Nyitott, impozáns és igényes a környei „kamionos” étkezde Vár a Transintertop, azaz a TIT-Bistro
Környét Oroszlány-Székesfehérvár felé elhagyva, nem lehet nem észrevenni a Transintertop Kft. telephelyét, az „elegáns egyenruhába öltözött” kamionokat, az új raktár és irodaépületet. Köztük megbújva található a TIT Bistro, mely minden éhes vándornak – vagy épp helyben lakónak – finom falatokat ígér. A vadonatúj gyorsétkezdében Csiki Tamással, a Transintertop Kft. ügyvezető igazgatójával, Bódai Gabriellával, a TIT Bistro üzletvezetőjével, illetve Vad Miklós mesterszakáccsal beszélgettem. Eközben a csábító illatok, az étvágygerjesztő étkek látványa igazán próbára tették érzékszerveimet.
– Miért nyit egy fuvarozó vállalkozás bisztrót? – Amikor a TIT Bistrót megálmodtuk – kezdi a beszélgetést Csiki Tamás –, elsősorban a munkavállalóinkra gondoltunk, nekik szerettünk volna egy európai szintű megoldást nyújtani a napi étkezéshez. Egy olyan kis éttermet, étkezdét képzeltünk el, ahol otthonos, barátságos, a mai elvárásoknak megfelelő környezetben lehet reggelizni, ebédelni, vacsorázni, vagy a kiválasztott ételt magunkkal vinni. Mindezt gyors, kellemes kiszolgálás mellett, mert a kamionos nem várhat, időre megy. – Természetesen az ipari park más cégeinek munkatársai, és sok környékben élő is hamar felfedezett minket, mert errefelé ilyen jellegű étkezési lehetőség nincs – érvel az ügyvezető igazgató.
– Mi kapható a TIT Bistróban? – A koncepciónk lényeg: gyorsan, magas színvonalon, finomat és versenyképes áron – veszi át a szót Bódai Gabriella. – Mindezt a legkorszerűbb eszközökkel, a legmodernebb konyhával. Az étkezde, és a személyzet is a Transintertop szerves része. Alkalmazottként, a kollégákért, a vendégekért dolgozunk, és ehhez a cég minden feltételt biztosít is a számunkra. – Egy ilyen konyhába mesterszakács dukál, ezért választottuk konyhafőnökünknek Vad Miklóst, de a teljes személyzetünkre nagyon büszkék vagyunk, a nyitás óta igazi ütőképes csapattá formálódtunk. Rengeteg pozitív visszajelzést kapunk. Nem véletlenül. Odafigyelünk a vendégeinkre, szokásaikra, igyekszünk előzékenyek lenni, törődést adni. – mondja büszkén a személyzet vezetője.
– Mekkora az étterem befogadóképessége és mettől meddig lehet itt étkezni? – Hétköznapokon vagyunk nyitva, reggel 6:30-tól este 6 óráig – válaszol Bódai Gabriella. – Egyszerre 45 fő étkezését tudjuk kényelmesen, kulturáltan biztosítani, de nyaranta a körülbelül tízfős teraszunk is a vendégeink rendelkezésére áll. – Nincsenek kötelező menüsorok. A napi étlapból – akár kis- vagy nagyadagot választva – mindenki maga válogathatja össze a saját menüjét, igényéhez, pénztárcájához igazodva. – A helyben étkezés mellett elvitelre is van lehetőség. Egyedülálló szolgáltatásként – éppen a kamionosokra gondolva – egy speciális eljárással, ún. sokkolással hűtjük le az ételeket, aminek köszönhetően azok 72 órán át fogyaszthatóak maradnak. – Jó nagy, amolyan „kamionos” adagokat adunk. Sok tartalmas levesünk van, húsételek, két-háromféle köret, vegetáriánus ételek, saláták, helyben készült desszertek, pékáru. Saját cukrász kollégánknak köszönhetően helyben készült aprósütikkel, tortákkal is kényeztetni tudjuk vendégeinket. – A napi étkeztetésen túl rendezvényeket is vállalunk, akár a hétvégéken, illetve a helyszínre kitelepülve is. Catering szolgáltatásunkat 100 főig, a legkorszerűbb, a HACCP-előírásoknak maximálisan megfelelő felszereléssel tudjuk vállalni. Esküvők, családi, baráti, céges összejövetelekre komplett ételsorokat tudunk vinni, amihez mindent itt, helyben készítünk – vázolja elém a lehetőséget az étteremvezető.
– Hogyan áll össze az étlap, és mik a kedvencek? – Alapvetően a magyaros konyhára, a házias ízekre épül a kínálatunk – ismerteti a TIT Bistro választékát Vad Miklós –, de igyekszünk a lehető legváltozatosabban, az éppen szezonális alapanyagokból készíteni ételeinket. A különlegességek sem hiányoznak a kínálatunkból, ezen a héten például az ázsiai ételekre fókuszálunk, de voltak már olasz napjaink is. Mindig igyekszünk újítani. Nem vagyunk egy tipikus kifőzde, annál jóval magasabbra tettük a mércét. – A kedvencek - a vadas, a tormás csülökkel töltött sertés, a hortobágyi húsos, illetve a sonkakrémmel töltött rántott palacsinta, a gombás velővel töltött sertés, a milánói sertésborda - ezeket már egy-két nap után hiányolják. – A reggeli választékunk is bőséges, hideget, meleget is kínálunk. Sült kolbászt, szalonnát, töltött bundás kenyeret, melegszendvicseket, ham and eggs-et, tejbegrízt, és valamennyihez rendelhető helyben, frissen készített pékáru is, amiből a környéken a legnagyobb választékot mi kínáljuk. Itt tehát mindenki megtalálja az éppen foga alá valót, szép, higiénikus környezetben, figyelmes kiszolgálás mellett étkezhet. Várunk mindenkit szeretettel! – invitálja minket a TIT Bistro séfje.
Cseh Teréz |