szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


A SZÉPHŐ minden házban otthon akar lenni

Távhő és zöld energia
A SZÉPHŐ minden házban otthon akar lenni

Azzal, hogy 2010 végéig a kapcsolt hőközpontok szétválasztása a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) pályázat keretében lezárult, a SZÉPHŐ Zrt. az országban az elsők között van a vonatkozó törvényi kötelezettségek teljesítésében. 2009 áprilisától a cég élén kalandos pályaképpel a háta mögött Fónad Csaba vezérigazgató áll, vele beszélgettem.

Mindenki azt gondolja róla, pesti, holott a gyerekkorát az egri kisvárosi lét határozta meg. Szülei a dohánygyárban dolgoztak, s amikor ő ott volt egyszer, nagyon tetszett neki, hogy mindenki egy barna köpenyes bácsi irányítására figyelt. „Ő kicsoda?” – kérdezte. „A mérnök bácsi” – válaszolta édesanyja. És ott, akkor elhatározta: ő is mérnök lesz. Ez a történés aztán olyannyira meghatározóvá vált számára, hogy nem állt meg az esztergályos-forgácsoló szakma elsajátításánál, hanem továbbtanult. A gépészmérnöki diploma családon belül némi presztízsveszteséget szenvedett, amikor fiatal házasként azzal szembesült, hogy felesége közgazdászként többet keres nála. Ez arra ösztönözte Fónad Csabát, hogy ezen a területen képezze tovább magát. A következő fordulatot az hozta, hogy a banki szféra két kézzel kapott az ilyen végzettségű szakember után, így hamarosan a pénzügyi világban találta magát. Több mint egy évtizedes tőkepiaci, kétéves ingatlankezelési tapasztalattal a háta mögött (volt a Királybróker Rt., valamint az Adventum Befektetési Alapkezelő Rt. vezérigazgatója is) érkezett a céghez. Élvezi azt a különleges helyzetet, hogy a műhelybeli szakmunkások feladatához is ért, de időnként a 30-40 éves szaktekintélyek véleményével szemben is tud szakmai érveket felsorakoztatni. Az eredeti szakmájához majd két évtizedig nem volt köze, most viszont minden megszerzett tudását integráltan hasznosíthatja cége élén.
Minden területre kiterjedő átvilágítással kezdett, hogy a költségracionalizálás, átszervezés után egy valóban piacképes és mégis ügyfélbarát vállalatot működtethessen. „A számok nem hazudnak, a gyors intézkedések nélkül a cég ma már működésképtelen lenne. Márpedig ez egy közszolgáltató esetében természetesen nem engedhető meg” – teszi hozzá Fónad Csaba.

Budapesten lakik – Fehérváron él
Az egri kisváros után a budapesti nyüzsgés még csak-csak tetszett, de a mai túlzsúfoltság, kéregetők és hajléktalanok városa már nem az ő világa. Megint egy élhetőbb, történelmi múltú közegbe került, hamar otthon érezte magát Székesfehérváron. Reggel már fél 8-tól itt van, az egész napi teendők után 4-5 közt van egy kis visszavonulásra módja az irodájában. Aztán irány haza, ahol már várja a család, s míg a gyerekek le nem fekszenek, együtt töltik az estéket. Sokat köszönhet a feleségének, aki a napindításokat vállalja, és megérkezéséig tartja a frontot.  Amikor a többiek nyugovóra térnek, még nincs vége a napnak a vezérigazgató számára: fontosnak érzi a naprakészséget, igazi internetfüggő. Levelezését bonyolítja, szakcikkeket, gazdasági oldalakat és tudományos értekezéseket olvas, legtöbbször hajnalig.

A nagy múltú cég
Több mint 60 éves múltú, közel 200 főt foglalkoztató vállalat a SZÉPHŐ Zrt. A menedzsment gondot fordít a belső szervezettségre, az itt dolgozókra. Cafeteria rendszerüket sokan irigylik. Tán kicsit a múltat idézi – a tavaly ismét bevezetett – Kiváló Dolgozó Díj, de a karácsonyi ünnepélyes átadás igazi rangot adott a három jutalmazottnak és a kitüntetésnek.
Társadalmi szerepvállalásuk részeként támogatják Polgárdi fogyatékos otthonát, a maroshegyi sportegyesületet, a Vörösmarty Színházat, a FEZEN fesztivált, segélykoncerteken adakoztak az iszapkatasztrófa károsultjai javára. 2010-ben „Távhő és környezetvédelem” témakörben hirdettek óvodásoknak és általános iskolásoknak rajzpályázatot.
A lakosság felé ügyfélszolgálatuk végzi az összes táv- és hőszolgáltatással, az önkormányzati és társasházkezeléssel, bérleményekkel kapcsolatos kérdések, panaszok és hibabejelentések kezelését. Az ügyfélváróban gyereksarkot alakítottak ki, és – nem tévedés – ha adott a lehetőség, visszahívják azokat az ügyfeleket, akik hívását nem tudták azonnal fogadni.
Honlapjuk (www.szepho.hu) letisztult, dinamikus és interaktív. A közeljövő terve, hogy a jelenlegi e-ügyintézési lehetőségeket tovább bővítik folyószámlaegyenleg-lekérdezéssel, ügyfélszolgálati időpontfoglalással. Addig is környezetbarát, újrahasznosított papíron végzik adminisztrációjukat.

Sikeres projekt
A SZÉPHŐ Zrt. ingatlankezelést, bérleményszolgáltatást, építőipari tevékenységet és a fogyasztói rendszereken hibaelhárítást végez, ám fő tevékenységévé az a hőszolgáltatás vált, amellyel szintén minden lakásban otthon kívánnak lenni.
Márciusban zárult az a négyéves beruházásuk, mely 110 épület 7779 lakásával az összes távfűtött lakás egyharmadát érintette. Az volt a cél, hogy az egyes lakóépületek (társasházak) egymástól függetlenül dönthessenek az igénybe vett fűtés- és melegvíz-szolgáltatás mértékéről, időszakáról, gazdálkodhassanak a hőenergiával, továbbá önállóan indulhassanak panelprogram-pályázatokon épületeik, fűtési rendszereik felújítása, korszerűsítése érdekében. A 308 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével az újonnan létrehozott hőközpontok berendezéseinek hővesztesége a korábbiaknál jóval kisebb lett. Csökkent a villamosenergia-felhasználás is. Mindezek természetesen a környezeti terhelés mérséklését hozták, az üvegházhatású gázok kibocsátása évente közel 1200 tonnával (ez kb. egy közepes falu fűtési célú légszennyezése) csökken.

A zöld terv
„A jó eredmény folytatásra ösztönöz, nincs megállás a fejlesztésben!” – hangsúlyozza Fónad Csaba. „Ahol a távhő nem működik, ott lenne létjogosultsága a zöld energiának. Saját épületünk például erre ad lehetőséget a teljes korszerűsítés – hőszigetelés, nyílászárócsere, gázbázisú hőszivattyú – révén. Ha felhasználóként saját mintaprojektünkben tapasztalatot szerzünk, akkor a hasonló adottságú építményeket működtetni is tudjuk – egy kisebb üzletág formában. Célunk, hogy a zöldenergia-program élére álljunk.”

Dr. Göde Andrea

2011.06.07. 10:52
   Regio Regia magazin


139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás