szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Tanműhely- és virtuális cella-avató

A Grundfos hosszú távon elkötelezte magát a duális képzés mellett
Tanműhely- és virtuális cella-avató

A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. a térségben elsőként nyitott olyan innovatív, korszerű gépekkel felszerelt tanműhelyeket – mindkét telephelyén, Tatabányán és Székesfehérváron -, amelyek a középfokú duális képzésben résztvevő diákok gyakorlati képzését 21. századi szintre emeli. A február 20-i tatabányai átadót jelenlétével – többek között - megtisztelte a város polgármestere, Schmidt Csaba, országgyűlési képviselői, Czunyiné dr. Bertalan Judit és Bencsik János, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára, dr. Solymár Károly Balázs.

Farkasné Takács Ágnes, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. HR-munkatársa, miután köszöntötte a megjelenteket, az alábbi gondolattal kezdte a tanműhelyátadó ünnepséget:
– Nagy nap ez a mai, nem csak a Grundfos Magyarország Kft., de a szakképzés számára is. A gyakorlati oktatás nem csak vállalatunk jövőjének fontos építőköve, de a technikai, gazdasági, társadalmi fejlődés jelentős tartópillére is.

A házigazda rövid felvezetője után Török László, ügyvezető igazgató vette át a szót, majd ünnepélyes tanműhely-megnyitójában visszautalt arra, hogy a Grundfos már érkezésekor, a 2000-es évek elején kapcsolatot teremtett az oktatási intézményekkel, és azóta is folyamatosan együttműködik azokkal. A duális képzéshez is elsőként csatlakoztak. 2018-ban 49 tanulószerződéses diákot fogadtak, és a szakmai gyakorlatát ma már több mint 100 tanuló tölti a Grundfosnál, akik valós ipari környezetben kóstolhatnak bele a szakmába. A sikerek ma már kézzel foghatóak: a duális képzésben részt vevők 70%-a visszatér cégükhöz.

– Nem újkeletű tehát számunkra a szakképzésben való együttműködés – mutatott rá a Grundfos elkötelezettségére Török László. – A mostani állomás azonban mérföldkő. Egy olyan innovatív, korszerű gépekkel felszerelt, a gyártás területén kialakított tanműhelyt és mellette elkülönített virtuális cellát adunk ma át, amely a középfokú duális képzésben részt vevő diákjaink képzését versenyképes szinten teszi lehetővé.

A cégvezető azt is elmondta, hogy a 170 millió forintos beruházáshoz az Innovációs és Technológiai Minisztérium közel 124 millió forint pályázati forrást biztosított, majd megköszönte a támogatást, épp úgy, mint a kivitelezők, a beszállítók és saját kollégái elkötelezett munkáját.

Schmidt Csaba, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere beszédében azt emelte ki, hogy a Grundfos utat, példát mutat más gazdasági társaságoknak. Mindig élen jár a képzésben való együttműködésben, és ezt a közös munkát a maga oldaláról a város is szívesen segíti, kötelességének tekinti. Ennek egyik kézzelfogható példája az új, korszerű, laborokkal is felszerelt képzési központ Tatabánya-Dózsakertben, az egykori Bánki kollégiumban.

– Akik itt élünk, az Oroszlány-Tata-Tatabánya háromszög által bezárt gazdasági és társadalmi térségben, egy sors- és kockázatközösséget alkotunk, mely az egyéni felelősségvállalásra épül – kezdte ünnepi gondolatait Bencsik János. – Mindannyiunknak vannak lehetőségei, jogai és kötelezettségei. A közös kockázatot akkor tudjuk mérsékelni, ha a személyes lehetőségeink és a kötelezettségeink egyensúlyban vannak egymással. Ehhez elengedhetetlen, hogy mindenki munkálkodjon saját magán, a benne lévő képességeket a készség szintjére fejlessze, hozzájárulva ezzel saját, és egyúttal közössége, valamint a gazdasági térség fejlődéséhez.
– A Grundfos a most átadásra kerülő beruházással alkalmat teremtett arra, hogy a diákok egy gyártási térben, egy munkakultúrához kapcsolódva alakíthassanak ki egy bizalmi kapcsolatot a vállalattal, a menedzsmenttel, lehetővé téve ezzel a hatékonyan közös munkát. – mondta az országgyűlési képviselő, majd így folytatta:
–  Az elmúlt két évben a térségben jelentős bérfelzárkózásra került sor. További béremelésre azonban csak akkor lesz lehetőség, ha a termelékenység hatékonysága is növekszik. Ehhez elengedhetetlen a személyes felelősségvállalás, az elkötelezettség a dolgozók részéről is, hogy a menedzsmenttel kialakított bizalmi kapcsolatra építve, egy egységként tudják növelni a társaság termelékenységét. Meggyőződésem, hogy az ilyen tanműhelyek, mint amit a Grundfos a térségben elsőként kialakított, meg fogják ismertetni, és szerettetni a fiatalokkal a modern, ipari környezetet, akik cserébe, a megszerzett tudásukat szívesen fogják a cégnél kamatoztatni. – vetítette előre vízióját a térség képviselője.

Czunyiné dr. Bertalan Judit a kormányzat digitalizáció melletti elkötelezettségét emelte ki, amit az is mutat, hogy az elmúlt 1,5-2 év során több mint 100 milliárd forintott fordított az állam erre a célra. Megköszönte a Grundfosnak, hogy élen jár a szakképzésben, hogy ezt a fontos – a megyében ilyen formában elsőként létrehozott – oktatási lehetőséget biztosítja a diákoknak.
A köszöntők sorát dr. Solymár Károly Balázs zárta, aki a digitalizáció és a versenyképesség összefüggését vizsgálva két olyan területre hívta fel a figyelmet, amely a kormányzati munkát folyamatosan meghatározza. Az egyik a megfelelő számú és minőségű szakemberek biztosítása, a másik pedig a digitalizáció.
– Az elsőhöz nélkülözhetetlen négy elem, a megfelelő minőségi hálózat, a digitális eszközök, a korszerű digitális oktatóanyagok és a felkészült tanárok 2022-ig rendelkezésre fognak állni - ígérte. - Emellett a kormányzat a felnőttképzésre is gondol, 260 ezer fő kap lehetőséget a digitális alapkompetenciák elsajátítására a következő két év során – tette hozzá a helyettes államtitkár, majd így folytatta:
– A „Programozd a jövőt” kezdeményezés a legmagasabban képzett szakemberek – a már most hiányzó 20 ezer informatikus – pótlását kívánja segíteni, egyrészt a pályaorientáció eszközeivel, másrészt az egyetemi képzéseken a lemorzsolódás csökkentésével. A digitalizáció alapvetően versenyképességi kérdés – mutatott rá a lényegre a helyettes államtitkár. – Magyarország felismerte, hogy ezen a területen komoly esélyei vannak ha az erősségeire támaszkodik: a mesterséges intelligenciára, az 5G hálózatra és az önvezető autózásra – villantotta fel a jövő kormányzati terveit a politikus.

Az ünnepélyes megnyitó résztvevői ezek után megtekinthették az új oktatótermet, a gyártási területen kialakított tanműhelyt, illetve az amellett elkülönített virtuális cellát, amit a gyakorlatban ki is próbálhattak.

-réz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019.03.07. 19:39
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás