szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Közép-Dunántúl: Hagyomány, megújulás, feltöltődés

Az MT Zrt. Regionális Marketing Igazgatóságának rovata
Közép-Dunántúl: Hagyomány, megújulás, feltöltődés

A felidézett emlékek, helyek, a táj, az illatok és ízek, melyek a Közép-Dunántúlhoz köthetőek, a visszatérésre sarkallnak, mert ide vissza kell térni! Annyi felfedezésre váró hely van itt, olyanok mint a történelmi helyek, városok, kastélyok, várak, fesztiválok, séták, kirándulás a hegyen-völgyön, erdő mélyén és kikapcsolódás a tavak partján. A történelem és a természet is gazdag „alapanyagot” nyújt a nyaraláshoz, hosszú hétvégéhez, kiránduláshoz, vagy egy kellemes vasárnapi sétához.

Hazánk történelmi középpontjában, csaknem három megyét felölelve terül el a magyar államiság bölcsője, a Királyi régió, mely történelmi időutazásra hív. Induljon el a királyok és előkelőségek nyomában! – szól a régióról a bevezető.
Valóban, nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, ami a Közép-Dunántúli Régiót illeti, nagyon jó a fekvése, a fejlettsége, az infrastruktúrája, az elérhetősége turisztikai szempontból. Azonban ezek az előnyök bizonyos szempontból hátrányként is felléphetnek, mert sajnos mindez tranzitrégióvá tesz minket. Ezért is rendkívül fontos, hogy az erősségeinket hangsúlyozva, turisztikai értelemben a lehető legtöbbet kihozzuk magunkból és a vendégéjszakák számát növeljük. Ennek érdekében munkánk során igyekszünk olyan eseményeket szervezni, ahol fejleszthetjük térségeink élményszerű kínálati elemeit, ezáltal olyan csomagokat alakíttatunk ki, amelyek arra sarkallják a látogatókat, hogy ne csak egy-egy napra, egy-egy vonzerőt látogassanak meg, hanem tervezzék ide hosszú hétvégéjüket.
Kiemelten kezeljük a régió kínálati elemei közül a kastélyokat, kastélykerteket, várakat, kerékpárutakat, az aktív és szabadidő kínálatot (állatkert, kalandpark, tanösvények, túrautak, golf. stb.). Ebből a szempontból gazdag régiónak számítunk, marketing tevékenységünket is ezek köré szervezzük. Utóbbi években és a jövőben ezen vonzerők megújultak/megújulnak, ezt összefűzve igen értékes kínálattal gazdagodik a régió.
Tevékenységünk során a belföld irányában erősebb kommunikációt végzünk, ezen belül is Budapest és Debrecen, illetve Győr környékére fókuszálunk. Érdekes eredmény, hogy a régió küldő területe országon belül jelentős mértékben a saját régiónk, emellett Budapest után a szomszédos régiók. Külföld esetében a szomszédos országok közül Ausztria és Szlovákia a legfőbb célországaink, illetve kisebb eszköztárral Németország, Csehország és Lengyelország.
A 2016-os évet tekintve belföldön a saját felületeinken kívül kiállításokon jelenünk meg, illetve újságírók számára tanulmányutakat, partnereinknek a Turizmus Akadémián belül ún. B2B workshopokat szervezünk, például olyan témákban, mint aktív- és ökoturizmus, városlátogatások, bor- és gasztronómia, orvosi turizmus, örökségvédelem és kastélyok.
A régiónkban található Tourinform irodák munkatársai részére a régión belül egynapos szakmai tanulmányutakat „Szomszédolást” szervezünk, hogy az újdonságok megismerésével szélesítsük tudásukat és az ajánlható helyeket a turisták részére. Fontosnak tartjuk akár régiós szinten a kitelepüléseket rendezvényekre, illetve a sajtó képviselőinek szervezünk alkalmanként tájékoztatókat. Bár tevékenységünk az elmúlt években az on-line irányába tolódott el, továbbra is fontosak a kiadványok, hogy kézbe vehető formában is ajánljuk a régiót. A budapesti Utazás kiállításra jelent meg a régió rendezvényeit bemutató kiadvány, valamint egy bor- és gasztronómiai térkép. A Magyar Turizmus Zrt. 2016-ban újabb tematikus évet, a Gasztroélmények Évét hirdette meg, mely során csokorba gyűjtjük a régió gasztronómiai eseményeit és saját illetve központi akcióin keresztül népszerűsítjük azokat.
Külföldet tekintve szintén szerepel a palettán az on-line és a print megjelenés egyaránt, együttműködve a MT Zrt. külképviseleteivel, továbbá a régióba látogató újságírók részére tanulmányutakat szervezünk. A piaci viszonyok mind jobb megismerése érdekében a küldő országok külképviseleteivel workshop alkalmával évente tapasztalatot cserélünk, majd e köré szervezzük a következő megjelenéseinket. Ahogy hazánkban, így külföldön is erős a facebook aktivitás, melyet kihasználva az adott ország nyelvén rövid bejegyzésekkel ajánljuk legújabb fejlesztéseit a régiónknak.

Gasztroélmények Éve 2016.
A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében a 2016-os esztendő a gasztroélményekről szól, azonban ez nemcsak a magyar ételek és italok népszerűsítését jelenti, annál sokkal többet: a gasztronómiai vonatkozású keresletélénkítés mellett a SZÉP kártya használatának ösztönzése; a vendégéjszakaszám növelése; a turisták költésének növelése; a falusi turizmus népszerűsítése, illetve a trendi vidéki helyszínek hangsúlyozása is fontos szempont.
A Gasztroélmények Éve ernyőkampány jelleggel több nagyszabású gasztronómiai eseményt ölel majd fel, mindez az egész év során regionális, helyi rendezvényekkel, külképviseleti és agrármarketing termékpályákhoz kötődő aktivitásokkal fog kiegészülni. 
A Közép-Dunántúli Régió esetében is összegyűjtöttük a gasztronómiai eseményeket, melyek nagy része szerepel a régiós rendezvénynaptárban is, mely a budapesti Utazás kiállításra jelent meg és visszük magunkkal a debreceni kiállításra is. Ezen kívül megtalálható a régió tourinform irodáiban is, ugyanúgy, ahogy a letéphető, A/3 formátumú bor- és gasztronómiai térkép, mely szintén az utazás kiállításon debütált.
A tematikus évhez kapcsolódóan áprilisban Budapesten a régiós borászatok és éttermek bemutatkozását szeretnénk megszervezni B2B jelleggel, illetve a tavalyi évben megkezdett, szintén témába vágó szakmai sajtóút következő útvonalát tervezzük.
A régió blog-oldalán elindítottuk a
„A hét helyi terméke, avagy kóstolj bele Közép-Dunántúl ízeibe!” című sorozatunkat, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy egyre szélesebb körben népszerűsítsük a ma reneszánszukat élő helyi termékeket. Sokszor nem is kell messzire utazni, hogy haza vihessük palackba zárva a régió ízeit.
További információért látogassa meg weboldalunkat a www.itthon.hu/kozepdunantul, vagy blog oldalunkat az itthonkozepdunantulon.blog.hu címen.
És személyesen hol lehet része bárkinek gasztronómiai élményben, a régióban? Néhány helyszín a nyárig:
 
március 19.
BorZsongás- A neszmélyi bor dícsérete
Hilltop Borhotel & Étterem
www.hilltop.hu

április 2.
IV. Fehérvári Halünnep
Székesfehérvár, Palotavárosi tavak
www.hofesz.hu

2016. április 9.
Tavaszi Etyeki Piknik
www.etyekipiknik.hu

2016. április 21-24.
Móri Szent György-heti Vigasságok
www.lambergkastely.hu

április 29-május 1.
IX. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és
Pálinkafesztivál
Agárd
www.velencei-to.hu

május 21.
II. Fehérvári Egészségpiac
facebook.com/jancsarkert

2016. május 28.
Szent Orbán-napi Borünnep.
Velence,Bence –hegy .Panoráma út.
www.velenceturizmus.hu

2016. június 4-5.
Nyári Etyeki Piknik
www.etyekipiknik.hu

2016.06.16-19.
IV. Veszprémi Sörfesztivál
Veszprém, História Kert
http://www.veszpremisorfeszt.hu

június 18.
Somlói Éjszakai Pincetúra
Somló-hegy - http://www.somloi.hu

2016 június 25.
Szőlős Pákozd Gasztro Találkozója
Pákozd - www.pakozd.hu

2016.03.26. 11:05
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás