szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Vércse gyümölcsei

A Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség beszámolója
Vércse gyümölcsei

Egyesületünk, a Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség 2008. október 15-én alakult meg, mint vidékfejlesztő, területfejlesztő civil szervezet. Területe a tatai, tatabányai, oroszlányi, móri, bicskei és székesfehérvári kistérségre terjed ki. Fő feladata a térség kistelepüléseinek fejlesztése, elsősorban a vidékfejlesztési pályázati lehetőségekkel.

Sikerek a vidékfejlesztésben

Az egyesületnek jelenleg 102 tagja van, civil szervezetek, egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok, önkormányzatok és egyházak. A 2008-ban elfogadott Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (HVS) alapján végzi munkáját, immáron hat éve. A vidékfejlesztési pályázatok iránt fokozatos volt az igény, az első pályázati kiírások során kevesebb, majd egyre több önkormányzat, civil szervezet, egyház és vállalkozás gondolta úgy, hogy kérelmet nyújt be. A térség sikerességét bizonyítja az is, hogy a 2007-2013-as időszakban közel 3 Milliárd Ft forrás juthatott a kistelepülésekre.
Az országos vidékfejlesztési program egyik része volt a települések értékeinek megőrzése, a helyi védett épületek felújítása, közparkok rendbetétele. 72 projektet támogatott az egyesület a Falumegújítás keretén belül, így sok művelődési ház újulhatott meg, játszóterek létesültek, parkosításokat, faluszépítő akciókat valósítottak meg a települések.
A Vidéki örökség jogcímben a helyi és országos védelem alatt álló épületek felújítását valósították meg az egyházak, önkormányzatok vagy civil szervezetek. A 37 településen megszépültek a templomok, parókiák, plébániák, a települések kulturális értékkel bíró épületei. 30 mikrovállalkozás kapott lehetőséget arra, hogy fejlesztést valósítson meg. A vállalkozók gépeket vásároltak, telephelyüket újították fel, korszerűbb gépeket tudtak beszerezni. Turisztika jogcímben falusi-és ifjúsági szálláshelyek felújítására, létrehozására és kiegészítő turisztikai szolgáltatásokra 27 projekt kapott támogatást.
Kiemelendő a LEADER, ahol számos jó példát tudunk felsorolni a Vértes-Gerecse 37 településén. Ezért az egyik célterületet, témakört emeljük ki most. A HVS-ben nagy szerepet játszott a sport-és rendezvényhelyszínek kialakítása, felújítása, fejlesztése. Egyesületünk támogatott több sportegyesületet, hogy eszközöket tudjanak vásárolni, valamint sportpályákat és sportöltözőket is szép számmal felújítani. A sport-és rendezvényhelyszínek nem csupán beruházás jellegűek voltak, mert kapcsolódni kellett hozzá sport, vagy egyéb célú rendezvényeknek is. Tehát elmondhatjuk, hogy több funkciót is ellátnak.

A jó példák követésre méltóak

A csákvári Kempo Harcművészeti Sport Egyesület célja a Zen Bu Kan Kempo sportág és harcművészet terjesztése, tagjai számára edzéslehetőség biztosítása, az egészséges életmódra való nevelés, és a harcművészetek erkölcsi normáinak a mindennapi életbe való átvitele.Tagjai számára heti 4 alkalommal biztosítanak edzéslehetőséget, az edzők (a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Továbbképző Intézet által minősített edzők) munkájukat társadalmi munkában végzik. A Kempo HSE Csákvár a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet tagja, így részt vesznek a sportszervezet rendezvényein: edzőtáborokon, minősítő vizsgákon, versenyeken, szemináriumokon, egyéb rendezvényeken.
A pályázatuk két fő részre osztható. Az első témakör a sportlehetőségi feltételrendszer javítása a sporteszközök által. Az évek során elhasználódott eszközök cseréje is a pályázat része volt. A támogatásból új kesztyűk, lágyékvédők, lábszárvédők, és fejvédők kerültek beszerzésre, ezzel biztosítva a biztonságos sportolási lehetőségeket. A cselgáncsszőnyeg padlója is cserére került.
A második nagy fejezet a hordozható puzzle jellegű tatami megvásárlása volt, így több rendezvény megvalósítására lesz lehetősége az egyesületnek. A szervezet rendezésében eddig is megvalósult a Csákvár Kupa elnevezésű kempo gyermek- ifjúsági-junior verseny, 2008-ban a VI. Csákvár Kupát rendezték meg. Ezt a rendezvénysorozatot továbbra is meg fogják tartani a szervezők minden negyedik negyedévben, de immár az újdonsült eszközök segítségével.
Mintegy hétmillió forintot nyert LEADER-pályázaton a tulajdonában lévő parkerdő fejlesztésére Sárkeresztes. A támogatásból erdei tornapályát, tanösvényt, pihenőhelyeket alakítottak ki és információs táblákat helyeztek el. Céljuk volt, hogy a lakosság és az ide érkező kirándulók szabadidejüket hasznosan, aktívan tölthessék el, így alakították ki az erdei tornapályát tanösvénnyel, pihenőhelyekkel, és információs táblák elhelyezésével. A parkerdő közvetlen szomszédságában van a nemrég kialakított sportöltöző és kosárlabdapálya. Tornaterem híján ezt használják a falu iskolásai is. Ezért szerették volna bővíteni a mozgáslehetőségüket egy gumiborítású futópályával, amelyen több játékos akadályállomás van. A sportpályán szükség volt labdafogó hálókra is, mert a meglévők már nagyon rossz állapotban voltak. A 315 négyzetméteres sportöltöző előtti betonos részen a térbeton felújítása is szükségessé vált.
Szákszenden a sportpálya kialakítására a LEADER első körében nyert el támogatást az önkormányzat, közel
7 000 000 Ft-ot. Ehhez a támogatáshoz még hozzá kellett tenniük kb. ugyanennyit, hogy elkészüljön a pálya és környezete. A sportpálya központi helyen, az iskola, a művelődési ház és a polgármesteri hivatal szomszédságában van. A pálya avatásán részt vett Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke, aki focilabdákkal kedveskedett a szákszendieknek. Köszöntőt mondott a község polgármestere is, aki röviden felvázolta a pálya kialakításának ütemét. Az ünnepélyes avató után a szákszendi csapat mérkőzött meg a Rába ETO Öregfiúk csapatával.
Zámolyon a lövészsportnak évtizedes hagyományai vannak. A lövészklub sportolói a megyei versenyeken az élvonalhoz tartoznak, országos eredményeikkel sem vallanak szégyent. Képzett tagjaik felügyelete mellett, szombati és vasárnapi napokon lehetősége nyílik mindenkinek arra, hogy kipróbálja tudását ebben a sportágban. A helyi lőtér 8 lőállásos, amelyhez egy 50 méteres puskalőtér és 25 méteres pisztolylőtér tartozik.
A biztonsági előírásoknak való megfelelés miatt a lőtér korszerűsítése elengedhetetlen volt. Ezt a célt szolgálta a pályázati úton elnyert támogatási összeg, amely a lőtér fegyverállományának bővítésére, és egy 25 m3-es tűzvíz tartály telepítésére irányult. Az eddiginél komolyabb fegyver beszerzése is megtörtént. 3 db szabadpisztoly, 2 db szabadpuska, 1 db légpuska került megvásárlásra. Valamint egy lőlaptovábbító-berendezést is készítenek a pályához, hogy megkönnyítsék az edzéseket.

Vértes-Gerecse
Vidékfejlesztési Közösség

2015.01.26. 08:43
   Regio Regia magazin


154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás