szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Ismét újdonságokkal készül az IKR

A talajművelés új dimenzióját hozták el Magyarországra
Ismét újdonságokkal készül az IKR

Még szinte véget sem ért az Agromash-EXPO, a mezőgazdaság szereplői máris készülhetnek a következő két nagy kiállításra: Hódmezővásárhelyen május 4-6. között az „Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok”-ra, majd május 31-én és június 1-jén „I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow”-ra Mezőfalván. A bábolnai székhelyű IKR Gépkereskedelmi Kft. mindkét helyszínen számos újdonsággal készül – tudtuk meg Bánki Loránd ügyvezető igazgatótól.

– Megkezdődtek a tavaszi munkálatok, kibújtak a magok, amiket az új – már idehaza is díjnyertes, a szakma által elismert - CLAYDON technológiával vetettek. Mit szólnak a gazdák az eredményhez?
– A látvány önmagáért beszél. Aki csak a saját szemének hisz, meggyőződhet az eredményekről kunmadarasi mintagazdaságunkban, ahol ezt a technológiát alkalmaztuk. Már látni lehet az előnyöket, érdemes megtekinteni, és elgondolkodni a látottakon, és főleg érdemes számolni, hiszen ezek az előnyök forintban és euróban egyaránt mérhetőek.
– Ha már a jól sikerült tavaszi vetésről beszélünk, ugyancsak a gazdák figyelmébe ajánljuk – mert ezzel is jelentős összeget takaríthatnak meg - a ROSSETTO sorközművelő kultivátorokat, melyekkel egy menetben ki tudják juttatni a műtrágyát is a földekre. Elsősorban kapásnövényekhez, főleg kukoricához ajánljuk. Nagy előnye a technológiának, hogy a műtrágyát közvetlenül a növény tövénél helyezi el, így rendkívül hatékony. A kukorica esetében például 1-1,5 tonna többlethozam érhető el. Igazán jó befektetés tehát egy ilyen eszköz, jelentős megtakarítás érhető el vele, így az árát hamar kitermeli. Többféle kivitelben is elérhető, számos munkaszélességben a 2,4 m-től a 4,7 m-ig. Fix és összecsukható változat is rendelhető. A gép munkasebessége 5-12 km/h. Az 1000 literes, saválló, rozsdamentes tartályból a műtrágyát TLT-vel vagy hidraulikus hajtással is kijuttathatjuk.
– Az elérhető típusok az alábbi linken megtekinthetőek:
http://www.ikrgepker.hu/uj-gepek/kultivatorok/44/gep-megtekintese/416

– Újabb országos kiállításokra készülnek. Ezúttal milyen újdonságokkal rukkolnak elő?
– Alkalomról alkalomra nem könnyű mindig valami újat mutatni a gazdáknak, hiszen a legtöbb gépkereskedő egy jól felépített termékpalettával dolgozik, így mi is. De az IKR mindig is törekedett arra, hogy valami újdonságot folyamatosan becsempésszen a portfóliójába. Persze ehhez olyan gyártó partnerek is kellenek, mint például az olasz ANGELONI, akik folyamatosan fejlesztenek, figyelik a piaci igényeket, és azonnal reagálnak azokra. A magyar elvárásokra különösen nagy hangsúlyt fektetnek. Most például a talajlazítóknál álltak elő egy újdonsággal, amivel még finomabb talaj megmunkálást tudunk végezni. Az altalajlazítók mögött lévő dupla soros tarajos hengert kiegészítették még egy dupla soros tárcsás elmunkáló hengerrel. Ezzel egy ütemben megduplázta a munkafolyamatot, így sokkal finomabb eredményt kapunk, már-már magágyat készíthetünk elő vele. Aratás után egy munkamenetben – így összességében olcsóbban - elkészíthető a magágy, jöhet a vetés.
– Persze sok minden mással is készülünk a kiállításokra. A hódmezővásárhelyi inkább egy statikus gépbemutató lesz, ahol a hangsúlyt a McCORMICK gépeinkre tesszük. Mezőfalván viszont kifejezetten a gyakorlaté lesz a főszerep, ahol külön területet béreltünk, így ügyfeleink beülhetnek a gépekbe, és a gyakorlatban is kipróbálhatják azokat.

– Kisebb kiállításokon, termékbemutatókon is jelen lesznek a közeljövőben?
– A két nagy, országos kiállítás mellett saját IKR-szervezésű bemutatókkal is készülünk. Zala megyében Szentpéterúron, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Tiszajenőn. Szeretnénk minél közelebb vinni a gazdákhoz az újdonságainkat.
– Zalában az egyik gazda, Szummer László kezdeményezte ezt a bemutatót, aki nagy rajongója az általunk javasolt új technológiáknak. Segít a gazdák meghívásában, a szervezésben, ez is jól mutatja, hogy az ügyfeleinkkel milyen közvetlen, már-már baráti kapcsolatot ápolunk. Hisznek abban, amit képviselünk, a hitüket pedig a tapasztalataik erősítik meg. Ezért szívesen ajánlanak bennünket gazdatársaiknak is.
– Ezeken a bemutatókon 8-9 (McCORMICK-ANGELONI) gépkapcsolatot tekinthetnek majd meg az érdeklődők, de ki is próbálhatják őket a gyakorlatban. Ugyanezt fogjuk megismételni egy héttel később Tiszajenőn is. Fontosnak tartjuk, hogy az alföldi régióban is megerősítsük a pozícióinkat. Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyében május elejétől egy új fiatal mérnök kollégával erősödik a csapatunk, akinek a családja szintén McCORMICK tulajdonos, így hitelesen tudja majd képviselni a márkát a térségben.
– Az IKR Gépkereskedelmi Kft. a McCORMICK márka kizárólagos importőre Magyarország szinte teljes területén (négy keleti megye kivételével). Hivatalos márkaképviseletként új gépeket forgalmazunk, illetve ellátjuk a McCORMICK tulajdonosok szerviz és alkatrész igényeit. Jól felkészült csapattal, a meghibásodás jelzését követően a lehető legrövidebb időn belül kiérkeznek kollégáink az ügyfelekhez. Az alkatrész-ellátást akár 24 órán belül is biztosítani tudjuk ügyfeleinknek.
– A McCORMICK rendkívül széles termékskálával rendelkezik, így az ügyfelek széles körét képes kiszolgálni. A márka zászlóshajója jelenleg az X7-es sorozat (143-212LE), de a gyártó előrejelzései szerint hamarosan – várhatóan szeptemberre – megjelenik az új X8-as sorozat is a piacon. Az új széria három modellt kínál majd, 264, 286 és 310 lóerő teljesítménnyel. Mindegyik hathengeres Betapower motorral, eVGT elektronikusan vezérelt, változtatható geometriájú turbófeltöltővel, és SRC utóégető rendszerrel szerelt, melyekkel teljesíti a Tier4Final kibocsátási norma feltételeit. Az X8 sorozat tagjai az új VT-Drive négy tartományos, fokozatmentes váltóval készülnek.
– A kisebb teljesítményű sorozatok közül az X2-es széria is egyre népszerűbb, melyet önkormányzatoknak, kisebb kertészeteknek, szőlészeteknek ajánlunk. Ezekből hamarosan referenciagépeket is tudunk ügyfeleink számára bemutatni, mert több önkormányzat döntött az idei évben ezen modellek mellett.
– Az X4, X5, X6 sorozat pedig 61LE-től egészen 133LE-ig kínál a gazdák részére számos modellt. Az új McCORMICK „X” szériák mindegyike az innovatív tervezésnek köszönhetően maximális kényelmet nyújt a gazdáknak a kiváló teljesítmény mellett. Erőforrásokat tekintve a gyártó DEUTZ, PERKINS, és IVECO motorokat használ.

– Beszéltünk ma már többször is a vetésről, az új CLAYDON technológiáról. A gazdák azonban meglehetősen szkeptikusak. Szántás nélkül nehezen képzelik el a jó vetést. Még mindig érzékelik ezt az ellenállást?
– Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a CLAYDON rendszer teljesen átformálta a gazdálkodásról alkotott elképzeléseket és a gabonatermesztés során alkalmazott gyakorlatokat. Azok a gazdák, akik használják már a gyakorlatban, csak azt bánják, hogy nem álltak át már hamarabb erre a technológiára. Kevesebb magot kell használniuk, mint a teljes talajműveléses rendszerben, mivel a magok a nedves, meleg környezetnek köszönhetően jobban fejlődnek. A tapasztalatok szerint a Claydon-rendszer megművelt talajon is növeli a hozamot. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a növénynemesítés területén ágazatvezető Saaten Union által 2006 óta minden évben elvégzett független vizsgálat eredményei, melyek megerősítik, hogy a hagyományos vetési technikákkal összehasonlítva a Claydon-rendszer jelentős, akár hektáronként 62.000 Ft értékű hozamnövekedést eredményez.
– A gazdák egy része ragaszkodik a megszokott folyamatokhoz, pedig a hagyományos talajművelési technikák időigényesek és költségesek, ráadásul nem tesznek jót a talajnak. Tönkreteszik annak szerkezetét, kilúgozzák a tápanyagokat és tömörítő hatásuk van. A Claydon-rendszerrel ezzel ellentétben a legtöbb hozható ki a talajból. Csak ott alkalmaz talajművelést, ahol arra feltétlenül szükség van, vagyis a vetési és a gyökérzónában, ahol a növekedéshez ideális, finom termőréteget alakít ki. A talaj többi részét nem zavarja meg.
– Azoknak a gazdáknak, akik csak a számoknak hisznek, javasolhatjuk, hogy számolgassanak kicsit a Claydon költségkalkulátorával, melyet akár mobilapplikációként is letölthetnek. A program segítségével – megadva a most használt eszközeinek paramétereit – ki tudják számolni az 1 hektárra vetített költségeiket, majd ezt össze tudják vetni a Claydon-technológiával elérhető eredményekkel. Garantálom, hogy döbbenetes lesz a különbség, és ezen már érdemes elgondolkodni.
– Tervezünk egy hasonló összehasonlítást, elemzést az ANGELONI gépekre is, mert szeretnénk minél egyértelműbben megmutatni a gazdáknak, hol tudják csökkenteni a költségeiket.

– Az IKR mindig jó partnere volt a gazdáknak a finanszírozás tekintetében is. Ezen a téren mit tudnak nyújtani az ügyfeleiknek?
– Sokféle banki finanszírozási konstrukciót kínálunk a partnereinknek, de továbbra is a „terményért gépet” programunk a legnépszerűbb.
– Hamarosan elindítjuk bérgép konstrukciónkat is. 3 éves intervallumban gondolkodunk, ez alatt a gazda használhatja a gépet, a tulajdonosai, karbantartói viszont mi leszünk. Három éven át a mi feladatunk a szerviz, az üzemeltetés. Azt követően a gépet ismét újra cseréljük/cserélhetjük. Az ügyfelünknek nincs más dolga, mint az, hogy használja a bérelt gépet, fizetnie pedig évente mindössze két alkalommal kell. Vélhetően ez az újdonság is sokak érdeklődését felkelti majd a kiállításokon, bemutatókon.

Cs.T.

2017.05.17. 09:44
   Regio Regia magazin


146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás