szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Rekreációs juttatások a dolgozóknak - megéri!

A nagyvállalatok már felfedezték a Tatabányai Gyémánt Fürdőt
Rekreációs juttatások a dolgozóknak - megéri!

Lassan két esztendeje, hogy megnyitotta kapuit Tatabányán a Gyémánt Élményfürdő. Bátran mondhatjuk, hogy hazánk egyik legszebb fekvésű élménykomplexuma, mégis idő kellett ahhoz, hogy a helyiek és a környéken élők, az itt működő vállalkozások felfedezzék az új lehetőségeket. A szolgáltatáskör folyamatosan bővül, a kreatív „Gyémánt”-csapat mindig kitalál valami újat. Erről mesélt a fürdő két ügyvezető igazgatója, Ujvári Szilvia és Sümegh István.

– Hol tart ma a Gyémánt Fürdő?
– Tatabánya egy gyorsan változó, dinamikusan fejlődő település, melynek egyik meghatározó beruházása volt a Gyémánt Élményfürdő – kezdi beszélgetésünket Sümegh úr. – Mindenképpen új színt, és a fürdőzés területén a korábbinál jóval magasabb szolgáltatási színvonalat hozott a város életébe, ugyanakkor új lehetőségek előtt nyitotta meg a kapukat a turizmusfejlesztés, a szabadidő színvonalas eltöltése terén. Úgy gondoljuk, hogy a Gyémánt Élményfürdő további fejlődésének egyik kulcsa, hogy minél jobb és szorosabb együttműködést tudjon kialakítani környezetével. 2009-ben a nulláról kellet indulnunk - ilyen típusú szolgáltatás korábban nem volt a megyeszékhelyen - és a feladat az volt, hogy hagyományt teremtsünk, bekerüljünk a köztudatba, elfogadtassuk magunkat, megismertessük szolgáltatásainkat. Jó úton haladunk, az elmúlt időszakban igyekeztünk minden korosztályt megszólítani nekiszóló, igényes programokkal, szolgáltatásokkal. Egyre többen fedeznek fel bennünket, ki családjával, gyermekével látogat el hozzánk, ki regenerálódni, pihenni tér be szaunavilágunkba, de gyakran választanak bennünket gyermekzsúrok, születésnapi bulik helyszínéül, és a tizenévesek is szívesen részt vesznek nekik szóló programjainkon. Idős és fiatal, kicsi és nagy jól érezheti magát nálunk, hiszen a hatalmas, jól elkülönített terek lehetővé teszik a különböző korosztályok igényeihez igazodva a szórakozást, a kikapcsolódást.

– A Gyémánt Magyarország első családbarát fürdőjének tartja magát. Mit értenek ez alatt?
– A gyerekmedencéinken túl van egy nagyon nagy játszóterünk, ahol animátorok foglalkoznak a gyerekekkel – válaszol kérdésemre az igazgatónő. – A gyermekes szülőknek ritkán adatik meg, hogy csak magukkal foglalkozhassanak. Ebben segítünk, hiszen szakembereink folyamatos felügyelete mellett az apróságok kreatív ügyességi játékokkal múlathatják az időt, míg a szülők nyugodt körülmények között élvezhetik a pihenés perceit. A családbarát jelleget erősítik szülinapi rendezvényeink is. Különleges helyszínt és élményt kínálunk a születésnapjukat ünneplő apróságoknak. 2000 Ft/fő díj ellenében gyakorlatilag teljes körűen lebonyolítjuk a születésnapi partit, és ebben az árban az élményfürdő és a játszótér használatán túl benne van a GyémAntis meghívó, a születésnapi torta, az étel és ital, vagyis egy komplett háromórás szórakozás a barátokkal animátor vezényletével. Ennek a programnak a „továbbfejlesztett” változata az úgynevezett vízi szülinap, ez esetben természetesen úszómester is csatlakozik a csapathoz, és számos egyéb program, mint például a közkedvelt arcfestés.
– Télen a gyerekek a hideg idő miatt gyakran beszorulnak az otthonokba a négy fal közé, így nincs elég tér ahol kifutkoshatnák magukat. Mi erre is megoldást kínálunk. Mindössze 500 Ft/óra díjért – a testvéreknek ez már csak 100 forint óránként –, a gyerekek igénybe vehetik a játszóterünket az élményfürdő használata nélkül is. Az anyukák egy jót beszélgethetnek, míg csemetéik levezetik a fölös energiájukat, hiszen a gyerekekkel ez esetben is szakemberek foglalkoznak.

– Az egészségmegőrzés terén is számos megoldást kínálnak. Mekkora az igény az ilyen típusú szolgáltatásokra?
– A rekreáció egyre többeket foglalkoztat – feleli Sümegh István. – Mind többen felismerik, hogy ebben a rohanó, stresszel teli világban törődnünk kell magunkkal. Ha odafigyelünk, ha megadjuk a testünknek, szellemünknek a lehetőséget a feltöltődésre, a pihenésre, a regenerálódásra, akkor a betegségek jelentős része megelőzhető, elkerülhető.
– Az Ipari Parkban lévő cégek vezetői közül is egyre többen ismerik föl a rekreáció előnyeit. A közelmúltban több nagyvállalattal kötöttünk egyedi megállapodást, miszerint a vállalat dolgozói teljesen díjtalanul, és korlátozás nélkül vehetik igénybe a fürdő egészségfenntartó szolgáltatásait, mint például a gyógymasszázsokat, a gyógyúszást, a mélyvízi izomtréninget és a vízigimnasztikát. Közel ezer dolgozó jut már hozzá rendszeresen ezekhez az értékes előnyökhöz. Természetesen örömmel veszünk minden vállalkozói érdeklődést, és ügyvezetői szintű kapcsolattartás mellett, minden esetben egyedi megoldásokat kínálunk. A vállalkozások így a törvényi előírásoknak megfelelő keretek között tudnak egészségmegőrző juttatásokat biztosítani dolgozóiknak. Az igénybe vehető szolgáltatások köre ez év január 1-jétől ismét bővült, olyan remek lehetőségek vannak, mint a családi nap, az úszás, a sportesemények ingyenes megtekintése. A rekreáció előnyeire tehát mind többen ráismernek, és véleményem szerint a környék turisztikai vállalkozásai sem fedezték még fel az ebben rejlő lehetőségeket, pedig vendégeik bizonyára jó néven vennék, ha ezekről a szolgáltatásokról értesülnének. Az élményfürdő és szolgáltatásai turisztikai vonzerőt jelentenek a térség szállásadóinak, vendéglátóinak.

– Mivel kényeztetik a pihenni, regenerálódni vágyókat?
– Például masszázzsal. Ez lehet egy frissítő élmény, vagy akár kifejezetten gyógyászati szolgáltatás – veszi vissza a szót Ujvári Szilvia. A cégek is elsősorban ilyen típusú szolgáltatásokat vesznek igénybe a dolgozóik számára. Egy félórás nyak- vagy hátmasszázs áldás lehet azok számára, akik munkájuk során éppen ezen testrészeiket terhelik jobban. Ezek ugyanis amúgy is a legkomolyabb teherhordói testünknek, és ráadásul különféle reflexológiai pontokat érintenek. A masszázzsal megelőzhetőek a becsípődések, a különféle ízületi problémák, amelyek bizony gyakran megkeserítik az emberek életét. A masszázs tehát javítja az életminőséget. Élettanilag hasonló eredményeket érhetünk el a talpmasszázzsal, ezen a téren is nagyon jól képzett szakembereink vannak.
– Hétköznapokon kettő, hétvégén pedig öt masszőrünk dolgozik folyamatosan és párhuzamosan. 30, 60 90 perces masszázsaink alapvetően négyféle csoportba sorolhatóak. Ezek közül az első a relaxációs masszázsok csoportja, ilyenek az aromaolajos, a frissítő és a csokoládémasszázs. A második csoportot a gyógyhatásúak alkotják: a klasszikus gyógymasszázs, és a reflexológiás masszázs. Ebben a csoportba sorolható még csonkkovács szolgáltatásunk, mely új színt jelent szolgáltatási palettánkon. A harmadikba a keleti energetizáló masszázsok tartoznak, mint a thai, a kínai vagy a shiatsu masszázs. Ezek egy részét ruhában végzik, míg másokat olajos masszírozással, de közös jellemzőjük, hogy energiával dolgoznak. Végül az utolsó csoportot a szépség szolgáltatások alkotják, a fogyasztópakolások és -masszázsok, a cellulit kezelés. Ez utóbbiból minimum 10 perces kezelés ajánlott, és hihetetlen eredményeket lehet elérni vele a narancsbőr eltüntetésében.
– A pihenés élményét szaunavilágunk teszi teljessé, amely bátran mondhatjuk, hogy egyedülálló a környéken. Négy finnszauna, két gőzkabin, egy aromakabin és egy infrakabin szolgálja a látogatókat, és az élményt – kitűnően képzett szaunamestereink vezényletével – felöntéseink – például C-vitaminos, Gyémánt, gyógynövényes, csokoládés, mézes – teszik különlegessé. Ezek köre a téli, hűvös időszakban tovább bővült, ma már olyan kuriózumokat is kínálunk, mint a forralboros, tekilás, vagy vodkás felöntések. Az üdítő élmény végén vendégeinket friss gyümölccsel kínáljuk. A szaunázás után keleties hangulatú pihenőterünkben, négy melegített vízágy szolgálja a relaxációt.

– Az élményfürdő mellett a sportuszoda is többféle csábító lehetőséget kínál. Vegyük számba ezeket is!
– Már önmagában a sportuszoda úszómedencéje is – fizikai adottságaiból eredően – különleges élményeket ígér, hiszen az 50 méteres, 2 méter mély medence akár nemzetközi szintű vízilabda-mérkőzések lebonyolítására is alkalmas - mutat rá a sportuszoda előnyeire Sümegh úr. A gyógyászati célú szolgáltatásaink egy része itt vehető igénybe, mint például a mélyvízi izomtréning, vagy a vízigimnasztika. Előbbi a gerinc izomzat stimulálására képes az ízületek megterhelése nélkül. A gyakorlatot végzők a vízen lebegnek, nem kell fenntartaniuk magukat, ebből adódóan azok is végezhetik őket, akik egyébként nem tudnak úszni. A vízigimnasztika pedig aerob jellegéből adódóan kifejezetten a hátizmokat erősíti, ezért különösen ajánlható az ülőmunkát végzőknek.
– Ha pedig már szó esett a sportról, arra különösen büszkék vagyunk, hogy sportuszodánk ad otthont OB I-es vízilabda-válogatottunknak is.

Cseh Teréz

2011.03.29. 14:32
   Regio Regia magazin


136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás