szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
Üzleti Kiskártya a KEM-Bridge Nettől rövid elkészítési határidővel! -=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Rendőrségi hírek

Bűnügyek, balesetek, rendőrségi felhívások, útellenőrzések, katasztrófavédelem.

Megnézem >>>

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

   Kapcsolat

KEM-Bridge Net

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon / Fax: 34/310-971

E-mail: info@regioregia.hu

Web:
www.regioregia.hu

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Programajánlat

! Balatonfüred és térsége !
! Badacsony és környéke !
! Sümeg és Tapolca környéke !
! Pápa környéke !
! Veszprém és Várpalota környéke !
! Bakony !
! Komárom és Bábolna térsége !
Esztergom és a Dunakanyar
! Bicske és Csákvár környéke !
! Tata és Tatabánya környéke !
Velencei-tó és környéke
! Dunaújváros és környéke !
Mezőség és Sárvíz
! Székesfehérvár és környéke !

Valami kimaradt?
Ajánlj Te is programot!

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Piszkei Öko – a díjazott, „full-bio

Piszkei Öko – a díjazott, „full-bio” pékáru

Az egészséges táplálkozás fontos. Ám aki megpróbált már valaha csak bio étkeket fogyasztani, hamar rájöhetett, hogy nem is olyan könnyű minőségi és hiteles bio étkekhez jutni. A Piszkei Öko Kft. éppen hitelessé-gével próbál nekünk fogyasztóknak segíteni. Megbízható termékeiket, gondolkodásmódjukat, teljesítményüket ezúttal Komárom-Esztergom Megye Önkormányzata is nagyra értékelte: a Megye Gazdaságáért Díj különdíjazottja 2010-ben a Piszkei Öko Kft. lett. Ollés Sándor, ügyvezető igazgató lábatlani – egész pontosan piszkei – telephelyükön fogadott.

– Mikor kezdték a vállalkozást?
– 1992-ben alapítottuk meg a pékségünket, és akkor még hagyományos technológiával - úgy hívom - „festett” kenyereket készítettünk. Nem voltam pék, inkább a vállalkozó szellem munkálkodott bennem, de letettem a pék, és később pékmesteri vizsgát, és a cukrászatot is kitanultam.
– 1995-96-ban nyitottam az egészséges táplálkozás irányába, de hosszú út vezetett a bióig. Rá kellett, hogy jöjjek, hogy egész-séges táplálkozás nem létezik bio nélkül. A reform irányzatok - még ha az alapgondolat becsülendő is - sokszor többet ártanak, mint használnak. Az „olyan, mintha” termékeket senki sem ellenőrzi, inkább csak a lelkiismeretünk megnyugtatására képes.
Jól mutatja a problémát, hogy például a kommersz teljesőrlésű liszt feltüntetett szavatossága fél év, holott ha abban a gabonaszem valóban teljes EGÉSZ-e megtalálható, akkor bizony a búzacsírában  lévő olajak rövid időn belül avasodni kezdenek. Éppen emiatt a liszt szavatossági ideje maximum 1 hónap lehet. Ha viszont ezeket a gyorsan romló anyagokat kivesszük belőle, akkor az már nem TELJES, nem EGÉSZ, és csak részben képesek szolgálni az EGÉSZ-ségünket, mondjuk azzal, hogy jóllakunk vele. Nem véletlenül fejezik ki szavaink is ezt a gondolatiságot. Éppen ezért mi közvetlenül a sütés előtt őröljük a gabonáinkat, és a forgalomba hozott lisztjeinknél is tartjuk az 1 havi szavatosságot.
– Fontos tehát, hogy komolyan vegyük, az étkünk bio legyen, még ha az ára egy picit magasabb is - bár manapság már ez sem feltétlenül igaz, a biokenyereink ára például megegyezik a kommersz, azonos kategóriájú termékekével.
– Szeretnénk a hazai piacot kiépíteni, erősíteni, de ehhez egyfajta tudatformálásra is szükség van előbb. Az elmúlt tizennyolc év alatt eljutottunk odáig, hogy saját biotermelőink vannak, de mindez nem is volt olyan könnyű. Hiába szerettem volna itt a környéken termeltetni, a gazdák legtöbbje nem hajlandó bajlódni a bioelőírásokkal. Pedig hazánk „bioországgá” válhatna, s ezzel a világpiacon is versenyképes termékeket állíthatna elő. Nekünk még lehet esélyünk erre, mert még nem szennyeztek be bennünket a gémmanipulált termények.

– Ezek szerint a Piszkei Öko a hazai biopiac éllovasa?
– Egyértelműen. Hazánkban mi kezdtük el először ezeknek a teljesőrlésű biotermékeknek a forgalmazását. Bennem ott munkálkodott az az erő, hogy ezt meg kell csinálni, mert jót adunk, éreztem, hogy erre szükségük van az embereknek. Úgy néz ki lassan összeáll a kép. Nem azt mondom, hogy nagy fo-gyasztás van, de 280 üzletnek szállítunk, heti rendszerességgel az egész ország területére. Elsősorban nagyvárosokba jutnak el a termékeink: bioboltokba, naturaboltokba és a Kaiser’s Áruházakba.

– Hogyan készülnek ezek a biokenyerek, biofinomságok?
– A kenyerek az ősi kovászos technológiával készülnek. A kovász tulajdonképpen egy előtészta, ami vízből, lisztből és valami erjesztőből van, és semmi másból. A kovász adja meg a kenyér ízét és a tartósítását, ezért érezzük gyakran íztelennek a ma kapható kenyereket. Azok közvetlenül a tésztába tett élesztővel készülnek. Mi is használunk élesztőt, de a kovászba tesszük azt.
28 féle kenyeret állítunk elő, s ezekben érezni lehet a gabona ízét. Van élesztős, élesztő nélküli, sós, só nélküli, magvas, köleses, sőt még egy úgynevezett bibliai kenyerünk is létezik, ami babot és lencsét is tartalmaz. Ez a recept benne van a bibliában is, egy ősi kovásztalan kenyér. Persze ez inkább érdekesség, de erre is van igény.
– Felhasználjuk a régi jó gyógynövényeket is, mint például a medvehagymát, a máriatövismagot, a borsikafüvet. Zsiradéknak – ami nagyon fontos a táplálkozásunkban – elsősorban hidegen sajtolt napraforgóolajat használunk. Amihez pedig ez technológiailag nem felel meg, ahhoz pálmavajat, illetve leveles margarint adunk.
– Fehér cukrot egyáltalán nem teszünk a termékeinkbe. Ha cukor kell, akkor az barna nádcukor, méz, illetve leginkább különböző gyümölcsök sűrítménye. 30 olyan termékünk van, ami hozzáadott cukrot nem tartalmaz, ezért fogyaszthatók fo-gyókúrázóknak, cukorbetegeknek, candidásoknak is.

– Hány fővel indultak annak idején és most hányan dolgoznak a Piszkei Öko Kft-nél?
– 5 fővel kezdtük ezt a céget, mint kis pékség, jelenleg 40-en dolgozunk itt, a fele a termelésben, a másik fele pedig a kiszolgáló személyzet.
Évente rendszerint 240 milliós forgalmat bonyolítunk. 2002 óta vagyunk „full biósok”. Érdekes módon akkor ugrásszerűen kezdett növekedni a forgalmunk. Amire a mai napig is büszkék vagyunk, hogy ilyen sütőipari cég nincs, aki csak bio alapanya-gokból állít elő termékeket. Ez egy biztonságot is jelent a vásárlóknak, ezért a szlogenünk: HITELES BIO - PISZKEI ÖKO!

Cseh Teréz

2010.06.08. 10:25
   Üzleti magazin


133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!



116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!



107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!



106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!



105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió




2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza
2011

A Közép-dunántúli
Régió Szállás és
Gasztrokalauza
2009 (20 MB)

A Közép-dunántúli
Régió Szállás és
Gasztrokalauza
2008 (23 MB)

vendeg2007.jpg

A Közép-dunántúli
Régió Szállás és
Gasztrokalauza
2007 (26 MB)

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás