szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
Üzleti Kiskártya a KEM-Bridge Nettől rövid elkészítési határidővel! -=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Rendőrségi hírek

Bűnügyek, balesetek, rendőrségi felhívások, útellenőrzések, katasztrófavédelem.

Megnézem >>>

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

   Kapcsolat

KEM-Bridge Net

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon / Fax: 34/310-971

E-mail: info@regioregia.hu

Web:
www.regioregia.hu

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Programajánlat

! Balatonfüred és térsége !
! Badacsony és környéke !
! Sümeg és Tapolca környéke !
! Pápa környéke !
! Veszprém és Várpalota környéke !
! Bakony !
! Komárom és Bábolna térsége !
Esztergom és a Dunakanyar
! Bicske és Csákvár környéke !
! Tata és Tatabánya környéke !
Velencei-tó és környéke
! Dunaújváros és környéke !
Mezőség és Sárvíz
! Székesfehérvár és környéke !

Valami kimaradt?
Ajánlj Te is programot!

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Tatai sikerrel zárult a Farsang Kupa

Rekordszámú versenyző mutatkozott be idén
Tatai sikerrel zárult a Farsang Kupa

Tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Tatai Olimpiai Központban a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Tata és Környéke Regionális Szervezete a Farsang Kupa Országos Gasztronómiai Bajnokságot, melyen idén minden eddiginél nagyobb számú versenyző indult.

A helyszínen, a délelőtt folyamán 150 munkát zsűriztek, 80 felnőtt, 69 diák és 25 iskola – ebből 4 határon túli – indult a megmérettetésen. Ebben az évben is szakács, cukrász, pincér, pék és koktélos kategóriákban regisztráltak a versenyzők, de mellettük képviseltették magukat a zöldségfaragók, és színesítette a programot egy új kategória is, a cukorvirág, s ugyancsak újdonságként baristák is bemutatkoztak a különböző szponzori és szakmai standok mellett. A délután folyamán az MH 25. Klapka György Lövészdandár Zenekar koncertje szórakoztatta a közönséget, mely a különleges és ínycsiklandó látványosságok egész sorát tekinthette meg a fantasztikusan feldíszített asztalokon.
A verseny reggeli megnyitóján Michl József Tata polgármestere külön köszönetet mondott a szervező Petrezselyem családnak hosszú évek óta kitartó erőfeszítéseikért, egyedülállóan színvonalas szervező munkájukért, mely komoly üzenetet is hordoz, hiszen a munka és szorgalom gyümölcsein túl arról is árulkodik, hogy az egymásnak adni tudás fantasztikus adománya művészet is egyben. Az indulók szakmájuknak nemcsak a mesterei, hanem a művészei is – fogalmazott a városvezető.
Bencsik János országgyűlési képviselő, aki a Bor- és gasztronómiai albizottság nevében is köszöntötte a résztvevőket, elmondta, hogy a Farsang Kupa a hazai gasztronómia kiemelt rendezvénye, hiszen egy olyan gazdasági ágazatról szól, ahol a legnagyobb hozzáadott érték képződik. Olyan tudásra, hozzáállásra, olyan belső tartásra van szükség ebben a hivatásban, amely a végén a megrendelő, a vendég számára a legmagasabb szintű testi-lelki-szellemi jó érzéseket váltja ki. Bencsik János hozzátette: Tata a méretéhez képest már ma is az ország egyik gasztronómiai fővárosa, s hazánkban és itt a térségben is megvan az a lelkiség, szellemiség és felkészültség, ami a csúcsgasztronómiai szolgáltatások biztosításához szükséges.
A zsűrizés előtti percekben Pető István, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség örökös tiszteletbeli elnöke, aki az első rendezvény óta résztvevője a Farsang Kupának hangsúlyozta: az esemény jelentősége abban mutatkozik meg leginkább, hogy csiszolgatja a versenyzők szakmai tudását, ízlését és arányérzékét, ezért nagy öröm, hogy sok fiatal mutatkozik be. Az elmúlt több mint egy évtized alatt nagyon sok, később világversenyeken is sikeres szakember bontogatta itt a szárnyait, így a Farsang Kupa egyedülállóvá vált az országban, mert nincs máshol olyan verseny, ahol a fiatalok ilyen nagy számban vannak jelen, és ahol a szakmának minden ága megmutatja magát – mondta Pető István.
Krivács András a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség ügyvezető elnöke a helyszínen kiemelte, hogy 2016 a Gasztroélmények Éve Magyarországon, s a tatai verseny ennek nyomán kiváló alkalom arra, hogy a hungarikumok, az agrárium és a turizmus még szorosabban együttműködve tudja megmutatni egymásra támaszkodó hatását. Ez pedig a szakembereket is arra sarkallhatja, hogy minél több élményt és örömet adjanak a vendégeknek az év folyamán.

A megnyitón Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, hogy örömmel tett eleget a szervezők meghívásának, hiszen a kamara kiemelt célja a szakképzés támogatása, a Farsang Kupán pedig olimpiai és világbajnok mesterekkel találkozhatnak a tanulók, akiknek van mit ellesniük a szakma legjobbjaitól.
A zsűrizést követően déltől a nagyközönség előtt is megnyíltak a kapuk, az esti díjátadóig folyamatos volt a zsúfoltság a csarnokban, ahol a versenymunkákkal feldíszített asztalsorok között sétáltak a nézők, érdeklődők, egészen az eredményhirdetésig. Petrezselyem Antalné, Venesz József-díjas mestercukrász, a Farsang Kupa egyik kitalálója és fő szervezője elárulta, hogy minden versenyző egy diplomát kapott, mely egy 1800-as évekből származó könyv egyik korabeli oldala alapján készült. A díjazottak egyedi, fazekasok által tervezett és készített érmeket vehettek át elismerésként, a tanulók ehhez egy kupát, a felnőttek pedig egy fazekas munkát kaptak, és természetesen nem maradtak el a legjobbaknak járó szponzori különdíjak sem.

Ábrahám Ágnes (tata.hu)

2016.03.26. 11:18
   Üzleti magazin


133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!



116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!



107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!



106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!



105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió




2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza
2011

A Közép-dunántúli
Régió Szállás és
Gasztrokalauza
2009 (20 MB)

A Közép-dunántúli
Régió Szállás és
Gasztrokalauza
2008 (23 MB)

vendeg2007.jpg

A Közép-dunántúli
Régió Szállás és
Gasztrokalauza
2007 (26 MB)

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás