szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Extreme-Park Környezetépítő Kft.

A környezetépítés tatabányai szakemberei
Extreme-Park Környezetépítő Kft.

Bár az Extreme-Park Környezetépítő Kft. 1996-ban alakult, mégis idén ünnepelték fennállásuk huszadik évfordulóját. Ennek az az oka, hogy ténylegesen 1997-től tekintik magukat komoly piaci szereplőnek, tudtuk meg Ercsey Áron tulajdonos-ügyvezetőtől, aki mezőgazdászként inkább a környezetépítést választotta hivatásul.

Az Extreme-Park Környezetépítő Kft. az első időszakban parkfenntartással és parképítéssel foglalkozott. Kezdetben a két ügyvezető mellett nyolcan dolgoztak a cégben, létszámuk ma 60-62 főre tehető. Emellett mintegy 50-60 fős alvállalkozói körnek adnak munkát, velük is folyamatos, állandó kapcsolatban vannak.
- Legelső megbízásunk – kezdi beszélgetésünket Ercsey Áron – a tatabányai parkok gondozása, fenntartása volt, kaszáltunk, lombot gyűjtöttünk. Utána jöttek olyan építési feladatok, amiket még kis cégként el tudtunk látni. Tízegynéhány éve fordultunk a komplett környezetépítés felé, mert egy piaci rést fedeztünk fel ezen a területen. Amit mi környezetépítésen értünk, az a nagyberuházások épített elemeinek épületen kívüli része, a park, az út, és a közművek összessége. A nagyberuházásokat általában egy magasépítő, generálkivitelező cég nyeri meg, és nekik kényelmes megoldás, hogy ami nem vág a profiljukba – azaz minden, ami a környezetépítés fogalma alá tartozik -, azt minél kevesebb alvállalkozónak adják ki. Azt szeretik, ha ez a tevékenység egy kézben van. Így mi ehhez alkalmazkodva fejlesztettük üzletágainkat, az út- és közműépítést. Az eltelt évek alatt jelentős sikereket értünk el, az építőipar nagy szereplőinek megbízható alvállalkozói partnere lettünk. Természetesen önállóan is pályáztunk munkákra, de csak olyanokra, amelyek elvégzésére képesnek éreztük magunkat. Így mára szép számmal vannak önkormányzati és állami megrendelőink is.
Az Extreme-Park Környezetépítő Kft. tevékenységi területének az egynapi járóföldet jelölte meg, olyan távolságig vállalnak munkákat, ahol még nem kell a kollégákat ott altatni. Dolgoznak Budapesten, Komáromban, Tatán, Székesfehérváron, Győrben, és természetesen Tatabányán is, bár az „itthoni” munkák alig kötik le kapacitásuk 30%-át.
- A gazdasági válság komolyan sújtotta az építőipart, akkoriban természetesen mi is vállaltunk munkát messzebb is, elmentünk Kiskunfélegyházától Debrecenig. Ugyanakkor érdekes volt látni, hogy amikor a piac többi szereplője már szenvedett a válságtól, akkor minket még nem ért el, csak egy, másfél év késéssel. Voltak ugyanis olyan áthúzódó munkáink, amik segítettek átvészelni ezt az időszakot. A túlélés másik fontos eleme volt a rugalmasságunk, az, hogy gyorsan tudunk alkalmazkodni megváltozott helyzetekhez. A kollégáim nagy része nagyon jól felkészült mérnökökből, építésvezetőkből, adminisztratív munkatársakból áll. Előnyünk még, hogy egy cégbe integráltuk a tervezést és a kivitelezést, így a munkák egy részénél már a tervezés fázisában be tudunk kapcsolódni – út-, közmű- és parktervezések -, és így a visszacsatolásunk a tervezők felé viszonylag gyors, közvetlen és hatékony. Ezáltal ők is azzal a szemléletmóddal tudják tervezni a projekteket, hogy egyből látják, a kivitelezésnél munkánknak mikor milyen előnyét tudják kihasználni. Nagy hangsúlyt fektetünk a minőségbiztosításra, több mint tíz éve alkalmazzuk munkánk során az integrált minőségirányítási, környezetirányítási és munkabiztonsági nemzetközi szabványokat.
Mindezeknek köszönhetően a válság éveiben nem kellett szűkíteni a létszámot, bővíteni ugyan nem tudtak, de mindenkit sikerült megtartani. Így a válságidőszak náluk rövid volt, és utána egyből elkezdődött a fellendülés, és nagyon szép munkákat kaptak a megrendelőktől.
-  Most adtuk át például a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új kampuszépületének komplett környezetrendezését, közel 200 milliós munkaértékkel. Nagyon büszke vagyok arra is, hogy a tatai Kossuth tér munkálatainak egy szeletét mi végezhettük el. Nem kevésbé fontos referenciánk Budapesten a Várkert Bazár környezetrendezése, ott az Öntőház udvar komplett kivitelezése volt a miénk. A komáromi ipari parkban a bővítés munkáiban vehettünk részt, oda települnek majd az új zöldmezős beruházások. Az utóbbi egy-két év szép feladata volt ezen a területen a teljes infrastruktúra kialakítása, és az út építése. Részt vehettünk a tatai Angolpark rekonstrukciójában, és most kezdődik egy nagy munka Székesfehérváron, ahol az épülő Sóstói stadion komplett közművesítését és környezetrendezését mi végezhetjük.
Ezekhez a munkákhoz a munkatársak, szakemberek megléte mellett komoly gépparkra is szükség van. Az Extreme-Park Környezetépítő Kft. 250 millió forint összértékű munkagéppel rendelkezik. A forgókotróktól a speciális parkápolókig minden tevékenység elvégzéséhez a legmodernebb járművek, gépek állnak a rendelkezésünkre. És hogy milyen a konkurencia? Ercsey Áron szerint az út- és közműépítésben nagyon sok a vetélytársuk, viszont igen kevesen vannak azok a vállalkozások, amelyek hozzájuk hasonló, komplex megoldásokat kínálnak, és megfelelő referenciákkal is rendelkeznek. Ez feltétlenül komoly versenyelőnyt jelent az Extreme-Park Környezetépítő Kft. számára a különböző munkák elnyeréséhez.
- Szeretnénk a magasépítészet területén is előrelépni, a cégcsoporthoz tartozik jelenlegi nevén az EPKonstruktív Kft. A tulajdonosi kör azonos, közösen használjuk a titkárságot, de a gazdálkodás, a projektvezetés önálló. Nálunk magas a saját létszám, saját eszköz, ott inkább projektvezetők vannak, mert a magasépítés sokkal több szakágból áll, az alap szakembereken kívül sok alvállalkozót vesz igénybe, így abban a cégben nagyobb hangsúlyt kap a projektszervezés.
Az építőipar rákfenéje a körbetartozás, a kifizetések, bérek csúszása, hiszen sokszor a fővállalkozók késnek az átutalással, nehéz helyzetbe hozva a többieket. Az Extreme-Parknál 20 év alatt még sosem késtek a bérfizetéssel, ezért jó hírük van a dolgozók, és az alvállalkozók körében.
- Ha jön egy új kolléga, és rákérdez erre, mindig azt szoktam mondani, ne nekem higgyen, menjen ki a kollégák közé, és amit a hátam mögött mondanak, az van úgy. Egy pályázat segítségével egyébként éppen most dolgozunk a rugalmas foglalkoztatás bevezetésén az irodai és a fizikai állománynál. Rájöttünk arra, hogy a könyvelőknek nem feltétlenül az irodában kell lenniük napi nyolc órában. Mindketten kisgyerekes anyukák, így számukra az a kedvező, ha 9 és 15 óra között van a törzsmunkaidejük, a maradék feladatokat pedig akár otthonról, az interneten keresztül is elvégezhetik. A fizikai állománynál a munkaidő-keretes rendszerre térünk át. Az építőiparnál, amikor esik, havazik, vagy fagy, és nem tudunk dolgozni, a kieső munkaidőt át tudjuk csoportosítani 3 hónapos időintervallumon belül úgy, hogy amikor adottak a feltételek, akkor többet dolgozunk egy kicsit. Persze rosszabb időben is mindenki megkapja a teljes munkabérét. Kiszámítható, állandó fizetések vannak nálunk, nem órabéres rendszerben dolgozunk. Ezt nagyon pozitívan fogadták a kollégák, gyakorlatilag minimális a fluktuáció, sőt mondhatjuk, hogy inkább nulla. Egy foglalkoztatás bővítési pályázat keretében pedig újabb munkagép beszerzése válik lehetővé és 5 fővel sikerül bővíteni létszámunkat.
A cégek mostanában a markáns munkaerőhiányra panaszkodnak. Az Extreme-Parknál nincs ilyen gond, ha nehezebben is, de mindig találnak megfelelő kollégát. Van egy gyakornoki programjuk, igyekeznek már az egyetemen megszólítani azokat a fiatalokat, akiket az oktatóik ajánlanak, és minden nyáron építész-technikus és építőmérnök hallgatók töltik náluk szakmai gyakorlatukat.
- Ezzel azt is elértük - meséli zárásként Ercsey Áron -, hogy már az oktatási intézményekben is van egyfajta olyan hírünk, hogy hozzánk érdemes bátran jönni, hiszen hasznosan lehet eltölteni a nyári gyakorlatot. Most kezdtünk egy programot a Szent István Egyetem tájépítészeti karával, harmadéves hallgatókat láttunk vendégül Tatabányán és Komáromban. Az együttműködés lényege az, hogy mi biztosítjuk a gyakorlathoz a feltételeket: autóbusz, szállás, tematika, képzési rend. Utcabútor-családokat kellett tervezni a szerkezettan tananyag keretében. Ebből két nap volt az, amikor a két várost bejárták, és azok építészeti elemeivel ismerkedtek. Utána három nap műhelymunka következett, az már az egyetem számítógépein történt, és utána volt egy bemutató, ahol a  hat munkacsoport beszámolt, milyen utcabútorokat terveztek.  Nagyon érdekes és színvonalas munkák születtek. Inspiráló volt számukra a közeg, hiszen a mi tájépítész tervezőink, építőmérnök kollégáink mondták el nekik, hogy a gyakorlatban hogyan kell megközelíteni egy utcabútort, egy padot, vagy akár egy szemetest. Meglódult a fantáziájuk, és nagyon gyakorlatias anyagokat tettek le az asztalra. Bízunk benne, hogy néhányukat munkatársként köszönthetjük majd az Extreme-Park Környezetépítő Kft.-nél a diploma megszerzése után!
Veér Károly

2017.11.05. 11:26
   Regio Regia magazin


138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás