szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Folytatódtak a fejlesztések a tatabányai Eural Kft

Folytatódtak a fejlesztések a tatabányai Eural Kft.-ben

2009-ben, a válság kellős közepén számoltunk be arról, hogy a tatabányai Eural Kft.-ben egy ötmillió eurós beruházást hajtottak végre, mégpedig saját erőből. A hajdani alumíniumkohóra – mondhatni – ma már rá sem lehet ismerni. Modern technológia, környezetkímélő megoldások és barátságos munkafeltételek. Ezt kínálja dolgozóinak Tatabányán az Európai Unió legnagyobb fémhulladék-kereskedő vállalatához, a SCHOLZ Alumínium Csoporthoz tartozó Eural Kft. Jens Drückhammer ügyvezető igazgató méltán lehet büszke a most lezárult fejlesztéssorozatra, ő mégis az itt folyó csapatmunkát, a dolgozók nyitottságát, pozitív hozzáállását, a ritka jó kollektívát tartja a legfontosabbnak.

– A tatabányai Eural Kft-ben látványos és folyamatos a változás. Mi minden történt önöknél az elmúlt időszakban?
– Lezártunk egy beruházássorozatot. Fontos változás a cég életében, hogy áttértünk a folyamatos, négyműszakos munkarendre. Ma már 101 főt foglalkoztatunk a termelésben. Egy részük munkaerő-kölcsönzőn keresztül dolgozik nálunk, de az állandó létszámunk így is tizenöt fővel bővült a korábbi időszakhoz képest. A munkaerő-kölcsönzés lehetőségével tudatosan élünk, így módunk van előbb kipróbálni a hozzánk jelentkezőket, s akiket jónak találunk, azokat felvesszük.
– A nehéz gazdasági körülmények, a válság ellenére elégedettek lehetünk az értékesítési eredményeinkkel, a termelés kihasználtsága nagyjából megfelelő. A huzalgyártás területén vannak elmaradásaink, de ezeket, remélhetőleg, pótolni tudjuk.
– A technológiai és a környezetvédelmi beruházások mellett sikerült kialakítanunk egy korszerű, a kor követelményeinek megfelelő 160 fős szociális létesítményt. Ügyelünk arra, hogy ne csak a műszaki fejlesztésekkel foglalkozzunk, mert ugyanolyan fontosnak tartjuk a jó munkafeltételek megteremtését is a dolgozóinknak. A magas fizetések mellett, meggyőződésünk, hogy ez is komoly szerepet játszik abban, hogy a cégünknél nincs munkaerő-elvándorlás, a kollégáink szeretnek itt dolgozni, és megbecsülik a munkájukat, mint ahogyan mi is igyekszünk megbecsülni őket.
– Rengeteg új eszközt is beszereztünk, amelyek ugyancsak a termelést segítik: járműveket, targoncákat, homlokrakodókat.
– Emellett a munkavédelemmel kapcsolatos dolgok a cégünknél elsőbbséggel bírnak. A munkatársak új munkaruhát kapnak, amelyek nehezen éghető anyagból készülnek, eleget téve ezzel a ránk vonatkozó biztonsági előírásoknak is.
– A jó munkahelyi légkört az is visszaigazolja, hogy nemrégiben létrehoztunk egy üzemi sportszervezetet, melynek keretében időnként eljárunk együtt bowlingozni.
– Úgy gondoljuk, hogy ezekkel a beruházásokkal mind a könyvelési-gazdasági, mind pedig a műszaki oldalról megteremtettük azt a helyzetet, hogy igazán a munkára lehessen koncentrálni. A befektetett eszközöktől természetesen az árbevételünk növekedését is várjuk, vagyis a befektetési időszak után végre itt az ideje pénzt is keresni. Ha továbbra is a terveink szerint haladnak a dolgaink, és a termelés folyamatosan, megbízhatóan működhet, akkor természetesen jöhetnek az újabb beruházások.

– A beruházásoknak köszönhetően tehát a tatabányai üzemben ma az elérhető legkorszerűbb technológiával dolgozhatnak. A hazai szakemberek, az önök munkatársai képesek kezelni ezeket az eszközöket?
– Mindenképpen elismerésemet kell kifejeznem annak a csapatnak, akik ezeket az új technológiai fejlesztéseket üzemeltetik, működtetik, mert látszik mindenkiről, hogy akarja és folyamatosan segíti az itt folyó munkát. Büszkék lehetünk arra, hogy találtunk olyan kollégákat – az értékesítés, a beszerzés és a termelés területén egyaránt –, akik készek voltak felelősséget vállalni a munkájukért, továbbképezni magukat, és alkalmazkodni az új helyzethez.
– Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ezek nélkül az emberek nélkül nem sikerülhetett volna mindez. Olyan kollégák ők, akik a normál munkaidőn túl is készek voltak munkát vállalni, akár a szabadidejük terhére is.

– Szervezeti átalakítások is történtek, és új irodával is bővültek. Ezekre miért volt szükség?
– A napi munkafolyamatok irányítása nagyon sok figyelmet, gondosságot igényel, ezért január 1-jétől a vállalat operatív vezetését dr. Matis úr látja el. Az ügyvezetés, illetve a könyvelés egyúttal új irodába, a város szívébe költözött. Ennek az volt a célja, hogy a termelő egységek, illetve az ide tartozó adminisztratív dolgozók egy helyre kerülhessenek. Ezzel el tudtuk érni, hogy ha bármilyen probléma felmerül a munka során, azt így azonnal rövidre lehet zárni, mert az egymással összefüggő munkafolyamatok fizikailag is egy helyre kerültek.

– Önök ott találhatóak Tatabánya tíz legnagyobb adózói között. Milyen a kapcsolat a várossal?
– A várossal való kapcsolatunkat nevezhetjük „spártainak”. Polgármester urat egy alkalommal meghívtuk, hogy tekintse meg az üzemünket, az itt folyó fejlesztéseket, ő ennek a meghívásnak eleget is tett, de ebben gyakorlatilag ki is merült a várossal való együttműködésünk. A városvezetéshez hasonlóan a tűzoltóságot is meghívtuk egy baráti bejárásra, beszélgetésre, mert mi szeretünk nyugalomban, barátságban élni és dolgozni, és mindig az együttműködésre, az együttgondolkodásra törekszünk.
– Tatabányáért – remélhetőleg – hamarosan egy kicsivel többet is tehetünk majd, hiszen cégünk névváltoztatás előtt áll. Nemzetközi vállalatunknál hagyomány, hogy a leányvállalatok az anyacég nevét viselik, kibővítve a város nevével, ahol működnek. Így a mi nevünkben is megjelenik Tatabánya, s reméljük, hogy ennek köszönhetően a világ számos pontján sikerül majd felhívni a figyelmet szűkebb otthonunkra, s bízunk benne, hogy a magunk módján ezzel segíteni tudjuk majd az itteni gazdaságot, illetve az itt élőket.
– Az igazság az, hogy azt gondoltuk, hogy a város, a városvezetés számára fontosak azok a beruházások, amik a cégünknél az elmúlt időszak alatt történtek. A nagy költségek árán üzembe helyezett füstgáztisztító berendezésnek köszönhetően a város levegője a korábbiaknál sokkal tisztább, jobb minőségű lett, mégsem éreztük, hogy különösebben nagy lett volna az érdeklődés ez iránt. Kicsit nagyobb közfigyelemre, közös örömre számítottunk.
– De azt is hozzá kell tennem, hogy számunkra az a természetes, hogy ezt a beruházást megvalósítottuk, hiszen ha bárhol a világon egy ilyen létesítményt felépítenénk, ott is ezzel kezdtük volna. A természet megóvása, a környezetvédelem számunkra alapkövetelmény, magunkkal szemben is ez az alapvető elvárásunk.
– Erre a szemléletünkre, a nyitottságunkra büszkék is vagyunk, s mindezt a nagykö-zönség számára is szívesen megmutatjuk. Jó példa erre, hogy néhány hete egy magyar egyetemen keresztül fogadtunk egy német iskolai társaságot, akik megtekintették korszerű üzemünket. De a közelmúltban más szervezeteknek – például nyugdíjasoknak is - megmutattuk mindennapjainkat. Tervezzük azt is, hogy a munkatársak családtagjainak is szervezünk egy nyílt napot.
– Ahogy említettem a környezetvédelmet, különösen az újrahasznosítást is nagyon fontosnak tartjuk, s igyekszünk tenni azért, hogy mindezt – főleg a fiataloknak – megmutassuk. A Föld készletei ugyanis végesek, éppen ezért nagyon fontos, hogy ezekre időben odafigyeljünk. A jelenlegi napi feladatok mellett tehát arra is igyekszünk figyelmet fordítani, hogy megmutassuk a társadalomnak, hol vannak még tartalékaik, s hogy ezeket hogyan lehet kiaknázni.

– Eddig általánosságban beszéltünk az üzemfejlesztéséről, de konkrétan mit takarnak a legutóbbi beruházások?
– Most a befejező fázisban üzembe helyeztük a korábban tervezett olvasztókemencénket, illetve számos más új eszköz is erősíti a termelést: öntőlánc, öntőkarusszel, automatikus rakattoló berendezés. Az biztos, hogy ha ezeket a fejlesztéseket már az elejétől nem tettük volna meg, ez az üzem ma garantáltan ráfizetéssel működne, nem lett volna jövője, nem lett volna képes tovább működni.
– Ez ma a legmodernebb technológia, ami jelenleg elérhető, de a technológia mellett – és ezt nem győzőm hangsúlyozni – elengedhetetlen a jó munkahelyi környezet, a jó szakembergárda. Ez az alapja annak, hogy az üzem jól működjön.
– Örülünk annak, hogy az emberek, akik a termelésben a karbantartásban részt vesznek, bátran kérdeznek, és szívesen ta-nulnak, nyitottak arra, hogy az új technológiákat megismerjék. Mi igyekszünk mindent megtenni, hogy a dolgozóink érdeklődését felkeltsük az iránt, amit csinálnak, mert hisszük, hogy amit az ember megtanult, az az övé marad egy életen át.

 

 A fenti cikket is megtekintheti modern,
FPF alapú digitális kiadásban!

2010.08.18. 11:05
   Regio Regia magazin


156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás