szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


XXI. századi nemzetépítők

HORIZONT FÉSZEKHÁZ – Otthon a családnak
XXI. századi nemzetépítők

Dienstmann Tamás, a Jónak lenni jó program keretében felajánlott 40 milliós adománya, egy családi ház megépítése, sokakat meglepett, hitték is meg nem is, hogy ilyesmi manapság még megtörténhet. Aztán, amikor a négygyermekes család beköltözött új, soroksári otthonába, sok száj tátva maradt, ahogy március 22-én is, amikor a Horizont Global Kft. telephelyén élőben, az ünnepi fogadás ideje alatt, a szemünk láttára épült a FÉSZEKHÁZ. A családi ház háromnegyede már állt a kétszáz fős vendégsereg érkezésekor, ám a fennmaradó részt, hat fiatal, két, az építőipari munkákban járatlan hölgy és négy fiatalember kétkezi munkájukkal, daruk, emelőgépek nélkül, szinte percek alatt befejezte. Falakat húztak, padlót, tetőt építettek, fészket raktak, a jövő nemzedéke otthonainak prototípusát.

A FÉSZEKHÁZ-avatón újabb tanúbizonyságot kaphattunk arról, hogy Dienstmann Tamás komolyan gondolja, amit mond. Vállalkozóként, 56-osként példát kíván mutatni, mintegy kötelességének tartja a nemzetépítést, és azt, hogy ez tettekben is megnyilvánuljon. Határozott szándéka, hogy a maga eszközeivel, lehetőségeivel, a meghirdetett kormányprogramhoz kapcsolódva, tegyen a jövő nemzedékeiért. Hasonló gondolatokért, nagyszabású tettekért – ha jól belegondolunk - nagyon messze kell visszarepülnünk az időben.
Pedig Dienstmann Tamás nem politikus, és nagyon is XXI. századi, mint ahogy az általa kidolgozott Horizont technológia és a kisebb-nagyobb hatékonyságot növelő fejlesztései is. Olyan otthonteremtési programot álmodott meg, amely mellé támogatóként sokakat oda tud állítani: politikusokat, anyagkereskedőket, egyházi méltóságokat, közismert, elismert személyeket.

Azt vallja, hogy amit ő munkája eredményeként kap, abból nagy örömmel ad másoknak, hiszen: „Adni olyan jó érzés és érdekes módon, ha adni tudok, gazdagabbnak érzem magam”.

– Mi a célunk? Első lépésként adományoztunk egy házat, ezzel egy négygyermekes családnak segítettünk. Most, folytatásként a nemzet gyarapodásához is szeretnénk hozzájárulni. Ezért hívtuk életre a FÉSZEKHÁZ Programot. Célunk az, hogy a gyermekvállalással a magyar jövőért elkötelezett fiatal párok, ennek a programnak a keretében garantált minőségű, energiatakarékos, a piaci áraknál jóval alacsonyabb áron, gyorsan - akár hetek alatt - könnyen felépíthető otthont, családi fészket tudjanak teremteni maguknak, és ha kell, tovább bővíthessék azt. Ebben az otthonteremtésben szeretnénk katalizátorok lenni, példát mutatni, a programba minél több elkötelezett támogatót bevonni – válaszolta kérdésünkre a cég ügyvezető igazgatója.

A Horizont Global Kft. szakemberei abból indultak ki, hogy az acélszerkezetes építési rendszer – alkalmassá tehető a növekvő lakossági igények gyors kielégítésére. A FÉSZEKHÁZ-at, egy iparilag előreszerelt szerkezeti elemekből épülő családi ház prototípusát, a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kara, a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara, valamint a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum közreműködésével fejlesztették ki.

– Egy országos összefogássá alakuló, az otthonteremtést támogató programot álmodtunk meg családalapító fiatatok számára, összhangban a kormány által meghirdetett célokkal, és elképzelésekkel, igazodva a CSOK adta lehetőségekhez, az építőipar szűkre szabott kapacitásaihoz. Elgondolkodtatott bennünket az a tény, hogy a modern autógyártásban öt percenként legurul egy-egy csúcstechnológiás jármű a szalagról, míg más iparágak – ahogy az építőipar is – ettől fényévekre járnak. Egy hagyományos módon készült családi házhoz egy év kitartó munkája, és rengeteg szakember kell, akikből ma köztudottan nincs elegendő. Hogy fordulhat ez elő, a XXI. század elején? Erre a kihívásra reagáltunk ezzel az egyedülálló, szabadalmaztatott, és hamarosan az ÉMI által minősített technológia életre hívásával és az országos FÉSZEKHÁZ Program meghirdetésével. A most bemutatott prototípust nem csak látogathatóvá kívánjuk tenni, de annak elemeit nagyüzemi szinten, sorozatgyártásban szeretnénk előállítani. A ház minden elemét előre legyártjuk, az üzemben készre szereljük, és a helyszínen gyakorlatilag már csak „összelegózzuk”, vagyis nem is mi, hanem maguk a fiatalok és barátaik – tudtuk meg a házavatón a házigazda köszöntőjéből.

A tüzihorganyzott acélváz-szerkezettel, a modulonként kialakított falpanelekkel, a tökéletesen szigetelt egységekkel akár 2-3 héten belül felépíthető egy családi ház, mely bármikor igény szerint bővíthető. Az előregyártott szerkezeti elemek súlya kicsi, így kézi mozgatással is könnyedén beépíthetők. A házilagos összeszerelhetőséget részletes kivitelezési program, szerelési útmutató, valamint a rögzítési pontok színkódolt rendszere biztosítja. Az építési folyamatokat oktató-bemutató program, valamint egy 3D-s animáció és minden részletre kiterjedő dokumentáció is segíti majd melyet a Pécsi Tudományegyetem készít. A szerkezetkészre felhúzott házakban, természetesen a minősített szakipari munkákat már muszáj szakemberekre bízni.

– A panelekből gyakorlatilag bármilyen épület felhúzható, a szociális jellegű házaktól kezdve egészen az emeletes luxusotthonokig. Az alapvető cél mégis az, hogy a fiatalok számára az indulást biztosítsuk, egy 60 négyzetméteres családi otthonnal, ami igény szerint 90 vagy akár annál több négyzetméteresre bővíthető, így akár a CSOK elvárásainak is megfelelve. Az építési rendszerrel – a telekadottságoktól függően – akár ikerház, sorház, vagy kétszintes társasház is kialakítható – mutatott rá a technológia előnyeire Dienstmann Tamás.
A házakat Németországban kifejlesztett, modern talajcsavarok rögzítik, így azok nem igénylik a hagyományos és meglehetősen költséges, az esetleges bontás után pedig nehezen eltávolítható, környezetkárosító betonalapozást.

– Egyetlen FÉSZEKHÁZ sem építhető azonban telek nélkül. Itt is összefogásra számítunk, első körben olyan önkormányzatokra, akik szívesen biztosítanak telkeket az építkezni, letelepedni vágyó fiatal pároknak.
– Örömünkre szolgál, hogy már sokan a kezdeményezésünk mellé álltak. A program fővédnöke a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője, Kozma Imre atya, akire példaképként tekintek, védnökei pedig Wittner Mária, az 1956-os forradalom és szabadságharc többszörösen kitüntetett hőse, valamint Lázár Vilmos, a CBA elnöke, ötszörös világbajnok fogathajtó. Számos építőanyag-gyártó és nagykereskedő azzal segít, hogy kedvezménnyel biztosítják termékeiket a program résztvevőinek. A segítők nevét még sokáig sorolhatnám. Közülük azonban egy személynek, kilencszeres kenuvilágbajnokunknak, Wichmann Tamásnak külön is szeretném megköszönni ötvenéves barátságát – ölelte meg sporttársát könnybe lábadt szemekkel Dienstmann Tamás, az egykor ugyancsak szép eredményeket felmutató kajakozó.

A házavatón számos magas rangú vendég tette tiszteletét, Németh Szilárdot, a Honvédelmi Minisztérium államtitkárát elszólította a kötelesség, de levélben küldött üzenete révén gondolatai, jó kívánságai eljutottak a házavatóra.

– A család, a születő élet mindennél nagyobb érték, hiszen egy nemzet jövője attól függ, születnek-e gyermekek. Ez egyértelművé teszi, hogy a jövő a családalapító fiatalok kezében van. A családnak azonban otthon kell, ahol szeretetben lehet élni. Mi a kormány népesedési programjával harmóniában, ennek megteremtéséhez szeretnénk hozzájárulni. A Horizont Global Kft. a kutatás-fejlesztési tevékenységét a jövő generációjának szolgálatába állította, és a FÉSZEKHÁZ Projekttel – mely várhatóan 2019 szeptemberétől indulhat - a fiatalokat, családtervezőket kívánja támogatni nemzetünk fennmaradása, gyarapodása érdekében. Honlapunkon jelenleg előregisztrációra van lehetőség – zárta gondolatait a házavatón Dienstmann Tamás.

Cseh Teréz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Fészekház prototípus majdnem készen

 

 

 

 

 

 

 

A Fészekház Prototípus-bemutató ünnepség  műsorvezetői: Nemcsák Károly, Jászai Mari díjas Érdemes Művész, a József Attila színház igazgatója és Pongrácz Beáta, a Horizont Global Kft. kommunikációs vezetóje

 

 

 

 

 

 

 

Dienstmann Tamás az unokáival, Konorral és Emilivel együtt nyitotta meg a  házavatót

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Fészekház építők- köztük két, a szakmában járatlan hölgy -, akik az avatóünnepség  ideje alatt a szemünk láttára  építették készre a mintaházat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A könnyú elemeknek köszönhetően  a lányok is kivehették a részüket a munkából

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Fészekház prototípusának befejező munkálatai

 

 

 

 

 

 

 

Kozma Imre atya, a Magyar Máltai szeretetszolgálat alapítója szentelte fel az első FÉSZEKHÁZ-at

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019.05.18. 08:48
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás