Új igazgató, új séf, új elképzelések – Jankovich-kúria Wellness Hotel**** Élményt nyújtani – ez a cél!
Budapesttől mindössze egy órára, vidéki nyugalom, wellness részleg és igazi gasztroélmény várja a vendégeket Rácalmáson, a négycsillagos Jankovich-kúria Wellness Hotelben, melynek új vezetőjével, Szabó Attilával a Rácalmási Tökfesztivál kapcsán beszélgettünk céljaikról, programjaikról.
– Mikor vette át a stafétabotot az elődjétől? – 2017 márciusában született meg a tulajdonosi döntés, hogy a korábbi igazgatóval elválnak útjaik. Én is épp egy változást éltem meg, Budapest egyik legszebbnek tartott kávéháza, az Andrássy úti Párisi Nagy Áruház, a Book Café, melyet nyolc éven át vezettem, sajnos bezárt. Az ajánlatok hamar megtaláltak. – A szakmám igen csak erős standardjait a Gresham Palota ötcsillagos Four Seasons Hoteljében volt szerencsém elsajátítani, és jómagam is mindig odafigyeltem a folyamatos képzésre, fejlődésre. A minőségi kávéfogyasztás hazai megjelenésekor az a megtiszteltetés ért, hogy kollégaként a magyar barista bajnoktól tanulhattam meg a kávékultúra titkait. – Rácalmás, a Jankovich-kúria, a Duna-part, a szálloda rendkívül jó benyomást keltett bennem, így a részemről a pozitív döntés hamar megszületett. Első körben az éttermi feladatokat vettem át, majd 2017 júniusa óta a hotelt vezetem.
– Egy vezetőváltás – ahogy ön is utalt rá – mindig új célokat is jelent. Mit tűztek a zászlójukra? – Egyfajta szemléletváltást céloztam meg, melynek középpontjában az a törekvés áll, hogy élményt adjunk a hozzánk betérőknek, legyenek azok üzletemberek, a’la cart éttermi vendégek, a városi fesztiválokra érkező csoportok, vagy épp bakancsos turisták, vagy helyiek. Amit nyújtunk az olyan legyen, amire azt mondják: „Ez igen, ezért érdemes volt idejönni!” Egy étel ne csak jóllakasson, az ízek harmóniájával, a megjelenésével is gyönyörködtessen! A szállás kényelme, otthonossága, stílusossága ma már könnyen kivitelezhető, de az emberi tényezők – egy mosoly, egy kis figyelmesség, törődés – nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a vendég úgy érezze, ez róla szól. – A gasztronómia sokkal nagyobb teret enged annak, hogy elkápráztassuk a vendégeinket: szezonális, különleges alapanyagok, nemzetközi ételkülönlegességek, koreai konyha. Hasonlóan kiemelt szerep jut a recepciónak, itt kezdődik, és itt ér véget a közös „kaland”. Mindez mit sem ér azonban, ha más ponton valaki tönkreteszi. Ez csapatmunka. A jó, nem elég, a tökéletesre kell törekedni, mert az ad valódi élményeket. – A személyzet nagy része gyorsan megértette mindezt. Néhány pozíció változás volt – a konyhafőnöktől elég hamar megváltunk –, új embereket vettünk fel. Aki szereti a szakmáját – márpedig a vendéglátást csak úgy lehet hosszú távon vállalni –, az magas színvonalon akarja végezni a munkáját, amit természetesen meg is fizetnek. Mi ilyen kollégákat kerestünk. – Igazi „csapatépítő tréning” volt a közelmúltban az a 180 fős esküvő, melyet a 48 szobás, 100 fős kapacitásunkkal bevállaltunk. Erősen feszegette a határainkat, de bebizonyítottuk – elsősorban magunknak -, hogy jó szervezéssel, átgondoltan, magas színvonalon tudunk teljesíteni. A vendégek – fele francia – állva tapsolták meg a produktumunkat. – Fontosnak tartom azt is, hogy vezetőként jelen legyek a ház életében. Én ezt elengedhetetlennek tartom. Ez egy olyan többlet, amit megint nem lehet mással pótolni. Ott vagyok a borvacsorákon, megfordulok a konyhában, és ha úgy adódik, nem esik nehezemre kivinni az ételt a vendégeknek, vagy épp pár szót váltani velük a felszolgált borokról.
– A sok új program is visszatükrözi a céljaikat. Említsünk meg néhányat! – Teltházasak a havi rendszerességű borvacsoráink. A minőségi alapanyagokra hívja fel a figyelmet „Stílusos Vidéki Vacsora” című esténk, amely kapcsolódási pont a Stílusos Vidéki Éttermiség Találkozóhoz, melyen részt vettünk. Igyekszünk megmutatni magunkat a különböző gasztronómiai eseményeken: májusban ott voltunk a Gourmet Fesztiválon, tavaly a Turizmus Summit-on mint S.V.É.T-tagok, de ugyanilyen örömmel promótáljuk a városi nagyrendezvényeket, most épp a Tökfesztivált, tavasszal az Almavirág Fesztivált. Jó a kapcsolat a kúriával, a városvezetéssel, és a helyi városvédőkkel is. Ha a közös pontokra koncentrálva erősítjük egymást, az összességében Rácalmást, a rácalmásiakat – beleértve a Jankovich-kúria Wellness Holtel****-t is - viszi majd előbbre. Ezért a célért pedig érdemes dolgozni.
-réz
|