szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Minden igényt kielégítő kínálat

Az AgromashEXPO és az Agrárgépshow is elismerést hozott
Minden igényt kielégítő kínálat

Az IKR Együttműködés mezőgazdasági gépforgalmazói – az IKR Gépkereskedelmi Kft. és az Invest Gépkereskedelmi Kft. – nagy sikert arattak termékeikkel a teltházas AgromashEXPO-n. Mind a kiállítói, mind a látogatói létszám csúcsot döntött, negyvenötezren tekintették meg az idei év mezőgazdasági gépcsodáit. A nagysikerű seregszemléről, termékkínálatukról a két cég ügyvezető igazgatóját, Bánki Lorándot és Szaxon Róbertet kérdeztük.

– Mit tud nyújtani partnereinek az IKR Gépkereskedelmi Kft.?
– Fiatal, de mégis nagy múlttal, és tapasztalattal rendelkező társaság a miénk – kezdi a beszélgetést Bánki Loránd. – 2010-ben kezdtük meg a tevékenységünket, de igazán lendületet 2014-ben kaptunk, amikor az IKR Zrt. csődprogramját követően számos márka forgalmazását, és vele együtt az addig felhalmozott tudást, szakértelmet is átvettük. Egy fiatal, agilis csapat jött létre, akikkel olyan termékpalettát szerettünk volna kialakítani, amely képes a mai gazdaságok minden igényét kielégíteni.
– Olyan minőségű, de mégis megfizethető márkákat kutattunk fel, melyek nemcsak, hogy megfelelnek a vevői elvárásoknak, de mellette a hazai forgalmazásban a kizárólagos importőri jogokat is megszerezhettük. 2016-ra olyan termékpalettát tudtunk összeállítani, amelyről - bátran állíthatom - a legkisebbtől a legnagyobb gazdaságig minden igényt képes kielégíteni.
– A termékkínálatunk tehát új márkákra épít, az üzletpolitikánk azonban a régi: bármilyen igény érkezzék is az ügyfél részéről – még, ha az nem is szerepel az általunk képviselt márkák között – mindenre találunk megoldást. Bizalomra építjük az együttműködést, az ország minden pontján rendelkezünk üzletkötő kollégákkal, és 24 órás alkatrész-ellátási szolgáltatást, biztos szervizhátteret nyújtunk ügyfeleinknek. Ezen a téren szorosan együttműködünk partnerünkkel, az Invest Gépkereskedelmi Kft.-vel.

– Milyen márkák sorakoznak az említett palettán?
– 2016 októbere óta a McCORMICK traktorok kizárólagos forgalmazói vagyunk Magyarországon, egész pontosan jelenleg 15 megyére van meg ez a jogosítványunk, de ez hamarosan tovább növekszik. Nagy múltú márkáról beszélünk, mely az 1830-as években indult Amerikából. A gyártás ma Olaszországban történik, ahol kifejlesztették a márka X-generációját, és létrehoztak egy minőségben és árban minden igényt kielégítő modellválasztékot.
– Egy másik olasz márka – az ANGELONI munkagépei - mellett is letettük a voksunkat, így az előbb említett minőségi traktoraink mellé hasonló minőségű munkagépeket is tudunk kínálni. Ezeket az eszközöket a gyártó rendkívül kemény körülmények között teszteli, gyakorlatilag elnyűhetetlenek. Öt év gyártói garancia van valamennyire, ami ebben a műfajban ritkaságnak számít.
– Szárítógépekből is szép számú referenciával rendelkezünk országos szinten. A jól bevált, a kor előírásainak maximálisan megfelelő francia FAO márkát forgalmazzuk. Ez egy nagyon korszerű, fix telepítésű terményszárító rendszer, melynél gyakorlatilag nincs meghibásodás. Az egyik legnagyobb referenciánk a nagyigmándi Cornmill Hungary Kft. A fix telepítésű berendezések mellet AGREX márkájú mobil szárítókat is szállítunk partnereinknek.
– 2015 végén kezdtük el az MTZ traktorok forgalmazását. Ez a márka Magyarországon az eladási statisztikák élén áll. Úgy láttuk, hogy a Dunántúlon ennek ellenére kevesen kínálták ezeket a termékeket, ezért felvettük a palettánkra. Rendkívül népszerű gépek, a legtöbb típus (a McCORMICK traktorok mellett) az éppen most nyíló kertészeti pályázatokba is beilleszthető.
– Végül igazi kuriózum a termékpalettánkon a CLAYDON technológián alapuló angol direktvető gépünk, melyet egy angol farmer, aki maga is aktív gazdálkodó, fejlesztett ki. A márkával 2016-ban ismerkedtünk meg, a brit kereskedelmi kamarával együtt vizsgáltuk, hogy az Angliában piacvezető termékcsaládot hogyan vezethetnék be itt Magyarországon. A CLAYDON-féle módszer hihetetlenül költséghatékony megoldás. Egyetlen géppel elvégezhetőek a feladatok a talajműveléstől a vetésig, a műtrágyázásig. Normál esetben az egy hektárra jutó költség 198 euró körül van, a Claydon-technológiát alkalmazva ezt 65 euróból tudjuk megvalósítani. A gép ára egy 500 hektáros terület esetén 2 év alatt megtérül.

– A szakma - úgy tűnik - máris megadta a bizalmat a technológiának, hiszen sorra nyerik a díjakat.
– Első alkalommal tavaly augusztusban mutattuk be a CLAYDON-féle hybrid T6-os vetőgépünket a hazai nagyközönség előtt, a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon termékfejlesztési különdíjat kaptunk érte. Az AgromashEXPÓn ugyancsak jól szerepeltünk vele, a termékfejlesztési nagydíj prémium minősítő oklevelét vehettük át. A kiállításon sokan felfedezték ezt az újdonságot, és szép számmal vannak, akik már most elkötelezték magukat a márka mellett.
– Referenciánk már a kunmadarasi telephelyünkön munka közben is megtekinthető, kipróbálható, és reméljük, hogy az első betakarítás eredményei a gyakorlatban is visszaigazolják majd a számainkat, és ettől várhatóan ugrásszerűen megnő az érdeklődés a termék iránt. A rendszer erőssége éppen egyszerűségében rejlik: kiváló minőségű, edzett anyagból, minimális kopó alkatrésszel készítik a gépeket. Rendkívül strapabíró szerkezet.
– A jó eszköz tehát adott. Az igazi kihívás az, hogyan érjük el a változást a gazdák fejében. Sajnos egyelőre csak azt nézik, mi az, amit ma ki tudnak fizetni, ahelyett, hogy a jövőbe tekintenének. De, ha a gyakorlat visszaigazol minket, ez is egészen biztosan megoldódik.

– Az IKR Cégcsoporton belül két mezőgazdasági gépkereskedő cég is működik. Önök konkurensei egymásnak?
– Annyiban igen, hogy mindketten mezőgazdasági gépeket forgalmazunk – veszi át a szót Szaxon Róbert, de teljesen eltérő márkákat képviselünk, és különböző parnerkörnek szállítunk. A mi társaságunk, az Invest Gépkereskedelmi Kft. prémiumkategóriás gépeket forgalmaz, és elsősorban az igényes vásárlói kört célozza termékeivel. Ehhez egy magasabb színvonalú háttérszolgáltatást is nyújtunk, jelentős létszámú szervizes kollégával, 24 órás alkatrész-ellátással. Egyfajta közös bázisra építünk az IKR Gépkereskedelmi Kft.-vel ezen a téren. A szervizes kollégáink felkészültek az általuk forgalmazott márkákból is.
– Létszámunkban, és tapasztalatainkban is kicsit nagyobb múltra tekinthetünk vissza – 2002-ben alapítottuk a céget, kifejezetten mezőgazdasági gépek forgalmazására. Jelenleg 75 fő dolgozik a társaságunknál, 7 telephellyel lefedve az egész ország területét. A piaci részesedésünk az eladott gépek tekintetében 5-10% körül mozog. Az erőgép fronton a CASE IH márkára építünk – ezeket a termékeket az európai piacról szerezzük be versenyképes áron –, de a munkagépek terén is széles választékot kínálunk, a HARDI, POTTINGER, WIELTON gyártók termékeit képviseljük Magyarországon. Természetesen hazai gyártók - KÜHNE, FERRO-FLEX, AJG - gépeit is forgalmazzuk.

– Új központot is avathattak nemrégiben Ácson. Mit nyújt ez a modern telephely a partnereiknek?
– Az M1-es autópálya – vagyis Közép-Európa legforgalmasabb útja – mellett, az ácsi lehajtótól mindössze 70 méterre található a nyolchektáros Invest Parkunk, melyet zöldmezős beruházásként, pályázati források bevonásával hoztunk létre 2015-ben. Bemutatótér, oktatóterem, műhely, központi raktár, irodák és egy kulturált gépátadó centrum várja itt az érdeklődőket. A központi adminisztráció is itt kapott helyet, és szervizközpontunk bázisa is itt működik.

– Önöknek mit hozott az idei Agromash-Expo?
– Évről évre nagyobb jelentősége van ennek a kiállításnak, de egyértelműen az idei volt az eddigi legeredményesebb. 45 ezer látogató tekintette meg az aktuális agárgép-kínálatot, mely olyan bőséges volt, hogy a kiállítótér zsúfolásig megtelt a standokkal.
– Természetesen az éppen aktuális mezőgazdasági gépvásárlást támogató pályázatok is jótékony hatással voltak a látogatói létszámra, tömegesen kértek ajánlatokat a különféle kistraktorokra, munkagépekre a kertészeti pályázat miatt, valamint az önkormányzati szféra is szemezgetett a kínálatunkból.
– De nem panaszkodhatunk, a nagygépekre is voltak érdeklődők. A gazdák egyre pozitívabb jövőképének biztos alapja a Föld folyamatosan növekvő népessége. Ahhoz, hogy a mezőgazdaság az emberiséget hosszú távon képes legyen ellátni élelemmel, egyre korszerűbb termelési technikát kell alkalmaznia. Ennek – egy ma elérhető – szeletét mutattuk meg az Agromash-EXPÓn.

Cseh Teréz

2017.03.01. 08:47
   Regio Regia magazin


139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás