szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


SVÉT 11.0 - Rácalmás

Stílusos Vidéki Éttermiség: 17 vidéki étterem, 17 világnézet, 17 kreatív séf, 1 küldetés
SVÉT 11.0 - Rácalmás

Stílusos Vidéki Éttermiség. A SVÉT Egyesület azonos felfogású, de eltérő stílusú éttermek baráti szövetsége. Tagjai napi kapcsolatban állnak egymással. A folyamatos szakmai munka csúcspontja az éves közönségtalálkozó, melynek házigazdája idén, szeptember 8-án a rácalmási Jankovich Kúria Wellness Hotel**** lesz. A SVÉT-ről, az őszi esemény részleteiről, a kísérőprogramokról Szabó Attila hoteligazgatót, a leendő házigazdát kérdeztük.

Mit takar a SVÉT elnevezés?
– Ennek a szövetségnek az a célja, hogy a különböző találkozókon – ezek közül a legnagyobb az éves közönségtalálkozó - összehozza a gasztronómiára fogékony embereket az ország különböző pontjairól, teret biztosítva tagjaiknak, a kézműves, stílusos vidéki éttermeknek, hogy hitvallásuknak megfelelően felszabadultan, a vendégekkel, meghívott borászokkal együtt ünnepelve, családias környezetben örömfőzhessenek.
– A most készülő esemény rangját az is jól tükrözi, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség, Rácalmás Város Önkormányzata és a Jankovich-kúria is támogatja.

Mióta tagjai a SVÉT-nek? Egyáltalán hogyan kerültek be ebbe a körbe?
– 2012-ben jött létre az egyesület, minket 2016-ban hívtak maguk közé. Az új tagokat ugyanis az egyesület maga szemeli ki, évente egy-egy vidéki étterem számára teszi lehetővé a csatlakozást. Olyanok léphetnek be – és csak azok maradhatnak -, akik magukénak vallják a megfogalmazott alapértékeket, egyetértenek az alapvető célokkal, és együttműködnek annak megvalósításában.

– Miért jó, ha valaki SVÉT-tag?
– A SVÉT keretében együttműködő szakemberek magas szinten művelik a szakmájukat. Legtöbben - épp a munkájukból adódóan - jól ismerik egymást, már-már baráti szálak kötik össze őket. Ha együtt vagyunk, mindig családias a hangulat. Támogatjuk, segítjük egymást, közös rendezvényeket tartunk, szakmai fogásokat osztunk meg, inspirációt, motivációt adunk, és kapunk. Az éves nagy közönségtalálkozó mellett számos más, kisebb eseményt szervezünk, melyeket a gasztronómia szerelmesei előszeretettel látogatnak.

– Rácalmás ad otthont az idei közönségtalálkozónak. Mit tudhatunk meg erről?
– A SVÉT mindig másutt, rendszerint valamelyik tagunkhoz kötődő helyszínen, és mindig szeptember elején van. Mi szeptember 8-án várjuk a vendégeket, az eddigi tapasztalatok alapján minimum két-háromezer főt, de reménykedem, hogy ezúttal meghaladjuk a korábbi számokat. Jó okunk van bizakodni, hiszen kitűnő az elhelyezkedésünk – az ország közepén, Dunaújváros mellett, Rácalmáson, a Duna-partján vagyunk -, csodás, egyedi környezetben, a hotelünkkel szomszédos Jankovich-kúria gyönyörű épületegyüttesében fogadjuk az érdeklődőket.
– A gourmet-fesztiváljellegű éves találkozón kötelező módon valamennyi tagunk képviselteti magát. Egy-egy kis faházban, összesen 17 tagéttermünk kínálja majd finomságait. Rendszerint két-három különleges fogással készülnek, amiben ezúttal egy kis csavar is lesz. Az almát, mint kötelező alkotóelemet, be kell csempészniük az ételeikbe, utalva ezzel Rácalmásra, illetve a cégünk logójában lévő zöldalmára.

Kiket várnak ide? Kiket szólít meg egy ilyen gasztronómiai esemény?
– Mindenkit, akit vonzanak a gasztronómia örömei. A SVÉT egy nyitott fesztivál kíván lenni, nem a luxust keresi, hanem inkább a különlegességet, a kézművességet, a stílusos vendéglátást kínálja, mindenki számára elérhető módon.
– A rendezvény egy előzetes regisztrációval látogatható, aminek a díja 3000 forint körül szokott mozogni. Ez teljes egészében lefogyasztható. Rendszerint az árak is visszafogottak, 1000-2000 forint körül már bőven van mit kóstolgatni.

Milyen kísérőrendezvényeket terveznek a SVÉT-találkozón?
– Szeretnénk minél többek számára lehetővé tenni a részvételt. A családosoknak éppen ezért egy mini SVÉT-tel készülünk, ahol az apróságokat szórakoztatjuk felügyelet mellett, így a szülők eközben nyugodtan kóstolgathatnak.
– A tervek szerint színpadi eseményekkel is kedveskedünk majd, ezek témáit a séfek, a gasztronómia, a helyi alapanyagok adják majd, és talán egy kis divat is beleférhet a programba. A cél az, hogy a fogyasztás közbeni jó hangulatot megalapozzuk, illetve fenntartsuk.
-réz

2019.07.07. 09:01
   Regio Regia magazin


154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!



116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!



107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!



106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!



105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió




2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás