szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


24. Berhidai Napok

Idén is a helyieket megkérdezve állították össze a programokat
24. Berhidai Napok

Kegyes volt a sors, ragyogó, napfényes hétvégén ünnepelhettek a berhidaiak szeptember 9-10-11-én. „Idén nem lesz gumicsizmás party” – utalt köszöntőjében Pergő Margit polgármester a tavalyi esős időjárásra. A háromnapos programsorozat ezúttal is a hagyományos tematikára épült: teret adott a helyi csoportok bemutatkozásának, neves sztárok szórakoztató előadásainak, kiállításoknak, játszóházaknak, éjszakai focinak, főzőversenynek és az ezeket kísérő vásári sokadalomnak. Az első napon, péntek délután – ahogy az már szokásos - az ünnepélyes megnyitó keretében adták át az idei berhidai kitüntetéseket.

A Berhidai Napok nulladik programja – még a hivatalos kezdés előtt - a Berhidai Kertbarát Kör kiállításának megnyitója. A lelkes kis társaság ezúttal is kitett magáért, az általános iskola tornaterméből egyfajta bőségszarut varázsoltak terménykiállításukkal. A negyven tagot számláló civilszervezet aktívan részt vesz a kisváros életében, az év során több alkalommal előadásokat szerveznek, és a közösségi munkából is kiveszik a részüket. Az idei évben például két új magaságyással gyarapították az iskolaudvart, így minden osztály saját kis területén kertészkedhet, hogy aztán a közösen megtermelt finomságot az Egészségnapon együtt fogyaszthassák majd el – mutatott rá köszöntőjében a Kertbarát Kör érdemeire az Ady Endre Általános Iskola igazgatónője, Fornai Marietta.

A szabadtéri programok felvonulással indultak a Várpalotai Bányász Fúvószenekar és az Eszterlánc Mazsorett Együttes zenei kíséretével. A nagyszínpadon ezúttal is mindenkit jókedvre hangolt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulóinak, illetve a Süni, és a Hétszínvirág Óvoda apróságainak zenés-táncos műsora. A polgármesteri köszöntőt követően a nagyszínpadra szólították Berhida város idei évi kitüntetettjeit.
A városvezetők a Berhidáért kitüntető címet Jancsek Mária, matematika-fizika tanárnak adományozták, aki 1992-től nyugdíjba vonulásáig a Berhidai Általános Iskola igazgató-helyetteseként tevékenykedett.

A Berhida Nívódíja címet Fésüs Éva, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola magyar nyelv- és irodalom tanára vehette át, aki Berhida kulturális életének elismert, nagyra becsült tagja. Megalapítója a PERSZE, Peremarton-gyártelepi Színjátszó Egyletnek, és az utánpótlást biztosító PERESZKE Csoportnak. Országos versenyeken szerepelnek, ahol évről évre döntős helyezést érnek el. A Gyermekszínjátszó Fesztiválon Arany minősítést kaptak.

Elismerő Oklevelet 2016-ban három személy vehetett át: Benes Magdolna, kalapácsvető, illetve nehézkalapácsvető, aki a senior korosztályban 14-szeres világbajnok, 8-szoros Európa-bajnok, 16-szoros Országos-bajnok. A 2014-es világranglistán nehézkalapácsban a korosztályában az első, míg kalapácsvetésben a negyedik helyen állt. 2015-ben Veszprém megyében az „Év Sportolója”. Negyvenes évei derekán kezdett versenyszerűen sportolni, eredményeit azóta sikerült elérnie.
Varga József, népdalénekes szintén Elismerő Oklevéllel térhetett haza. A kulturális területen végzett elkötelezett, példamutató munkavégzésével öregbítette Berhida és az Őszi Napfény Nyugdíjas Klub, illetve az Őszi Napfény Nyugdíjas Népdalkör hírnevét. A klubok meghatározó alakjává vált, így méltán érdemelte meg a kitüntetést.
Bittman Károlyné 35 éven át dolgozott gyermekgondozóként a Csecsemőotthonban. Az 1983-ban létrejött nyugdíjas klub alapító, és vezetőségi tagja, háziasszonya. A tánccsoport és a népdalkör munkájában is részt vállalt. A klub „Katusnénije”, a nyugdíjas klub meghatározó személyisége.

Az ünnepélyes nyitóprogramot követően a nagyszínpadon a Grácia hegedűtrió műsorát tekinthették meg az érdeklődők, majd őket a Funthomas Band és a Hangár 21 élő koncertje követte. A napot a Ciklon Együttes bulija zárta a sörsátorban.
Akiket nem vonzottak a zenés programok, este héttől szurkolhattak az éjszakai focikupán részt vevő csapatoknak, vagy megcsodálhatták Tóth Zoltán fotóit a „Berhida a drón szemével” című kiállításon.

Szombaton délelőtt a Várpalotai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési programja keretében lehetőség nyílt a kerékpárok regisztrálására. Az így rendőrségi nyilvántartásba vett bicajokra feltűnő matrica került, ami remélhetőleg elriasztja majd a tolvajokat.
A gyerekeket is számos szórakozási lehetőség várta: Játéksziget, Jurtapalota – középkori játékokkal -, a Toborzóponton pedig bárki kipróbálhatta a katonai eszközöket. Kora délután Belső Lászlóné keramikus kiállítását nyitották meg a Szent Kereszt Kistemplomban, majd a Béb Trió interaktív gyerekműsora következett.  A délután ismét a zene és a tánc jegyében telt – a Vision Hip-Hop Dance táncbemutatója után egymást követte a nagyszínpadon Csomai Zoltán és a Pere-Rúzs, Kökény Attila, Vikidál Gyula, a Sub Bass Monster, és a Back II Back. Az este látványos animációs lézershow-val, és ismét a Ciklon Együttes bulijával zárult.
A második napra jutott még egy kiállítás-megnyitó: Meleg Máté papnövendék műveit csodálhatták meg az érdeklődők a Szent László katolikus templomban.

A vasárnap ünnepi szentmisével indult, melyet Herdics György címzetes apát celebrált a helyi katolikus templomban. Immáron hagyomány, hogy a zárónap délelőttjén főzőversenyre érkeznek a környező települések polgármesterei. A főzőcske alatt háromdimenziós filmvetítésen ismerkedhettek Berhidával, és a magyar várakkal az érdeklődők. A délelőtt egy jótékonysági autós találkozóval zárult, a rendezvénnyel a város lakói Vörös Klaudiát segíthették.

Délután Bede Róbert mesterszakács – immáron évről évre visszatérő vendégként – értékelte a Kertbarát Kör lekvárversenyének produktumait.
A késő délután a hagyomány jegyében zajlott. A Kákics Együttes népzenei műsora után a helyi táncegyüttesek és népdalkörök mutatták be tudásukat.
A hivatalos zárás előtt még egy díjátadóra sor került, a Virágos Berhidáért díjat idén hatan is érdemelték ki.

A 24. Berhidai Napok zárókoncertjét a nagyszínpadon Vastag Tamás adta, míg a Református templomban Sipos Csaba és a Dudari Énekkar komolyzenei hangversenyével búcsúztak.

A lekvárverseny díjazottjai:

- Barack – Újvári Józsefné
- Klasszikus gyümölcs (Birs) –
Újvári Kálmánné
- Vegyes gyümölcs (Csoki-paprikás- szilva) Kellerné Szász Anikó
- Zöldség (rebarbara-alma- sárgarépa) Gáspár Lászlóné
- Kreatív különleges lekvár
(sárgabarack-menta) Horváth Istvánné
- Különdíj (feketeerdő-meggy)
Csendes Anett

A virágos Berhidáért versenyben 6 kiemelkedő díjazott volt: Holányi Julianna, Reider Krisztina, Szabó Henrik, Csirke Sándorné, Gergely Lászlóné, özv. Csonnó Lászlóné

-réz

2016.09.22. 08:49
   Regio Regia magazin


138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás