szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Az év gyára 2x

A tisztesség, a becsületes munka hosszú távon a legjobb befektetés
Az év gyára 2x

Simon Istvánnal és fiával, Simon Péterrel beszélgetve, történetüket hallgatva, mindazt látva, amit Simon Műanyag Feldolgozó néven Kőszárhegyen, illetve Szabadbattyánban létrehoztak, működtetnek, egyetlen pillanatig sem volt kétségem, hogy a közelmúltban immáron másodjára átvett Az év gyára díjat – ahogy sok más, az elmúlt évek során kapott kitüntetést is - maximálisan megérdemelték. Erről önök is könnyedén meggyőződhetnek elolvasva alábbi cikkünket.

– Kitüntetés-zápor zúdult önökre az elmúlt években, ami bizonyára nem a véletlen műve. Hosszú évek, évtizedek munkáját tükrözik ezek az elismerések. Meséljen kicsit magáról, a régi időkről, mindarról, ami a mai sikereket megalapozta!
– 1954-ben születtem, Szabadbattyánban. Szüleim dolgos emberek voltak, és engem is, már kicsi koromtól fogva munkára neveltek – emlékszik vissza gyerekkorára Simon István. – Iskola után ebéd, tanulás, majd a munka következett, és csak azután jöhetett a játék vagy épp a sport. Szigorúan fogtak, ami akkor nem mindig tetszett, ám ma már áldom az eszüket, mert nekik köszönhetem a munkaszeretetemet, a becsülettel elvégzett munka tiszteletét, mely az egész életemet végigkíséri.
– Az általános iskolát Szabadbattyánban végeztem, majd a 320-as Szakmunkásképző Intézetben karosszérialakatosnak tanultam. Utána következtek a gyárak: Ikarus, KSzG – azaz a Köszörűgépgyár –, majd a KÖFÉM. Addig maradtam egy-egy helyen, amíg volt mit tanulnom, aztán odébbálltam. Van, aki 30-40 évet lehúz egy helyen, no, én nem ilyen vagyok! Mindig igyekeztem újat tanulni. Az érettségi után, a főállásom mellett plusz munkát vállaltam, esténként, hétvégeken Kurucz László kisiparos mellett dolgoztam. Ott is sokat tanultam, főleg egy kis önállóságot, mert azt eleinte el sem tudtam volna képzelni, hogy én ne állami vállalatnál dolgozzak! Biztos háttér, stabil fizetés, és ezzel szemben a bizonytalan kisiparos lét – szóba sem jöhetett kétgyermekes családapaként. Jó pár évet lehúztunk együtt – 1985-ben kezdtem az ipart –, Fehérváron a Palotai út 50-ben volt a műhelyünk – a mai Shell-kút helyén –, amit az önkormányzat egy szép napon kisajátított. A cserébe felajánlott terület Székesfehérvár egyik ipari részén, nem igazán tetszett nekem, olyan lélektelen volt. Akkor úgy döntöttem – a szüleim is csábítottak –, hazajövök Szabadbattyánba.

– Saját telephelyet hozott létre?
– Amennyiben a szüleim udvarán, a 3x3 méteres garázs lebontása után, a 8x8-as, a két kezünkkel felépített kis műhelyt telephelynek nevezhetjük, akkor igen – mondja mosolyogva. – A lényeg az, hogy ennek a helynek érezhetően volt lelke. Azt, hogy jól döntöttem, az idő is visszaigazolta: sokat tudtunk egymásnak segíteni a szüleimmel, és munkaerő szempontból is előnyösebb volt a vidék, az itteniek megbecsülik a helybéli munkalehetőséget.
– Kezdetben a lakosság felé szolgáltattunk, mindent csináltunk – kerítést, csatornázást, fűtést –, ami csak a szakmánkba belefért. Egy dologra azonban már akkor odafigyeltünk: a vevő legyen az első! Ha buktam is a hasznot, csak olyan munkát adtam át, amivel a megrendelő elégedett volt.
– Lászlóval aztán egy idő után elváltak útjaink, ő belefogott egy építkezésbe, ami lekötötte, én meg egyre inkább a magam útját szerettem volna járni, önállóvá válni. Békével váltunk el, ma is barátok vagyunk, becsüljük, tiszteljük egymást.

– Mi hozta meg az áttörést?
– Az első komoly vevőnk a Garzon Bútorgyár volt, nekik gyártottunk először iparszerűen, nagy mennyiségben alkatrészeket. Közvetlenül nem szállíthattunk be, akkoriban vagy egy kisszövetkezeten, vagy egy kisipari termelő vállalaton keresztül vezetett az út az ilyen nagyvállalatokhoz. Birinyi Mihály a VIDEOTON-ból kiválva hozott létre egy ilyet, és én rajta keresztül tudtam beszállítani a Garzonba. Sokat tanultam Misi bácsitól is, aki műanyagos volt: egyfelől a szakmát, másfelől azt, hogyan kell munkát szerezni. Mert nem mindenkiben van meg a képesség arra, hogy kapcsolatot tudjon teremteni másokkal. Egy dolog jól elvégezni egy feladatot, és egy másik megszerezni azt. Mindkettő nagyon fontos. Van, aki egy feladatnál mindig azt látja, miért nem lehet megcsinálni, én mindig azt néztem, hogyan lehet megoldani. Néha, még mi magunk is meglepődtünk, amikor egy-egy elsőre lehetetlennek tűnő problémába ütközünk, ám a végén valahogy mégis megoldottuk.
– A Garzonba való beszállítás – bár elindított minket a növekedés útján – komoly kihívás volt, feszített tempót igényelt. Minden reggel 5-kor beültem a Barkasba – ha összeszámolom, legalább egy évtizedet töltöttem abban az autóban –, és indultam Érdre a galvanizálóba, hogy a reggeli nyitásra a megmunkált alkatrészek már Fehérváron, a Garzon raktárában legyenek. Átvették, és azonnal ment is a gyártásba. Ez ment nap, mint nap.
– Szépen fejlődtünk, de a további növekedéshez új gépek kellettek volna a régi elavultak helyett, ehhez pedig hitelre volt szükségem. A kisszövetkezet ebben már nem akart a partnerem lenni, ezért kiváltam, teljesen önálló lettem.
– A létszámunk is folyamatosan gyarapodott – szoktam mondani: egy ember munkájához egy ember kell, százéhoz száz. Sorra vettem fel az embereket: eleinte 3-4, majd 5, egyre többen lettünk. Az álmunk egy új fröccsöntőgép volt, mert nem győztük javítgatni a régi, rossz masinákat. Ekkor jött az igazi áttörés lehetősége, a General Electric, egy világcég.

– Egy multinacionális nagyvállalat beszállítói lettek egyik napról a másikra?
- No, ez sem ment azért annyira egyszerűen! – szövi tovább a történetet a cégalapító. – A GE-nek nagyon tetszett a munkához való hozzáállásunk, az igényességünk, de a gépeinket látva azt mondta, erre nem adhat nekünk munkát. Vegyünk újat!
– Vettünk! Új, már számítógép vezérlésű gépünk lett, amihez persze nem értettünk. Ekkor csábítottam a céghez Aupek Istvánt, aki már vagy huszonéve velünk van, és így lett az egykori tüzéptelep bolti eladójából technológus, majd mára az IT-részleg vezetője. Értett a számítógépekhez, és nekünk ez kellett.
– Innentől kezdve a lábunk mindig kilógott kicsit a takaró alól, mert ami pénz bejött, visszaforgattuk. Csak új gépeket vettünk, a legmodernebb, legjobb technológiát, mert tudtuk, ez hozza majd a munkát a következő 5-10 évben. Ahogy azt a Kuruc Laci is megmondta egykoron: a legfontosabb, hogy legyen HOL (üzem), MIVEL (gép), MIT (munka). Ez a sorrend fontos! Egyik feltételezi a másikat.
– Mindig stratégaként gondolkodtam: rövid, közép- és hosszú táv, a fiam már másképp számol: bevétel mínusz kiadás, egyenlő nyereség. Én kitanulhattam a szakma csínját-bínját, ebből adódóan szakmai szemlélettel vezethettem a céget. Péternek erre már nincs lehetősége, és ma már nem is lehet ez a célja. Neki már egy modern, korszerű üzemet kell tovább vinnie, amihez elengedhetetlen a menedzser szemlélet.
– Én azonban ma is szeretek előre tervezni, már most megvannak azok a telkek, ahol a jövőt képzelem. A vevők ugyanis nagyra értékelik, ha a beszállítóik képesek velük együtt növekedni – mondja, miközben feláll az asztaltól, és a falon lévő tervrajzokra mutat: – Megcsináltuk a magasraktárat, mert a korábbi helyet már kinőttük. Ebből itt szerszámüzemet hoztunk létre, mellette pedig egy 6000 m2-es csarnok lesz, aminek az érvényes építési engedélyes terve itt lapul a fiókban, bármikor indíthatjuk. Ez a másik pedig a hosszú távú terveim része, egy 10 ezer m2-es csarnok. Ez egyelőre csak látványterv – mondja, de ismerve az előzményeket, mérget vehetünk rá, hogy előbb-utóbb ebből az álomból is valóság lesz.
– Fontos az előrelátás, mert mi bizonyos értelemben nem vagyunk önállóak, nincsenek önálló, piacképes termékeink. Beszállítók vagyunk, a vevőink igényeit elégítjük ki, azt készítjük el, amit ők megfogalmaznak. Magyar kisvállalkozásként ahhoz, hogy önálló termékgyártók legyünk, nem volt soha elegendő tőkénk. Nem is ez a célunk, hanem az, hogy minél nagyobb hozzáadott értékű termékeket gyártsunk a partnereink részére, ha úgy tetszik, minél nélkülözhetetlenebbek legyünk a számukra. 98%-ban autóipari cégeknek gyártunk, nagyon magas színvonalon.

– A GE végül betartotta az ígéretét. Amint megvettük az első gépet, hozta rá a munkát, és innentől kézről kézre adtak minket. Soha sem kellett hirdetnünk, és olyan sem volt, hogy munka nélkül maradtunk volna – tért vissza a történet fordulópontjához Simon István.
– Van például egy japán cégünk, nekik első ízben csupán egy alkatrészt gyártottunk. Idejött 6-8 japán szakember, és két héten át ízekre szedtek bennünket. Aztán, miután kialakult a bizalom, már vakon, látatlanban, sorra kaptuk tőlük a munkákat.
– Úgy gondolom, a sikerünk titka abban rejlik, hogy mindig új gépekkel, a legjobb technológiával és kiváló szakemberekkel dolgoztunk. Néha, mikor jövök befelé, és felnézek erre az egészre, biz’ isten megijedek: Mit hoztam létre? Hihetetlennek tűnik, mert én úgy érzem, nem tettem mást, mint a hobbimnak éltem, és ahogy apámtól, anyámtól láttam, becsületesen, tisztességesen dolgoztam. Azt hiszem, nagyon szerencsés vagyok, már csak azért is, mert már egy jó ideje átadhattam a stafétát a gyerekeimnek, a fiamnak, Péternek, és a lányomnak, Zulejkának.

– Igazi családi vállalkozás. Kinek, mi a feladata ma a cégben?
– Nyugdíjasként – nagy örömömre – második gyerekkoromat élem. Falun nőttem fel, földek, állatok vettek körül. Most, itt Kőszárhegyen van szőlőm, borom, vannak állataim – ló, birka, és sok más apró jószág. Szeretem ezt a falusi környezetet, kikapcsol az ezzel való foglalatosság.
– Petivel – aki már három éve a cég ügyvezetője – átbeszéljük a legfontosabb dolgokat, képben vagyok, de az már nem az én feladatom, hogy tudjam, kinek, mit gyártunk. Szerencsémre nagyon lelkiismeretes utódom van, aki ugyanazokat a szempontokat tartja fontosnak, mint jómagam: a vevő az első. Jó termék menjen ki tőlünk, a megrendelő legyen elégedett! Így nyugodt lelkiismerettel adhattam át az ügyvezetést.
– A két gyerekem meglehetősen eltérő természetű. Míg Zulejkánál 2+2, az mindig 4, és nincs apelláta, addig Péternél a hangsúly a kapcsolatépítésen van, a sportból magával hozott becsület, tisztesség, a kreatív, menedzserjellegű vezetés. Míg én gyakran a szívemmel döntöttem – humánus próbáltam lenni –, ő az eszére hallgat, a racionalitásra törekszik. Másképp vezeti a céget, de mégis jól. Mint kiderült, 10-ből 8-szor jobb döntést hoz, mint én. Az élet őt igazolja.
– Zulejka egy ideig a maga útját járta – a Kodolányin volt az igazgató titkárnője –, ám amikor a feleségem, aki addig a cég könyvelését vitte, beteg lett, először szabadságot vett ki, hogy besegítsen, majd később a teljes könyvelést átvette. Ennek már 16 éve. A nejem sajnos nem lett jobban, 15 évvel ezelőtt elveszítettük. Zulejka ma a pénzügyi területet irányítja Klér Zoltán pénzügyi vezetőnkkel karöltve, aki nem csak nagy tudású kolléga, de cégünk egyik kulcsembere – ismerteti a menedzsment tagjait Simon István, amikor - mintegy végszóra - megérkezik egy fontos tárgyalásról Péter is, és vele folytatjuk a beszélgetést.

– Az év gyára kitüntetést immáron másodízben vehették át. Hogyan zajlik egy ilyen folyamat?
– Tavalyelőtt találkoztam Az év gyára logóval először, és már akkor eldöntöttem, hogy utána nézek, vajon mi kell ahhoz, hogy valaki ezt a címet elnyerhesse. Tíz kategóriában lehet indulni, kilencről úgy gondoltam, az adott terülen van mit felmutatnunk. Jelentkeztünk valamennyire. Persze ekkor még nem tudtuk, hogy mindez milyen komoly adminisztratív munkával jár. 8-9 olyan exceltáblát kaptunk, amin Klér Zoltán pénzügyi vezetőnkkel és a kis csapatunkkal majd egy hétig dolgoztunk, mire mindent becsülettel kitöltöttünk. Az úgynevezett shortlistára végül több kategóriában is felkerültünk. Ekkor jött a gyakorlati rész: egy egynapos audit keretében a díj kiírói személyesen is meggyőződtek arról, amit korábban írásban benyújtottunk. Mindent leellenőriztek. Az egész verseny hosszú hónapokon át zajlott, a neves zsűri aprólékosan megvizsgálta a működésünket: termelési és energiahatékonyság, gyártástámogatói, vevői elégedettségi rendszer, a munkatársak elégedettsége, beszállítói kapcsolatok, ipar 4.0 alkalmazása. Végül, az összkép alapján 2017-ben első ízben, vállalatunknak ítélték oda a fődíjat a 3-10 Mrd Ft árbevételű cégek kategóriájában Az év gyára lettünk.
– Másodjára pedig azért neveztünk, mert maga a kiíró – a Gyártás Trend magazin kiadója, a PPH Media – biztatott minket, hogy induljuk újra a címért, amit végül ismét elnyertünk.  Nagyra értékelte a bizottság azt a fejlődési folyamatot, amellyel az elmúlt években sikerült multinacionális vállalatokat is megelőznünk. Úgy vélem, méltán lehetünk büszkék – 400 kollégánkkal közösen – arra, amit elértünk.

– Ha már a büszkeségről esik szó: nem ez volt az első díj, amit a közelmúltban átvehettek. Milyen elismeréseket kaptak, és mi a hozadéka ezeknek a kitüntetéseknek?
– Tavaly megkaptuk a Genius Loci Díjat a tehetségek támogatásáért. A duális képzés indulásakor az első között kötöttünk megállapodást az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával, de a felsőoktatáson kívül a szakképzés gyakorlati támogatását is mindig fontosnak tartottuk, oly annyira, hogy a hallgatók és a tanulók képzésére speciális mentorprogramot is kidolgoztunk.
– Szintén 2018-ban kaptuk meg az Üzleti Etikai Díjat, melyet László Ervin professzor, a Budapest Klub alapítóelnöke, világhírű filozófus, író, számos akadémia tagja és Demcsák Mária, a Piac & Profit üzleti magazin alapító-főszerkesztője azzal a céllal hoztak létre, hogy a magyar társadalom figyelmének középpontjába állítsák azokat a hazai vállalkozásokat, amelyek felelős tevékenységükkel, gondolkodásukkal, a környezet és a társadalom érdekeivel összehangolt fejlesztéseikkel példát mutatnak. A díjat Sipos Éva, a Fejér megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára és Tóth Balázs, a Legrand Csoport közép- és kelet-európai régió gazdasági igazgatója adta át édesapámnak.
– Ezek az elismerések nem csupán díjak, amik jól mutatnak a vitrinben. Egyfajta megmérettetések. Jó dolog elmondani a kollégáknak, a partnereknek, hogy a mi cégünk megfelel a modern kornak, hiszen mindenkinek fontos, hogy olyan helyen dolgozzon, amit mások, kívülről is elismernek. Büszkék lehetünk tehát arra, amit elértünk, de hátra dőlni persze sosem szabad, mindig van hová fejlődni, mindig van mit jobbítani – foglalta össze gondolatait a díjakról Simon Péter.

– „A sportszerűség hasznos dolog, jó üzlet, hosszú távon ez hozza meg az eredményt. Mi mindig erre törekedtünk, és akik ismertek bennünket, nem véletlenül álltak mellénk, mert rászolgáltunk a támogatásra” – fogalmazta meg a díjak, az üzleti sikerek lényegét Simon István a Genius Loci Díj átadóján.


Cseh Teréz


Simon István lánya, Zulejka és fia, Péter társaságában

 


Az átadón, a kitüntetettek körében

2019.07.07. 09:14
   Regio Regia magazin


154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás