szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
Üzleti Kiskártya a KEM-Bridge Nettől rövid elkészítési határidővel! -=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Rendőrségi hírek

Bűnügyek, balesetek, rendőrségi felhívások, útellenőrzések, katasztrófavédelem.

Megnézem >>>

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

   Kapcsolat

KEM-Bridge Net

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon / Fax: 34/310-971

E-mail: info@regioregia.hu

Web:
www.regioregia.hu

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Programajánlat

! Balatonfüred és térsége !
! Badacsony és környéke !
! Sümeg és Tapolca környéke !
! Pápa környéke !
! Veszprém és Várpalota környéke !
! Bakony !
! Komárom és Bábolna térsége !
Esztergom és a Dunakanyar
! Bicske és Csákvár környéke !
! Tata és Tatabánya környéke !
Velencei-tó és környéke
! Dunaújváros és környéke !
Mezőség és Sárvíz
! Székesfehérvár és környéke !

Valami kimaradt?
Ajánlj Te is programot!

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


A Kertbarát Kör kiállítás-megnyitója

Közel 100 lekvárból választották ki a legfinomabbat
A Kertbarát Kör kiállítás-megnyitója

Kellerné Szász Anikó, a Berhidai Kertbarát Kör vezetője minden évben elmondja a csodásnál csodásabb kiállításukon, hogy az idei volt a csúcs, most már kifogytak az ötletekből, fogalmuk sincs, mit lehetne kitalálni a jövőre nézve. Aztán, amikor eljön a következő évi kiállítás napja, mindig mosolyogva fogad, és lelkesen meséli, mi az adott év tematikája, milyen gondolatok mentén építették fel új terménybemutatójukat. Nem volt ez másképp most sem. Kreativitásuk határtalan.

- A Berhidai Kertbarát Kör idei kiállítását Európa országai ihlették. Nap, mint nap beszélünk róluk, egyre közelebb kerülünk hozzájuk, igyekszünk megismerni őket. Ugyanakkor, ha feltesszük a kérdést: milyen zöldségek, gyümölcsök, fűszerek jellemzőek ezekre az országokra, már koránt sem annyira egyértelmű a válasz. Pedig ők napi szinten használják mindezeket, és a nyitott határoknak köszönhetően ma már hozzánk is eljut minden. Legtöbbünk még csak csipeget ezekből a különlegességekből, ezért úgy gondoltuk, segítünk kicsit jobban megismerni a lehetőségeket.
- Európa néhány országának sajátos „kerti-kínálatát”, jellegzetes ízeit idéztük meg egy-egy kiállítási szigetünkön. Persze, ha csak önmagukban a terményeket helyeztük volna el, az sok helyütt elbizonytalanította volna a látogatót, éppen hol is jár, Európa mely tájáról valók a látottak. Ezért minden szigeten elhelyeztük az adott ország egy-egy emblematikus épületét, vagy a rájuk utaló tárgyakat. Így került egy kis Eiffel-torony Franciaországhoz, egy szélmalom Hollandiához – no meg a holland papucs és a tulipánok -, Magyarországhoz pedig a Balatont varázsoltuk kis kiállítóterünkre. Így már bátran a tárgyak mellé rakhattuk a jellegzetes növényeket: Franciaország híres provance-i fűszerkeverékének összetevőit, a kakukkfüvet, majorannát, turbolyát, oreganót, rozmaringot, bazsalikomot, tárkonyt, lestyánt, borsfüvet, zsályát, babérlevelet és a kaprot. Hollandiánál megtalálhatóak a zöldség vetőmagok, és a vetőburgonya, hiszen innen hozzuk be a legtöbbet. A magyar sziget elhagyhatatlan része lett a makói vöröshagyma, a fűszerpaprika, a fokhagyma. A németek sárgarépa fogyasztásukról „hírhedtek”, állítólag még a pörköltféléjükbe is tesznek belőle. De az oroszokról is köztudott, hogy imádják a céklát, a káposztát, híres ételük a borscs is ezekből készül.

- A lekvárversenyünk is nagy népszerűségnek örvend, idén is közel 100 alkotás érkezett. Bede Róbert, mesterszakács legalább olyan izgatottan várja minden évben a zsűrizést, mint jómagam. Elképesztően kreatív, ízekben gazdag variációk születnek. Egyre bátrabbak az asszonyok, használják a világ fűszereit – nem csak a fahéjat, és a szegfűszeget -, de a déli gyümölcsöket is, és egyre több a fügelekvár is. Az én idei kedvencem a sajátjaim közül, a karácsonyi szilvalekvárom, de imádom a sárgarépa lekváromat is, melyet egy kis currys fuvallattal készítettem. A hagyományost persze nem kell elfelejteni, azokra mindig szükség van, de érdemes kísérletezni, új ízeket kipróbálni, mindenkinek csak javasolni tudom.

-réz

2016.09.22. 08:49
   Üzleti magazin


132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!



116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!



107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!



106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!



105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió




2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza
2011

A Közép-dunántúli
Régió Szállás és
Gasztrokalauza
2009 (20 MB)

A Közép-dunántúli
Régió Szállás és
Gasztrokalauza
2008 (23 MB)

vendeg2007.jpg

A Közép-dunántúli
Régió Szállás és
Gasztrokalauza
2007 (26 MB)

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás