szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Székesfehérváron vár a VOK

Sport – kultúra – oktatás – vállalati események kitűnő helyszíne
Székesfehérváron vár a VOK

Ha sportról, kultúráról, oktatásról esik szó, sokak számára, de különösképpen a Székesfehérváron és környékén élők fülében, ismerősen cseng a hárombetűs rövidítés: VOK. A VIDEOTON Oktatási, Kulturális és Sportközpont legendás sportesemények, vállalati összejövetelek, kulturális programok tanúja volt évtizedeken át, és ma is hűséggel szolgálja a város lakóit, vállalkozásait, a VIDEOTON csoport dolgozóit. Az élettel teli intézmény falai közt számos sportegyesület, sport-vállalkozás és egy iskola talált otthonra – tudtuk meg az üzemeltető cég, a VT Üzletközpont Kft. ügyvezetőjétől, Badacsonyi Gyulától.


– Mióta létezik a Videoton Oktató Központ, és milyen céllal jött létre?
– 1984 óta működünk, az indulás óta változatlan néven. Időnként a VÜK rövidítés is előkerül, ez a mozaik szó az üzemeltető VT Üzletközpont Kft.-re utal, de a köztudatban a korábban említett VOK néven vagyunk ismertek. A létesítményt a VIDEOTON nagyvállalat építette, hogy abban saját dolgozói részére oktatási, kulturális és sportolási lehetőséget biztosítson, különféle eseményeknek helyt adjon. A nagyvállalat a versenysportban is az élen járt, a város legnagyobb sportcsarnokában – többek között - a VIDEOTON NB-I-es kosárlabda és kézilabda csapata készülhetett a mérkőzésekre, de emellett lefedhető futófolyosó és teniszpályák, edzőterem várta a sportolókat. Az intézmény a dolgozók oktatásához is színvonalas környezetet nyújtott. A filmvetítési lehetőséget is biztosító színházterem, a hatalmas könyvtár, a tekepálya pedig a kikapcsolódást, a kulturált szórakozást szolgálta. Forgalmas, élettel teli létesítmény volt, egészen 1989-ig.
– A rendszerváltás fenekestül felfordította a hazai vállalati struktúrát. A nagy állami társaságok darabjaikra hullottak, tönkre mentek, átalakultak. Hogyan érintette mindez a VOK-ot?
– A fenntartó VIDEOTON nagyvállalati státusza megszűnt, ezzel az anyagi források is elapadtak, a sport akkoriban nem kapott máshonnan támogatást. A dolgozók tömeges elbocsátásával párhuzamosan a felhasználói igények is zuhanásszerűen csökkentek. A létesítmény kihasználtsága rendkívül alacsony volt. A tisztán egy céghez kötött működési modell nem volt fenntartható. Egy időben a város vállalt szerepet
– résztulajdonosként – a működtetésben, több-kevesebb sikerrel, végül a tulajdonrészt visszavásárolta az újjászervezett VIDEOTON HOLDING Zrt. Ma azonos arányban osztozik a tulajdonjogokon a Készpénz Zrt-vel, akik pénzügyi befektetőként csatlakoztak.

– Hatékonyan üzemeltethető egy ilyen épületegyüttes a mai gazdasági körülmények között?
– Amikor a VOK épült, az energiaárak jóval kedvezőbbek voltak. A mai viszonyok között az üzemeltetés költségei – főleg a régi, elavult gőzfűtésű rendszer miatt – az egekbe szöktek, évente több tízmilliós veszteséget termelve ezzel az anyavállalatnak. Éppen ezért a tulajdonosok úgy döntöttek, az Új Széchenyi Terv keretében, uniós források igénybevételével energetikai felújítást hajtanak végre az épületen. A 138 millió forint pályázati támogatás mellé 63 millió forint saját erőt biztosítottak erre a célra. Egy KEOP pályázat keretében átépítették a teljes fűtési rendszert, új hőközpontot hoztak létre, valamennyi radiátort lecserélték, egyedileg szabályozhatóvá tették. Ennek eredményeként programozható termosztátos szabályozású fűtési zónák jöttek létre. Korábban erre sajnos nem volt mód, minden esetben a teljes épületet fűteni kellett, a valódi igénybevételtől függetlenül.
– Annak érdekében, hogy az energiafelhasználást még jobban racionalizálni lehessen, az épületet teljes egészen leszigetelték. A tetőszerkezet 14 centiméteres, a falak pedig 10 centiméteres hőszigetelést kaptak. A projekt keretében sikerült lecserélni a nyílászárókat is, új, korszerű, jó hőtechnikai paraméterekkel rendelkező ablakok, illetve ajtók kerültek a régiek helyére. Mindettől 30%-os megtakarítást vártak a befektetők. Az eredmény nem maradt el, a csarnok ma már csaknem önfenntartóan tud működni.
– Fogalmazhatunk úgy is, a VOK mára újra megtalálta a helyét a vállalatcsoporton belül, sőt új szerepet vállalva sokrétűen szolgálja mind a környéken élőket, mind pedig Székesfehérvár városát. A VOK szerepének újragondolása, az energetikai korszerűsítés együttesen teremtette meg a lehetőségét a piaci alapon történő gazdaságos működésnek. Erre, lévén, hogy kulturális és sportlétesítményről beszélünk, eddig még nem volt példa.

– Sokan „laknak” itt önöknél, sportegyesületek, egyéni vállalkozók, iskola, események, rendezvények sorozata zajlik, egész évben nyüzsgés tapasztalható a házban. Mi minden található itt?
– Nyitottak vagyunk minden irányba, a cél az, hogy minél jobban kiaknázzuk a VOK-ban rejlő lehetőségeket. Az eddigi munka eredményeként a kihasználtságunk 85% körüli. Rendkívül sokszínű a tevékenységünk. Az emeletünkön például – az egykori oktatótermek helyén – Waldorf iskola működik. Az itt tevékenykedő sportegyesületek – Alba Regio Kézilabda SE, Cunder Kézisuli, Alba Bianca Tennis Club, Gróf Széchenyi Diák SE, MLSZ, KÖFÉM Sport Club – mellett bérlők színesítik a sportkínálatot: boksz klub, kempo, légtornász, falmászó, fallabda, kondícionáló, és kettlebell terem várja az érdeklődőket.
– A VIDEOTON Oktatási Központ saját maga is biztosít, illetve szervez sportolási lehetőségeket: 14 asztal várja a pingpong szerelmeseit, két ketrecfoci pálya bérelhető – a sport mellett akár szülinapi gyermekzsúrokra is –, és minden nap rendelkezésre áll a sportcsarnok egy kis focira vállalatok, baráti társaságok számára.
– Emellett a Videoton a Dolgozókért Alapítvány is többféle sportolási lehetőséget biztosít a tagvállalatok dolgozói részére. Így ők díjtalanul használhatják a kondicionáló termet, illetve részt vehetnek a női torna különböző foglalkozásain: aerobic, basic aerobic, gerinctorna, jóga.
– A sportesemények mellett számtalan rendezvényt szervezünk, illetve befogadunk az év során. A Videoton Dolgozókért Alapítvány szervezésében évről évre visszatérő esemény a Videoton Nyugdíjas Klub farsangi és karácsonyi bálja, a kétévente szervezett Nyugdíjas Találkozó, az asztalitenisz verseny, a Videoton Foci Bajnokság, és a Mikulás Cirkusz. Sokan bérbe veszik a termeinket kiállítások, vásárok, sport-, vagy kulturális események lebonyolításához. Van itt méhészkiállítás, nemzetközi ásványbörze és ékszervásár, babaexpo, szalagavató, gyereknap és számos kisebb-nagyobb sportrendezvény, melyek közül az Alba Regia kézilabda NB-I/B mérkőzések talán a leglátogatottabbak.
– A színháztermünkben számos vállalati összejövetelt bonyolítunk, gyakorlatilag komplex szolgáltatást tudunk nyújtani akár továbbképzésekről, csapatösszetartásról, vagy vállalati sportnapról, üzleti fórumokról, kiállításokról legyen szó. Mindenkit szívesen látunk, az adottságaink, lehetőségeink mellett igyekszünk mindent megtenni a közös siker érdekében.
A szolgáltatásaink weblapunkon is megtekinthetőek: www.vok.hu

-réz

2016.06.28. 20:18
   Regio Regia magazin


139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás