szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Kis Éva mindig a feladathoz szerzett új sz

Tanítónő, cégvezető, énekel, és koreai nyelvet tanul
Kis Éva mindig a feladathoz szerzett új szakmát

Kis Éva, a székesfehérvári székhelyű Karsai Holding Zrt. cégvezetője az Év Vállalkozója díjat vehetett át 2019 májusában a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától. Pályájáról, karrierjéről, kihívásokról és megfelelésekről beszélgettünk a kitüntetettel.

– Mit jelentet ez a díj Önnek személy szerint?
– Mindenekelőtt nagy meglepetést, és örömet okozott. Meglepett, hiszen én nem vagyok tulajdonosa a cégnek – bár 26 éve dolgozom a Karsai Holding berkeiben –, tehát nem vagyok vállalkozó. Egy munkavállaló vagyok. De jóleső volt, hogy az indoklásban a munkásságomat, az odafigyelésemet, a tevékenységemet emelték ki, amiért nagyon hálás vagyok. A férjem néha viccesen szokta mondani, hogy sokkal jobban gazdálkodom az itteni pénzzel, mint az otthonival.

– Kezdjük egy kis bemutatkozással!
– Budapesten születtem, családommal együtt tősgyökeres fővárosiak vagyunk. Talán érdekesség még velem kapcsolatban, hogy december 27-én születtem és nagyon praktikus gondolkodású szüleim Évának neveztek el (dec.24. Éva nap), így névnap-karácsony-születésnap-szilveszter, szóval mindent egy kalap alatt megünnepelhetünk velem kapcsolatosan. Viccesen szoktam mondani, hozzanak a férfi vendégek magukkal kölnit is és letudjuk a húsvétot is!
– Visszatérve a kérdésre, Budapesten végeztem az iskoláimat, majd tanítónő lettem, és dolgoztam is tanítóként. Aztán jöttek a gyerekek – Bernadett lányom és Róbert fiam –, és a GYES alatt számítógépes programozást kezdtem tanulni. Akkor kezdődött a számítógépes korszak, és úgy gondoltam hasznomra válik majd az ismeret. A GYES letelte után azonnal kaptam is állást egy budapesti műanyagipari cégnél – hisz a tanítói fizetés nem volt magas, így elhagytam a pályát.
– Később ezt a műanyagipari céget a Karsai Holding Zrt. felvásárolta, így kerültem kapcsolatba a Karsai cégcsoporttal és Dr. Karsai Bélával, a cég tulajdonosával, elnökével. Ennek már 26 éve. 

– Milyen programozói feladattal bízták meg akkor, elsőként?
– A kartonos, kézzel írott rendszer kiváltására vásároltak számítógépeket és számítógépes programot, ugyanakkor nem volt kolléga, aki értett volna a computerekhez. Az volt a feladatom, hogy tanuljam meg a programot kezelni, a kartonokról az anyag-, és termékmozgást vigyem be a programba, aztán tanítsam meg erre a kollégákat is. Ez olyan anyagkönyvelés féle volt, ezért azt gondoltam, hogy én bizony elmennék könyvelést tanulni. A vezetőség megengedte, én pedig képesített könyvelő végzettséget szereztem.
Aztán végzett könyvelőként az akkori vezetés kinevezett raktárvezetőnek, mondván hogy így még jobban oda tudok figyelni az anyagáramlásra. Lett 4 fő raktáros beosztottam. Ekkor azt kértem a vezetéstől, tanulhatnék-e logisztikát? Mert itt már van komissiózás, készletforgás, leltározás stb., és én mindezt szívesen megtanulnám. Így hát ezt is kitanultam, így logisztikus lettem.
– Ezek után jött a felkérés, logisztikai igazgatóként kellene irányítanom a raktár mellett a teljes termelést. Így már 60 munkatársat kellett motiválni, támogatni. Gondoltam jó lenne ehhez is valamit tanulni, hát elmentem a Műszaki Egyetemre egy kis menedzsment tudományért.
– Egyszer csak Karsai úr megkérdezte, lenne-e kedvem Budapest helyett Székesfehérvárra jönni ügyvezetőnek. Itt 200 munkatárs dolgozott két telephelyen, helyben és Körmenden. Itt pedig találkoztam olyan fogalmakkal, hogy kontrolling és árbevétel, anyagköltség, értékcsökkenés stb., így hát most is volt kérésem, szeretnék közgazdaságtant tanulni. Így lettem közgazdász.
– Ezt követően lettem csomagolási divízió vezérigazgató, ahol az ügyvezetés mellett az volt a feladatom, hogy még két másik Karsai cég ügyvezetőjét támogassam. Így a 3 cégben már közel 300 munkatárs dolgozott, gondoltam ideje lenne pszichológiát tanulni. Ezt is elkezdtem, de igazából nem tetszett. Szívesen foglalkoztam volna a munkavállalók pszichológiájával, de az iskola nem erről szólt, szóval ezt abbahagytam.
– 2018 szeptemberében merült fel, hogy átvegyem a Karsai Holding cégvezetői feladatait a tulajdonosunktól. 8 cég, 9 telephely, 750 munkavállaló háttértámogatása lenne a feladat. Így 2018. október 1-jétől cégvezetőként dolgozom, és most is tanulok: koreai nyelvet, de ez csak amolyan saját hobbi. 
– Hogy fogadták az emberek, hogy egy hölgy lett a vezetőjük?
– Azt kell mondjam, nem számít nálunk újdonságnak. A Karsai cégeken belül elég sok nő van vezetői pozícióban.
– Inkább az volt először meglepő, amikor 15 évvel ezelőtt ügyvezetőnek jöttem Székesfehérvárra. Akkoriban előttem elég gyakori volt a vezetőváltás, s az elődeim mind férfiak voltak. Aztán jötten én.
– Az első napon egy kollégám vitt körbe a részlegeken. Irodák, üzemek, szépen sorban, míg eljutottunk a szerszámüzembe, ahol az igazi esztergályos, marós, forgácsoló szakik az olajos ruhájukban körbeálltak. A kollégám szájából elhangzott a mondat: „Engedjék meg, hogy bemutassam az új ügyvezető ASSZONYT.” Erre hátulról megszólalt egy mély, dörmögő hang: „Jézusom, hiszen ez egy nő!”
– Aztán visszavonultam az irodámba, becsuktam az ajtót, s azt mormogtam: „Azért is megmutatom! Azért is megmutatom!”

– Milyen típusú vezetőnek tartja magát?
– Abszolút demokratikusnak. Karsai úr – nagy példaképem – volt, amikor azt mondta, nem kell mindig demokratikusnak lenni.
– Természetesen tudom, például válságos helyzetekben direktnek kell lenni. A demokráciát pedig úgy kell érteni, hogy amikor összeülünk a kollégákkal, akkor sokszor én tudom, hogy hova szeretnék eljutni egy megbeszélés végén, de nem én akarom kimondani a megoldást. Ha közös a gondolkodás, akkor közös az akarás és a cselekvés is. Így érzi mindenki magáénak és sajátjának az eredményességet.

– A „rengeteg” szabadidejében mi köti le?
– Most éppen azt tervezem, hogy nagymama leszek. Ez nagyon jó lenne! De sajnos nem rajtam múlik, hanem a már említett 30 éves Robi fiamon, vagy a 32 éves Benji lányomon.
– De például énekelek már hat éve egy gospel kórusban Budapesten. Bár azt is be kell vallanom, hogy mostanában sok próbát kihagytam. 

– Tanult énekelni?
– Ha énekelni annyira nem is, de 22 évig zongoráztam, ehhez pedig hozzátartozott a kötelező szolfézs tanulás. Konzervatóriumba is jártam egy ideig, de aztán nem gyakoroltam eleget, és az egyik vizsgán nem feleltem meg.

– Hogy jött a koreai nyelv tanulása? Ez igazán nem mindennapi!
– Talán 2 éve kezdődött. Húsvéti hosszú hétvége volt, a nagy locsolkodási rohamnak már vége lett, s pihenésképp gondoltam nézek a neten egy filmet, és teljesen véletlenül rákattintottam egy koreai filmsorozatra. Aztán nem bírtam abbahagyni. Utána jött a második sorozat, majd a harmadik. Végül elkezdtem könyveket vásárolni, hogy megismerjem a kultúrájukat, s kezdtem ismerkedni a pop zenéjükkel is. Ezek után már csak egy ugrás volt a koreai nyelv tanulása, s aztán irány Dél-Korea. 10 napot töltöttem kint egyedül és rendkívül élveztem.
– Most pedig azt tervezem, hogy kimegyek 1 hónapra Szöulba. Hogy mit csinálni? Természetesen tanulni.

Veér Károly

2019.07.07. 09:14
   Regio Regia magazin


154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás