szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Meghatározó szerep az acélkereskedelemben

Tizenöt éves a DUTRADE Zrt.
Meghatározó szerep az acélkereskedelemben

A Dutrade Acéltermék-feldolgozó és Kereskedelmi Zrt. a nagy hagyományokkal rendelkező hazai acélgyártó, az ISD DUNAFERR csoport tagja. A céget 1996-ban alapították meg azzal a céllal, hogy stratégiai szereplője legyen a magyar és európai acélkereskedelmi piacnak. Mint azt az elmúlt évek sikeres működése is bizonyítja, a cél megvalósítása sikerült. Ma már a Dutrade név az acélpiacon egyet jelen a minőségi termékekkel, a korszerű szolgáltatási infrastruktúrával és a könnyű elérhetőséggel, hiszen Magyarország területén — Dunaújvárosi központtal — összesen tizenhét telephelyen állnak partnereik rendelkezésére. A cég vezérigazgatójával, Kroó Ivánnal a vállalat tizenöt éves jubileuma alkalmából beszélgettünk.

— A cég nevével összekapcsolódik a szlogen: Méretre szabott szolgáltatások. Mit értsünk ez alatt?
— A Dutrade Zrt. piacvezető szerepet tölt be Magyarországon az ISD Dunaferr által gyártott acéltermékek kereskedelmében, és meghatározó vállalkozás az egyéb hazai gyártók termékeinek valamint import acéltermékek forgalmazásában is. Az ország tizenhét városában működtetünk kirendeltséget, emellett a Dutrade beruházásában valósult meg Magyarország első Steel Service Centere is. Működésünk alapja a vevők által megrendelt termékek gyors, raktárról történő kiszolgálása, valamint az ehhez kapcsolódó teljes körű szolgáltatási paletta biztosítása. Ezt a célt támogatja tervszerűen kialakított raktárkészletünk, korszerű logisztikai rendszerünk, valamint a beszállítóinkkal kialakított, jól működő szakmai kapcsolatrendszer is. A méretre vágás nálunk nem csupán egy technológiai folyamat, minden vevői igényt egyedileg kezelve, „méretre szabottan” igyekszünk kielégíteni. A céget döntő többségében tulajdonló ISD Dunaferr-csoport a magyar gazdaság egyik legjelentősebb ipari vállalkozása, amely stabil gazdasági hátteret jelent folyamatosan fejlődő tevékenységünkhöz.

— Milyen termékkörbe tartozó acéltermékeket forgalmaz a Dutrade Zrt.?
— A szénacél paletta rendkívül színes, nagyon kevés olyan termékfajta létezik, amit nálunk ne találnának meg a vevők. Forgalmazunk többek között melegen hengerelt finom- és durvalemezeket, hidegen hengerelt táblalemezeket, horganyzott lemezeket, nyitott és zárt profilokat, hidegen húzott acéltermékeket, melegen hengerelt rúd- és idomacélokat, betonacélokat, hosszvarratos fekete és horganyzott csöveket, varrat nélküli acélcsöveket, vastag falú profilokat, euro profilokat és hegesztőhuzalokat is.

— Manapság a folyamatosan változó gazdasági környezet újabb és újabb kihívások elé állítja a vállalkozásokat, kiemelt szerephez jut az innováció. Hogyan működik ez a Dutrade Zrt.-nél?
— Azt gondolom, az egyik legjelentősebb lépésünk az innováció területén az volt, amikor 2000-ben létrehoztuk Steel Service Centerünket, a Dutrade SSC-t. Dunaújvárosban, az ország mértani középpontjában elhelyezkedő, magas színvonalú, acélszolgáltató központunk a vevői igények alapján vállalja: melegen és hidegen hengerelt, valamint horganyzott tekercsek hasítását és táblalemezek méretre történő darabolását. Az SSC gyártóberendezésein kizárólag megbízható minőségű, áruvédelemmel raktározott, műbizonylatolt, termékfelelősségnek megfelelő acéltermékeket állítunk elő. Az SSC-ből történő vásárlásnak számos előnye van. Többek között a felhasználóknál kimarad a gyártáshoz szükséges adott előkészítő művelet, nem kell új feldolgozó berendezést vásárolni, vagy a régire költeni, lényegesen kisebb az anyagveszteség. ezek mind jelentős költség-csökkentő tényezők. A cég műszaki infrastruktúráját folyamatosan fejlesztjük, a budapesti Dutrade Centerünkben például néhány hete állt üzembe az új, THERMOCUT 2060 típusú, CNC vezérlésű láng- és plazmavágó berendezés. A berendezést a magyar Totálgép Kft. gyártotta számunkra, a gép egy MESSER típusú lángvágófejjel és egy HYPERTHERM típusú plazma vágófejjel rendelkezik. Mindkét eszköz csúcsminőséget képvisel manapság a vágófejek között. Plazmával 30 milliméteres, lánggal 250 milliméteres lemezvastagságig kivitelezhető a vágás, ebbe a tartományba már szinte minden olyan termék belefér, amelyet értékesítünk a vevők számára. A csővágás mérettartománya 200-1000 milliméteres átmérőig terjed. A berendezés úgynevezett rotációs fejjel rendelkezik, amely lehetővé teszi a 0-45 fokos szög eltéréssel a vágást, így gyökkiképzésre alkalmas, ez a hegesztés előkészítés szempontjából fontos információ a felhasználóknak. Az új berendezés 3 x 12 méteres munkaasztallal rendelkezik, a plazmavágó fej vágási sebessége 1200 milliméter percenként.

— A legtöbb cég tevékenységét ma már korszerű irányítási rendszerek segítik, a különböző minőségtanúsítványok megléte a partnerek által is elvárt követelmény.
— A Dutrade Zrt. vezetése időben felismerte ennek fontosságát és komoly erőforrásokat fordított a rendszerek kiépítésére. 2005 óta a teljes telephely-hálózatra kiterjedően integrált irányítási rendszer működéséről beszélhetünk, amely három kapcsolt részből áll. Az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer (MIR), az MSZ EN ISO 14001:2005 szabvány szerinti környezetirányítási rendszer (KIR) és az MSZ 28001:2003 számú szabvány szerinti munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszer (MEBIR) kiépítésére és bevezetésére került sor. E három rendszer alkotja a Dutrade Zrt. Integrált Irányítási Rendszerét. A 2009. évi megújító audit keretében az integrált irányítási rendszer a szabványváltozásokat követve az MSZ EN ISO 9001:2009, az MSZ EN ISO 14001:2005 és az MSZ 28001:2008 számú szabványkövetelmények szerint tett sikeres tanúsítást. Mindhárom rendszerünk esetében 2012-ben lesz esedékes a következő, megújító audit.

— Dunaújvárosban működő cégként milyen módon vesznek részt a város életében?
— A Dutrade Zrt. manapság az egyik legstabilabb foglalkoztató a városban. Az alkalmazottak létszámát tekintve a kkv-szektorba tartozunk, igyekszünk felelős munkáltatóként gondoskodni a munkavállalókról versenyképes fizetésekkel, komplex szociális juttatási csomaggal. A városi sportéletben is aktív szereplő a Dutrade, a Dunaferr SE keretein belül támogatjuk a helyi sportot. Ami pedig a cégünk stratégiai gondolkodását, távlati terveit illeti, a jövőben is a „tiszta acél” gondolat jegyében szeretnénk működni, a magunk eszközeivel hozzájárulva ahhoz, hogy ez a mindennapi életünkben kulcsfontosságú alapanyag minél kisebb környezetszennyezés árán, minél fejlettebb formákban lehessen jelen az életünkben. 

2011.08.02. 12:13
   Regio Regia magazin


139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás