szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


1,6 milliárdos fejlesztés a Gyermelyinél

2016 legnagyobb mezőgazdasági beruházása
1,6 milliárdos fejlesztés a Gyermelyinél

A 100%-ban magyar tulajdonú Gyermelyi Vállalatcsoport Szomor-Somodorpusztán adta át legújabb növénytermesztési központját. Az 1,6 milliárd forintos, egy év alatt tető alá hozott beruházás hozzásegíti a céget ahhoz, hogy korszerű és hatékony módon intézze mintegy 8700 hektárnyi szántóterületén a termelést.

A Gyermelyi Vállalatcsoport Magyarország egyik meghatározó élelmiszeripari vállalkozása. A fő termékei: a tészta, a liszt és a tojás, széles körben ismertek és kedveltek. Azt azonban kevesen tudják, hogy egy teljesen zárt vertikumot is működtet, termékeit Európában is egyedülálló módon az alapanyag-termeléstől kezdve kontrollálja.
A Gyermelyi tészta és liszt alapanyagát előállító növénytermesztési ágazat életében fontos mérföldkövet jelent a most átadott új központ. A 8800 hektáron tevékenykedő ágazat eddig három telephelyről végezte a földek művelését, a tevékenység szervezését. Ezt váltja fel a 7,4 hektáron elterülő új központ, mely a megművelt földterület középpontjában, hatékonyan képes megszervezni a versenyképes termelést.  Az egy év alatt végrehajtott, 1,6 milliárd forintos, teljesen önerőből megvalósított beruházás eredményeként létrejött új telepen kapott helyet egy 2600 m2-es fedett gépszín, melyben jó körülmények között tárolható a több milliárd Ft értékű, 15 kombájnból, 3 önjáró permetezőből és 34 traktorból álló eszközpark.
Az elmúlt években kialakított korszerű géppark megteremtette az átállás lehetőségét a XXI. századi igényeknek megfelelő precíziós növénytermesztésre. A telepen található továbbá egy 25 t/óra kapacitású terményszárító, melyhez egy automata betárolású, a későbbiekben tovább bővíthető 6600 t befogadóképességű terménytároló csatlakozik.
Része volt a beruházásnak egy 1700 m2-es, 4 szerelőállásos gépműhely, a hozzá tartozó raktárral, az eszközök tisztítását szolgáló zárt, meleg vizes mosóval, valamint a 75 főt kiszolgáló központi épülettel. Az épületek kialakítása és a beépített technológiák az energiatudatosság és a környezetvédelem szempontjainak is megfelelnek.
A kiváló minőségű és egyúttal impozáns mennyiségű élelmiszert gyártó Gyermelyi Vállalatcsoport külön értéke, hogy mindmáig teljes egészében magyar tulajdonban van. A cégcsoport több évtizedes, szerves fejlődése alatt is meg tudott maradni hazai kézben. A tulajdonosok zömében Gyermelyhez kötődő magánszemélyek, sokan közülük ma is aktív dolgozók, vagy vezetők a cégnél.

– Ha a Gyermelyi nevét meghallják az emberek, a legtöbben a tésztára asszociálnak. Mások azonban tudják, hogy a Gyermelyi Zrt. két korszerű malmot is működtet, a szakmabeliek pedig azzal is tisztában vannak, hogy cégünk az ország legnagyobb tojástermelője is egyben – vezette fel a társaság bemutatóját az eseményen Tóth Béla. A Gyermelyi Zrt. igazgatója ismertette a vállalkozás elmúlt évtizedeit, és kifejtette: a Gyermelyit mindenkor a fejlődés, a továbblépés igénye jellemezte. Hozzátette: a cégnek nagytudású növénytermesztési munkatársakra és jól képzett traktorosokra egyaránt szüksége van. A központ megfelelő munkakörnyezetet kínál számukra.

– Nem a semmiből keletkeznek a nagy dolgok, a tradíciók és a kitartó munka meghozza gyümölcsét – jelentette ki az eseményen Dr. Völner Pál. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Komárom-Esztergom megye országgyűlési képviselője elmondta: a rendszerváltás után sok termelőszövetkezetnek nem sikerült egyről a kettőre jutnia, sőt, megmaradnia sem. A Gyermelyi története és folyamatos sikere jó példa arra, hogy „így is lehetett volna”. A vidék megtartó erejéről a térségben nem lehetne beszélni, ha nem volna a Gyermelyi – fogalmazott az államtitkár.

– Nagy öröm számomra, hogy újra itt lehetek azt követően, hogy nem is olyan rég egy korszerű malmot adtunk át itt Gyermelyen – mondta el a rendezvényen megtartott köszöntőbeszédében Dr. Fazekas Sándor. A földművelésügyi miniszter kijelentette: az 1,6 milliárd forintból megvalósított fejlesztés egyben Magyarország egyik legnagyobb mezőgazdasági beruházása is az idei esztendőben. A Gyermelyi fejlesztése jól illeszkedik a kormány agrárfilozófiájába is, mely a magasabb hozzáadott értéket, és a korszerű technológiai színvonal megteremtését tűzi ki célul. Ennek a törekvésnek már látszanak a jelei: az elmúlt években úgy tudott növekedni a mezőgazdaság termelése, hogy közben mintegy 30 ezer új munkahely jött létre az agráriumban.

Az agrártárca vezetője beszédében emlékeztetett a minisztérium és a Gyermelyi Zrt. 2015-ben kötött megállapodására. Kiemelte, hogy idén ez az egyik legnagyobb mezőgazdasági beruházás. A fejlesztés jól szimbolizálja a kormány agrárfilozófiáját, melynek egyik fontos eleme, hogy hazánk jobban tudjon élni a mezőgazdaság adta lehetőségekkel. Abban, hogy az uniós és a hazai piacon is meg tud küzdeni a konkurenciával, a Gyermelyi Zrt.-nek is komoly szerepe van. Fazekas Sándor megjegyezte: a Gyermelyi Zrt. működése is ezt példázza, a termelés- és piacszervezés hatékonysága, jól átgondolt beruházások jellemzik a céget. A miniszter szerint a cél a termelés volumenének növelése, mely több munkahelyet is eredményez, korszerűbb technológia mellett. Erre jó példa a Gyermelyi beruházása is – fogalmazott a miniszter, aki gratulált a társaságnak az elért eredményeihez.
A Gyermelyi Vállalatcsoport sikerének titka, hogy a megtermelt eredmény nagy részét az alkalmazott technológia és minőségirányítási rendszer állandó fejlesztésére fordítja. A cégcsoport az elmúlt öt évben több mint 12 milliárd Ft-ot fordított beruházásokra. A most átadott növénytermesztési központot követően 1,5 milliárd Ft-os beruházással még az idei évben elkészül egy új takarmánygyár, mely megalapozza a tojástermelés tervezett fejlesztését. A tésztaértékesítés folyamatos növekedése hozta magával egy újabb automatizált magas raktár megépítésének szükségességét. A szintén milliárdos értékű, 8500 raklap befogadóképességű raktár építése még az ősszel megkezdődik, melyet várhatóan a tésztagyár bővítése fog követni. Ezekkel a beruházásokkal jó méretgazdaságosságú, európai léptékben is hatékonyan működtethető termékpályák jönnek létre. Ezzel a hazai és az exportpiacokon való versenyképesség is növekszik.
A Gyermelyi Vállalatcsoport mind a hazai élelmiszeripari hagyományokat, mind pedig üzleti modelljét tekintve igazi magyar sikertörténet.

VK

2016.06.28. 20:23
   Regio Regia magazin


138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás