szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


A közintézmények tervezése felé tolódott a hangsúl

Plan-Bau Mérnöki Iroda Kft. - Tatabánya
A közintézmények tervezése felé tolódott a hangsúly

Két évvel ezelőtt már készítettem egy interjút Páll Jánossal a Planbau ügyvezető igazgatójával. Akkor a Planbau Kft. alakulásáról, munkájáról hitvallásáról tudhattunk meg részleteket most pedig Páll Ákossal, a Planbau nemrég kinevezett ügyvezető igazgatójával beszélgettem, aki ma már édesapjával közösen vezeti a céget.

– Családi vállalkozás, családi munkamegosztás? Kinek, mi a feladata?
– Édesapám viszi a cég pénzügyi részét, a könyveléssel történő kapcsolattartást, az adminisztrációt, illetve az új megbízások felkutatásával, és megszerzésével összefüggő feladatokat. Jómagam a tervezési folyamatot felügyelem, a napi munka operatív irányítását végzem, s emellett bizonyos munkaterületeken szerepet vállalok az új munkalehetőségek realizálásban is.

– Évekig dolgozott Ausztriában. A külföldön szerzett tapasztalatokat, az ott megszerzett tudást hogyan tudja kamatoztatni, gyarapítani a Planbau Kft-nél?
– Egy külföldi cégnél építészként dolgozhattam, s így módomban állt nagyobb projektekben is részt venni. Többek közt egy biomassza erőműnek az engedélyezési és kivitelezési terveit jómagam készíthettem, s ezáltal olyan tapasztalatokra tehettem szert, amelyekkel Magyarországon ma még mások nem, vagy csak nagyon kevesen rendelkeznek.
– Ugyanakkor dolgoztam külföldi nagy autógyáraknak is, s  európa szinte minden részére terveztünk ipari épületeket. Megismerhettem és magamévá tehettem ezeknek a fejlett cégeknek a munkakultúráját, azt a fajta precizitást, amit ők Európában képviselnek.
– De mindezek mellett az egyik legfontosabb erőforrás, amit megszerezhettem a külföldön töltött évek alatt, az a nyelvtudás. Ma hallatlanul nagy szerepe van ennek a mindennapjainkban. A nyelvtudás eredményeként tudtunk eljutni azokhoz a főként német és amerikai cégekhez is, akik itt Magyarországon kezdték meg a beruházásaikat. Így ezeket nem csak tervezni tudjuk, hanem a projektmenedzsmenti munkákat is képesek vagyunk ellátni.

– Csakhogy mostanában gyakran lehet hallani, csak hogy a nagy tervező irodák sorra bezárnak, munka híján tönkre mennek. A Planbau Kft-nek hogyan sikerült megküzdenie a válságból adódó nehézségekkel?
– Egyrészt korán felismertük, hogy az energiatudatos építészet, a jövőben igen fontos szerepet kap, ezért – talán a megyéből elsőként – három kollégámmal együtt elmentünk a Műszaki Egyetemre egy kiegészítő képzésre, és energia auditori képzettséget szereztünk. Ezen túlmenően egyik kollégám pedig a me-gyében elsőként szerezte meg az energiatanúsításra is a jogosultságot.
– Másik oldalról pedig – miután érzékeltük, hogy az ipari beruházások száma a gazdasági válság miatt csökken –, időben nyitottunk az önkormányzati, állami pályázatok, munkák irányába. Most éppen több óvodaprojekten dolgozunk, azok engedélyezési terveit készítjük, de számos más munkánk is van ezen a téren, például a tatabányai Sárberki Általános Iskola bővítése, átalakítása, hőszigetelése, akadálymentesítése, külsejének modernizálása. Másik nagy projektünk az ún. Vértes Agorája, ami nem más, mint a tatabányai Közművelődés Háza átépítése kulturális központtá. Ez a város számára is egy fontos beruházás, hiszen egy kulcsfontosságú létesítmény újulhat meg. Több rendőrségi épületben végzünk emellett akadálymentesítést, energiakorszerűsítést, és több mint 30 bankfiókot volt szerencsénk tervezni országszerte Szegedtől Szombathelyig, de több helyre terveztünk az országba inkubátor házakat is.
– Szerencsére a gazdasági visszaesés ellenére jelenleg is van több ipari épület tervezésére megbízásunk mind régióbéli, mind az ország más területeiről.
Munkánkat megpróbáljuk mindig megrendelőink legnagyobb megelégedésével végezni, rendkívül fontosnak tartjuk a hosszútávú egyfajta partneri kapcsolat kialakulását, amely mindkét fél számára eredményes. Szerencsére szinte minden esetben elmondhatjuk, hogy megrendelőink hűségesek maradnak hozzánk, és későbbi beruházásaiknál is megtisztelnek bennünket a bizalmukkal. Így volt ez az oroszlányi BorgWarnernél is, itt már a negyedik ütem új gyártócsarnokot és mellé az új központi irodaépületet tervezhettük meg.
– Úgy véljük ez a gondolkodásmód, ez a hozzáállás tehát, aminek köszönhetjük a talpon maradásunkat. Ez nem profilváltás, hanem inkább egyfajta súlypont eltolódás. Most nem a lakóparkok idejét éljük.

– Az idén önök nyerték az „Az év ipari épülete” díjat. Mit jelent ez a díj önöknek?
– Ezt a General Electric Water and Process Technologies (GE) – korábban Zenon – szennyvízkezelő épületével nyertük, s ez egy nagy elismerése az eddigi munkánknak, hiszen a megyében elsőként a mi épületünk kaphatta meg ezt a díjat. Egy olyan épületet sikerült megrendelőnkkel közösen létrehoznunk, amely funkcionálisan egy abszolút ipari létesítmény, mégis a benne lévő világszínvonalú technológiát esztétikailag, vagyis kívülről is méltóképpen tudja képviselni. Ez egyfajta motiváció is a jövőre nézve, ezt a szintet kell tudnunk tartani, s ez saját magunk felé nézve is egy elvárás.
– Korábban is nyertünk már egy fontos díjat, az Év ipari csarnoka címmel, ezt a Tatabányai Ipari Parkban található BECOM épületével, a KingSpan kiírásában nyertük.
– Több meghívásos pályázaton is részt vettünk, s itt is szép sikereket értünk el. Ilyen volt a tatabányai Fő tér rendezéséhez kapcsolódó ötletpályázat, ahol a mi megoldásunkat emelték ki mind az épülő szállodának a homlokzatánál, mind a megújuló közművelődés házához tartozó résznél, s ebből adódott később az előbb említett Vértes Agorája projektünk is.

– Korábbi írásunkban arról is beszéltünk, hogy nem csak belföldön vállalnak munkát, a terveik az országhatárokon túlra is eljutnak. Most hogyan állnak ezen a téren?
– Tavalyi év során Türkmenisztánba terveztünk egy nagy sportcsarnokot, amely remélhetőleg hamarosan eljut az építés fázisába is. Továbbra is nyitottak vagyunk a külföldi munkák irányába, korábban Oroszországban, Kalugába dolgoztunk sokat, városfejlesztési koncepció készítése mellett lakóparkok és egy közel 20 emeletes iroda és szálloda épület vázlatterveit készítettük el.
– Ez az új megbízásunk egyébként az ausztriai partnerünkön keresztül jutott el hozzánk, ott kerestek egy olyan tervező céget, aki egy európai szellemű sportcsarnokot – illetve a hozzákapcsoló létesítményeket, konferenciatermeket meg tudná tervezni. Mivel mi erre a megkeresésre nagyon gyorsan tudtunk reagálni – ez egyébként az egyik erősségünk, hogy a munkák átcsoportosításával rugalmasak tudunk lenni – gyakorlatilag pár hét alatt megoldást tudtunk szállítani.

– Önök mindig is fontosnak tartották a segítségnyújtás. Ilyen nehéz időkben is ki tudtak tartani emellett?
– Igen szerencsére a karitatív tevékenységeinket is fenn tudtuk tartani. Támogattuk például a tavaly 30 éves Dózsakert ünnepi rendezvényeit, és továbbra is szívesen segítjük a Tatabányai Rotary Club munkáját.

2010.06.08. 10:17
   Regio Regia magazin


156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás