szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Botlik-Trans Kft.

Komárom-Esztergom Megye Középvállalkozása - 2019
Botlik-Trans Kft.

Mintha nem is Tát városának egyik prominens fuvarozó cégének udvarán járnánk. A példás rendben álló kamionok között aranyos kiscicák játszadoznak, az irodaépület előtt szépen gondozott virágoskert – igazi családias hangulat fogad a Botlik Trans Kft. telephelyén. A cég idén érdemelte ki a Komárom-Esztergom Megye Középvállalkozása címet.

– Édesapám, aki a céget alapította – kezdi beszélgetésünket Botlik Roland ügyvezető igazgató – ma is aktív, de már inkább a háttérből segíti a munkánkat, tanácsokat ad, rendszeresen bejár a telephelyünkre, és olykor saját kézzel metszegeti, ápolgatja a virágokat.

Botlik Béla autószerelő végzettséggel a táti TSZ-ben dolgozott – ma ez a terület a családi vállalkozás székhelye –, és 1986-ban gondolt egy nagyot. Egy IFA teherautóval magánfuvarozó lett, a helyi lakosságot szolgálta ki (tüzelő, költöztetés). Akkoriban a brikettgyárból hordta a szenet, erdőből a fát, a bányából a homokot és a sódert, a papírgyárból pedig szállította a papíriszapot. A következő lépcsőfok a lakosság kiszolgálása után az volt, hogy a TSZ-től hordott kukoricát és cukorrépát Székesfehérvárra.

– Én már tizenévesen, általános iskolás koromtól becsatlakoztam a cégbe – folytatja történetüket Roland –, javítgattuk az idősebb IFA-t, meg a régebbi Skoda Liaz-unkat, sokszor nem olyan nagy kedvvel ugyan, de este nyolckor is világítottam édesapámnak, hogy jobban lássa meghúzni a csavarokat. Aztán hajnalban indult fuvarba, én meg aludtam fél hétig, és sétáltam át az iskolába. Már az iskolapadot koptatva – általános, majd jött az érettségi, aztán pedig a külkereskedelmi végzettség – is nagyon érdekelt a dolog, nem kellett noszogatni, egyértelmű volt, hogy átveszem apám örökségét.

2001 nagy ugrás volt a cég életében, ekkor fogtak bele a nemzetközi fuvarozásba. Egy bérmunkával foglalkozó vállalkozástól kapták az első németországi fuvart, muszáj volt vásárolni egy, a nemzetközi forgalomban is elfogadható kamiont, amit még maga Botlik Béla vezetett.

– Nagyon nehéz volt az indulás – emlékszik vissza Roland -, kéthetente volt erre az autóra fuvar, de ott volt a másik kocsi, amivel közben belföldre szállítottunk. Az új autóra nagyon rá kellett dolgozni, a lízing díját ki kellett fizetni. Három hónapig tartott ez a munka, talán ha tíz fuvart tudtunk lebonyolítani, a házunk előtt meg ott állt kihasználatlanul egy szép, drága, ráadásul állásában bizony veszteséget termelő jármű. Ez egy nehéz időszak volt, hívogattunk munkáért boldog-boldogtalant, de senki sem akart magányos farkasokkal foglalkozni, de mi hittünk abban, hogy igenis helyünk van a piacon.

Majdnem egy félév eltelt, mire sikerült találniuk egy megbízót, vele a mai napig együtt dolgoznak. Újabb autókat tudtak vásárolni, általában Dániába és Angliába jártak nagy lelkesedéssel, de még nagyon kis tapasztalattal. Mindez 2003-ban történt, azaz az EU csatlakozás előtt, amikor sokkal bonyolultabb volt az árufuvarozás, sorba kellett állni a vámnál, a határokon, és mindez sok-sok ügyintézéssel járt. 2004-től, az unióba való belépés után kezdett fejlődni a cég. Sok tapasztalatot szereztek addig, és akkor már 6 autóval fuvaroztak.

– 2005-ben alapítottuk a Botlik Trans Kft.-t – folytatja a cég történetét Botlik Roland -, színtisztán családi vállalkozásként. Szüleimmel és két lánytestvéremmel közösen vagyunk a tulajdonosai, és én lettem az ügyvezető. 2006 és 2008 között vásároltuk a telephelyet, eladtuk a régebbi gépkocsikat, és újakat vásároltunk,  bekapcsolódtunk az autóipari szállítmányozásba. A szolgáltatásunk minősége nagyon jó volt, beleadtuk szívünket-lelkünket, mert azt láttuk, hogy ez csak így működik. Az ágazatban igény volt a pontosságra, precizitásra, és ezt mi tudtuk hozni. A just in time rendszer megköveteli ezt, hiszen az autógyárak nem raktároznak, beér az alkatrész, és néhány óra múlva már benne is van a járműben. Amikor elkezdtük ezt a   sorra való szállítást, elég jól tudtunk teljesíteni benne, így aztán a válság időszakában is tudtunk valamennyire fejleszteni.

Az autóipar mellett dolgoznak a vegyiparnak és a gépiparnak is. Több mint 100 autójuk fut az utakon, vannak már hűtővel felszerelt járműveik is, amikkel olyan árukat szállíthatnak, amelyek hűtést-fűtést igényelnek (élelmiszer, festék, vegyi áru). Van konténeralvázuk is, így a szállítmányozásnak ebbe a szegmensébe is bekapcsolódtak. A cégben jelenleg mintegy 160-an dolgoznak, a sofőrök mellett menetirányítók, fuvarszervezők, adminisztrátorok, hiszen kell egy olyan háttér, akik az autókat delegálják, diszponálják. Tavalyi bevételük 3,8 milliárd forint volt, idén pedig ez az összeg meg fogja haladni a 4 milliárdot.

– Próbáljuk a cégben a családias légkört fenntartani – teszi hozzá Roland -, és tisztességes javadalmazást biztosítunk kollégáinknak. Eddig folyamatosan nőtt a cég mérete, bár én már 5 autónál is azt mondtam, hogy „ez most már jó, nem akarok tovább fejleszteni, most elégedettek vagyunk”, viszont ez nemcsak rajtunk múlik. Ha még nagyobb bizalmat adnak nekünk a megbízóink, akkor muszáj fejleszteni. Most picit azért mi is várakozó állásponton vagyunk, megnézzük, a piac mit mutat. Ugyanakkor megpróbálunk előre menni, és úgy kiszolgálni a piaci igényeket, az elvárt normákat, hogy korszerű autókkal dolgozunk. A megrendelő mellett a sofőrnek sem mindegy, hogy az autóban töltött időt mennyire kulturált körülmények között, és milyen biztonságban élheti meg. Minden vásárláskor a biztonságot helyezzük az előtérbe. Mi is folyamatosan oktatjuk a gépjárművezetőket, odafigyelünk rájuk, nincsenek túlhajtva. Annyi munkát vállalunk, amennyit a szabályozás enged. A hosszú távú gondolkodás miatt ez mindenképpen fontos. Hála Istennek megbízható kollégák dolgoznak nálunk. Sofőrjeink képviselik a céget Európában, és ha a hozzáállásuk pozitív, türelmes, ez jó benyomást kelt a megbízókban, és akkor legközelebb is mi kapjuk a munkát.

A Botlik Trans Kft. 2019 tavaszán helyet kapott az ország kkv-it rangsoroló TOP 100 kiadványban, ahol a 60. helyet szerezték meg, ez vélhetően segítette a döntéshozókat, hogy a megyei címet elnyerjék.

– Hatalmas megtiszteltetés volt számunkra – zárja beszélgetésünket Roland -, hogy megkaptuk A megye középvállalkozása elismerést. Édesapámmal és a húgommal mentünk el a díjátadóra, nagyon élveztük, tényleg színvonalas ünnepély volt. A díj kapcsán nem fogunk hátradőlni, hogy immár teljesen minden rendben van körülöttünk. Az elismerés inkább inspirál bennünket, hiszen aki szereti, amit csinál, az tudja még jobban is csinálni.

Veér Károly

2019.12.19. 19:40
   Regio Regia magazin


157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás