szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Élményt nyújtani – ez a cél!

Új igazgató, új séf, új elképzelések – Jankovich-kúria Wellness Hotel****
Élményt nyújtani – ez a cél!

Budapesttől mindössze egy órára, vidéki nyugalom, wellness részleg és igazi gasztroélmény várja a vendégeket Rácalmáson, a négycsillagos Jankovich-kúria Wellness Hotelben, melynek új vezetőjével, Szabó Attilával a Rácalmási Tökfesztivál kapcsán beszélgettünk céljaikról, programjaikról.

– Mikor vette át a stafétabotot az elődjétől?
– 2017 márciusában született meg a tulajdonosi döntés, hogy a korábbi igazgatóval elválnak útjaik. Én is épp egy változást éltem meg, Budapest egyik legszebbnek tartott kávéháza, az Andrássy úti Párisi Nagy Áruház, a Book Café, melyet nyolc éven át vezettem, sajnos bezárt. Az ajánlatok hamar megtaláltak.
– A szakmám igen csak erős standardjait a Gresham Palota ötcsillagos Four Seasons Hoteljében volt szerencsém elsajátítani, és jómagam is mindig odafigyeltem a folyamatos képzésre, fejlődésre. A minőségi kávéfogyasztás hazai megjelenésekor az a megtiszteltetés ért, hogy kollégaként a magyar barista bajnoktól tanulhattam meg a kávékultúra titkait.
– Rácalmás, a Jankovich-kúria, a Duna-part, a szálloda rendkívül jó benyomást keltett bennem, így a részemről a pozitív döntés hamar megszületett. Első körben az éttermi feladatokat vettem át, majd 2017 júniusa óta a hotelt vezetem.

– Egy vezetőváltás – ahogy ön is utalt rá – mindig új célokat is jelent. Mit tűztek a zászlójukra?
–  Egyfajta szemléletváltást céloztam meg, melynek középpontjában az a törekvés áll, hogy élményt adjunk a hozzánk betérőknek, legyenek azok üzletemberek, a’la cart éttermi vendégek, a városi fesztiválokra érkező csoportok, vagy épp bakancsos turisták, vagy helyiek. Amit nyújtunk az olyan legyen, amire azt mondják: „Ez igen, ezért érdemes volt idejönni!” Egy étel ne csak jóllakasson, az ízek harmóniájával, a megjelenésével is gyönyörködtessen! A szállás kényelme, otthonossága, stílusossága ma már könnyen kivitelezhető, de az emberi tényezők – egy mosoly, egy kis figyelmesség, törődés – nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a vendég úgy érezze, ez róla szól.
– A gasztronómia sokkal nagyobb teret enged annak, hogy elkápráztassuk a vendégeinket: szezonális, különleges alapanyagok, nemzetközi ételkülönlegességek, koreai konyha. Hasonlóan kiemelt szerep jut a recepciónak, itt kezdődik, és itt ér véget a közös „kaland”. Mindez mit sem ér azonban, ha más ponton valaki tönkreteszi. Ez csapatmunka. A jó, nem elég, a tökéletesre kell törekedni, mert az ad valódi élményeket.
– A személyzet nagy része gyorsan megértette mindezt. Néhány pozíció változás volt – a konyhafőnöktől elég hamar megváltunk –, új embereket vettünk fel. Aki szereti a szakmáját – márpedig a vendéglátást csak úgy lehet hosszú távon vállalni –, az magas színvonalon akarja végezni a munkáját, amit természetesen meg is fizetnek. Mi ilyen kollégákat kerestünk.
– Igazi „csapatépítő tréning” volt a közelmúltban az a 180 fős esküvő, melyet a 48 szobás, 100 fős kapacitásunkkal bevállaltunk. Erősen feszegette a határainkat, de bebizonyítottuk – elsősorban magunknak -, hogy jó szervezéssel, átgondoltan, magas színvonalon tudunk teljesíteni. A vendégek – fele francia – állva tapsolták meg a produktumunkat.
– Fontosnak tartom azt is, hogy vezetőként jelen legyek a ház életében. Én ezt elengedhetetlennek tartom. Ez egy olyan többlet, amit megint nem lehet mással pótolni. Ott vagyok a borvacsorákon, megfordulok a konyhában, és ha úgy adódik, nem esik nehezemre kivinni az ételt a vendégeknek, vagy épp pár szót váltani velük a felszolgált borokról.

– A sok új program is visszatükrözi a céljaikat. Említsünk meg néhányat!
– Teltházasak a havi rendszerességű borvacsoráink. A minőségi alapanyagokra hívja fel a figyelmet „Stílusos Vidéki Vacsora” című esténk, amely kapcsolódási pont a Stílusos Vidéki Éttermiség Találkozóhoz, melyen részt vettünk. Igyekszünk megmutatni magunkat a különböző gasztronómiai eseményeken: májusban ott voltunk a Gourmet Fesztiválon, tavaly a Turizmus Summit-on mint S.V.É.T-tagok, de ugyanilyen örömmel promótáljuk a városi nagyrendezvényeket, most épp a Tökfesztivált, tavasszal az Almavirág Fesztivált. Jó a kapcsolat a kúriával, a városvezetéssel, és a helyi városvédőkkel is. Ha a közös pontokra koncentrálva erősítjük egymást, az összességében Rácalmást, a rácalmásiakat – beleértve a Jankovich-kúria Wellness Holtel****-t is - viszi majd előbbre. Ezért a célért pedig érdemes dolgozni.

-réz

2018.10.09. 09:09
   Regio Regia magazin


140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!



116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!



107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!



106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!



105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió




2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás