szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


A közélet szinte minden területén jelen vannak

Sokrétű CSR tevékenység az AGC Glass Hungary Kft.-nél
A közélet szinte minden területén jelen vannak

A 2005-ös indulástól fontosnak tartjuk, hogy aktív szereplői legyünk a helyi közéletnek. El akartuk kerülni, hogy a gyár szigetszerűen működjön, azaz semmilyen kapcsolata ne legyen a külvilággal – kezdte beszélgetésünket a tatabányai székhelyű  AGC Glass Hungary Kft. HR-igazgatója, Gíber Mihály.

- Mi az oka ennek az elkötelezettségnek?
- Egyrészt munkatársaink mintegy 80%-a helybéli, és ha azt vesszük, hogy most már 1100-an vagyunk, akkor 8-900 főről beszélünk. Ha az ő családtagjaikat is számoljuk, akkor több ezer ember kapcsolódik valamilyen szinten hozzánk. Nem beszélve a beszállítókról, vállalkozókról, velük együtt még több embernek adunk munkát, és komolyan beágyazódtunk az itteni társadalmi, civil és egyéb életbe. Már rögtön az elején eldöntöttük, hogy melyek legyenek azok a fő irányok, ahol aktívan szeretnénk közreműködni.

 - Vegyük sorra ezeket!
-  Alapvető érdekünk a középszintű és felsőfokú oktatás támogatása, befolyásolása, hiszen szakemberekre van szükségünk. Nagyon régen kapcsolatban állunk az Edutus Főiskolával, mi voltunk az első szorgalmazói annak, hogy legyen felsőfokú műszaki képzés Tatabányán. Folyamatosan vannak is kollégáink, akik elsősorban levelezőként tanulnak az Edutuson, számuk az elmúlt időszakban meghaladta a tíz főt. Van évente 5-6 ösztöndíjasunk is, ők rendszeresen jönnek gyárlátogatásra, és időnként leülünk velük beszélgetni. Többen itt töltik nálunk a gyakorlatukat is. Éppen ezért támogatjuk is a főiskolát különböző dolgokkal. Apróságnak tűnik, de számukra fontos az, hogy például folyóiratokat vásárolunk, számítógépeket adományozunk nekik, emellett a rendezvényeiket is szponzoráljuk. Külön megemlíteném, hogy az évek óta általuk szervezett World Robot-X versenyeit is minden évben támogatjuk. A középszintű iskolákkal is kapcsolatban vagyunk, társultunk a Péch Antallal és a Bánkival is, őket is támogatjuk csakúgy, mint a Stúdium Közalapítványt, melynek benne is vagyok a kuratóriumában.

- A kulturális vonalon is jelen vagyunk, fontosnak tartjuk, hogy helyi rendezvényeket, eseményeket támogassunk. Idén zajlott a „Jó szerencsét Emlékév”, melyhez komoly összeggel, 5 millió forinttal járultunk hozzá. Többek közt egy nagyon értékes és szép, a felújított ligetben átadott Királdi Herz Zsigmond, a MÁK Zrt. egykori vezérigazgatója mellszobrának létrejöttét is mi szponzoráltuk. Az üvegipar ugyan nem bányászat, de úgy gondoljuk, hogy erős a kötődés a dolgozóink részéről, és még vannak olyan kollégák, akik maguk is dolgoztak bányában, én magam is ott kezdtem 85-ben a karrieremet. Támogatjuk az Agora különböző rendezvényeit, és van a Dallam Alapítvánnyal is rendszeres együttműködésünk. Nemrég voltak Aalenben, és mi álltuk a zenekar útiköltségét, közel 1 millió forint értékben.

- A sport is közel áll hozzánk, helyi eseményeket, egyesületeket támogatunk, elsősorban: a TSC-t, ahol elnökségi tag vagyok, a kézilabdásokat, és a TAO keretünkből a vízilabdának is adunk, akárcsak a birkózó szakosztálynak. A saját dolgozóink spottevékenységéhez is aktívan hozzájárulunk. Támogatjuk a sárkányhajós csapatot, és vannak saját kispályás focicsapataink, és röplabdacsapatunk is.

- Az egészségügyi intézményeknek - elsősorban a Szent Borbála kórháznak - éveken keresztül minden évben jelentős összeget juttattunk eszközbeszerzésekre, például az MRI berendezés megvásárlásához is hozzájárultunk több, mint 4 millió forinttal. De különböző karitatív szervezeteket is, mint a Szent Ágota Alapítvány, mely a környékbeli nevelőszülőknél élő gyerekekről gondoskodik, évek óta komoly összeggel támogatjuk. Mi is benne vagyunk a cipősdoboz akcióban, a dolgozóink száznál is több ajándékcsomagot adományoztak. Más alapítványoknak is segítünk, elsősorban a rászoruló gyerekekkel foglalkozóknak. Évente többször szervezünk véradást és ingyenes szűrővizsgálatokat a dolgozóknak. Különböző környezetvédelmi akciókban is részt vettünk, ilyen például a „Te szedd!” akció. Szoros kapcsolatot ápolunk a tatabányai és a környei önkormányzattal. Támogatásaink összege – már ami forintosítható – eléri évente a 13 milliót.

- Mit szól a japán tulajdonos, hogy a haszonból ennyit visszaforgatnak a közéletbe?
- A CSR tevékenység természetes dolog az AGC világában. Minden évben kiadnak egy globális jelentést arról, hogy világszerte milyen tevékenységeket folytatott az AGC. Az éves költségvetésünkbe betervezhetünk egy összeget ilyen célokra. Szépen felépített a rendszer üzemi, gyár, regionális, európai, ázsiai, amerikai és világszinten is.

- A környezetvédelem is nagyon fontos a mi esetünkben, komoly villamos energia felhasználó cég vagyunk, ezért törekszünk annak lehető leghatékonyabb felhasználására. Mi itt hulladékot nagyon keveset bocsátunk ki, mert ami üveghulladék keletkezik, azt mind visszaforgatjuk az üveggyártásba, szinte nulla az a mennyiség, amit a depóba viszünk. Gyakorlatilag csak kommunális hulladék keletkezik, de az is minimális. A szelektív hulladékgyűjtésre is nagy fókuszt helyezünk, ez évek óta nagyon kardinális kérdés. Úgy gondoljuk, hogy ezzel tanítunk, és viselkedésmintát is adunk.

- A saját dolgozóikról való gondoskodás miként történik az AGC-nél?
- Ez egy nagyon fontos szegmense a társadalmi szerepvállalásnak. Célunk, hogy munkatársaink érezzék a megbecsülést, és tényleg tudjanak regenerálódni. Egyrészt vannak év közben olyan események, ahol próbáljuk kicsit befolyásolni a gondolkodásmódot. Ilyen a munkabiztonság kérdése, mellyel kapcsolatosan versenyt is hirdetünk minden évben. A megfelelő eredményt elérő résztvevők között egy vadonatúj Ford autót sorsolunk ki, ez a fődíj. Rengeteg szabadidős tevékenységet is támogatunk. Mivel a környékbeli településekről is sokan járnak hozzánk dolgozni, ezért Tatán, Oroszlányon és Tatabányán is biztosítunk sportolási és kulturális lehetőségeket számukra. Van minden évben húsz bérletünk a Jászai Mari Színházba, őket is támogatjuk egyébként patrónusként is. Kézilabda, vízilabda bérleteink vannak, a sporteseményeken ingyenesen részt vehetnek a dolgozók. Uszodabérletet is biztosítunk a Gyémánt Fürdőbe 50%-os kedvezménnyel. Helyi megállapodásunk van a mozival, kedvezményesen tudnak jegyet venni oda is. Nőnapkor a hölgyeket megköszöntjük, a Mikulás is járt nálunk, minden 14 alatti gyerek kapott csomagot. Külön kapnak karácsony környékén kis ajándékcsomagot a dolgozók is, és hozzá egy 20 ezer Ft-os vásárlási utalványt. Rendszeresen adunk lehetőséget arra, hogy csapatépítő jelleggel különböző területek munkatársai elmenjenek egy közös programra, eldönthetik, hogy mit szeretnének csinálni. Így például horgászni, bográcsozni mennek, vagy Párkányba a középkori stílusú étterembe, vagy szabaduló szobába.

- Rendszeresen adunk különböző jutalmakat is, és szervezünk jutalom jelleggel autógyár-látogatásokat a vevőinkhez Kecskemétre, Győrbe és Esztergomba. Az üzemlátogatás után megvendégeljük őket egy ebéddel. Láthatják az elkészült kocsikon a munkájuk eredményét, és egészen másképp állnak hozzá a munkához. Nyílt napokat is rendezünk, hogy a dolgozók hozzátartozói láthassák, hol dolgozik apa vagy anya. Kis vonattal vittük körbe a családokat, ismerősöket, hogy lássák, hogy működik a gyár. Voltak kísérő programok is, hogy lekössék a gyerekeket. Tesztelni lehetett olyan autókat, amikbe üveget gyártunk. Nagyon sikeresek ezek az alkalmak, 3-400 fő szokott eljönni rájuk. Minden második évben nagyszabású családi napot is tartunk. Fontos, hogy az ember ahhoz, amit csinál, szakmai büszkeséggel viszonyuljon, enélkül nem lehet egy munkahelyen hosszú távon megmaradni. Ezek a támogatások, rendezvények a szakmai büszkeség kialakítását, megerősítését szolgálják.
Veér Károly

2017.12.20. 17:07
   Regio Regia magazin


156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás