szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Exkluzív rendezvényhelyszín a Duna partján

Jankovich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központ - Rácalmás
Exkluzív rendezvényhelyszín a Duna partján

Rácalmás, a Duna-parti kisváros legcsillogóbb gyöngyszeme a Jankovich-kúria, mely nevét az egykor itt élt nemesi család után kapta. A Duna-parttól mindössze 200-300 méterre fekvő, két és fél hektáros terület, a rajta lévő – az 1800-as évek második felében épült – ingatlanokkal együtt a város tulajdonát képezi, és ma Jankovich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központ néven működik. A kúriáról – az olyan városi nagyrendezvények kapcsán, mint az Almavirág, vagy a Tökfesztivál – már sokan hallottak, ám az itt igénybe vehető szolgáltatásokról már kevesebbet tudni, pedig ennél impozánsabb helyszínt nem is kívánhatnánk akár magán, akár céges jellegű összejöveteleinkhez. Bodnár Edina igazgatónő örömmel mutatta be intézményüket.

- A Jankovich-kúria azon szerencsés műemlék épületeink közé tartozik, amelyek eredeti pompájukban várják a látogatókat. Köszönhető ez annak, hogy 2006-ban Rácalmás Város Önkormányzata egy egymilliárd forintos, 90%-ban uniós forrásból finanszírozott beruházás keretében teljes egészében felújította a hat részből álló épületegyüttest.
- A főépület konferenciatermei, hatalmas, impozáns borospincéje bármilyen céges, vagy magánrendezvény ideális helyszíne lehet. A teljes körűen felszerelt, kitűnő infrastruktúrával rendelkező konferenciatermekben projektor, vetítővászon, beépített hangosítás, flipchart tábla, wi-fi kapcsolat segíti a rendezvények lebonyolítását, a minőségi technikai háttér ilyen módon hozzájárul a sikerekhez. Nem véletlen tehát, hogy egész évben kisebb-nagyobb meetingek, workshopok, konferenciák zajlanak falaink között. Elsősorban azok választanak minket, akik szeretnének kiszabadulni a nagyvárosok nyüzsgő mindennapjaiból, elvonulni pár napra a világ szeme elől.

- Kitűnő helyszíne vagyunk a különféle csapatépítő tréningeknek – akár GPS-túrával, akár lovagi tornával összekötve, esti bulival lezárva azokat. Lehet itt bográcsban főzni, főzőversenyeket tartani, a búbos kemencénkben langallót készíteni.
- Három hálószobás vendégházunk csábítóan szép környezetet, pihentető, csendes szálláshelyet nyújt turistának, céges vendégeknek egyaránt. Kapacitásunk ezen a téren ugyan minimális, mindössze nyolc főt tudunk elszállásolni, de tőszomszédságunkban működik a Jankovich Kúria Wellnes Hotel Rácalmás****, mely 50 szobával, 400-500 négyzetméteres wellness részleggel működik. Tovább bővítik a kínálatot a helyi magánszálláshelyek, ahol ugyancsak örömmel várják a vendégeket.
- Bemutató és oktatási épületünkben további két - egy nagyobb és egy kisebb – konferenciaterem vehető igénybe. Itt tekinthető meg Afrika és Halászati Kiállításunk is. A Duna közelsége a mindennapok részévé tette a halászatot, ennek fejlődését, eszközeit, emlékeit mutatja be a gyűjtemény.
- Az Afrika kiállításunk természetesen nem helytörténeti anyagként került hozzánk, de mégis helyi kötődésű. Egy rácalmási lakos örökölte azt, osztrák nagybátyjától, és látva a tetemes mennyiségű tárgyat tíz évre felajánlotta a kúriának kiállítási célra.
- Gasztronómiai épületünk, kis búbos kemencéjével, kisebb családi rendezvények kedvelt helyszíne. A hozzátartozó konyha tovább bővíti a lehetőségeket, az ide tervezhető kis létszámú eseményeknek csupán a fantáziánk szab korlátokat.
- Ugyanebben az épületben kapott otthont a helytörténeti múzeumunk is, ahol vendégeink megismerkedhetnek Rácalmás féltve őrzött kincseivel.

- Kézműves házunkban egész évben nagy a nyüzsgés, termeiben kézműves műhelyek működnek. A gyerekek, vagy akár a felnőttek kipróbálhatják itt az egyes mesterségeket. Az agyagozás, korongozás, nemezelés, papírmerítés, fafaragás rejtelmeibe az Ágasfa Hagyományőrző Egyesület tagjai, kézműves szakemberek vezetik be az érdeklődőket. A foglalkozásokat kisebb-nagyobb csoportok, előzetes bejelentkezéssel vehetik igénybe, 4-5 éves kortól, felső korhatár nélkül.
- Szabadtéri színpadunk akár több ezer fős professzionális koncertek, szórakoztató, vagy művészeti előadások megtartására is alkalmas. Nyáron és télen is kiváló helyszín, amit saját városi rendezvényeink sikerei is sokszorosan bizonyítottak már. Itt tartjuk a tavaszi Almavirág Fesztiválunkat, a gyereknapot, a Város Napját, az őszi Tökfesztiválunkat – csak ekkor évente közel húszezer látogató fordul meg a három nap alatt- , telente pedig együtt készülünk az adventi napokkal az ünnepekre, majd az évet egy nagyszabású szilveszteri bulival zárjuk. A szabadtéri színpadunkat sokan azért is kedvelik, mert a kúria teljes területe lezárható egy-egy esemény kapcsán, így könnyen biztosítható a zárkörű, vagy csak kizárólag belépővel igénybe vehető rendezvény.

- A Jankovich-kúra ősfákkal borított parkjában májustól szeptemberig gyakoriak a családi események, főleg esküvők, lakodalmak. A szinte mesébe illő kert méltó környezetet biztosít akár a polgári, akár az egyházi szertartásokhoz. Két nagy termünk egyenként 80-90 fő befogadására alkalmas. A nagyobb lakodalmakat hat
– külön-külön 40-50 négyzetméteres – szekciótermünk egybenyitásával oldjuk meg. Az ifjú pároknak felejthetetlen élményt nyújt a falaink közt kimondott boldogító igen.
- Szekciótermeink a családi eseményeken túl, különféle kiállításoknak is otthont adnak. Számtalan festő, grafikus, fotós munkáit csodálhatták már meg az ide látogatók.
- A kúria szolgáltatásai, az itt, illetve a környezetünkben igénybe vehető lehetőségek túlmutatnak a létesítmény falain. Rendezvényközpontunkhoz tartozik a Kis-Duna és Nagy-Duna által közrefogott, Nagy-Szigeten lévő Ártéri Tanösvény is, mely a Duna-Ipoly Nemzeti Park része, természetvédelmi terület. A tanösvényen rövidebb és hosszabb túraútvonalon sétálhatunk – igény esetén túravezetővel -, ahol színes információs táblák kalauzolják a sétálókat, kirándulókat. A táblák segítségével megismerhetik a kúria történetét, Rácalmás nevezetességeit, a sziget élővilágát.
- A Kis-Dunán fekvő kikötőt a kúria felújításakor sikerült kialakítanunk. Jelenleg a Vízi- és Szabadidősport Egyesületünk, a kajakosok, kenusok használják az év szinte minden napján.
- Sokan, sokféle területről érkeznek ide hozzánk, jól ismert nagyvállalatok, neves sportcsapatok, politikai csoportok igénylik a szolgáltatásainkat, de ugyan így megfordulnak nálunk kisvállalkozások, magánszemélyek is. Budapestről különösen jól megközelíthetőek vagyunk, egy kicsit eldugott helyen, szép, exkluzív környezetben. Az M6-oson gyorsan ide lehet jutni, de akár helikopterrel érkező vendégeinknek is elegendő helyet tudunk biztosítani a leszálláshoz. Ami technikailag megoldható, mindenben igyekszünk partnerek lenni.
Cseh Teréz

Jankovich-kúria Rendezvény- és
Turisztikai Központ

2459 Rácalmás, Jankovich Miklós köz 5-7.
Tel.: 06-25/440-020 
E-mail: info@jankovichkuria.hu
www.jankovichkuria.hu

2016.03.26. 11:13
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás