Alsóörs első négycsillagos szállodája
Az alsóörsi Laroba Hotel közel száztíz millió forintos beruházással bővíti és fej-leszti szolgáltatásait, amelyhez 40%-át vissza nem térítendő EU forrásból finanszírozzák. Az építkezés már elkezdődött, március végén sajtótájékoztató keretében mutatta be a tulajdonos „K. Catering” Kft., hol tartanak a beruházással.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Kö-zép-dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez „Alsóörsi Laroba Hotel magasabb kategóriába sorolást eredményező bővítése és szolgáltatásfejlesztése” címmel beadott pályázatot a bíráló bizottság támogatásra érdemesnek ítélte. A támogatás mértéke 40%, amely összesen 43 548 486 Ft-ot jelent a pályázó számára. A sikeres pályázatnak köszönhetően a Laroba Hotel lesz Alsóörs első négy csillagos szállodája. A sajtótájékoztatón részt vett Pál Béla a KDRFT elnöke, aki a családi vállalkozásként működő hotel lépésről lépésre történő fejlesztését példaértékűnek nevezete. Kirchner Lászlóné, a hotel vezetője bemutatta vállalkozásukat – az épület Potyondi József Vendéglőjeként 1907 óta áll az alsóörsi vasútállomás közelében. A II. világháborút követően a jól menő helyet a Gelencsér csa-lád Halásztanya vendéglőként vitte tovább, majd a hatvanas években a Veszprém me-gyei Vendéglátó Vállalat lett az üzemeltető. A Kirchner család 1984 óta üzemelteti a vállalkozást, 1993 óta saját tulajdonban. A vendéglátás előbb catering majd szállodai szolgáltatással bővült. A balatoni turizmus átalakulását követve bővítették szolgáltatásaikat konferenciateremmel, kávézóval, wellness részekkel. A 2009 októberében, pályázati támogatással megkezdett környezettudatos fejlesztés során mozgáskorlátozottak számára is elérhető szobákkal bővül a szállodai rész, ötven négyzetméterrel nagyobb lesz a konferenciaterem, új wellness részleg épül, talajszondás hőszivattyúval működik majd a fűtés és a hűtés. A szálloda biztonságát egy rendszámfelismerő sorompóval ellátott zárt külső parkoló növeli majd. Az elmúlt két évtized alatt a kétszáz fős étteremből egy több lábon álló cég nőtt ki, amely a meglévő törzsvendégek jobb kiszolgálásán túl hozzájárul a település és a régió ismertségéhez is. |