szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Corner Hotel a város közepén

Egy jó étterembe elmennek az emberek
Corner Hotel a város közepén

„Valakit vendégül látni, annyit jelent, mint felelősséget vállalni azért, hogy mindaddig, amíg nálunk van, gondoskodunk róla, hogy jól érezze magát.” – olvasható a dunaújvárosi Corner Hotel & Kávéház honlapján hitvallásuk a vendéglátásról. Aki járt már itt, jól tudja, hogy Grábics Gábor és csapata, vérbeli vendéglátósokként mindent megtesznek azért, hogy az idelátogató kellemes, pozitív élménnyel gazdagodhasson.

Itt minden a vendégről szól: a hangulat, az ízek, a társasági események, de még a fejlesztések is. Előbb az éttermüket bővítették egy nagyobb terasszal, majd a közelmúltban hotelt nyitottak. Emellé már dukált az éjjel-nappal nyitvatartó melegkonyha, a következő lépés pedig a konyha kapacitásbővítése, a szálloda továbbfejlesztése lesz. Sikereiket, eredményeiket nem csak visszatérő vendégeik igazolják vissza, de nemrégiben a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara díját is átvehették, elnyerték az „Év vállalkozása” címet.

– Ezt a díjat nagyon komoly elismerésként éltük meg, igazán büszkék vagyunk arra, hogy a középvállalkozói kategóriában olyan eredményt tudtunk elérni, amire már a környezetünk is felfigyelt. 1993-ban alapítottuk a társaságot, több mint húsz év munkájával sikerült tehát idáig eljutnunk. Az üzlettársammal, Pinczési Istvánnal 1997 óta dolgozunk együtt, és ma egy olyan cégcsoportot irányíthatunk, amely hat nagyobb és sok kis cégből áll. Néhány kivételével valamennyi alapítója az anyacég, a Corner Trade Kft. Fő tevékenységünk a pénzváltás, országos hálózatunkban, 15 városban, 16 pénzváltót működtetünk, és 10 zálogházunk van. 160 saját és 50 külsős munkatársunk dolgozik a Corner Cégcsoporton belül.
– A dunaújvárosi vendéglátóegységünk, a Corner Hotel & Kávéház egyedülálló színfoltja tevékenységi palettánknak.  A kávéház-étterem már sok-sok éve öregbíti a Corner csoport jó hírét, míg a 2015 tavaszán átadott hotel – mellyel régóta dédelgetett álmom vált valóra – új tagja a csapatnak. Eredeti szakmámat tekintve ugyanis szállodás vagyok, és sokat jelent nekem ez az épület. Valaha itt működött a neves szállodalánc, a Hungarhotels egyik tagja, az Aranycsillag. Még tanulóként kerültem ide, felszolgálónak, ám két hónap után kineveztek üzletvezető-helyettesnek. Fiatalon megkaptam tehát a lehetőséget, hogy bizonyítsak, és én éltem is vele. 13 éven át dolgoztam ebben a csodálatos, nagy szállodában, ugyanabban a beosztásban.

Az egykoron patinás hotelt – mint megannyi társát a rendszerváltás idején – bezárták. Az épület első emeleti szárnyát a Dunaújvárosi Vasmű hasznosította, a szobák helyén irodákat és egyéb kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki. A Corner Trade Kft. visszavásárolta az egykori szálloda egy részét, és visszaadta annak eredeti funkcióját. A tízszobás kis hotel kialakítását Grábics Gábor a Corner Cégcsoport megbízható, jól bevált partnerére, a Grabarics Építőipari Kft.-re bízta. A helyi központú, magyar tulajdonú építőipari vállalkozás ezúttal is magas minőségű munkát végzett, és a hotelt pontosan, a vállalt határidőre adta át üzemeltetőjének.

- Szállodánk a nyitás óta maximálisan visszaigazolta az elképzeléseinket. Míg mások arról panaszkodnak, hogy elmaradnak a vendégeik, addig mi 40-50%-kal tudtuk növelni a forgalmunkat. Sokat köszönhetünk ennek a kis hotelnek, hiszen ez hozta magával azt, hogy éjjel-nappal nyitva tartsunk. Tíz szobáért ugyanis nem érdemes külön recepciót létrehozni, ezt a feladatot a már meglévő személyzetre bíztuk, és ha már így is, úgy is nyitva kell tartanunk, célszerűnek láttuk, hogy 24 órás melegkonyhát biztosítsunk. A szállóvendégeinktől nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk. Nagyra értékelik, hogy ha az éjszaka közepén érnek is ide, finom meleg étellel zárhatják fárasztó útjukat, és egy kellemes vacsora elfogyasztását követően térhetnek nyugovóra. De a városban élők is felfedezték már a lehetőséget, így szépen növekszik az éjszakai forgalmunk is. Ehhez persze az is hozzájárult, hogy éttermi részünket is bővítettük, 50 férőhellyel megnagyobbítottuk a teraszunkat. Törekedtünk arra, hogy igényes, hangulatos környezetet alakítsunk ki. A terasz felületét például massarandubával fedtük le. Ez az örökéletű trópusi fa, amellett, hogy csodás küllemű, rendkívül ellenálló, így a magas minőségű járófelületre a lábunk alatt hosszú évtizedeken át bizton számíthatunk.A terasz egy részét téliesítettük is. Hideg időben több infrasugárzóval fűteni tudjuk ezt a részt. A vendégeink nagyon hálásak azért, hogy kora tavasztól késő őszig élvezhetik a teraszunkat.

A Corner Hotel visszafogott eleganciájával, szépen berendezett szobáival az igényes szálláshelyek közé tartozik. A város szívében, középen, de mégsem a középpontban van. Az egyszerűséget, a nyugalmat és a kényelmet tartották szem előtt kialakításakor. A hotelben modern technológiát alkalmaznak, minden, – még a lift is – kártyával működik, és ez rendkívüli biztonságot nyújt lakóinak. A belsőépítész kerülte a luxust, meleg hangulatú, otthonosan berendezett szobákat álmodott a Hotel Cornerbe. Az ízléses belső terek - különösen a lakosztályé, az egy térben lévő impozáns fürdőkáddal -, mégis a legmagasabb kategóriájú szállodák luxushangulatát idézik. Nem véletlen, hogy a szállóvendégek a háromcsillagos minősítést eggyel magasabb fokozatúnak vélik.

- A tízszobás hotel megnyitásával a fejlesztési terveinknek csupán az első szakaszát valósítottuk meg. Hamarosan folytatni szeretnénk a munkát. A következő lépés a konyhánk bővítése lesz. Az, hogy mikor kezdhetünk bele, építőipari partnerünktől is függ, mert természetesen ezt is Grabarics Gáborékra szeretnénk rábízni. Ez a munka komoly erőpróba elé állít majd minket és a kivitelezőnket is. A jelenlegi épületen belül már nem tudunk tovább terjeszkedni, csak lefelé bővülhetünk. Speciális építkezési módra lesz szükségünk, csak szakaszosan tudunk haladni az építkezéssel, ami két-három hónapig is elhúzódhat. Ez idő alatt – bár nyitva leszünk, de - sajnos le kell állítanunk a melegkonyhánkat.
- Nagy kihívás, de mindenképp szeretnénk mielőbb meglépni, mert ebben látjuk a jövőnket. Ha minden a terv szerint halad, akkor jövő év végéig be tudjuk fejezni. Ha ez megvan, tovább léphetünk a szállodafejlesztéssel. Újabb tíz szobát egészen biztosan bevállalunk, a harmadik szakaszt pedig majd a forgalomtól, az igényektől tesszük függővé. Harminc szobánál viszont megállunk.

A fejlesztések új munkahelyeket is teremtenek. Az induláskor 4 új kollégával számoltak, de a 24 órás nyitva tartás miatt már most 10 fővel gyarapodott a létszámuk. 7 szakács, 10 felszolgáló, 2 szobalány, összesen 25-en dolgoznak váltott műszakban azon, hogy a Corner Hotel & Kávézó vendégei maximálisan elégedettek legyenek.
Grábics Gábor azonban nem csak saját csapatának formálásán dolgozik, tágabb értelemben is szívesen vállal szerepet a közösségért. A dunaújvárosi Horvát Kisebbségi Önkormányzat munkájának negyedik ciklusában vesz részt önkormányzati képviselőként. Pro-Pentele-díjjal tüntették ki a dunaújvárosi Pentele városrészben – ahol ő maga is él - végzett áldozatos munkájáért. Ugyancsak átvehette a neves fotográfusról, Rosti Pálról elnevezett díjat is, melyet azzal érdemelt ki, hogy a Corner Kávéház nyitása óta rendszeresen fogadja, kiállítja a fotográfusok munkáit. Grábics Gábor azonban nem csak közösségi, de közösség formáló ember is, életre hívta a Borbarátok Klubját, melynek havonta esedékes találkozóihoz, neves borászok borbemutatóihoz természetesen a Corner Kávéház ad otthon.

- Minden szakmában a legfontosabb, hogy legyen egy jó csapat! Csak így lehet jót produkálni. Gyakran mondom a kollégáimnak, hogy egymagában senki sem juthat messzire, ahhoz, hogy egy elképzelés valóra váljon, egy olyan brigád kell, amely azt képes végrehajtani. A kollégáim szigorúnak tartanak, és valóban, én sok mindenért szólok, és el is várom, hogy azonnal meg is csinálják, amit kértem. Meggyőződésem, hogy az úgy helyes, és hogy az szolgálja a vendégek érdekét, ezáltal minket is. Egy biztos, aki elfogadja a „corneres értékrendet” és megtanulja a minőségi munkát, az bárhol a világon képes lesz helytállni.
- Hiszem, hogy a jó étterembe igenis, elmennek az emberek. Ha jó a konyha, barátságosak az árak, mosolygós, figyelmes a személyzet, szép a környezet, akkor rendszeresen visszatérnek a vendégek. Ez az, amiért ebben a szakmában érdemes dolgozni.

Cseh Teréz

2016.09.22. 08:43
   Regio Regia magazin


138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!



116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!



107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!



106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!



105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió




2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás