatívak, és a piaci szemlélet, illetve egy fejlettebb vállalkozói kultúra meghonosítására törekednek. A nemzeti fordulón túljutva a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Posta képviseli hazánkat a 2010-es Európai Vállalkozási Díj uniós fináléjában, amelyet május 25–június 2. között rendeznek meg Madridban az uniós Kisvállalkozói Hét keretében.

A DGA Kft.  Veszprém Megyei
Minőségi Díj – a munkatársak kezdeményezték

Pődör Csabát, a DGA Kft. ügyvezető igazgatóját arról kérdeztük, miért pályáztak a Veszprém Megyei Minőségi Díjra, s milyen tapasztalatokat szereztek.
- A kezdeményezés a munkatársaimtól érkezett - Tóth Tibor MEO-vezető javasolta, hogy pályázzunk a Megyei Minőségi Díjra. A pályázat összeállítását is teljes mértékben a kollégáim végezték, amelyet azért tartok hasznosnak, mert a díj lényege, hogy a dolgozók a saját véleményüket, tapasztalataikat fogalmazzák meg, és önmaguk értékeljék a munkafolyamataikat.

- Pályáznak jövőre is?
- A DGA Kft.-nél rendszeres a szervezeti folyamatok aktualizálása, a teljesítményünket előre beépített mérőpontok eredményei alapján figyeljük. Mindez segít az önértékelésben. A megszerzett tudást felhasználva, továbbfejlesztve jövőre a Regionális Minőségi Díjra pályázunk.

- Változik a DGA Kft. megítélése a hazai, illetve a nemzetközi piacon attól, hogy elmondhatja – Minőségi Díjas vállalkozás?
- A Minőségi Díj és az elmúlt év során megszerzett vevői elismerések, minősítések a megfelelő kommunikációval mindenképpen növelik a DGA Kft. elismertségét, amely végső soron új vevőket jelenthet. Ahogy a pályázat összeállítása során szerzett ta-pasztalatok hasznosítása, úgy az elismerések piaci előnnyé kovácsolása is rajtunk áll.

Nemzeti Minőségi Díj – másodszor is Macher Kft.
A székesfehérvári Macher Gépészeti és Elektronikai Kft. mintapéldája a minőségi kultúra fejlődésének. 2000-ben pályázott sikerrel először a Nemzeti Minőségi Díjra, amely után az önértékelés mindennapi munka részévé vált. Az elmúlt évtizedben több nívós elismerést is kapott a Macher Kft. – Legjobb Munkahely felmérésen Iparági Győztes termelővállalat kategóriában, valamint jelentős elismerést szerzett Csa-ládbarát Munkahely Pályázaton is.
2009-ben – elsőként pályázott másodszor is a Nemzeti Minőségi Díjra, amelyet ünnepélyes keretek között vehetett át az Országházban.
A Macher Kft. számára azonban nem csak a saját versenyképességük növelése a cél. A vállalkozás vezetése aktívan részt vesz a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mentori programjában, amely lehetőséget ad az induló vagy fejlődő vállalkozásoknak a jól működő vállalkozás kialakításának megismerésére. A Macher Kft. különösen jó példával járhat elöl, hiszen „garázsvál-lalkozásként” indult, s ma közel száz embernek munkát adó vállalattá nőtt. Macher Endréné a növekedés során szerzett vezetői tapasztalatait osztja meg közvetlen hangvételű beszélgetések során a mentori program keretében az út elején járó társaival.

A Continental Teves Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Pápai Tamás
- Milyen tapasztalatokat szereztek a Minőségi Díj pályázatának összeállítása közben?
- A teljes vezetőséget és munkatársak széles körét bevontuk a felkészülésbe, amelynek során rengeteg hasznos tapasztalattal, felismeréssel lettünk gazdagabbak. A helyszínen működő bíráló bizottság szakemberei sok olyan dologra is ráirányították a figyelmünket, melyet mi eddig azért nem vettünk, vehettünk észre, mert nap mint nap ugyanabban a vállalati közegben éltünk. A külső szakmai szemlélő véleményének meghallgatása minden szervezetet segíthet abban, hogy objektívebben tekintsen saját magára, és állandóan keresse a javulás lehetőségeit.

- A pályázat elkészítése óta már eltelt annyi idő, hogy feltehetem a kérdést: a szerzett tapasztalatok változást hoztak a vállalat életében, működésében, a gyakorlatban?
- A minőségbiztosítással foglalkozó kollégák a Minőségi Díj elnyerése után haladéktalanul hozzáláttak a felkészülés során szerzett információk feldolgozásához, konkrét akciók megvalósításához, továbbá intézkedések tervezéséhez, ellenőrzéséhez, melybe szükség szerint bevonják majd más szakterületek munkatársait, esetleg a külföldi kollégákat is.

- Mit tanácsolnak a vállalkozásoknak, vállalatoknak - pályázzanak, vagy sem?
- A pályázati felkészülés érdekében tett erőfeszítések mindenképpen hasznosak, még akkor is, ha az adott vállalatnak nem, vagy csak második, harmadik próbálkozásra sikerül elnyerni az áhított díjat. A pályázati felkészülés valójában egy nagyon precíz, rendszerbe foglalt, objektív vizsgálat, amelynek során a vállalat belső gazdasági-termelési folyamatairól, azok fejlettségi fokáról, esetleges hibáiról, javítási lehetőségeiről nagyon jó képet kap a vezetés.
Amennyiben a menedzsment úgy ítéli meg, hogy a vállalat már elért egy adott fejlettségi szintet és van elég hajtóerő is a továbbfejlődésre: feltétlenül próbálják meg!

Vitkóczi

2010.03.29. 09:15
   Regio Regia magazin


138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás