szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Hankook Tire: gyáróriás két város határán

Majd kétezren dolgoznak a koreai abroncsgyárban
Hankook Tire: gyáróriás két város határán

A Hankook Tire a világ egyik legdinamikusabban fejlődő gumiabroncsgyártójaként innovatív, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, buszok és a motorsport számára. A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. Az 550 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült.

Környezetvédelem és kutatásfejlesztés
A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését, jelenleg több mint 1900 alkalmazottat foglalkoztat és naponta már 30 000-nél is több gumiabroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára mintegy 500 különböző méretben és mintázattal. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

A Hankook Tire 2008. novemberben megkapta az ISO 14001 Környezetvédelmi Tanúsítványt, és csak engedéllyel rendelkező szerződéses partnereinek adja át a termelése során keletkezett hulladékokat szállításra, kezelésre, hasznosításra, ártalmatlanításra. A tisztított szennyvíz minőségi paraméterei jóval az előírt határérték alatt találhatóak, azok nem haladják meg annak 54 százalékát.
A gyár légszennyező anyag kibocsátása egyetlen anyag esetében sem éri el a határérték 50 százalékát. Mindezek mellett környezeti felelősségbiztosítást kötöttek, amely esetenként 250 millió Ft értékig fedezetet nyújt az esetleg felmerülő környezeti károk és kártérítési igények fedezetére.
A vállalat éves bevételének mintegy 5 százalékát fekteti kutatásfejlesztésbe. Öt kutató-fejlesztő központjában (Korea, Németország, Egyesült Államok, Kína és Japán) testreszabott és jövőbe mutató technológiákat fejleszt az adott piacok követelményeinek és igényeinek megfelelően.

A Hankook Tire a szakképzésért
A Hankook Tire a közelmúltban az 500. végzőst köszöntötte, aki sikeresen elvégezte az Országos Képzési Jegyzékben is szereplő abroncsgyártó szakképzést, és átvehette a szakmai képzettséget igazoló oklevelet. Az abroncsgyártó vállalat 2009 augusztusában indította el a képzést a regionális munkaügyi központokkal és a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolával karöltve, hogy megteremtsék a lehetőséget a piaci igényeknek megfelelő szakemberek képzésére. A képzés elindítása óta minden hónapban 4 kurzus fut párhuzamosan, átlagosan 25 fővel. Az elmúlt másfél évben összesen 20 csoport végzett több mint 500 regisztrált munkanélküli részvételével. A jól képzett szakmunkások közül már több mint 500-an a Hankook rácalmási gyárának alkalmazottai. A képzésen részt vevők többsége a húszas-harmincas éveiben járó munkanélküli a Közép-Dunántúli Régióból.
Az 500. oklevelet Kim Yong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. általános ügyvezető igazgató-helyettese adta át Kubina Istvánnak, aki Szekszárdról költözött Dunaújvárosba, hogy részt vehessen a képzésen. A tanulmányait kitűnő eredménnyel végző tanuló az ünnepélyes oklevélátadó után a következőket mondta: „Nagyszerű érzés volt, és különösen motivált a tudat, hogy olyan képzésen vettem részt, amely nemcsak egy új szakmát adott, hanem a tanfolyam végén biztos munkahely is várt.” A sikeres együttműködés folytatódik a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolával és az öt regionális munkaügyi központtal (Közép-dunántúli-, Dél-alföldi-, Észak-magyarországi-, Dél-dunántúli- és Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ).

Hankook ház Dunaújvárosban
A Hankook Tire Magyarország júniusban ünnepélyesen átadta saját, korszerű szállóját. Az új apartman szálló, amelynek költségeit a Hankook Tire 100 százalékban saját forrásból fedezte, Dunaújvárosban épült fel, és az abroncsgyár 500 dolgozójának nyújt kényelmes és színvonalas szállást. A rácalmási gyár építésének második szakasza már a célegyenesben van. A dinamikusan és gyorsan növekvő abroncsgyár 2010-ben úgy döntött, hogy a munkavállalók támogatása érdekében létrehoz egy modern és igényes létesítményt, amely nemcsak szállást, hanem sport-és szabadidős lehetőségeket is biztosít lakóinak.

Az ötödik helyre pályáznak a szoros versenyben
A hetedikről az ötödik helyre lépni, évente legkevesebb 100 millió darab abroncsot gyártani, mindezt 1 milliárd dolláros árbevétel mellett: ez a Hankook Tire elkövetkező éveit meghatározó 5-1-1 tervnek nevezett ambiciózus globális stratégiája. A Rácalmás és Dunaújváros határában termelő dél-koreai abroncsgyártó óriás, határozott lépésekkel halad középtávú terveinek megvalósítása felé. A társaság jelenleg világszerte öt gyártóbázison évente 80 millió darab gumiabroncsot gyárt, ám ahhoz, hogy az abroncsgyártók világversenyében az ötödik helyre lépjen, komoly kapacitásbővítésre van szüksége.
Ezen nagyszabású tervek szellemében döntött nemrégiben a vállalat két további gyártóegység felépítéséről, amelyek alapköveit az elmúlt hónapban tették le. A nyugat-kínai Chongqingban létesülő harmadik kínai és sorrendben a hatodik Hankook üzem 530 ezer m2-es területen mintegy 30 ezer darab személyautó és 4500 darab teherautó abroncsot gyárt majd, így évente 11,5 millió abroncs kibocsátását teszi lehetővé. A gyár 2012. augusztusában kezdi meg működését, teljes kapacitását pedig várhatóan 2015-re fogja elérni. A másik újonnan létesülő abroncsgyár építéséről is idén júniusban adott hírt a társaság. Az Indonéziához tartozó Jáva szigetének nyugati részén található Lippo Cikarang nevű város határában, 353 millió dollárból felépülő új üzem stratégiai fontossággal bír majd a Hankook Tire számára. Innen fogják ellátni az egyre növekvő igényű észak-amerikai és közel-keleti piacokat, illetve a feltörekvő ázsiai piac regionális kereskedelmi központjaként is funkcionál majd.
A zöldmezős beruházásként megvalósuló termelőegység első ütemben évente körülbelül 6 millió gumiabroncs legyártására lesz képes, ezután 2018-ig, további fejlesztésekre is sor kerül majd. A történet azonban a már bejelentett és elkezdett beruházásokkal korántsem ér véget. Suh Seung-hwa, a vállalat globális vezérigazgatója a Dow Jonesnak adott interjújában megemlítette, hogy a cég további kapacitásfejlesztéseket tervez. Az egyelőre még csak körvonalazódó tervek szintjén létező legújabb üzem lehetséges otthonául Indiát, Oroszországot és Mexikót említette meg a cég első embere.
A vállalat ezen felül folytatja beruházásait Európában is: az ultra-modern magyarországi gyár hamarosan eléri teljes kapacitását, így évente 11 millió gumiabroncsot állít majd elő az európai piac számára, de a vállalat vezetősége már a harmadik ütem elindítását is fontolgatja.

Hankook Tire Magyarország Kft.
2459 Rácalmás, Hankook tér 1.
http://www.hankooktire-eu.com

2011.08.02. 12:13
   Regio Regia magazin


138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás