szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Az „új” egységes márkanév: CELO

Egységesíti márkaneveit a spanyol kötőelem- és rögzítéstechnikai gyártó
Az „új” egységes márkanév: CELO

A spanyol központú nemzetközi kötőelem- és rögzítéstechnikai gyártó, a CELO egy arculatfrissítéssel egybekötve egységesíti termékei elnevezését, megjelenését és logóját. A rögzítési megoldásokban jól ismert Apolo, a dűbel és alapcsavar piacvezetője, az ApoloMea, valamint a CELO magas minőséget képviselő csavartermékei innentől egységesen CELO márkanéven kerülnek forgalomba. Ennek apropóján beszélgettünk a Tatabánya Ipari Parkban működő CELO Hungária Kft. vezetőjével, Béres Krisztiánnal.

– Mielőtt a jelenről, vagy a jövőről beszélnénk, nyúljunk vissza a gyökerekhez! Mikor és kik hozták létre a CELO-t?
– A központ Spanyolországban, Katalóniában, Barcelona közelében van. Ez egy jelentős gazdasági térség, melyet a katalánok munkakultúrája és szorgalma tesz még erősebbé. Két fiatal, ambiciózus mérnök volt az alapító, akiket a helyben működő műanyag alkatrészeket és termékeket gyártó cégek kerestek meg a műszaki problémáikkal, melyekre ők gyors és jó megoldásokat adtak. A nevük, CELO egy mozaikszó, mely a családnevük – Ceravalls és López – első két-két betűjéből állt össze, amikor 1963-ban megalapították a hidegsajtolásos technológiával működő kötőelem-gyártó üzemüket Barcelonában.
– Eleinte a kötőelem-gyártásra épült minden. A spanyol piac mellett kizárólag a közeli országok – Portugália, Franciaország – igényeire fókuszáltak. Az első évtizedeket nevezhetjük akár technológiai fejlődési időszaknak is, hiszen jelentős géppark- és kapacitásbővítést vittek véghez, felismerték a nemzetközi licencek, tenderek jelentőségét, és kidolgozták azok gyártásszerkezetükbe való beépítésének lehetőségeit.
– 1972-ben - a megnövekedett igényeknek megfelelően - a termelést átköltöztették új, modern, 4500 m2-es gyártó- és logisztikai központjukba, Castellar del Valles-be, Barcelona ipari részébe. 1999-ben a bázis egy új, félautomata raktárral is bővült, mely 5000 m2-én akár 600.000 darab terméket is képes egyszerre befogadni.
– Az ezredfordulón – az egyre markánsabban jelentkező igényekre felfigyelve – született meg a döntés, hogy a termékpalettára a kötőelemek mellé felveszik – az azokhoz nagyon is jól társítható – rögzítőelemeket. Az új üzletágat, az akkor piacvezető spanyol cég, az Apolo felvásárlásával alapozták meg.
– Az új felállást követően, 2003-tól - a legnagyobb léptékben éppen a 2008-2009-es válság időszakában – a cég mindkét üzletágán jelentős, több kontinenst érintő bővítést hajtott végre.

– Mi indította el a társaságot a globálissá válás útján?
– A világcégek rendszerint azt igénylik, hogy ha egy új üzemegységet nyitnak a világ valamely pontján – esetünkben Kínában, Észak-Amerikában, Mexikóban, Brazíliában –, akkor a beszállítói is velük tartsanak. Fontos számukra, hogy a megszokott minőségben, közvetlenül ki tudják szolgálni őket. A cég természetesen az elmúlt két évtizedben követte a nemzetközi partnereit.
– A nyitás első lépéseként 2003-ban, még csak az ismerőseiket követve jutottak Magyarországra, Tarjánba, a szintén spanyol MAX Magyar Kft.-n keresztül, akiknek ott volt a telephelyük. A CELO tőlük bérelt egy irodát, és a helyi cég élére felvettek egy vezetőt. Ekkor jött létre a CELO Hungária Kft. Az első öt év a piaci bevezetés, az ismerkedés időszaka volt.
– 2006-ban már messzebbre mentek – itt már ténylegesen követve a megrendelőket – egy zöldmezős beruházás keretében a spanyolhoz hasonló kapacitású gyártó üzemet hoztak létre Kínában. Az már kevésnek bizonyult, hogy közelebb legyenek a vevőkhöz, a központtól való nagy távolság, a helyben gyártást is indokolttá tette.
– 2008-ra a tulajdonosok már látták, hogy hosszabb távra is érdemes Magyarországon megvetni a lábukat, ezért úgy döntöttek, hogy megépítik a Tatabánya Ipari Parkban korszerű logisztikai központjukat és raktárukat, mely egyúttal új telephelyük és irodájuk is lett. A létszám is bővült, így a cégvezető mellett – aki az üzletkötésekért, a partnerekkel való közvetlen kapcsolattartásért felelt -, ekkor már egy irodai és logisztikai feladatokat ellátó munkatárs, egy üzletkötő és egy raktáros is dolgozott a cégben.
– Ugyanebben az évben a rögzítéstechnikai gyártókapacitását is tovább növelte a társaság azzal, hogy felvásárolta a német MEA Csoport München melletti rögzítőgyártó bázisát. Ettől kezdve a két márkanév – Apolo és MEA - már együtt szerepelt a termékeken.
– 2009-ben átadták a magyarnál kicsit kisebb méretű logisztikai raktárukat Lengyelországban, illetve egy ehhez hasonló kapacitásút építettek Mexikóban, 2015-ben.
– A következő évben újabb akvizíció következett. A cég felvásárolta az autóiparban – Michigan államban, Detroitban, a nagy autóipari központban egyik legismertebb –
hosszú évtizedek óta sikeresen működő észak-amerikai kötőelemgyártó céget, a TRIDENT-et, mely ma már szerves részét képezi a társaságnak. Ez a lépés tette lehetővé a globális nemzetközi jelenlétet: gyártás Európa két országában, 2006-tól Ázsiában, 2016-tól pedig Észak-Amerikában. Valamennyi termelő régióban külön raktárral, plusz önálló logisztikai raktárakkal Amerikában és Kínában, Sanghaj közelében. Európában – a spanyol anyavállalaton kívül – a magyar bázis a legnagyobb logisztikai központ. Összesen 26 országban van CELO helyi értékesítési képviselet.

– Jelenleg a cégben, nemzetközi szinten 350-en dolgoznak. Ezzel a létszámmal 60 millió eurós árbevételt produkálunk. Ez egy főre vetítve impozáns adat. A hatékonyság főleg az egyszerű műveletekből, a jól automatizálható részfolyamatokból és a jól szervezett munkából fakad. Pici, gyakran néhány grammnyi, filléres terméket gyártunk, de abból sokat és sokfélét. A kínai gyártás felzárkózott a spanyol szintre: gyáranként 120 tonna fémanyagot dolgozunk fel havonta, ami 7-8 millió termékben ölt testet, és ekkor még csak a kötőelem-gyártásról beszéltem.
– A rögzítéstechnikai üzletágunk mára elérte, hogy ugyanolyan súllyal szerepel a cég életében. Ezen a téren elsősorban az építőipart célozzuk. Az új építkezéseken, felújításokon, csővezetékek, elektromos hálózatok kiépítésekor szükségesek a rögzítő-tartó funkciók. Tulajdonképpen, amit gyártunk, az élet minden területén – ahol valami épül - ilyen-olyan formában megjelennek az általunk készített eszközök.

– Hogyan jutnak el a termékeik a felhasználókhoz?
– Ipari kötő- és rögzítéstechnikai elemgyártók vagyunk, és kizárólag nagykereskedőként értékesítjük a termékeinket. Nagyszériában gyártunk, és a szakmai viszonteladó partnereinkre bízzuk a forgalmazást.
– Ugyanakkor rendkívül szoros kapcsolatot tartunk a termékeink felhasználóival, sőt az üzletpolitikánk éppen arra épül, hogy velük együttműködve fejlesszük a termékeinket. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk, kommunikálunk velük, az ő visszajelzéseik adják az inputját az „Innovation Factory"-nknek. Igyekszünk minél innovatívabbnak lenni, lépést tartani a partnerek igényeivel, sőt ha lehet annak elébe menni.

– Miben tud jobb lenni a CELO a versenytársainál, és hogyan tudja ezt megjeleníteni a világ felé?
– Az alapértékeink a gyökereinkből erednek. Megoldásokat kívánunk adni már meglévő problémákra, és olyanokra is, amelyekre a vevőink esetleg még fel sem figyeltek. Azon dolgozunk, hogy megkönnyítsük a partnereink mindennapjait, gyors, hatékony és költségtakarékos megoldásokkal.
– Tudjuk, hogy a kötő-rögzítő elemek olyan kisértékű eszközök, amelyek a fejlesztések költségének 15-20%-át adják csupán, ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy milyen nagy potenciál van ezekben az apróságokban. Időt, pénzt, munkaerőt, energiát spórolhatunk velük, mely a megvalósítás teljes költségének 80-85%-át teszi ki. Sok múlik azon, ha csak egy kicsit is más egy adott termék: a csavar menetének dőlésszöge, kialakítása, vagy a csavar bevonata. Beépítési szempontból a csavarnak lehet egy plusz funkciója, például két oldalról szerelhető. De egy rögzítőn is sokat lehet spórolni, ha azt nem két emberrel, vagy két kézzel, hanem egyetlen dolgozó, fél kézzel is képes felszerelni. A partnereink mindennapjaiban pici, apró, de nélkülözhetetlen eszközök a termékeink, ők maguk nem tudnak ezek fejlesztésére figyelmet fordítani, éppen ezért mi igyekszünk ebben a segítségükre lenni.
– A viszonteladóinkkal kiváló kapcsolatot tartunk, de például a termékfejlesztésünk nem rajtuk múlik. Ezen a téren közvetlenül a felhasználóinkkal dolgozunk együtt. Rendszeresen értekezünk velük, meghallgatjuk a problémáikat, kiderítjük, mi az, ami gondot okoz nekik.
– Emellett folyamatosan figyelemmel kísérjük a piacunkat érintő termék- és technológiafejlesztéseket is. A kétféle csatornán át begyűjtött információ-halmaz a bázisa a termékfejlesztéseinknek. Az árbevételünk jelentős hányada – 15-20%-a – köszönhető az újdonságainknak.
- Próbáljuk minél jobban hasznosítani azt is, hogy bár globális piacra dolgozunk, mégsem vagyunk óriáscég. Rugalmasak, gyorsak tudunk lenni, ha kell, pillanatok alatt képesek vagyunk döntést hozni, és az új termékek gyártására sem kell nálunk éveket várni.
– Ez az, amit szeretnénk az arculatváltásunkkal, a logóink egységesítésével is hangsúlyozni. Akik már használták a termékeinket, tudják, stabil gyártással, magas minőséget állítunk elő, nagy hozzáadott értékkel, és ezen a téren nem ismerünk kompromisszumot.
– A CELO-ra lehet építeni. Mindig hosszú távra, 20-30 évre előre tervez, és folyamatosan fejleszt. A közeljövő tervei között szerepel a Tatabánya Ipari Parkban lévő raktárunk bővítése, és ezzel együtt létszámban is bővülni kívánunk. A kapacitások bővítése mellett a legfontosabbnak azonban azt tartom, hogy minél több tudást át tudjunk adni a partnereinknek, ennek érdekében szeretnénk megerősíteni a műszaki támogatásunkat feléjük. Meggyőződésünk, hogy ezzel nagy értéket tudunk hozzáadni a munkájukhoz.

Cseh Teréz

Névjegy - Béres Krisztián

Végzettsége gépészmérnök, melyet közgazdasági és üzleti felsőfokú képesítésekkel egészített ki. Multinacionális ipari és azon belül autóipari környezetben szerzett 18 év műszaki és üzleti közép és felsővezetői tapasztalatokat. Németül és angolul beszél a magyar anyanyelven kívül.

2019.03.07. 19:38
   Regio Regia magazin


146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás