szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Szemlélet és munkastílusváltás Oroszlányban

Új városközpont lesz az Arany János iskola épületében
Szemlélet és munkastílusváltás Oroszlányban

Szokatlan időpontban, este kilenc órakor kaptam lehetőséget Takács Károlytól, Oroszlány polgármesterétől, hogy áttekintsük a várost érintő aktuális kérdéseket. A polgármester úr még javában dolgozott az egyébként üres épületben. Másfajta hozzáállást, munkaintenzitást vár el munkatársaitól is. Nem könnyű úton indult el, de úgy véli, csak személyes példamutatással tehet szert követőkre.

– Tervezési fázisban van az Arany János iskola helyén kialakítandó új városközpont. Milyen szempontok vezérlik az előkészítést?
– Nagyon alaposan készülünk erre az átalakításra, amit közösségi háznak, vagy kormányzati, új városházi épületnek nevezünk, éppen azért, hogy minden szempontból jól használható hivatali tereket építsünk. Egy igazi egyajtós házat képzeltünk el postával, okmányirodával, 2013-tól járási hivatali központtal, könyvtárral, a polgármesteri hivatallal, a munkaügyi központtal, ahol minden egy helyen lesz elérhető. Nem kell majd szanaszét mászkálni az embereknek, hogy elintézzenek egy ügyet. Gyakorlatilag egy új városközpontot akarunk létrehozni, amely két oldalról is megközelíthető lesz. Egy multifunkcionális ház készül, amelyben csak a vázszerkezet marad a régi. A hatékony munkavégzés érdekében amerikai típusú, egyterű irodákat szeretnénk kialakítani. Átalakul az egész épület gépészete, nagyon jó, hogy vannak tetőpadlás terei és pincéi, mert ezek a rendszerek ott mind elhelyezhetők lesznek. Például nagyon korszerű, energetikailag hatékony és kulturált légkezelési rendszert tervezünk az épületben. Megújuló energiaellátásban gondolkodunk, a napenergiát 100%-ban kívánjuk használni, az épület tetőszerkezetét fotovoltikus cellákkal látjuk el. Minden új technikát fel kívánunk használni, lesz wifi is, magas átviteli sebességgel, megfelelő biztonsági rendszerrel ellátva. Egy nagyon hatékony irodagép technikát építünk be, amire már az építésnél gondolunk. A hatalmas tornacsarnokben kap helyet az új közkönyvtár galériás megoldással, amely rendkívül attraktív kialakítású lesz.
- Még most, ebben a fázisban lehet betenni azokat a rendszereket, amelyeknek ha megvan az alapja, azt később nagyon könnyen lehet testre szabni. Amit most be lehet építeni, és üzemeltetési szempontból is ésszerű, azt be kell rakni. Nem szeretnénk „látványpékséget”, hogy kívülről minden csillog-villog, bent meg továbbra is kézzel tekerjük a tolózárat. Ez gyakorlatilag nem okoz a beruházásnál jelentős, extra anyagi többletet, hiszen nem kell később toldozgatni-foldozgatni, és az üzemeltetés során bőven megtérül a befektetett pénz. Szerencsére Ripszám Jánost, a tervezőt erre nem kellett külön megkérni, hiszen nagyon jól tudja, hogy egy épületnek a sorsa már a funkcióanalízisnél eldől. Ügyelünk a biztonságra, a környék teljesen be lesz kamerázva, és ezt szolgálja az épület világítása is. Több mint 250 parkolóhelyet alakítunk ki, mindezekről persze kikérve az odaköltöző cégek, szervezetek előzetes véleményét is.

– Mi lesz a felszabaduló épületekkel, terekkel?
– Természetesen gondoskodnunk kell majd a jelenlegi polgármesteri hivatalról is, még nem dőlt el, hogy esetleg lebontjuk, vagy máshogyan hasznosítjuk. A könyvtár kiköltözésével megnövekszik a művelődési központ belső tere is, ez lesz a következő nagy beruházásunk. A kulturális élet színterét is korszerűsíteni kell, egyelőre a külső megújítás van soron. Készítettünk látványterveket, amelyeket közszemlére tettünk, és az oroszlányiak kiválaszthatják, hogy melyiket valósítsuk meg.

– Mit tesz az önkormányzat a munkáltatók városban való tartása, esetleges fejlődése érdekében?
– Az ipari parkban lévő cégekkel folyamatosan egyeztetünk, egyre jobb lesz a kapcsolatunk. Az ő érdekük is a környei elkerülő út megépítése, amelyre néhány hónap alatt új koncepciót dolgoztunk ki, és sikerült befolyásolni a központi akaratot is. Mi nemcsak beszélünk a változásokról, hanem teszünk is érte. Buszmegállókat építünk, utakat újítunk fel, hogy a nálunk letelepedett, komolyan fejlődő cégek igényeit kielégítsük. A ciklus végére szeretnénk eljutni oda, hogy a jómódú önkormányzatok alsó harmadában lévő települések közé tudjuk sorolni magunkat. Azt csak rendszeres, önfeláldozó munkával lehet elérni, hogy ez egy önfejlesztő, öngerjesztő folyamat legyen. Ha a munkánk által növeljük a bizalmi indexünket, és egy eléggé lerobbant önkormányzatból egy aktív, kezdeményező önkormányzattá válunk, akkor maguk a cégek is elhiszik, hogy meg fogják kapni azt a logisztikai és egyéb háttértámogatást, amire szükségük van a működéshez, a fejlődéshez. Így nagyobb az esélyünk - hogyha nem is fognak tömegestől tódulni új befektetők -, hogy szívesen hoznak ide új tevékenységeket, és bővülni fognak. Ennek érdekében indítottuk el a VéRt. barnamezős beruházást, hogy azt a bizonyos beékelődött, elhanyagolt területet végre a város megvásárolhassa, birtokolhassa, mert ez hiányzik az ipari körzet növekedéséhez. Sajnos óriási a hátrányunk ebben az ügyben, hogy az elődeink egyszerűen nem foglalkoztak vele.

– Milyen rövid távú, aktuális feladatok állnak Önök előtt?
– Rövid távú terveink között szerepel a Rákóczi úti járda és bicikliút-fejlesztés, amely mindkét sávban, másfél kilométeren át húzódik majd. Ugyanide tartozik a hivatal IT-rendszerének fejlesztése, racionalizálása is. Ez a korábbi időszakban szinte spontán vegetációval burjánzott, még egy leltárt sem találtunk, a vásárlások követhetetlenek voltak. Volt például az épületben 92 darab nyomtató, több, mint ahány személy a hivatalban dolgozott. Önmagában katasztrofális volt ezekkel a tényekkel szembesülni, amikor elolvastam az erről szóló jelentést, egyszerűen nem hittem el, hogy ilyet meg lehet csinálni! Abban, hogy ezeket a dolgokat rendbe tegyük, egyszerűen nem ismerek pardont! Az új technológia bevezetésekor nem spontán beszerzésekre, csillogó eszközök megvásárlására, hanem a szolgáltatások színvonalának emelésére törekszünk. Nyomtatókból például összesen 13 lesz a hivatalban, ezek minden igényt ki fognak elégíteni. Komplett szolgáltatást fogunk vásárolni, ahol természetes, hogy akár szombat éjszaka is kijönnek szervizelni, ha ez szükséges.

– Az új dolgok elfogadtatása nem megy szemléletváltozás nélkül. Mit gondol, ez menni fog?
– Rendet szeretnénk tenni a fejekben is, és lassan mindenki ráérez majd annak az ízére, hogy egy sokkal takarékosabb rendszerben, sokkal jobb minőségben, rendkívül nagy munkaintenzitást elvárva hatékonyabban tudunk tevékenykedni az oroszlányiak szolgálatában. Sok új, fiatal vezető került a hivatalba, akik felfogják ennek a jelentőségét. Ebben az ügyben maximálisan támogat a jegyző is, nélküle ez természetesen nem működne. Maguk a munkatársak is meglepődtek, amikor kiderült, hogy a közelmúltban kétszer annyi előterjesztést készítettek elő, mint azt megelőzően. Hatékonyabb lett a munka, ezt természetesen anyagiakban mérhetően is honoráljuk. Egyszóval mindenkinek fel kell venni a fordulatszámot, csak így érhetjük el a közösen kitűzött céljainkat!

Veér Károly

2011.08.02. 12:08
   Regio Regia magazin


138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás